GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Delicii dulci la Crinul alb
Despre Restaurantul Pizzerie Crinul alb s-a mai scris aici vezi impresii, postare pe care am găsit-o în timp ce voiam să vă împărtășesc gusturile mele culinare...
Ei, o zi întreagă în Oradea... așteptând să vină doctorii la program la o policlinică privată să-mi vizez fișa medicală pentru permis... poate duce la "destrăbălări" culinare... Și doar mă știtți, nu mă dau în lături... (dar îmi revin eu și am să vă povestesc apoi numai de castele, orașe, mănăstiri, că iar trebuie să iau măsuri anti delicii culinare).
Vorba lungă...
Pașii m-au dus întâmplător în fața restaurantului, pe malul Crișului Alb. M-am gândit că e locul potrivit unde să-mi petrec o jumate de oră, admirând cursul lin al apei. Ei, nu a fost chiar așa: geamurile mari ofereau o priveliște demnă de un constructor: cărămizi, ciment, sticlă - se construia viitoarea terasă a restaurantului, dar atmosfera dinăuntrul restaurantului nu m-a lăsat să mă șucăresc că nu am cea mai bună vedere.
Plăcut, plăcut, plăcut... așa pot descrie.
În restaurant multă lume, nu chiar de la intrare, primele 3 mese fiind libere și oferind acces liber la vitrina cu dulciuri... deci, ață la ea!
Și să nu vă spun, ... dar nu vă spun, vă recomand să mergeți să vedeți...
Eu am ales merengue (de care gustasem în Polonia anul ăsta... până atunci nici nu am știut că există!)
Am luat o porție de tort bezea (așa îi zic ei) și un icecoffee frappe (sau cum s-o fi numind, ca niciodată nu nimeresc, dar noroc că vă dați voi seama...)
Prețurile sunt medii, poate cam pipărate pentru a lua zilnic masa acolo, dar... să recunoaștem... merită, clar merită câte o ieșire din asta. Veti vedea in fotografiile atasate ce oferte ale zilei erau, nu am să pierd timpul cu pomelnicul, dar...
Uff, merengue!
Ce arome, ce texturi! Să nu ziceți că iar vă corup!
Blat de bezea... îmhhmm... crocant... cremă fină, delicată, fructe de pădure aromate... îmhmm... Nu mai continui, dragilor, că porniți spre prima cofetărie să căutați...
Si am primit 2 bucăți, aia era o porție.
Bun, bun, FOARTE BUN!
Și ca să vă conving, vă spun că nu a trecut luna și, la următoarea raită prin Oradea, mi-am dus prietena la tort bezea la Crinul alb. îmmmhhmmm... miam...
Merengue este și dansul național al Republicii Dominicane, iar prăjitura este bezea cu fructe si crema (frisca, crema cu fructe sau ciocolată.
Miam.
Trimis de Cdia in 06.10.17 16:15:28
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cdia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Cdia: Am prins primul vot si cum era sa ratez asa ceva . Apoi m-am gandit, sa sterg votul, sa nu-l sterg, adica tu ne parjolesti aici cu pozele si cu povestea si noi sa te votam.
Apoi m-am gandit ca si tie ti-o fi rau cand povestesti ca tu le-ai si gustat si acum cand iti aduci aminte e si mai rau .
Asadar m-am bucurat de ce am citit, felicitari, votat cu mare drag.
@Cdia: Ia să mă fac io că nu văd frumușață de merengue! Dar pot? Neah! Și când și știu ce bun e...
Ia să fiu eu puțin, dar puțiiin cârcotașă: Crinul Alb cu trandafiri roșii? Neah, clar, nu-l recomand! Nu vă duceți acolo să ne mâncați nouă bunătate de merengue! Ia nu vă duceți! Ia, aveți curaj? Rezistați?
(Gata, fetelor, tot tortul e-al nostru! La treabă!)
@Zoazore: @Mishu:
Fetele, eu am zis ca ma potolesc, de mâine trec la cumințenie (cred că și anul trecut când v-am povestit de Morarul din Roșia și apoi de Festivalul Cârnaților eram la detox), dar azi am mai găsit niște poze în telefon cu niște locații super de luat masa.
Apropo, ieri am avut un eveniment la serviciu și mi-a zis o colegă tânără, foarte frumoasă și subțirică (clar fotomodelă...) că dacă eu mai fac îmhmmm... când gust ceva, ea n-o să reziste și o să tot mănânce...
Drept îi că eu (se și vede!!!) mănânc și cu ochii...
Adevărat, merengue de Crinul Alb, într-adevăr are un anume gust... dar și la Binj -... ehm... Beiuș, în crișănește... - am mâncat foarte bine... eh... când aveam drumuri din Oradea. Sper că de atunci... cam 6 ani......s-a schimbat înspre bine...
@Alex_Macedo: La Beiuş era renumită încă dinainte de 89 Cofetăria Central, acolo ne ostoiam pofta de dulce cu o Moneasa, un doboş sau un cremeş...
Acum Moneasa nu mai e la fel, dar cremeşul e la mare căutare încă. În urmă cu câţiva ani au venit doi colegi de la Oradea şi unul a avut temă de casă de la mama lui: Să ne aduci cremeş de la Binş.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa Piraților] Casa Piratilor? — scris în 18.09.19 de Ava62 din ANTWERPEN - nu recomandă