GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Flamenco en vivo: Casa Patas
„El Flamenco y la Dieta Mediterránea han sido declarados Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad por la UNESCO”.
Intr-un alt articol, v-am spus spus cate ceva despre „100 montaditos”, un loc modest, unde se poate manca ceva pe fuga, la un pret mai mult decat convenabil.
Despre Casa Patas am mai amintit pe AFA. Dar cred ca merita un articol separat.
Situata pe Calle de los Cañizares, nr. 10, foarte aproape de Plaza del Angel si Plaza Santa Ana, sau de Plaza Tirso de Molino, aceasta cladire adaposteste un restaurant, un tablao (un loc in care se poate asista la spectacole flamenco). In restaurant, se intra direct din strada. Aici se pot servi pranzul, sau cina, intr-un cadru specific lumii flamenco, peretii fiind decorati cu tablourile sau fotografiile artistilor care s-au perindat pe aici.
La etajul 1, exista un spatiu denumit „El Café Cantante”, spatiu format din Galerie, Sala Camarón, el Café de Silverio (aici am facut noi cursurile), si El Patio andaluz (o terasa amenajata in stil andaluz, care de asemenea era la dispozitia noastra).
Ne-am petrecut o saptamana intreaga aici, de dimineata de la 8, pana dupa-amiaza, la orele 17.30. Insa, nu m-am plans niciodata de oboseala, nu ne-a apucat cascatul din cauza plictiselii.
Micul dejun il serveam „acasa”. La ora 11.00 aveam pauza si serveam o gustare in micul restaurant de alaturi, ”O’Pulpo”, aflat in aceeasi cladire, la parter, in dreapta intrarii principale. Restaurantul apartine unui spaniol din Galicia, de aceea se si numeste „Pulpo” (caracatita). In fiecare zi vedeam cum aduceau fructe de mare proaspete. De regula, la gustare, serveam paine prajita, peste care se punea ulei de masline, sos de tomate sau un alt sos; suc natural de portocale; o felie de chec si cafea. Nu stiu cat costa, fiindca plateau organizatorii cursului, insa restaurantul mi s-a parut un pic cam scumpicel, privind preturile afisate. Cu forte noi, ne continuam treaba, iar la orele 14.00, coboram pentru a lua pranzul.
Pranzul il serveam in Casa Patas. Noi serveam meniul zilei, care ne costa 10 euros. Meniul era variat, constand in doua feluri de mancare, un pahar cu vin, sau o bere, sau un suc, sau apa plata, desert. Dintre felurile de mancare servite acolo, imi amintesc de „salmorejo con jamón”, la felul I: un fel de gazpacho (supa rece de rosii, castraveti, ardei, usturoi, paine, ulei de masline), insa mult mai buna, fiind dreasa cu bucati de ou fiert si cu bucatele de sunca; ca felul II imi amintesc de „Rabo de toro estafado”, un fel de mancarica din coada de taur. Avea gust de mancarica de carne de vita cu sos de rosii.
Noi eram grup. Nu am vazut turisti, cel putin, la pranz. Clientii pareau de-ai casei. Se puteau servi si „tapas”, la bar. Intraraea in „tablao” se facea prin restaurant. Am nimerit eu din greseala, cautand, in prima zi, toaleta. Sala aceasta, „tablao” nu este deschisa decat seara, pentru cina, cand sunt si spectacolele flamenco.
Pentru a vedea ce spectacole sunt, sau pentru a face rezervari, puteti accesa acest link: casapatas.com/espectaculos.asp
Trimis de cristina47* in 26.02.17 13:11:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina47*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@cristina47:
”Flamenco en vivo: Casa Patas
Frumos și incitant titlul - din păcate... doar atât.
Cam nimic despre tablao Casa Patas (nu reiese că ai fi luat masa acolo vreodată, ci doar în imediata apropiere), cât despre spectacol de flamenco „în direct” - nici pomeneală...
Recomand articolul Alinei drept model pentru o astfel de impresie; după citirea lui, crezi că mai are vreo legătură povestea de mai sus cu celebrele tablao flamenco?!?
Rerviewul are caracter de recomandare și din acest punct de vedere eu îl consider util pentru turiștii aflati în zonă și în căutarea unui local pentru servirea unei mese.
Autorul reviewului a descris localul și ne-a informat despre ce ni se poate oferi de mîncarea colo. Nu am întîlnit crtitici cu privire la calitatea mâcărurilor și a conduitei celor care serveua clienți iar peresoanele din fotografiile postate par mulțumițe și bine dispuspuse. Este bine cînd doi usermani scriu despre același obiectiv, pentru că fiecare vede lucrurile în felul său și turistul trage singur concluzii.
PS Aveți și un mesaj pe Yahoo.
@Mihai18:
”Rerviewul are caracter de recomandare și din acest punct de vedere eu îl consider util pentru turiștii aflati în zonă și în căutarea unui local pentru servirea unei mese.
Corect; dar titlul sugerează cu totul și cu totul altceva. Tu ai fost vreodată la un spectacol de flamenco? Ai vrea să vezi unul? Presupunând că ai fi acum în Madrid, acest articol te ajută sau nu în alegerea unui tablao? Spune ceva despre calitatea spectacolului? Nix. Despre asta vorbeam ceva mai sus.
”peresoanele din fotografiile postate par mulțumițe și bine dispuspuse
Nu știu dacă „peresoanele” ar mai fi la fel de „mulțumițe” și bine „dispuspuse” dacă află că li s-a publicat fața pe internet fără acordul lor. Dar asta e deja altă poveste.
”Este bine cînd doi usermani scriu...
?!? cuvântul ăsta încă nu s-a inventat (mă rog, nu se inventase încă, până aseară la 23:15). Ca să nu mai vorbim că aici e vorba despre o Lady (sau „woman”), nu de un „man”...
@Dragos:
Iată-mă și inventator pe AFA.
Greșeala mea „userman” a stârnit ironii din partea dv. și de la @Nicole 33 care prin votul său la acest ecou, a susținut ironia.
@Nicole 33. „Și tu Brutus” Mersi.
D-le ing. Dragoș. Prima care a sesizat greșeala a fost fiica mea care mi-a spus. Tată, ai greșit lamentabil. Dragoș are dreptate.
Ultimul cuvânt l-a avut @Cristina47, filolog de meserie, care a știut să corecteze elegant această greșeală.
D-le ing. Dragoș, este bine că în ecourile dv. corectați, îndreptați greșeli, dar nu fiți și ironic (în limbaj de cartier ironiei i se mai spune și bășcălie), pentru că ironia doare.
Asemenea exprimare nu se potrivește gradului dv. de pregătire.
Pro memoria, valabil pentru amândoi. Cine râde de o persoană mai în vârstă, râde de viitorul său. Niciunul dintre noi nu suntem nemuritori.
Casa Patas, unde AM FOST, mi-a transmis chiar astazi urmatorul link. As dori, daca se poate, sa puneti ca ilustratie muzicala la bietul meu articol contestat, acest video, ca sa se inteleaga ca este o fundatie culturala, nu un loc eminamente turistic.
Imi cer mii de scuze, daca prin continutul articolului, am indus in eroare colegii cititori. Am vrut doar sa arat ca flamenco nu consta doar in locuri comerciale, si, neaparat tursitice. La "Casa Patas" este diferit.
Daca sunteti pasionati, recomand si trilogia lui Carlos Saura.
Rog moderatorii sa ataseze, daca se mai poate, la un articol vechi:
@Dragos: povestea mea este diferita de cea a Alinei. Articolul Alinei este excelent. Insa, locatia in care a fost Alina, este diferita.
Multumesc frumos pentru incurajarile de a scrie pe AFA. Am apreciat foarte mult gestul.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 Experienţe culinare madrilene, în premieră — scris în 22.02.22 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Nov.2017 [Bar Los Chiquitos] Bar de tapas: 'Los Chiquitos', un bar autentic — scris în 30.11.17 de cristina47* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2017 [Cofetării, patiserii, ceainării, gelaterii] Palatul Regal: Cafeteria — scris în 29.11.17 de cristina47* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2017 [Cofetării, patiserii, ceainării, gelaterii] La Mallorquina: Puerta del Sol, Madrid — scris în 26.11.17 de cristina47* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 [Restaurant 100 Montaditos / Calle Montera] Montadito. Jarra. Tubo... la 100 montaditos — scris în 23.02.17 de Cesere din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Unde am mâncat în Madrid și în apropiere — scris în 24.06.16 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Jun.2016 [Tablao Cafe De Chinitas] Cafe De Chinitas, tablao flamenco de excepție în Madrid — scris în 21.06.16 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ