ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2015
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 08.07.10
STATUS: PARTENER
LUNA
MAY-2015
team-building

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Buon giorno Italia con gli spaghetti al dente

    TIPĂREȘTE

    Dupa o zi de peripetii trebuie sa manci ceva.

    M-a luat de la Metro si am fost la Testina - Cucina tradizionale di qualita localizata in Via Abbadesse 19 in zona istorica si in partea opusa fata de hotel Metro. Restaurantul sau mai bine zis Trattoria are "una cantina" adica o pivnita bine dotata cu vinuri cat si "una cucina" o bucatarie traditionala. Bucatarul castiga 3500 euro/luna. Ospatarii sunt chiar proprietarii, sot-sotie care te primesc cu bratele deschise si zambetul pe buze.

    Pana sa servesti ceva te serveste cu un platou cu un fel de grisine si un fel de chifle mici cat chifteaua. Pentru vin te consiliaza el. A venit cu o sticla de Pinot Noir a desfacut dopul, la mirosit si a vrut sa-i dea italianului sa guste dar apoi zice: Scuza-ma azi un oaspete si mi-a dat sa gust. Apoi a pus in pahare.

    Amandoi propietarii Testina sunt vecini cu italianul si ei se ajuta intre ei, nu au sa moara capra vecinului. A venit sotia si ne-a consiliat ce sa luam. Am luat acelasi lucru ce a luat si italianul: IL BUDINO – budino allo zola di capra guarnito con confettura di cipolle rosse, adica budinca din branza de capra garnisita cu ceapa rosie caramelizata. Straniu dar bun. Felul doi a fost IL GIALLO – Il risotto giallo del Testina con riduzione al midollo impreuna cu IL MAIALINO – Maialino da latte glassato al forno guarnito con patate rosolate e piselli freschi al burro adica GALBEAZA - orez cu sofran langa o friptura de porc de lapte in sos de unt cu rosii si mazare. Foarte bun.

    Restaurantul foarte mic si ingenios decorat. Lustrele barului erau ceaunuri si site de spalat fructele. Imi place mult stilul italian cu masute de 2 persoane iar daca sunt 4 persoane, unesc doua masute. Daca sunt 6 persoane unesc 3 mese. In felul asta nu blocheaza o masa de 4 persoane cu 2 persoane. Nu stiu cat a costat si nici nu am intrebat. Am ajuns la hotel "un po ubriaco" adica pregatit de somnic.

    A doua seara am fost la Rembrandt, Via Rembrandt 27 este in apropierea stadionului San Siro. Este un restaurant adevarat. Testina nu are aceeasi valoare cu Rembrandt dar nici la Testina nu se mananca rau doar ca este alta prezentare.

    Antipasti: italianul a luat doua platouri diferite unul cu Prosciutto Iberico si altul cu Mozzarella di Bufala. Am facut juma-juma. Platoul de prosciuto crudo non affumicata l-a pastrat el si mie mi-a pus in fata platoul cu mozzarella. Am avut doua feluri de mozzarella una ziceai ca este o sadila mica iar alta era sub forma de fasii "stracciatella" dar avea acelasi gust. Langa branza erau 3 farfuriute una cu sos de hamsii, alta cu rosii stafidite iar ultima crochete. Curcubeu pe cerul gurii cum spune Bobonete.

    Am uitat sa va spun ca vinul care l-au adus a fost Pinot noir frizzante, adica un vin rosu cum beam la tara, un fel de tulburel usor. "Cameriere" era foarte entuziasmat de ce vin mi-a servit, cica nu se gaseste asemenea vin decat la ei. Nu i-am explicat ca la tataie la tara dupa ce zdrobeam strugurii in teasc cu picioarele goale si lasam mustul cateva zile sa fermenteze puteam sa beau (putin) iar la noi se numeste tulburel.

    Felul doi Costata di Manzo alla Griglia ben cotto iar italianul a luat asa cum servesc ei. Friptura mea a fost cam in sange iar a lui era atat de in sange ca aveai impresia ca misca in farfurie. Eu am mancat 90% el a lasat jumatate. La sfarsit nu stiu daca la caffe ne-au adus un sorbet cu biscuiti toscani ca nu am mancat friptura sau ca se cunostea italianul cu managerii restaurantului. Masa a fost net superioara fata de Testina dar si mult mai scumpa.

    Alte chestii despre Milano: EXPO 2015 care este o nebunie o aglomeratie maxima. Daca nu cunosti drumul te pierzi. EXPO 2015 este asa de mare incat exista bilete cu intrari multiple. Am vazut ca au aparut biciclete care se pot inchiria. Sunt 200 de parcari pentru biciclete. O iei dintr-un loc si o lasi in altul. Sunt deschise 24/24 ore.

    Milano este foarte bine sistematizat. In toate statiile ATM (serviciul de transport municipal tramvai, autobus, metrou) vezi cand vine urmatorul vehicol iar in interiorul vehicolelor ATM vezi ce statie urmeaza si ce legaturi ai.

    Fata de alti ani parca nu erau asa de multi cersetori romani. Strazile impecabil de curate. Serviciile de curatenie stradala si ridicarea gunoiului se fac in timpul noptii.

    Altceva, nush ce sa va mai spun.


    [fb]
    ---
    Trimis de fanespoitorul in 23.05.15 18:24:02
    Validat / Publicat: 23.05.15 19:59:14
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 3279 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fanespoitorul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P12 Primo piato
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21350 PMA (din 25 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    2 ecouri scrise, până acum

    webmaster21
    [23.05.15 19:55:13]
    »

    Delicios!

    Mutat în rubrica "Restaurante, terase în Milano, MILANO" (nou-creată pe sait)

    Zoazore
    [23.05.15 21:38:29]
    »

    @fanespoitorul - De parca io știu ce să te-ntreb!

    La tine curcubeu, la mine ploaie pe cerul gurii! Bine ca mi s-a făcut socata! F. Util al treilea! Ce să-ți fac dacă meriți?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Milano?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046444892883301 sec
    ecranul dvs: 1 x 1