ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.04.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 14.10.09
STATUS: PREMIUM
LUNA
APR-2010
familie cu copii
6 AD. + 5 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Pasul Tihuta / La masa la Hotel Castel Dracula

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Incarcat de istorie, legende care de care mai infricosatoare, asezat intr-un peisaj de basm, printre muntii vesnic verzi gasesti la un moment dat Pasul Tihuta cu Hotel-Restaurant Dracula.

Intre Bistrita si Vatra Dornei, in comuna Fantanele se ridica de straja pe un varf de munte acest loc de popas pentru trecatorii flamanzi si daca sunt si mai curajosi si loc de odihna.

Am oprit intr-o zi cand padurea era inconjurata de o ceata densa, intarind parca povestile cu vampiri, noroc ca stam bine cu corasonul si ne plac senzatiile tari. Privelistea este minunata din parcarea spatioasa dotata cu banci pe margini pentru un moment de respiro si o gura de aer tare, de munte.

Recunosc ca auzisem foarte multe lucruri bune despre Tihuta si de aceea am optat sa mancam aici, lucru de care am fost foarte multumita.

In restaurant, destul de multa lume, manati cred de aceeasi curiozitate ca si noi ca orasele sunt destul de departe pentru a fi localnici.

Am fost invitati intr-un separeu la nefumatori, noi fiind cu gradinita dupa noi. Camere mari decorate frumos cu soba de teracota cu un model deosebit desi se zareau de dupa grilaje si caloriferele. Cald, atmosfera frumoasa. Am cerut meniurile si a aparut domnisoara respectiva cu niste ceaslovuri de toata frumusetea de ziceai ca vrea sa ne citeasca din Sfanta Scriptura. Am realizat ca alea sunt meniurile:)

Meniul, exact asa cum ti l-ai dori in fiecare restaurant, prima jumatate era cu pagini cu poze ale mancarurilor respective si cealalta jumatate cu preturi. Stiu sa-si vanda marfa, ca la cum arata in poze iti mai pasa dupa aia de preturi?

Ca si preturi, destul de acceptabile unele, maricele altele si mici cateva. oricum pe toate buzunarele.

Ca si specialitati au o gama variata, noi am optat pentru un platou traditional pentru inceput si daca eram destepti spuneam sa aduca putin mai mare platoul si ne saturam fara sa mai comandam si altceva.

Toba, chisca, slanina, soric, carnati, jumeri, ceapa verde, rosii, ardei, muschiulet, cas, si multe altele, foarte bine arata. Nu are un pret fix, te intreaba cate cat vrei din fiecare si iti calculeaza totalul la urma. Al nostru dupa cum arata in poze a ajuns vreo 76 ron.

Ca si felul principal am luat cascaval topit cu ceapa, (17.60 ron) supa de pui de casa, foarte buna (7. 76 ron) iahnie cu carnati de porc (19.50 ron) ceafa de porc (14 ron) mititei, snitele. Eu am mancat mamaliga in straturi, care in gramaj scria 300 de grame de cas si 300 de mamaliga, erau cca 300 mamaliga si 100 de cas, pe deasupra 10 jumeri amarate, (19.50 ron) asta e singurul lucru din toata mancarea pe care nu il recomand. Copii au mancat ficatei de pasare, foarte buni (10.61 ron). La capitolul bauturi destul de ieftin, un cola 250 ml 4 ron, la 2 l era 8 ron. Ce mi s-a parut scump, doua cosulete de paine de casa 15.6 ron.

Muraturi foarte bune, de casa, toate in otet, dar nu foarte otetite. Portiile sunt consistente si frumos prezentate. Servirea a fost ireprosabila, nu am avut ce sa le reprosez.

Ca si hotel, camerele sunt la preturi rezonabile, am inteles ca se organizeaza petreceri tematice cu diverse ocazii, camere curatele.

Se merita si numai pentru aerul de munte sa faci un popas aici, ca si distractii nu stiu sa fie ceva in zona, doar daca mergi in Bistrita sau Vatra Dornei.

Asa ca daca aveti ocazia si sunteti prin zona nu ratati o oprire la acest local, merita!


[fb]
---
Trimis de Sanziana in 14.04.10 11:58:53
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10907 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sanziana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 vedere de ansamblu a fatadei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4000 PMA (din 7 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[14.04.10 15:50:13]
»

Yam, yam, yam, ce de bunatati ne-ai prezentat tu aici, Sanziana, draga...

Apetisante si frumos prezentate, de-ti vine a le savura pe toate la cat sunt de tentante

Intr-adevar preturile destul de "pamantene'', dar o cazare (pentru cei curajosi, care stau bine cu corasonul)) cam cat costa la acest hotel cu nume istoric, de-ti dau fiori pe sira spinarii ?

Si pentru frumoasa ta prezentare, un vot cu numarul 3 de la mine se grabeste tare, caci il meriti cu prisosinta mare, draga noastra bucovineanca cu suflet mare si inimoasa tare ...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
SanzianaAUTOR REVIEW
[14.04.10 16:00:43]
»

sarut mana dana! camera este 220 ron dubla pe noapte. poate in pret sunt si ceva senzatii tari, cine stie?

pepsi70ro
[14.04.10 16:53:16]
»

Pana acum n-am reusit sa i-au masa pe ziua de azi, m-ai terminat cu preparatele din pozele tale, iar dupa cum ai descris restaurantul, meriti votul si aprecierea mea. Felicitari!

Diaura*
[14.04.10 21:50:08]
»

Peste putin timp voi merge intr-o mini vacanta la Vatra Dornei. Nici ca se putea o veste mai buna, cand tocmai ma intrebam unde sa ma opresc pentru o masa deosebita. ( mai scriu un cuvant....ma mai uit la o poza... ) ....stii reclama cu bebelusul caruia ii curge ceva....din gurita?

webmaster13
[18.04.10 14:17:25]
»

dupa parerea mea Pasul Tihuta este daca nu cel mai frumos, cu siguranta unul din cele mai frumoase din tara iar hotelul mentionat mai sus merita toata atentia dumneavoastra asa cum si aceste impresii merita un superbonus si o melodie pe care de altfel am si atasat-o!

SanzianaAUTOR REVIEW
[18.04.10 19:47:17]
»

webmaster13, m-ai cucerit! E una dintre melodiile de pe cd -ul de vacanta al familiei mele. Cel putin lui Darius ii place sa o asculte la maxim, mi-ai facut o placere imensa cu aceasta melodie.

Bondyman*
[11.10.11 00:20:23]
»

hmmm... Nu stiu ce asteptari aveti voi de la un hotel de 3 stele, cu niste preturi astronomice, dar eu si cei din grupul meu am fost profund dezamagiti de noaptea pe care am petrecut-o acolo ieri. Revin mai tarziu cu mai multe informatii si poze intr-un post de toata frumusetea.

dan315904
[20.01.13 22:53:16]
»

Am mâncat în restaurantul acestui hotel de mai multe ori.

În mai multe rânduri am fost nemulţumiţi.

O critică generală este că nu au reuşit să scape de gustul acela ˝comunist˝ de cantină, de mânacare ˝la fel (de proastă) peste tot˝.

O critică punctuală este că poţi primi mâncare veche, congelată şi apoi încălzită/regătită... cartofi prăjiţi făcuţi în ulei vechi... etc. Nu uitaţi, sunt angajaţi nişte localnici de la ţară... Locaţia este destul de izolată, cu siguranţă că nu se face aprovizionare zilnică.

Sunt nişte poze mai sus. Am să le comentez.

Platoul rece. Nimic deosebit. Şuncă din supermarket, o slănină oarecare, ridichi ceapă...

Fasole cu cârnaţi. O fasole comună, nimic deosebit + cârnaţi din supermarket.

Pături de mămăligă. Este o reţetă locală foarte bună. Se face cu caş frământat şi cârnaţi de casă. Din păcate acolo o fac cu slănină şi iese cam greţoasă... adică... noroc de castraveţii muraţi că-i mai taie gustul. Apoi e pusă pe fundul acela de lemn care pute a alte mâncări ce au mai fost pe el, inclusiv a usuroi... (Nu uitaţi, sunt angajaţi nişte localnici de la ţară...)

Eu am luat nişte creier pane... groaznic. 4 găluşti date prin pesmet, tari, vechi, probabil congelate şi încălzite. Mi-au venit pe gât toată ziua. Am întrebat chelnerul dacă sunt ok şi a zis că da.

Cartofii prăjiţi răi, îmbâcsiţi, probail făcuţi în ulei vechi.

Supă de perişoare: supa bună dar perişoarele tot aşa cu un gust de... cantină... (congelator?)

Chelner cam indolent.

Şi în final e şi scump.

Tip: întrebaţi chelnerul ce recomandă, ce e proaspăt. Poate aşa vă salvaţi masa luată acolo...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[09.09.17 13:50:20]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în pasul Tihuța? » (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Bondyman*, dan315904, dananecula, Diaura*, domidoc
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în pasul Tihuța?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055428028106689 sec
    ecranul dvs: 1 x 1