GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ristorante Vinotera - pizza, paste şi nu numai...
La începutul şi sfârşitul anului şcolar, am obiceiul de a-mi scoate copilul la o pizza cu pretextul de a avea un an bun şi respectiv de a sărbătorii anul bun tocmai încheiat. Sigur că asta-i doar un pretext sau chiar poate fi catalogat drept o superstiţie... a familiei :))
Cum şi anul asta lucrurile au mers foarte bine la şcoală, chiar dacă mai este o săptămână din actualul an şcolar, vineri 12.06.2015 am decis să facem ieşeala anuală...
Şi cum, The Hub este un restaurant de business, David's este (doar) o pizzerie, iar Crinul Alb este un restaurant/pizzerie foarte bun, dar accesibil (pentru noi) foarte uşor, am decis să mergem la Ristorante Vinotera.
Un restaurant unde am mai fost de câteva ori, dar care, situat fiind cumva mai departe de zona centrală a oraşului, nu este unul din restaurantele unde merg în mod frecvent.
Adresa poştală : Oradea, str. Căii Ferate, nr. 9;
Pagina web oficială : ristorante-vinotera.ro/ri ... orante-vinotera;
Coordonatele GPS : N47.04383,E21.962031;
Program : luni-vineri 10.00 - 23.30, sâmbătă - duminică 12.00 - 23.30.
Dar să revenim. Restaurantul cu specific italian Vinotera este situat în cartierul Velenţa, lângă gara CFR Oradea Est. Este amplasat într-un imobil existent încă dinainte de 1989, recondiţionat şi extins cu o terasă permanentă acoperită, iar pe timp de vară cu o terasă uşoară, acoperită...
Cât priveşte sălile permanente ale restaurantului, există o sală rezervată strict evenimentelor (nunţi mici, aniversări, onomastici, petreceri - cu vreo 100 locuri).
O altă sală în zona de extensie cu terasa permanentă are vreo 10 mese a 6 locuri fiecare, o sală destinată mai ales servirii prânzului, cu scaune rustice, pictate cu motive florale.
Cele 2 săli ale clădirii vechi sunt pline mai ales la cină, au vreo 12-13 mese în total, având mesele şi scaunele puţin mai elegante decât prima sală descrisă...
În tot restaurantul esistă piese de mobilier antichizate, genul rustic, tablourile de pe pereţi sunt mai ales cu picturi reprezentând flori, tavanele au fost păstrate cu grinzile de lemn aparente, în sala nouă este gresie pe jos, iar în sălile vechi este parchet, lumina este oferită de candelabre clasice (nu găseşti minunatele spoturi aşa de la modă... zilele astea)
Sigur că wifi-ul free există şi merge foarte bine, muzica din surdină acompaniază felurile de mâncare, în mod fericit, iar colecţia de vinuri este îndestulătoare, cât să acopere orice gusturi.
Ca să nu uit, la restaurant sigur se poate ajunge şi cu ceva autobuz, dar nu cunosc detalii, cert este că, dacă mergeţi cu maşina, aşa cum merg cei mai mulţi muşterii, locurile din parcarea restaurantului sunt absolut suficiente.
Restaurantul, deschis prin 2005 este recunoscut pentru mâncarea sa italiană, de cea mai bună calitate, respectiv pentru pizza, paste, peşte şi fructe de mare, dar nu numai. Se pot servi şi clasicele mâncăruri româneşti.
La prânz, au un meniu al zilei, care pe vremuri era 18 lei, iar azi a crescut la 25 lei, poate cel mai mare tarif din oraş, dar localul este destul de populat de diverşi oameni de afaceri pentru business lunch-uri. Şi nu mă refer doar la italieni. Am o cunoştinţă care merge acolo zilnic la masa de prânz, cu toate că nu locuieşte şi nici nu lucrează în apropiere. Mâncarea servită în restaurantul asta îl determină să treacă peste distanţă şi să prânzească zilnic acolo.
Meniul zilei este reprezentat din 3 oferte de supă/aperitiv şi 3 feluri principale, ce pot fi combinate între ele.
Eu am servit de două ori acest meniu al zilei la Ristorante Vinotera.
O dată am luat Ravioli ai Formaggi Burro e Salvia şi Spaghetti alla Matriciana. Adică... paste cu paste =))
Ieri am luat Farfalle al tonno şi Iepure cu piure de cartofi. Foarte bune amble, plus că... iepure nu găseşti în meniul tuturor restaurantelor şi cu atât mai puţin în meniul zilei.
De fiecare dată, cu toate că nu este trecut pe tabla pe care-i anunţat meniul, vine din partea casei un mic desert. O mică tartă sau o clătită cu gem (cum am primit ieri).
Sigur că fii-mea... conservatoare din fire, mănâncă acolo doar pizza Calzone ( 25 lei ). Sau... aşa-s toţi copii. La pizzerie vor pizza :)
Odată am încercat şi eu pizza de la Ristorante Vinotera şi am ales ceva deosebit. Pizza Bresaola - cu pomodoro, mozzarella, pastrami di cavallo, rucola, grana. Adică o pizza cu pastramă de cal, rucola (fresh) şi grana proaspăt tăiată peste pizza scoasă din cuptorul cu lemne... Un deliciu.
Am mai servit acolo altă dată Dorada mediteraneană la cuptor cu midii, vongole, scampi, cartofi, dovlecel, roşii cherry, sos - ce mai, excepţional.
Dar, pentru cei mai puţin... aventuroşi, trebuie să vă mărturisesc că am mâncat acolo şi penne carbonara sau paprikas de pui cu găluşte, ori chiar şi cotlet la grătar şi mi-au plăcut...
Pe partea de deserturi, am servit acolo doar tarte cu vişine sau cu brânză, ori clătite cu gem, aşa că nu mă pot pronunţa mai în detaliu...
Ieri, pe partea de băuturi, pot să vă spun că am savurat 2 limonade ( 10 lei/una ), excelente cu mentă şi felii de portocale şi lămâie în carafe şi espresso-ul ( 6 lei porţia ), cu care deja v-am obişnuit în poveştile mele... :)
Şi uite-aşa v-am mai dezvăluit o filă din Oradea Gastronomică :)
Deci, Ristorante Vinotera este o bună locaţie unde să mănânci pizza, paste şi nu numai... chiar dacă preţurile sunt ceva mai mari decât media restaurantelor din oraş.
În concluzie, AmFostAcolo şi vă recomand şi vouă fără reţinere să mergeţi la Ristorante Vinotera Oradea.
Trimis de bogumil in 13.06.15 22:25:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mă crezi dacă îți spun că tocmai ne-am întors de la Vinotera? Și am dat peste review -ul tău... Și să îți spun ce am servit eu -papricaș de pui cu găluște (care pentru prima dată m-a dezamăgit crunt, carnea era foarte uscata și atoasa, iar găluștele aproape inexistente) așa ca m-am "dres "cu o porție de carbonara, care, ca de obicei, au fost foarte bune. Ca să vezi coincidenta...
@luciaoradea
Cum să nu te cred. În fapt, Oradea este destul de mică, iar locurile unde orădenii pot merge sunt orarecum linmitate, aşa că om mai călca unii pe urmele celorlalţi... Dar, nu-i bai. Votăm azi şi facem Oradea Mare.
Cât priveşte experienţa ta de aseară, vezi ce înseamnă bucătarul? Sigur el face diferenţa!
@luciaoradea - De unde și proverbul „La „Pomul lăudat, să nu te duci cu sacul” Doar unii îl laudă.
@Mihai18
”Doar unii îl laudă
Mulţumesc pentru vizită şi apreciere.
Să înţeleg că ai început "man hunting"-ul, pentru posturile mele de zilele trecute?
Foarte previzibil...
Dar, stai pe aproape, încerc în seara asta să mai urc un review... ca să umplu cu încă un joc... camera ta de joacă
Dacă asta ai înţeles tu, să-ţi fie de bine. De azi, ai de la mine un binemeritat "ignore". Rămas bun!
@bogumil - Niciodată să nu spui niciodată. Eu am citit ultimul review al dv. care este de calitate și l-am votat. Dv. mă ignorați, eu nu. Opțiunea pentru a vota un review aparține cititorului. Dar, dacă vreți să-l refuzați, găsiți dv. calea tehnică. Review-urile despre unele restaurante sunt chiar utile. Argumentez cu review-ul meu despre Gyor în care am atătat cât de greu mi-a fost să găsesc un restaurant. Cu bine.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa Piraților] Casa Piratilor? — scris în 18.09.19 de Ava62 din ANTWERPEN - nu recomandă