GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Bacio Dolce - moartea nutritionistilor!
Va plac dulciurile? Si mie. Sunteti gata oricand sa renuntati la un fel de mancare pentru a savura desertul? Si eu. Va treziti mai mereu rontaind ceva bun, de obicei dulce? Si eu. A trebuit vreodata sa intrati la cura de slabire din cauza "rotunjirii" cauzate de zahar? Si eu. Daca ati raspuns cu "da" la macar una din intrebarile de mai sus (apropo de testele de prin reviste...), mai ganditi-va o data daca sa cititi reviewul mai departe. Poate mai bine gasiti ceva spiritual, o biserica, un muzeu, un hotel, ca oricum e post. Daca in schimb nu sunteti pofticiosi sau intrati in categoria slim-fit, a norocosilor care ori nu jinduiesc la dulce ori nu le afecteaza silueta, atunci sunteti in siguranta.
Daca doriti sa gustati si alte cele, mai picante sau mai consistente inainte de desert, va recomand review-ul lui @bogumil, despre savuroasa mancare ungureasca. (vezi impresii) Review care m-a si inspirat de altfel sa scriu randurile de mai jos.
Cofetaria Bacio Dolce s-a deschis pe 1 august 2014, pe strada Independentei la nr 24. Am vazut-o din tramvai, pe vremea :(( cand mai circulau tramvaiele prin centrul Oradiei... Si mi s-a parut ca arata tare imbietor, asa ca mi-am propus sa astept o ocazie deosebita pentru a-i face inaugurarea. Pe data de 8 martie insa, ma intreaba sotul meu unde vreau sa iesim. Si mi se aprind beculetele! Ce daca eram la regim de vreo 5 saptamani! De 8 martie pot sa fac o exceptie, nu? (tocmai ce iesisem in oras cu o seara inainte, sarbatorind ziua cumnatului meu, urmand ca a doua zi, pe 9, sa fie ziua mea...). Asa ca zic "hai la Bacio Dolce sa ne facem de cap! ".
Zis si facut! Hai.
Mergem deci seara, plini de sperante si de pofte (cel putin eu). Avand in vedere insa ca era seara de 8 martie, am fost putin dezamagita. Vitrinele cam goale, ne-au explicat chelneritele ca au dat la prajituri si torturi de au ramas cam fara marfa, dar asta e... Nu am studiat meniurile cu care ne-au ispitit fetele, am zis ca ne uitam sa vedem ce ne inspira si alegem dupa ochi. Asa ca eu am sarit pe o felie de tort Sacher, ca nu mai mancasem de multisor. Intr-o vreme gaseam la noi in Oradea un Sacher delicios, foarte aproape sau chiar mai bun decat originalul austriac. Nu mai tin minte unde era, dar stiu ca era delicios (cred ca in fostul food-court al Lotusului, inainte de a se muta in actualul sediu). Asa ca bucurie mare, cand l-am vazut am sarit pe el. Din pacate m-a dezamagit. Mie imi plac prajiturile si torturile insiropate si asta era sec de tot. Sotul meu a luat un Rigo Iancsi, tot in amintirea gusturilor de demult. Nici asta nu grozav. Cam sec, nu rau la gust, dar uscat.
Aseara, in pana de idei de entertainment pentru duminica seara, ne gandim sa mai incercam o data ceva dulce. Si asa centrul era pustiu, intunecat si abandonat (datorita lucrarilor din oras, care au alungat toata suflarea din zona respectiva). Asa ca am intrat din nou in cofetarie si am "vizionat" vitrina, iar apoi am acceptat oferta de a studia meniul. Ehehe, alta treaba! Aici gasesti tot felul de delicatese, chestii fine, tinute in congelator sau in frigider, sau combinatii facute cu inghetata, parfait, frisca, piscot si alte ingrediente ingrasatoare. Am studiat si pozat meniul ala din scoarta in scoarta pret de vreo jumate de ora, ca a venit chelnerita saraca de vreo 3 ori sa ma intrebe daca m-am hotarat pana i-am spus ca o anunt eu la ce m-am oprit. Si, pentru ca telul meu imediat nu e sa ajung vreo balerina, ca nu ma mai ajuta fizicul ca pe vremuri (cand aveam 42 kg, si nu, nu eram anorexica :D) am zis ca imi fac putin de cap si aleg ceva greu- asa ca, am oscilat intre parfait si Milk Choco Tartuffo! Aleg tartuffo, deci, ca suna bestial-portie dubla de inghetata Swiss chocolate invelita in ciocolata crocanta milk, asezata pe un pat de frisca, cuburi piscot pufos de cacao insiropate cu sirop ciocolata decor topping de ciocolata. As minti sa spun ca n-a fost buna, dar nu a fost de 10, nici pe departe. Adica inghetata e absolut delicioasa, dar nu inteleg de ce ii spune portie dubla, cand e un singur glob, incastrat in ciocolata crocanta. Patul de frisca iti incurca toate miscarile, unde mai pui ca e frisca vegetala... Pai da, unde ma trezesc si eu sa tanjesc dupa aia veritabila, absurd, nu? Piscotul de cacao e pufos, dar nu e insiropat. Aceeasi problema a mea cu insiropatul... Per ansamblu i-as da un 8. Nu e rau, dar data viitoare aleg parfaitul, clar!
Sotul meu, oarecum mai inspirat decat mine, a ales o felie de Chocolatino si un glob de inghetata Swiss chocolate alaturi. Foarte buna combinatia. Cu o cafea lunga si tartuffo-ul meu totalul a fost de 26,20.
Ce poti servi aici
Prajituri, inghetata- pentru cei mici sunt combinatii haioase de inghetata cu ochi, nas si palarie din cornet – ca si Torelino, Ice Cream Express, Sapte Pitici Frutti sau Latte, Arlechino, parfait-uri, mousse, bomboane de ciocolata, torturi- pentru nunta, botez, aniversari, mini torturi. Cateva torturi de nunta sunt expuse in vitrinele din sala, si arata spectaculos. Sandwich-uri, racoritoare, bauturi alcoolice- vodka, rom, gin, whiskey, lichioruri, tequila, cognac, brandy, bere, vinuri, proseco sau sampanie, ceaiuri, cocktailuri, cafele, frappe-uri. Vedeti pozele pentru preturi.
Pentru cine nu doreste sa se ingrase sau nu e atras deloc de meniu, recomand totusi o vizita la Bacio Dolce si macar pentru o cafea sau o apa plata. Decorurile merita toti banii, atmosfera e deosebita. Cofetaria e foarte spatioasa, in mijloc sunt vitrinele si barul, in stanga si in fata vitrinelor partea de nefumatori, iar sala pentru fumatori se afla in dreapta. Totul e decorat cu mult bun gust, la prima vizita am pozat sala, de se uitau toti la mine ca la urs, da ce sa faci, eu ca nebuna faceam poze la tot. Inclusiv in baie m-am intors dupa telefon sa pozez aranjamentul cu ciupercute de langa chiuvete, mi s-a parut tare dragut.
Mesele sunt albe, cu scaune tapitate alb cu rosu, canapele asortate la culori. Zugraveala peretilor tot alba, care contrasteaza frumos cu obiectele decorative din cele cateva "firide" sau "ferestre" din perete. Pe langa torturile expuse in vitrine, peste tot sunt prezente tot felul de arnajamente cu flori, mici statuete cu melci, ciupercute sau colivii decorative umplute cu flori. Ce mi-a placut la maxim au fost tavanele din sticla, vitralii minunat pictate cu flori, frunze, vita de vie, fructe sau legume. Pe ambele parti ale salii de fumatori sunt televizoare, setate unul pe un post de stiri iar celalalt pe Travel sau Animal Planet. Dupa preferinte. :))
Personalul foarte saritor, timp de asteptare a comenzii la masa redus. Curatenie maxima, ambient super placut, muzica in surdina, poti vorbi linistit. Produsele bunicele, depinde si ce iti comanzi. Inca nu am avut ocazia sa consum destule ca sa imi formez o parere dar per ansamblu nu e rau. Daca recomand locatia? Pentru decoruri un DA mare. Pentru produse va recomand sa gustati si sa va convingeti singuri.
Pagina Web: baciodolce.ro
Trimis de luciaoradea in 23.03.15 22:06:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (luciaoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Imi plac dulciurile? DA! Sunt pofticioasa? DA! Cu toate acestea, am citit articolul tau pana la capat, cu riscul de a ramane "cu pofta-n cui". Ce ai descris suna foaaarte bine!! Si uite asa o sa-mi incep ziua cu gandul la portia aia dubla de inghetata Swiss chocolate. Felicitari pentru articol
Ca o mare pofticioasa ce sunt, acum, trebuie sa ajung de urgenta la o cofetarie... nu, nu la Oradea, pe aici prin Bucuresti
Ce te apuca, Lucia, acum in post, sa scrii un articol dulce?
@luciaoradea - Aoleu, Lucia, dar ce-aveti cu noi, voi oradenii?! Vad ca v-ati facut un obicei de a umbla in gașcă, sau macar in tandem, la fel ați facut si cu pizzele data trecuta
Ei bine, sâc, de data asta nu m-ai prins (decat un pic :-p)
@bogumil, insa, cu masa lui de la Paripa m-a lovit...
Dar cel mai rau sa stii ca v-am bombanit atunci, cand cu pizza!... Sa nu va mai prind cu d-astea
@AleDia
Mă bucur că ti-am deschis ziua intr-un mod plăcut.
@danamandache
Păi nu -i musai să fie "de dulce ". Poți lua și ceva de post. Un ceai, o apă, o cafea...
@cristina65
Pai am și recunoscut că @ bogumil a fost "motivul "articolului. După ce am citit ce a văzut /mâncat el la Paripa am vrut să îi fac și eu poftă cu ceva. Da'vad că n-am reușit încă, nu a apărut pe aici.
Să știi că am fost și la pizza recent????. Da mă mai abțin puțin că văd ca stârnesc emoții puternice ????
@webmaster28- mulțumesc pentru răspuns. Am să caut. Pe astea le am pe tableta. ????
@cristinaoranici -
sincer nu știu. Nu am văzut nimic în meniu, dar poate ca mi-a scăpat.
@luciaoradea
Văzând azi pozele locaţiei, mi s-a confirmat.
Această cofetărie, este sora mai tânără a mult mai celebrei Fan Ice, de pe Republicii, ambele fiind deschise de patronii Rubin King (o societate finanţată la începuturi - zice lumea prin Oradea - cu banii Episcopiei Romano-Catolice - rit din care fac parte proprietarii acestei afaceri - firmă specializată pe producerea de produse de patiserie şi prafuri de îngheţată).
Cunoscând foarte bine locaţia de pe Republicii, unde se mănâncă un profiterol... yammy (cu ciocolată, vanilie sau frişcă), sunt ferm convins că şi acestă locaţie este una la înalte standarde.
Doar că, la locaţia cealaltă, personalul (vorbitor nativ de limba maghiară - şi foarte stâlcit - al limbii române) este sub orice critică. Într-o zi, am intrat să beau o cafă şi după ce 15 minute, cronometrate pe ceas, nu m-a întrebat nimeni de sănătate, am sunat pe telefonul fix al cofetăriei şi am cerut să vină cineva să-mi ia comanda.
Recunosc că nu am mai fost niciodată şi nicăieri nevoit să fac asta şi sunt convins că şi cea ce mi-a răspuuns la telefon a fost şocată că a trebuit să îmi anunţ prezenţa în cofetărie telefonic. Diferenţa este că eu nu voi uita asta, iar lor... nu le pasă
Sorry de off-topic, dar...
În rest, mă bucur că (măcar noi) mai scriem despre Oradea, un oraş ce merită (cu prisosinţă) o promovare turistică mai serioasă... ( şi ) din partea autorităţilor!
@bogumil -
Am vazut si eu ca apartine patronilor lui Rubin King. In ceea ce priveste promptitudinea personalului din cealalta locatie iti dau dreptate. Am intrat anul trecut prin vara (parca) cu o prietena sa bem ceva, ca ne intalnisem intamplator in fata localului si dupa o jumate de ora de povestit pe strada am zis ca mai bine stam jos sa bem o apa/suc/cafea si am patit la fel. Dupa ce am asteptat cam mult, cu toate ca nu era aproape nimeni in local, am mers sa facem comanda direct la tejghea. Acolo ne-a zis sa luam loc la masa, ca vine fata sa ne ia comanda . Si a venit, dar nu imediat Aici nu e cazul, probabil ca au fost destule reclamatii si au angajat personal mai serviabil.
Cat despre review-urile despre Oradea am observat si eu ca e tare subtire miscarea. Ori nu prea sunt useri din zona, ori nu avem multi turisti... Cate un review despre Hilton Double Tree, cate o pensiune/ hotel din Felix si asta e tot. Ma bate gandul de o vreme sa fac un serial despre centrul Oradiei, cu locurile care imi plac mie in mod deosebit: Biserica cu Luna, fosta Biblioteca Judeteana, Pasajul Vulturul Negru, fostul Muzeu al Tarii Crisurilor si multe altele. Da uite pocinog, tocmai s-a gandit primarul sa sparga tot centrul, asa ca ce mandrete de poze ar iesi . Poate la vara, in vacanta, tot ma apuc de treaba . Ce zici, te bagi? Facem o co-productie?
@luciaoradea
”Da uite pocinog, tocmai s-a gandit primarul sa sparga tot centrul, asa ca ce mandrete de poze ar iesi
Am adus în discuţie, la review-ul de la Târgul de Turism TOP Travel, firma Duran's şi proprietarul ei, fotograful orădean Ovidiu Pop.
Ei bine, hai să vă mai zic una De dată recentă m-am mutat la job, într-un nou birou, iar pentru decorarea acestuia cât mai plăcut cu puţinţă, am comandat de la Ovidiu Pop mai multe tablouri cu foto din Oradea de altădată.
Atunci când am fost la el la sediu pentru a alege fotografiile pe care le voiam, i-am cerut şi mi-am făcut o poză cu P-ţa Unirii, aşa cum era. Pentru că, de la toamnă, imaginea aia sigur îi istorie
Cât despre cooperare, sigur că sunt deschis la orice iniţiativă care promovează acest minunat oraş.
Doar că, eu fiind înscris de dată mult mai recentă pe sait, încă am în tolbă (a se citi în hardul extern ) o mulţime de poveşti ce merită scrise. Mai pe româneşte, mai am o mulţime de lucruri de dezvăluit pe aici
Dar, ţinem legătura, iar dacă eşti într-o zi prin centru şi ai o juma' de oră liberă, dă un semn de viaţă, iar eu te invit să vezi... Oradea veche, de la mine din birou
@luciaoradea, cu prima ocazie am sa trec si eu pe acolo.
Ce bine arata totul pe acolo!!!
@hlli -
Chiar te astept! Poate la o inghetata?
@bogumil
Pai dau de stire, cum sa nu. Am citit ce ai scris despre biroul tau la review-ul despre expozitia fostei securitati. Poza cu Piata Unirii deja e istorie, din pacate
Si, da, sigur ca dau de stire. Putem vedea si Oradea veche dar si pe cea noua, in oras... Daca mai e ceva de vazut la ea...
@luciaoradea, da, da, îmi place şi îngheţata.
La finele lui aprilie, merg să-mi tratez durerile de oase, la hotel Perla din 1 Mai.
Aşa că, între doua proceduri, poate mă mobilizez şi vin să gust din specialităţile arătate de tine.
Să auzim de bine!!!
@hlli:
Pai da de știre, poate ne vedem. După jumătatea lunii aprilie ar trebui să merg în București, dar dacă sunt acasă mi-ar face plăcere sa ne întâlnim.
@all
Se pare ca am comis-o din nou- am mai facut o vizita ieri, impreuna cu niste prieteni buni. Asa ca am incercat o chestie noua, vezi poza nr 40- si anume QUARTET. Reteta originala presupune 2 globuri de profiterol, (unul cu vanilie si unul cu ciocolata) precum si 2 globuri de inghetata la alegere. Cum alegerea asta a fost tare grea, m-am "oprit" doar la 3 globuri , ca sa nu imi stric pofta- un glob de vanilie, unul de dark chocolate si unul de Ferrero Rocher. Ce a iesit vedeti in poza... De data asta chiar m-am declarat satisfacuta. Recomand cu caldura tuturor, inghetata e bestiala
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Capitolium] Capitolium — scris în 06.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Ciuperca] Mancarea intra mai bine cand ai priveliste frumoasa — scris în 29.09.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Restaurant Cyrano din Oradea – mâncare gustoasă — scris în 29.10.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Piata 9] O experiență unică în România — scris în 30.07.21 de vamean1976 din VAMA [SV] - RECOMANDĂ
- Apr.2021 [Restaurant-pizzerie Old Mill / La Moara Veche] Experiență culinară deosebita — scris în 27.05.21 de Robertlau din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2021 [Restaurant-pizzerie Cyrano] Cyrano, un cavaler al gustului bun orădean — scris în 04.03.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Casa Piraților] Casa Piratilor? — scris în 18.09.19 de Ava62 din ANTWERPEN - nu recomandă