GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un restaurant de Master Chef - MEATic
Am auzit că chef Ady Hădean are un restaurant în Oradea, așadar era musai să-l testăm; eu cel puțin îl ador. Are un adevărat cult pentru mâncare bună, cu gust, gătită cu drag și adesea reinterpretând rețete „clasice”.
Restaurantul e pe o stradă laterală, relativ central în urbea de pe malul Crișului; îs câteva locuri de parcare în dreptul său. E o clădire veche, frumos renovată, radiind de curățenie încă de afară.
În interior, în afara personalului deosebit de primitor, suntem întâmpinați de o ambianță intimă, plăcută, fără multe „briz-briz-uri”. Curățenia e de nota 20...
Nu aveam rezervare, dar am avut baftă să prindem una dintre cele 2 mese rămase libere la acea oră (cca 17).
Am primit meniurile, le-am studiat îndelung - îți cam vine să comanzi măcar jumate din liste... și până la urmă ne-am decis: o supă cremă de dovleac, un tartar MEATic (preparat la masă, chiar în fața noastră), o salată baba ganoush, o somloi galuska și trei cupe (care s-au făcut 4 - una din partea casei) de înghețată de casă.
Ce pot să spun? n-ai ce mofturi să faci aici - totul e bun de te lingi pe degete; porțiile moderate, nu „te spargi” mâncând, mai degrabă savurezi fiecare îmbucătură.
Vă las să vă delectați cu imaginile...
Poftă bună!
PS se poate plăti cu cardul.
Trimis de Dragoș_MD in 13.12.18 22:42:37
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dragos:
Să vă fie de bine!
Interiorul este foarte „șic”, zici că ești acasă, mai ales datorită șemineului!
Spre rușinea mea, nu mă prea uit la emisiunile culinare și nu știu ce este în P08: sosul tartar l-am recunoscut, dar ce este deasupra lui, nu! Pare a fi carne tocată care nu știu dacă a trecut prin „foc” sau nu.
De asemenea nu știu ce sunt
o salată baba ganoush, o somloi galuska.
Dacă în P09 bănuiesc că ar fi o salată de vinete care are în mijloc ceapă roșie și încă ceva (?), la P12 am rămas cu ochii „în ceață”, nu știu ce este „o somloi galuska” nici la origine, și nici reinterpretată, din nou - spre rușinea mea!
Dacă am să ajung prin Oradea, pe care n-am mai văzut-o de vreo 35 de ani, n-am să ocolesc MEATic-ul despre care ai scris!
Totul arata minunat, interior, felurile de mancare... tanarul bucatar... Sa va fie de bine!
@Dragos: Vai, ce bine arată totul!
Chiar și lemnele de lângă cuptor!
Cu înghețata m-ai lăsat cu gura plină de apă, e “mâncarea” mea preferată
Mă uitam un pic și la tânărul care a pregătit cărnița. Arata impecabil, ținuta, accesoriile, ce mult contează amănuntele astea. Chiar e un loc deosebit, hrana e cel mai important “obiectiv”, arta de a găti nu e pentru toată lumea, mâncarea sănătoasă e importantă pentru a ne putea feri de “neplăceri”.
Sa va fie de bine!
@doinafil: nu știu ce sos tartar ai recunoscut în P08, dar acolo nu e niciun fel de sos! totul a fost amestecat în bolul de cristal din poza anterioară; pe farfurie nu este decât tartarul (carne de vită tocată, amestecată cu puțin sos Worcester, un gălbenuș de ou de prepeliță, sos Tabasco, sare, piper, pătrunjel) - preparat la rece, fără nicio pregătire termică. E carne crudă, cu alte cuvinte, servită pe foaie de paste făcute în casă ușor afumată.
Salata baba ganoush este un fel de salată de vinete arăbească (făcută cu pastă de susan); cea de aici avea în plus ceapă roșie și ardei copți.
Somloi galuska - pffff... e mai greu de descris. Ai o rețetă pentru preparatul original, de pildă, aici.
@piti: pentru prețuri, am atașat nota de plată. Restul le poți găsi pe toate pe saitul lor.
@all - vă mulțumesc de aprecieri.
@Dragos: Ai dreptate, am scris aiurea, crezând că tartarul e un sos, gândindu-mă, de fapt, la sosul bechamel, care are o culoare mai albicioasă, la fel ca smalțul platoului pe care este pusă acea foaie de paste. Așa-mi trebuie dacă nu mă uit la emisiunile unde Master-ii ne învață să gătim și alte delicatețuri!
Am să mă uit să văd și ce este Somloi galuska și-ți mulțumesc pentru indicație!
Să ai un week-end cum îți place!
P.S. M-am uitat la rețetă și...wow! pare a fi tare bun ce-i acolo! Mi se pare, însă, că este o bombă calorică care, după ce că e „bombă”, mai necesită și o preparare laborioasă! Pentru cei cu o talie ca a ta, nu-i pericol, daaaaar pentru mine.....mai bine NU!
@doinafil: nu ai scris chiar aiurea - chiar există și sos tartar, doar că nu a făcut parte din meniul nostru.
Iar „gălușca” lui Ady nu cred că e mai bombă decât o înghețată. Cum spuneam - porțiile sunt normale, nu uriașe. Amfostacolo să fim gourmet, nu gourmand...
Iar „originalul” l-am gustat cu mare plăcere, acum vreo 6 ani în urmă, tot în Oradea, la Cyrano. (vezi foto).
Și parcă mi-amintesc că s-ar fi servit și la una dintre întâlnirile AFA, dar nu mai rețin exact la care... Poate la Odorhei?
@Dragos:
Mulțumesc frumos pentru lămurire!
Am văzut și poza indicată, dacă e la fel de gustoasă după cum arată, îți înțeleg alegerea!
La Odorhei n-am fost, nici eu, nici @msnd, nu eram înscriși la vremea aceea pe AFA.
Dacă voi avea ocazia să aleg un desert cu „găluști”, sigur voi încerca!
Să ai sărbători frumoase!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa Piraților] Casa Piratilor? — scris în 18.09.19 de Ava62 din ANTWERPEN - nu recomandă