ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
JUL-2018
prieteni
8 AD. + 2 COPII -- v: 6; 7

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Unde mâncăm în stațiune? La Restaurantul Pensiunii Rubin.

TIPĂREȘTE URM de aici

Recenta incursiune de patru zile în stațiunea balneoclimaterică de pe malul râului Olănești (vezi impresii) a fost o reușită, atât din privința naturii generoase, cât și a stării vremii. Bineînțeles că în fiecare zi organismul își cerea drepturile: lichide și mâncare. Astfel, a trebuit să căutăm unități de alimentație publică care să ne satisfacă papilele gustative și să potolească gălăgia stomacului, mai ales după drumețiile frumoase efectuate în împrejurimi.

Am lecturat câte ceva pe Internet, păreri pro și contra unor restaurante din stațiune, ne-am orientat și după numărul de clienți existenți pe terase de-a lungul zilelor petrecute la Olănești. Într-una din zile am ales să ne oprim la unul din restaurantele existente de-a lungul străzii Mihai Eminescu, arteră ce duce spre Aleea Izvoarelor. Ne-a atras atenția clădirea roșie a pensiunii și restaurantul existent la parter, o încăpere potrivită ca dimensiuni, deschisă spre o terasă exterioară. Este vorba despre restaurantul Pensiunii Rubin care ne-a găzduit preț de o oră într-o după amiază târzie, după drumeția la Schitul Comanca (vezi impresii).

Întrucât nu doream să mâncăm ceva greu, sofisticat, am fost atrași aici de cuptorul de pizza aflat într-una din laturile terasei. Am ales să stăm pe terasa exterioară, destul de îngustă, care înconjoară pensiunea. Un tânăr chelner a sosit rapid și ne-a ajutat să ne „amenajăm” mesele, grupul fiind destul de numeros. Pe terasă mesele și scaunele sunt metalice, în interior predomină lemnul. La streașină atârnă ghivece cu mușcate și un mic ceas decorativ. Am primit apoi meniurile și am fost lăsați 5 minute să „rumegăm” vizual preparatele și prețurile. Scorurile sunt moderate, felurile de mâncare diverse, acoperind toate capitolele (de la aperitive, ciorbe, fripturi, până la pește, paste și pizza) și sortimentele de carne.

Am preferat câte o ciorbă de burtă (9 lei; nu extraordinară, cu puține fâșii de burtă) și ciorbă de văcuță (8 lei), drese cu smântână (4 lei/50 gr), ardei (1 leu/buc), mujdei de usturoi (2 lei) și pâine (preț per felie cred, 0,35). Pentru felul doi toată lumea s-a pus de acord în jurul mai multor sortimente de pizza: Quattro Stagioi, Pizza Con Tutto, Quatro Carni și Prosciutto e Funghi (21 lei fiecare sortiment). Pizza a fost gustoasă, coaptă pe vatră, cu blat subțire. Bineînțeles că mai întâi am comandat băuturi, cafea și suc, care au sosit numaidecât (espresso – 5 lei, limonadă – 16 lei/1litru, bere – 7 lei, suc acidulat – 6 lei).

Preparatele au fost ok, pizza gustoasă, porțiile de dimensiuni potrivite, prețurile decente, timpul de așteptare destul de scurt. Personalul cu care am interacționat a fost săritor și amabil. Toaletele foarte curate. De pe terasă am privit către oamenii care se plimbau agale pe aleea care seamănă cu un bâlci, la tarabe găsindu-se vrute și nevrute. În concluzie, recomand o masă la restaurantul Pensiunii Rubin, raportul calitate/preț fiind unul echitabil, în condițiile în care nu sunt foarte multe opțiuni în stațiune.

Alte „obiective” gastronomice

În capătul străzii Mihai Eminescu, lângă intrarea în Parcul Central, se află o tonetă de unde se poate achiziționa înghețată la dozator (2-3-4 lei cornetul, în funcție de mărime) – am încercat sperând la un gust al copilăriei, nu a fost strălucită.

Tot în acest loc, vis-a-vis de parc, se află la parterul unei clădiri (fost sediu al unei bănci) o cofetărie, frecventată intens de turiști și pacienți. Am intrat și noi de două ori pentru a cumpăra niște produse fabricate pe plan local, gustoase – foi de napolitană cu umplutură de nucă (nu foarte dulci) și halviță. Prăjiturile se încadrează în marja 4-6 lei, au și înghețată de la o firmă cunoscută. Mesele din interior erau mai mereu ocupate.

Pe seară am mai observat clienți la Grădina de Vară de lângă Hotel Tisa, unde cânta live o formație, dar și la restaurantele „suspendate” deasupra râului Olănești, aflate față în față – cele de la Hotel Stogu și Hotel Central. Mușterii aveau și cele vreo trei terase-restaurant aflate pe strada Mihai Eminescu, printre care și Rubin, menționată mai sus. Restaurant există și la Bar Turn, un loc interesant, inedit, situat deasupra Aleii Izvoarelor, dar acolo am observat că cei câțiva clienți preferau o cafea și o bere, nicidecum mâncare gătită.

Peste drum de Hotel Olănești, pe cum altfel decât numita stradă a Pieții, se află o mică Piață agroalimentară și nu numai. Tarabele sunt ocupate de dimineață și până la orele amiezii de cei care vând legume și fructe, dar și textile, cosmetice, încălțăminte etc. Locul nu arată însă foarte îmbietor, necesită o reamenajare. Tot în această zonă sunt două supermarketuri: Annabella și Diana. Pe Aleea Izvoarelor veți întâlni oameni din împrejurimi care vindeau mere de vară, pere „sântiliești” (le-am încercat, foarte gustoase), zmeură, mure, plante medicinale, ciuperci.

Alegeri inspirate!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 25.07.18 10:48:02
Validat / Publicat: 25.07.18 12:26:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE OLĂNEȘTI.

VIZUALIZĂRI: 4074 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Barul-Turn înconjurat de o terasă, păcat că vegetația abundentă nu lasă loc pentru priveliște.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35750 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Olăneşti şi împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047106981277466 sec
    ecranul dvs: 1 x 1