ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 24.03.08
    STATUS: PRETOR
    LUNA
    JUN-2011
    single

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Hofbrauhaus, locul unde se bea cea mai buna bere din oras

    TIPĂREȘTE

    Dupa atata colindat prin Piata Marienplatz (Piata Sf. Maria) (despre care am povestit aici), a venit si momentul relaxarii. Si unde puteam bea o halba de bere, daca nu la Hofbrauhaus, cea mai veche berarie din oras, ce dateaza din 1589 si care desi a fost distrusa de o bomba, a fost reconstruita dupa planurile originale (si extinsa dupa spusele multora).

    Initial a fost beraria regala si abia dupa trei sute de ani le-a fost permisa distractia si oamenilor de rand. Daca va intrebati de ce? ... pentruca berea era considerata o bautura aristocratica. Asta era parerea nemtilor; desi in Egiptul antic, „ tot omul... si sclavul... bea zilnic bere); dar sa revenim la Hofbrauhaus.

    Beraria este o cladire mare cu doua etaje plus un pod imens. Deasupra fiecarei intrari poarta insemnele casei regale sub o coroana aurie si se afla la cateva minute de mers pe jos de Marienplatz. Un colt al berariei pare sa se fi pastrat din vechea cladire. Exista doua intrari si in dreptul fiecareia, patronii ii prezinta istoria, uitand sa aminteasca si de perioada in care aici Hitler isi tinea discursurile inflacarate. Imediat dupa ce i-am trecut pragul, am gasit in partea dreapta un magazin de suveniruri, pe care eu personal l-am ignorat.

    La parter ferestre mari arcuite, lasa lumina sa patrunda si in acelasi timp, imbie trecatorii sa se alature petrecaretilor din interior. Tavanul, frumos arcuit si sustinut de multe coloane este pictat in culori vesele, reprezentand ramuri inflorite. Siruri lungi de mese din lemn masiv erau pline cu clienti. Sala de la parter are o capacitate de 2000 de locuri. Va puteti imagina o berarie in care la o ora de varf sa fie 4000 de oameni pusi pe glume si pe cantat? Harmalaia este de nedescris, dar poate ca acesta este farmecul locului. Undeva in centrul localului, o trupa de cantareti formau echipa de „entertainment”. Imbracati in celebrii pantaloni scurti, cantau cu un patos rar intalnit. Toti mesenii, ametitii de bautura si cu o buna dispozitie de zile mari, fredonau odata cu ei cantece antrenante. Unii ar fi vrut - dar picioarele nu ii mai ajutau - sa danseze. Dupa fiecare cantec, toata lumea mai dadea pe gat cate o halba de bere, inclusiv cantaretii.

    Cu o indemanare demna de invidiat, ospatari si ospatarite imbracati in in costume populare alergau printe mese cu tavile deasupra capetelor, incarcate cu halbe cu bere, carnati sau covrigi calzi, atenti la toate solicitarile clientilor... si credeti-ma ca in fiecare clipa, cineva vroia ceva.

    Pe o scara larga, am urcat la etaj, unde am gasit o sala construită în 1589, ce are o capacitate de 900 de locuri. Are un tavan foarte inalt, curbat ce m-a dus cu gandul la o pivnita. In aceasta sala, ne-am asezat si noi la o masa si am baut in graba (dee... programul incarcat nu ne permitea mai mult) o halba de bere si am mancat carnati bavarezi; celebri Weiswursti Sunt carnati albi, preparati din carne de vitel si sunca proaspata de porc. Se condimenteaza de obicei cu patrunjel, lamaie, ceapa, nucsoara si ghimbir. Localnicii spun ca daca ar insuma carnatii care se vand intr-o singura zi in acest local, ar face un carnat lung de 20 km. Parerea mea este ca se lauda, dar oricum vanzarea merge bine si vestea li s-a dus peste mari si tari.

    Si aici, la unul din capetele salii, era o scena unde o alta trupa de artisti canta si dansa pe ritmuri traditionale, in aplauzele clientilor. Tot la etaj, mai este o sala cu o capaitate de 1000 de locuri unde pe vremuri se producea berea.

    Exista si o terasa exterioara la etaj si o curte interioara, in care cativa castani batrani asigura vara, umbra pentru petrecareti.


    [fb]
    ---
    Trimis de Diaura* in 15.06.11 20:28:56
    Validat / Publicat: 15.06.11 21:35:08
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 6469 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Germania - Munchen - Hofbrauhaus, una din cele dou intrari
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7200 PMA (din 9 voturi)

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    ARA
    [31.10.12 19:55:28]
    »

    Ati fost norocosi! Noi am trecut vineri pe acolo in ideea de a rezerva o masa de 15 persoane pentru sambata si nu era nimic liber.

    Intradevar era locul preferat al dictatorului nazist.

    Am incercat o alta berarie din centru, dar ce sa spun mese lungi, fum de tigara doar berea era foarte buna!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ARA
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Munchen?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047599077224731 sec
    ecranul dvs: 1 x 1