ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
AUG-2019
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O ciorba de burta in orasul lui Dürer – Restaurant Burgschenke, Nuremberg

TIPĂREȘTE URM de aici

Aflat in inima orasului, acest restaurant va va intampina intotdeauna cu zambetul pe fata, cu bucuria si mai mare atunci cand un roman le trece pragul, asa cum aveam eu sa descopar pe pielea mea. Dupa ce am facut programarea la casa lui Dürer despre care am povestit aici vezi impresii, am venit si aici sa vad daca trebuie sa imi fac rezervare sau nu (se afla pe aceeasi strada, la cel mult 100 m), nu era cazul, am plecat linistita mai departe la drum. De asemenea se mai poate spune ca este destul de aproape de castel, dar si de alte obiective importante din Nuremberg.

Am sa mai mentionez ca exista si un hotel, din pagina caruia se vede ca este un loc pe care sa il luati in calcul in ideea ca veti cauta cazare in Nuremberg, burghotel-nuernberg.de/welcome.

Dar sa revenim la restaurant, el se afla la coltul strazii, nu are o reclama spectaculoasa, conteaza insa ce gasesti in interior. Am fost intampinata de un tanar cu care am incercat sa ma inteleg in engleza, pana l-am intrebat daca nu vorbeste si romaneste, si atunci totul a fost mult mai simplu, deoarece ma interesa daca au ciorba de burta, era motivul principal pentru care facusem 250 km. Aveau, si mi-au dat si meniul sa vad mai departe ce imi doresc. Meniul este scris asa cum o sa vedeti si in poze in primul rand in romaneste, apoi germana si engleza (chiar daca panoul din afara restaurantului este in germana).

Si ca sa va intelegeti cam cum ma simteam eu citind meniul, am sa spicuiesc cate ceva: Iahnie de fasole cu carnati de casa, sarmale cu mamaliga si smantana, ostropel de porc cu mamaliga, mici la gratar, papanasi, ei, ce spuneti? Acum poate ca o sa va ganditi, In Germania mananci ceva traditional, nu ce poti gasi si acasa, e ca si cum v-ati duce in China si ati cere pizza la restaurant, correct, aveti dreptate, insa cand esti plecat de ceva vreme, simti nevoia si de ceva mai aproape de sufletul tau.

Mi-as fi dorit multe, dar in mod sigur daca luam ciorba de burta, alegera urmatoarea trebuia sa fie ceva mai restransa ca sa poata incapea, asa ca in final am ales o ciorba de burta si o bere, iar la final o portie de papanasi si un suc de fructe de padure. Am primit din partea casei si un paharel de tuica, o tuica buna de tot.

Nu am asteptat mult ciorba, iar asteptarile mi-au fost indeplinite, ciorba (insotita de un ardei iute) a fost minunata si nu cred ca a mai fost nevoie sa o mai imbunatatesc cu ceva (cred ca am pus doar putin otet). Acum deja ma simteam mai bine, am putut sa mai admir putin localul, care este simplu dar discret decorat, nu este foarte mare, are doar 35 de locuri, si sper sa aiba si clienti deoarece mancarea chiar a fost buna. Acm ne gandim si daca sunt romani in Nuremberg, normal ca sunt, la recensamantul din 2010 erau in jur de 11000 de romani, si din moment ce restaurantul exista, inseamna ca reuseste sa isi atraga clienti.

Si ca o paranteza, la Targul de Craciun era un stand romanesc cu sarmale cu mamaliguta si tuica fiarta (printre alte specialitati romanesti).

Si cum la desert nu mergea berea asa ca am terminat-o si am cerut un suc de fructe de padure, care a mers foarte bine cu papanasul, portia cuprindea unul singur, insa a fost foarte bun, nu stiu daca asta va convinge, insa macar il puteti vedea in poza.

Este un loc pe care vi-l recomand din tot sufletul, si ca sa stiti unde il gasiti, tineti minte adresa: strada Albrecht Dürer nr. 1.

O zi frumoasa va doresc si alegeri intelepte.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Pe aceeasi strada (dar la capatul opus, strada nu este lunga) cu casa lui Durer

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 23.07.20 22:53:48
Validat / Publicat: 23.07.20 23:32:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 2009 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Restaurant Burgschenke - el este tanarul care m-a servit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

crismisPHONE
[24.07.20 07:19:36]
»

Să înțeleg că te-ai dus chitită pe ciorbă de burtă! Îmi imaginez cât de derutata ai fost citind în meniu atâtea alte variante delicioase! Apreciez că ai rămas consecventă!

Așa fac și eu. Dacă am în gând anterior (câteodată mai multe zile) un anume fel de mâncare, nu-l schimb, oricâte tentații aș mai descoperi. Nu de alta, dar rămân cu pofta nesatisfăcuta! Mai bine să se nască alte pofte...

Bună recomandare, vorba lui web! De ținut minte. ​​

mishuAUTOR REVIEW
[24.07.20 09:06:45]
»

@crismis:  Așa este, m-am dus chitită pentru ciorba de burta care la mine e precum fotbalul, adică in general se spune” Fotbalul și restul sporturilor!” La fel spun și eu “ciorba de burta și restul mâncărurilor “.  ​​

​​Însă la fel de mult m-am bucurat și de celelalte lucruri descoperite in Nuremberg printre care casa lui Dürer, și mai apoi in iarna Târgul de Crăciun.  ​​

Și da, pentru cei ce sunt in trecere prin oraș este un restaurant bun. ​​

​​Mulțumesc pentru vizita și aprecieri.

nicole33
[24.07.20 23:38:35]
»

@mishu:  

Şi un binemeritat superbonus pentru... ciorba de burtă, desigur

Si ca sa va intelegeti cam cum ma simteam eu citind meniul, am sa spicuiesc cate ceva: Iahnie de fasole cu carnati de casa, sarmale cu mamaliga si smantana, ostropel de porc cu mamaliga, mici la gratar, papanasi, ei, ce spuneti? Acum poate ca o sa va ganditi, In Germania mananci ceva traditional, nu ce poti gasi si acasa, e ca si cum v-ati duce in China si ati cere pizza la restaurant, correct, aveti dreptate, insa cand esti plecat de ceva vreme, simti nevoia si de ceva mai aproape de sufletul tau. ​​

Te înţeleg perfect că duceai dorul mâncărurilor româneşti fiind departe de casă de destulă vreme şi nici nu îmi imaginam că ai fi comandat altceva decât ciorbă de burtă, cu atât mai mult cu cât nu aveai în fiecare zi asemenea ocazii.

Am reţinut recomandarea ta, chiar dacă eu sigur aş alege altceva de mâncat dacă aş ajunge la un restaurant din Germania. ​​

mishuAUTOR REVIEW
[28.07.20 22:42:13]
»

@nicole33:  Ai mare dreptate și sunt perfect de acord cu tine, când ești intr-o alta țara, încerci sa mănânci ceva tradițional, dar după 2 ani, deja înghiți in sec după bucate dragi. ​​

​​Însă dacă am sa mai ajung pe acolo, exista niște cârnați tradiționali, recunoscuți pe plan internațional, așa ca am sa ii încerc și pe aceștia.  ​​

Mulțumesc pentru vizita și aprecieri.

Zoazore
[29.07.20 00:39:25]
»

@mishu:  Uite o surpriză plăcută! Restaurant românesc la așa distanță de casă! Să privești meniul și să-nțelegi din prima ce scrie... wow... De neprețuit!

Am pățit eu la Albena, la Dobrotitsa, când am cerut la recepție un spray împotriva furnicilor și-am constatat ce bine știu eu citi bulgărește! Citem pe spray: AROXOL ​ spray împotriva furnicilor!

asa ca in final am ales o ciorba de burta si o bere, iar la final o portie de papanasi si un suc de fructe de padure. Am primit din partea casei si un paharel de tuica, o tuica buna de tot.

Bună alegere, inspirată și gustoasă! Este fix ce-aș fi ales și eu! Inclusiv sucul! ​

Și uite-așa ți-ai bucurat sufletul și ochii cu Albrecht Durer​ și trupul cu ciorba de burtă, papanaș, țuică, bere și suc! Și nu orice suc, ci din fructe de pădure!

Frumos și intim localul, curat și cald! Proprietarul era român? ​

nicole33
[29.07.20 06:40:03]
»

@Zoazore:  

Bună alegere, inspirată și gustoasă! Este fix ce-aș fi ales și eu! Inclusiv sucul! ​​

Sunt convinsă că nu ai fi ratat tu ciorba de burtă, fie ea servită şi într-un restaurant din Germania şi chiar mă miram cum de nu ai văzut-o mai repede .

​Şi nici sucul de fructe de pădure. La fel ca ursul

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[29.07.20 08:06:15]
»

@Zoazore:  Nu aveam nici o îndoiala in ceea ce privește sucul de fructe de pădure, eu recunosc ca nu ma atrage numele, “Johannisbeer” ????????, dar sucul e bun, oricum, am trecut pe suc de soc acum, asta când nu beau bere. ​​​​

Proprietarul este roman, din Ardeal, și la fel și câțiva dintre angajați, cel puțin ospătarul care m-a servit pe mine și bucatareasa. ​​

​​Și așa este, localul îmi inspira o atmosfera calda. ​​

Mulțumesc pentru vizita și aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[29.07.20 08:09:01]
»

@nicole33:  Un meniu fix pe gustul ei ????????

Zoazore
[29.07.20 15:35:40]
»

@mishu: & @nicole33: Sunt intr-o perioada foarte aglomerata si solicitanta pentru mine. Atat psihic, dar mai ales fizic. Ma impart mai greu intre munca si placere, renuntand la placere (vezi ora la care am scris ecoul anterior). Dar s-or rezolva si voi reveni "la normal". Sunt in urma cu multe, fiindca n-am timp fizic sa le fac, dar incet-incet le descalcesc eu!

@mishu: “Johannisbeer” = interesanta denumire! Asta nu ma impiedica sa-l beau mai cu sete  

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Nurnberg și împrejurimi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045935153961182 sec
    ecranul dvs: 1 x 1