EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Au gătit bine cei 5 căței hocheiști...

Bălăceala în piscină și jacuzzi la Wellness Resort Széczeny ne-a făcut foame mai devreme decât s-ar fi întâmplat în mod obișnuit, așa că am decis să căutăm un restaurant în Miercurea Ciuc. Am luat în calcul varianta de a merge pe căi cunoscute (Pizzeria San Gennaro, care nu e doar pizzerie, ci oferă tot felul de chestii; am locuit cândva în pensiunea atașată), însă ne-am trezit în dispoziția „să încercăm totuși ceva nou” și am început a studia. Câștigător la puncte a fost 5T Kutya Restaurant – 4,6/939 recenzii pe Google – mai ales că părea ușor de accesat.
Cam 3 km să fi făcut până acolo. Ne-am întors pe drumul principal din Jigodin Băi, am traversat pe sub căile ferate prin tunelul semaforizat, am făcut dreapta pe Strada Brașovului și, după doar câteva sute de metri, stânga pe str. Zőld Péter, unde, la nr. 17, ne așteptau „cei 5 căței” (căci așa s-ar traduce). Nu există parcare dedicată, noi am lăsat mașina pe prima stradă la stânga (Tineretului). N-a fost nicio problemă.
Restaurantul este găzduit de o casă mansardată cu 2 niveluri, nimic deosebit la prima vedere, poate doar cornișa vopsită în verde-turcoaz. Îl poți rata ușor dacă nu-ți atrag atenția cei 5 căței desenați pe zidul frontal, cei 3 din primul rând susținând în dinți o crosă de hochei. (Același logo aveam să-l întâlnim pe pad-urile personalizate pe care ni s-au așezat farfuriile.) Și ne-am amintit de micul Eric, băiețelul finilor noștri, care participă frecvent la competiții de hochei cu echipa din Galați, de multe ori chiar aici, în Miercurea Ciuc, unde știu că se găsește un patinoar dotat pentru astfel de evenimente. Cu siguranță există o legătură cu sigla restaurantului.
Am urcat mica rampă și am pătruns în interior. Există o săliță chiar la intrare, cu 2 sau 3 mese, pe urmă se face sala principală în stânga, iar în față niște trepte ce duc la etajul mansardat (aveam să-l inspectez mai târziu; nimic special, alte mese și acolo). Era destul de plin, o angajată ne-a preluat însă și ne-a plasat la una dintre mesele libere, apoi ne-a adus meniuri.
Oferta cuprinde mai multe categorii de preparate, inclusiv mic dejun (deși ora de deschidere e 11 😊), dar nu prea multe variante la fiecare capitol. Totuși, nu poți spune că n-ai ce mânca, sunt opțiuni pentru toate gusturile, chiar și vegetariene. Și, deși specificul declarat este „tradițional unguresc” , sunt și preparate clasice, precum burgeri sau paste.
Noi am ales o porție de supă-cremă de ardei copți cu perișoare de rață (30 lei), de șeruit. Ca fel principal, eu am luat aripioară de porc 😊 la cuptor cu cartofi steak și dulceață de ardei iute (59 lei), iar Tati tocăniță de vițel cu gălușcuțe (51 lei) și salată de sfeclă roșie (14 lei). De băut, am decis să împărțim o sticlă mare de apă minerală (12 lei), cu „alcooalele” urmând a ne delecta mai târziu, la căsuță.
Am admirat un pic peisajul în timp ce așteptam mâncarea și mi-a plăcut aspectul modern și vesel, gresia cu model andaluz, barul cu dungi maro-turcoaz, mobilierul vopsit în culori vii.
Am primit totul rând pe rând, în ordinea logică: apa, supa, pe urmă felurile de bază. Supa nu mi s-a părut nemaipomenită, mi-au plăcut perișoarele, dar zeama era cam subțire și cred că îngroșată cu amidon. În schimb, „zburătoarea” porcului s-a dovedit a fi foarte gustoasă, condimentată excelent, moale și fragedă; buni și cartofii, iar combinația cu gustul dulce-iute al sosului foarte inspirată. Am gustat și din porția lui Tati, n-a fost rea, dar tot a mea mi-a plăcut mai mult.
Am luat și un desert la final, tartă cu mere, cremă de vanilie și caramel (23 lei), pe care deasemenea am împărțit-o între noi. Foarte bună. Și am mai comandat o porție de tocăniță de gălbiori cu mămăligă (47 lei) la pachet, pentru cină. Se va fi dovedit și aceasta ce trebuie, chiar reîncălzită fiind.
Nota de plată a totalizat 238 lei, am plătit cu cardul, iar tipsul cash. Rezonabil pentru o masă atât de bogată. E drept, n-am băut decât apă și se știe că de cele mai multe ori băuturile ridică nota.
Recomand acest restaurant, e simplu de ajuns chiar dacă doar tranzitați Miercurea Ciuc. Atmosfera e plăcută, personalul extrem de drăguț, iar mâncarea multă și gustoasă. Evitați ziua de luni, când e închis.
Trimis de crismis in 12.04.25 15:49:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MIERCUREA CIUC.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Miercurea Ciuc și împrejurimi, MIERCUREA CIUC" (deja existentă pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@crismis: Am fost eu curios să aflu de unde vine numele restaurantului cunoscând faptul că într-adevăr în zonă hocheiul pe gheață este foarte apreciat.
”Cu siguranță există o legătură cu sigla restaurantului.
Am „săpat” și am găsit explicația: familia ce a întemeiat restaurantul este strâns legată de acest sport: tatăl a practicat hochei pe gheață, cei trei copii sunt jucători de hochei, mama a fost coptată (de bunăvoie, probabil este un suporter înfocat) în echipa de pe siglă.
Am citit că restaurantul are peste 25 de ani vechime și este cunoscut pentru borzaska, un preparat unguresc - șnițel de porc tăvălit prin mujdei, ou și cartofi.
Mulțumim pentru recomandare!
@tata123 🔱: Mulțumesc pentru completări! Mă gândeam eu...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Prince] Prince, Miercurea Ciuc — scris în 19.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant-pizzerie San Gennaro] Ne-a plăcut și am recidivat deja! — scris în 22.11.20 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Restaurant pensiunea Juliu's] Pensiunea Restaurant Juliu’s *** din Miercurea Ciuc — scris în 12.08.16 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2010 [Restaurant pensiunea Gambrinus] Restaurant Gambrinus - Miercurea Ciuc — scris în 29.08.10 de ms65 din BUCURESTI - RECOMANDĂ