GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Buon giorno Italia con gli spaghetti al dente
Dupa o zi de peripetii trebuie sa manci ceva.
M-a luat de la Metro si am fost la Testina - Cucina tradizionale di qualita localizata in Via Abbadesse 19 in zona istorica si in partea opusa fata de hotel Metro. Restaurantul sau mai bine zis Trattoria are "una cantina" adica o pivnita bine dotata cu vinuri cat si "una cucina" o bucatarie traditionala. Bucatarul castiga 3500 euro/luna. Ospatarii sunt chiar proprietarii, sot-sotie care te primesc cu bratele deschise si zambetul pe buze.
Pana sa servesti ceva te serveste cu un platou cu un fel de grisine si un fel de chifle mici cat chifteaua. Pentru vin te consiliaza el. A venit cu o sticla de Pinot Noir a desfacut dopul, la mirosit si a vrut sa-i dea italianului sa guste dar apoi zice: Scuza-ma azi un oaspete si mi-a dat sa gust. Apoi a pus in pahare.
Amandoi propietarii Testina sunt vecini cu italianul si ei se ajuta intre ei, nu au sa moara capra vecinului. A venit sotia si ne-a consiliat ce sa luam. Am luat acelasi lucru ce a luat si italianul: IL BUDINO – budino allo zola di capra guarnito con confettura di cipolle rosse, adica budinca din branza de capra garnisita cu ceapa rosie caramelizata. Straniu dar bun. Felul doi a fost IL GIALLO – Il risotto giallo del Testina con riduzione al midollo impreuna cu IL MAIALINO – Maialino da latte glassato al forno guarnito con patate rosolate e piselli freschi al burro adica GALBEAZA - orez cu sofran langa o friptura de porc de lapte in sos de unt cu rosii si mazare. Foarte bun.
Restaurantul foarte mic si ingenios decorat. Lustrele barului erau ceaunuri si site de spalat fructele. Imi place mult stilul italian cu masute de 2 persoane iar daca sunt 4 persoane, unesc doua masute. Daca sunt 6 persoane unesc 3 mese. In felul asta nu blocheaza o masa de 4 persoane cu 2 persoane. Nu stiu cat a costat si nici nu am intrebat. Am ajuns la hotel "un po ubriaco" adica pregatit de somnic.
A doua seara am fost la Rembrandt, Via Rembrandt 27 este in apropierea stadionului San Siro. Este un restaurant adevarat. Testina nu are aceeasi valoare cu Rembrandt dar nici la Testina nu se mananca rau doar ca este alta prezentare.
Antipasti: italianul a luat doua platouri diferite unul cu Prosciutto Iberico si altul cu Mozzarella di Bufala. Am facut juma-juma. Platoul de prosciuto crudo non affumicata l-a pastrat el si mie mi-a pus in fata platoul cu mozzarella. Am avut doua feluri de mozzarella una ziceai ca este o sadila mica iar alta era sub forma de fasii "stracciatella" dar avea acelasi gust. Langa branza erau 3 farfuriute una cu sos de hamsii, alta cu rosii stafidite iar ultima crochete. Curcubeu pe cerul gurii cum spune Bobonete.
Am uitat sa va spun ca vinul care l-au adus a fost Pinot noir frizzante, adica un vin rosu cum beam la tara, un fel de tulburel usor. "Cameriere" era foarte entuziasmat de ce vin mi-a servit, cica nu se gaseste asemenea vin decat la ei. Nu i-am explicat ca la tataie la tara dupa ce zdrobeam strugurii in teasc cu picioarele goale si lasam mustul cateva zile sa fermenteze puteam sa beau (putin) iar la noi se numeste tulburel.
Felul doi Costata di Manzo alla Griglia ben cotto iar italianul a luat asa cum servesc ei. Friptura mea a fost cam in sange iar a lui era atat de in sange ca aveai impresia ca misca in farfurie. Eu am mancat 90% el a lasat jumatate. La sfarsit nu stiu daca la caffe ne-au adus un sorbet cu biscuiti toscani ca nu am mancat friptura sau ca se cunostea italianul cu managerii restaurantului. Masa a fost net superioara fata de Testina dar si mult mai scumpa.
Alte chestii despre Milano: EXPO 2015 care este o nebunie o aglomeratie maxima. Daca nu cunosti drumul te pierzi. EXPO 2015 este asa de mare incat exista bilete cu intrari multiple. Am vazut ca au aparut biciclete care se pot inchiria. Sunt 200 de parcari pentru biciclete. O iei dintr-un loc si o lasi in altul. Sunt deschise 24/24 ore.
Milano este foarte bine sistematizat. In toate statiile ATM (serviciul de transport municipal tramvai, autobus, metrou) vezi cand vine urmatorul vehicol iar in interiorul vehicolelor ATM vezi ce statie urmeaza si ce legaturi ai.
Fata de alti ani parca nu erau asa de multi cersetori romani. Strazile impecabil de curate. Serviciile de curatenie stradala si ridicarea gunoiului se fac in timpul noptii.
Altceva, nush ce sa va mai spun.
Trimis de fanespoitorul in 23.05.15 18:24:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fanespoitorul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Delicios!
Mutat în rubrica "Restaurante, terase în Milano, MILANO" (nou-creată pe sait)
@fanespoitorul - De parca io știu ce să te-ntreb!
La tine curcubeu, la mine ploaie pe cerul gurii! Bine ca mi s-a făcut socata! F. Util al treilea! Ce să-ți fac dacă meriți?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [ILK Kebap Milano Duomo] ILK Kebap Milano Duomo — scris în 11.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Delicii italienești în inima orașului Milano: O călătorie culinară autentică — scris în 07.05.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Câte ceva de-ale gurii prin Milano — scris în 29.03.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Ristorante Galleria] Un prânz copios la Galleria din Milano — scris în 01.02.24 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Ce poti manca in China Town din Milano?! (Review Daisy Ramen si Mo Sarpi) — scris în 24.10.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 [Original Pizza Ok] Cat de scump este sa mananci in Milano?! - Original Pizza (dal 1989) — scris în 26.09.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Why Not Cafe] Mergem sa mancam ceva? de ce nu? – Restaurant Why Not, Milano — scris în 12.04.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ