ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2021
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Experienţe culinare madrilene, în premieră

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Fiind pentru prima dată în Spania, desigur că am fi vrut să încercăm şi noi din toate cele aflate despre bucătăria spaniolă, noroc că nu aveam o cultură prea largă în domeniu că cine ştie ce ieşea. Tapas, paella, sangria, toate erau pe lista noastră! Fireşte că nu se poate aşa din prima să cuprinzi prea multe. Cert este că am experimentat preparate fel de fel, despre care auziserăm, în locuri faimoase şi nu numai, am mâncat acolo unde ne-a luat foamea, dar şi premeditat în anumite locuri care ne făcuseră cu ochiul sau despre care ştiam de pe la tv sau din ce citisem. Cu alte cuvinte, am avut tot soiul de experienţe, însă s-au dovedit a fi toate bune, pesemne că a da greş pe acolo cu mâncarea sau băutura nu e un lucru prea uşor sau om fi nimerit noi bine. Şi nici prea scump nu mi s-a părut, deci prima întâlnire cu gastronomia spaniolă a fost un real succes.

În articolul de faţă, voi trece în revistă cum, unde şi cu ce ne-am potolit foamea/setea în Madrid.

TAPA TAPA, Bar de tapas

Adresă: Calle del Arenal, 15,28013 Madrid

Website: tapataparestaurant.com/en

Tel. : +34 917 58 44 88

Aici am ajuns încă din prima zi, hotelul nostru fiind vecin cu localul. Ştiam că serveşte, aşa cum ne spune numele său, tapas, adică acele gustări menite să dea saţietate când bei ceva şi nu numai, de multe ori devenind sofisticate şi putând constitui o masă completă.

Localul este dichisit, frumos decorat în interior. Erau doar vreo două-trei mese afară şi acelea ocupate, aşa că am intrat, fiind preluaţi încă de cum am pus piciorul înăuntru de un chelner ce ne-a plasat la una dintre mese. Am primit rapid meniurile şi ne-am oprit la cartofi la cuptor cu sos de usturoi, kalamari prăjiţi, peşte mic prăjit şi sandvişuri trufado cu jamon şi mozarella. De băut, am comandat bere draught. Primul contact cu tapas a fost, după cum ne aşteptam, minunat, preparatele fiind gustoase. Nici nota de plată nu ne-a uimit, fiind de-a dreptul moderată: 30,55 €.

Paraiso del Jamón

Adresă: Calle del Arenal, 26,28013 Madrid

Website: paraisodeljamon.com

Tel. : +34 915 41 95 19

Acest local era un alt vecin dintre ai noştri, fiind situat tot pe aceeaşi stradă cu hotelul nostru. Este un soi de băcănie care are şi rol de locanda, dispunând de câteva mese afară, în faţă. Ne-am oprit de două ori să mâncăm aici, fiind mulţumiţi de felul cum am fost primiţi şi trataţi de un chelner şugubăţ care se făcea foarte plăcut.

Prima dată ne propuseserăm să luăm ceva uşor fiindcă la prânz mâncaserăm bine şi nu ne era foarte foame. Am primit din partea casei tapas sub formă de câteva felii de jamon, caşcaval şi salam uscat, apoi am vrut fiecare câte un preparat de peşte cu cartofi prăjiţi şi salată. Berea a fost aleasă pentru refrişare, iar nota de plată de doar 26 €.

A doua oară s-a întâmplat să fie chiar în ultima seară în Madrid. Am comandat atunci o salată de fructe de mare la comun, ca antreu, deşi am primit iarăşi gustărele (tapas) constând în salam uscat şi desigur jamón, că doar eram în raiul jamonului, conform denumirii restaurantului. La felul principal, am ales un tip de şniţel cu cartofi prăjiţi şi salată de ciuperci pentru mine şi o porţie de peşte pané cu cartofi prăjiţi şi salată pentru soţ. Excelente! De băut, eu am vrut sangria, soţul bere. Nota de plată (35 €) a fost ok, deloc umflată.

Café Vergará

Adresă: Calle de Vergara, 1,28013 Madrid

Website: vergaracafe.com

Tel. : +34 915 59 11 72

Nici acest local nu era prea departe de hotelul nostru, fiind situat lângă Plaza Oriente, cea care se află între Opera şi Palacio Real. Cum ne nimeream în jurul prânzului prin preajmă, ne-a atras atenţia panoul din faţă pe care era scris că oferă meniul zilei format din două feluri de mâncare la alegere din mai multe opţiuni, o prăjitură sau o cafea, pâine şi o băutură. Totul fie la 13,95 €/persoană, fie la 15,95 €/persoană, şi dacă masa era afară, în faţa localului, la nota de plată se adăugau zece procente.

Şi aici am mâncat de vreo două ori la prânz şi am fost foarte mulţumiţi. Am ales de fiecare dată altceva tocmai pentru variaţie, în încercarea de a gusta din mai multe feluri. Prima oară am ales pentru mine o supă gazpacho şi o dorada cu cartofi, iar soţul o sopa de cocido şi Solomillo ibérico al Roquefort cu cartofi prăjiţi, adică muşchi de porc cu sos Roquefort, un meniu gustos, dar cam sofisticat după nume. Am optat amândoi pentru plăcintă cu mere, iar ca băutură, câte o halbă de bere. Totul a fost delicios, porţiile normale, iar nota de plată a fost modică: 27,90 €.

Mulţumiţi, am revenit într-o altă zi când am fost hotărâţi din curiozitate să experimentăm şi altceva din meniu. Am comandat ca prim fel eu spaghete bologneze, soţul salată verde cu creveţi şi sos cu usturoi.

Ambele bine gătite, iar la felul principal m-am orientat la friptură de vită cu cartofi prăjiţi, soţul la filé din piept de pui cu orez. Nemaipomenite ca gust, deşi nu era în premieră când mâncam aşa ceva. Băutura a fost tot bere pentru amândoi, însă la desert soţul a vrut plăcintă cu mere, eu am ales cheesecake.

Nota de plată a fost de 31,90 €, deci mai mult decât normală.

Chocolateria San Ginés

Adresă: Passage San Ginés, 5, Madrid, Spain

Website: chocolateriasangines.com/#

Tel. : (+34) 91 365 65 46

Aceasta este una dintre legendele Madridului de care auzisem încă de acasă şi pe care am ţinut neapărat s-o vizităm. Are tradiţie de peste 128 ani, datând din 1894. Întâmplător, era vecina noastră, la 30 m de hotel, şi o vedeam mereu cât de căutată era în timp ce mergeam la Puerta del Sol. Întotdeauna era coadă la intrare, dar nu ne-a descurajat. Văzusem mai demult pe Paprika TV o emisiune dedicată acestei ciocolaterii istorice, realizată de vestitul chef britanic Paul Hollywood. Atunci am aflat de churros cu ciocolată caldă, cel mai uzual mic-dejun al madrilenilor şi mi-am zis că nu plec din Madrid până nu încerc şi eu aşa ceva. Pe urmă, mi-am dat seama că va fi uşor de ajuns acolo, dată fiind cazarea din proxima vecinătate, doar că trebuia să-i facem loc cumva în program.

Astfel, într-una dintre zile, până în prânz, am găsit un moment mai puţin aglomerat şi ne-am decis să intrăm. Desigur că nici nu ne gândeam la altceva de comandat, decât la churros cu ciocolată caldă, deşi paleta de preparate dulci este foarte largă. Am cerut fiecare câte o porţie de ciocolată caldă cu 6 churros, absolut suficient pentru cine vrea să experimenteze.

Gustul m-a încântat pe mine mai mult, pe soţ mai puţin, dar ceea ce mi-a plăcut cu adevărat a fost interiorul localului, cu parfum de epocă, pavoazat pe pereţi cu fotografiile tuturor celebrităţilor, deloc puţine, ce i-au trecut pragul. Absolut fabulos să-ţi dai seama că în decursul timpului atâţia oameni faimoşi, din toate categoriile, au trecut pe acolo şi şi-au lăsat un autograf şi o vorbă pentru ciocolaterie. Nota de plată a fost de neglijat: 4,50 €/persoană, însă satisfacţia că ai trecut şi tu printr-un asemenea loc încărcat de istorie face mult mai mult. Vă recomand cu drag, dacă treceţi prin centrul Madridului să n-o ocoliţi, dimpotrivă, intraţi fără reţinere!

Mercado de San Miguel

Adresă: Plaza de San Miguel, s/n 28005 Madrid

Website: mercadodesanmiguel.es/en

Tel. : (+34) 915 42 49 36

Mercado de San Miguel, aşa cum s-ar deduce din denumire, nu este doar o piaţă, este aproape o poezie despre arome, culori, gusturi într-un spaţiu închis, dar deloc mic. Am descoperit-o din întâmplare pe când ne plimbam pe Calle Mayor şi am intrat oarecum nevoiţi într-o seară în timp ce începuse o răpăială de ploaie din aceea rapidă, cu picături mari şi grele. Din primul moment ce am păşit înăuntru, am fost atât de uluită şi de plăcut impresionată, încât mă întrebam de ce n-om fi ajuns acolo până atunci.

Am trecut în revistă toate standurile, ne-am îndopat cu mix de fructe de mare prăjite, am degustat vin, bere, ne-am delectat privirile cu toate cele expuse la multele magazinaşe ce alcătuiesc complexul comercial.

Aşadar, Mercado de San Miguel este o construcţie preponderent din sticlă şi metal ce conţine multe prăvălii alimentare, de unde poţi cumpăra, dar şi mânca loco tot soiul de preparate, inclusiv dulciuri, bineînţeles şi de băut fiind o ofertă considerabilă. Un loc, eminamente, gastronomic, dar şi un obiectv turistic în acelaşi timp. Este, de asemenea, un loc istoric, datând din evul mediu, însă fiind reconstruită în forma de-acum de pe la începutul veacului trecut, începând cu 1915. Clar, nu trebuie să-i lipsească din palmares niciunui turist aflat în trecere prin Madrid.

La Esquina de San Miguel

Adresă: Pl. de San Miguel, 10,28005 Madrid, Spania

Tel. : +34 915 47 02 28

Un local situat în coasta Mercado de San Miguel, la parterul unei clădiri ce are o altă latură pe Calle Mayor. Un bar şi rotiserie deopotrivă, pe care l-am ales pentru a încerca paella, la care o reclamă în geam promitea o sticlă de vin oferită, totul la circa 30 €. Arăta bine în poze şi ne-am zis de ce nu?!

Într-una dintre seri, ne-am dus special să mâncăm la localul micuţ pentru a testa oferta. Am fost bine primiţi, ne-au tratat cu antreuri mici constând în chifle proaspete cu unt şi măsline, apoi a venit paella cu fructe de mare pe care o comandaserăm şi frapiera cu vin.

Gustările au fost tare bune că ne era foame şi ne-au deschis apetitul pentru paella care s-a dovedit delicioasă. Nota de plată a respectat cele afişate, aşa că 30,90 € a fost o sumă mai mult decât rezonabilă.

Las Tablas

Adresă: Plaza de España nº 9 28008 Madrid Spain

Website: lastablasmadrid.com

Tel. : +34 915 420 520

Aici n-a fost vorba de mâncare, nici de băut nu prea, dar a fost despre spectacolul foarte frumos de flamenco despre care am povestit în articolul general despre Madrid. vezi impresii

Însă se putea comanda de mâncare şi de băut, dacă am fi dorit, doar că noi nu am vrut să ştirbim niciun moment din show, aşa că am stat ochi şi urechi la scenă, mai ales că am avut onoarea să ni se rezerve prima masă de lângă scenă. Eram absorbiţi cu totul, fiind atât de aproape de artişti. Abia dacă am reuşit să ne bem fiecare paharul de vin/sangria inclus în bilet. Dar e bine de ştiut că spectacolul poate fi acompaniat şi de un consum de lichide sau solide într-un tichet ce cuprinde şi preţul showului.

Evident că acesta este unul dintre multele locuri din oraş în care se poate asista la un spectacol live de flamenco, poate unul mai micuţ şi mai ieftin, însă merită din plin să fii spectator, este o experienţă ce nu trebuie scăpată din vedere.

 

Concluzie

Cam aşa s-au derulat experienţele noastre gastronomice în Madrid, însă e bine de spus că se poate mânca sau bea în multe alte locuri, de fapt la fiecare pas îţi este dat să vezi şi să dai de vreun local. Trebuie să ştii că atunci când ţi-e foame, ai posibilitatea să ţi-o potoleşti unde şi cum vrei într-un oraş în care a mânca şi a bea festiv sunt noţiuni ce fac parte din felul de a fi al madrilenilor.

 

Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 22.02.22 17:53:34
Validat / Publicat: 22.02.22 19:05:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 4340 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Chocolateria San Ginés, churros cu ciocolată caldă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53300 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.02.22 19:03:42]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

maryka
[22.02.22 19:52:03]
»

Despre bucătăria spaniolă pot spune că am luat la cunoștință și confirm tot ce spui, nu este foarte scumpă (sau nu era) chiar nu știu cum o fi acum! Dar ce arome, ce gusturi!

Țin minte că am mâncat în Barcelona, chiar și la Girona la prețuri decente... doar la Tossa de Mar mi s-a părut nițel mai scump. Paella am mâncat la Malgrat de Mar, iar sangria pe unde am putut... mi-a plăcut! Iar de Estrella îmi aduc aminte și acum, pentru că o găsesc acum și aici la noi!

Revenind la articolul tău, ce mai, mi-ai făcut poftă, totul arată foarte bine!

Seară faină, te pup cu drag!

webmasterPHONE
[22.02.22 20:22:30]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

irinadAUTOR REVIEW
[22.02.22 20:34:37]
»

@maryka: Mare lucru nu am reuşit să degustăm din preparatele spaniole, doar am reuşit să ne facem o idee. La un prim contact, atât am putut face, să sperăm că vom mai avea ocazia să repetăm figura în alt colţ al acestei ţări. Nu mi s-a părut scump deloc, mâncarea a fost bună, gustoasă, porţiile ok, chelnerii foarte primitori şi ospitalieri. Sangria, da, a fost preferata mea, de fapt mi-a plăcut tot ce am încercat. Îmi amintesc de Estrella din articolele tale, noi am mai cumpărat din magazin San Miguel parcă, iar de cele băute la draught chiar nu mai ştiu ce erau.

Mulţumesc de vizită, ecou, aprecieri! Mă gândeam că-ţi voi provoca amintiri plăcute, dar şi poftă! Seară liniştită!

irinadAUTOR REVIEW
[22.02.22 20:37:01]
»

@webmaster: Mulţumesc frumos, mă onorează!

mishu
[22.02.22 21:19:38]
»

Mare noroc pe mine ca tocmai am mancat, asa ca simturile mele sunt usor atenuate. Insa recomandarile sunt excelente, felicitari, votat cu mare drag.

irinadAUTOR REVIEW
[22.02.22 22:03:38]
»

@mishu: Ha, ha, mă faci să râd, îmi pare bine că nu te-am prins pe "burta goală", cum se spune, ca să nu te fac să salivezi, în acelaşi timp mă bucur că ţi-au plăcut locurile şi mâncărurile prezentate. Mulţumesc pentru vizită, ecou şi vot!

ANILUPHONE
[23.02.22 10:59:46]
»

Să vă fie de bine!

Trebuie să recunosc că nu știu și nu prea am gustat din produsele iberice! Pe la târguri am băut sangria și am mâncat paella...

După ce am citit și savurat articolul tău am rămas cu câteva nelămuriri... tapas, înțeleg că sunt ceva "mezilic" (cum zicea bunica mea)... dar despre jamon, l-am întrebat pe Google ce este... un fel de șuncă uscată, nu știu de ce eu îi ziceam jambon...

Conta unde stăteai la masă, era mai mare tipsul?!?!... pe terasă afară sau înăuntru... era specificat?!?! Ai pomenit despre asta și întreb numai...

În rest numai de bine!

irinadPHONEAUTOR REVIEW
[23.02.22 11:49:00]
»

@ANILU: Mai întâi, mulțumesc de vizită, ecou, comentariu.

Tapas, din câte am văzut, reprezintă mici gustări care, de regulă, pot fi mezeluri, brânzeturi, măsline, fiind menite să deschidă pofta și să însoțească băutura. De obicei, sunt din partea casei, mai cu seamă dacă există o comandă pentru alte feluri de mâncare, așa cum a fost cazul la Paraiso del Jamón.

Însă, există și localuri, așa cum era TAPA TAPA, specializate în tapas, unde acestea reprezentau ele însele feluri de mâncare, dar porțiile, ca și prețurile lor, fiind mai mici.

La Café Vergará conta dacă stăteai la mesele de afară, nota de plată pe care o cam știai fiind a unui meniu al zilei, deja afișat, creștea cu zece procente. Numai că nu am găsit masă liberă afară niciodată.

În rest, nu am văzut ceva asemănător cu coperto al italienilor.

Jamón se găsește și pe noi, la Kaufland îmi vine repede acum în minte, am văzut de curând o specialitate numită Jamón Serrano. Este un jambon, considerat o delicatesă pe la noi, acolo din ce mi-am dat seama, ceva destul de popular. Îl aveam zilnic la micul-dejun, la discreție.

Toate cele bune! Te pup!

krisstinnaPHONE
[23.02.22 13:07:04]
»

@irinad: Foarte bun și util articolul, l-am citit cu interes și plăcere, știi că apreciez foarte tare articolele despre restaurante, taverne, terase, sunt locuri extrem de importante intr-o vacanță, să știe omul ce poate mânca și bea, să-și facă un buget pentru haleală.

Spania nu m-a atras niciodată, poate cândva voi ajunge și eu pe acolo, asta înseamnă ceva pe malul mării, altfel nu văd cum, știi că am un fix cu marea

Cert e că îmi place foarte, foarte mult paella cu fructe de mare, o gătesc deseori și sunt convinsă că in Spania e divină, are un gust desăvârșit.

Să vă fie de bine, felicitări pentru articole și vacanță

mishu
[23.02.22 13:25:17]
»

@krisstinna:

Cert e că îmi place foarte, foarte mult paella cu fructe de mare, o gătesc deseori și sunt convinsă că in Spania e divină, are un gust desăvârșit.

acum sa nu dai cu pietre, paella nu m-a prins prea tare... mai spre deloc , dar am sa mai incerc. Ma amuz insa pentru ca am o verisoara care locuieste de vreo 20 de ani in Spania, mai precis in Castellon de la Plana, si e bucatareasa intr-un restaurant. Gateste un singur fel de mancare si anume paella , diverse sortimente, altceva nu gateste, pentru ca este mai degraba un restaurant pentru localnici, si asta cer zi de zi. Mi-a trimis acum cateva luni un filmulet in timp ce gatea, si iti dai seama cam ce cantitati avea in fata . Insa daca am sa ajung pe la ea, am sa mananc loco sa vad daca imi schimb parerea. Ca sa ma scot , daca atat de multa lume mananca paella, poate defectul e la mine .

irinadAUTOR REVIEW
[23.02.22 19:55:03]
»

@krisstinna: Scuze pentru întârziere, mai întâi, în al doilea rând îţi mulţumesc pentru vizită, ecou şi vot! Ştiu că tu apreciezi articolele despre mâncare, iar eu nu mă dau înapoi de la a scrie (şi) despre taverne, restaurante, etc. De fapt, eu povestesc despre (aproape) toate aspectele unei vacanţe, tocmai pentru a reliefa cât mai bine ce am întâlnit pe "teren", aşa încât dacă e cineva interesat de un lucru anume, să poată extrage vreo informaţie care să-i folosească. Acum, spre exemplu, pregătesc un articol despre un subiect eminamente bărbătesc, însă încerc şi eu să încropesc ceva "citibil"!

Spania nu m-a atras niciodată, poate cândva voi ajunge și eu pe acolo, asta înseamnă ceva pe malul mării, altfel nu văd cum, știi că am un fix cu marea

Există ofertă bogată în Spania pentru ce ai vrea tu, în schimb eu recunosc că mi-am dorit să ajung acolo mai demult, dar n-a fost să fie! Nu-mi pare rău sub nicio formă că am început cu capitala, deşi şi eu sunt leşinată după mare.

Da, spre deosebire de @mishu, mie chiar mi-a plăcut paella şi am mâncat-o în premieră pe cea cu fructe de mare. Bună de tot!

Seară frumoasă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, irinad, maryka, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Madrid?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073652029037476 sec
    ecranul dvs: 1 x 1