GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O seară de neuitat la braseria, bar & restaurant BOSSO
Saitul web: bosso.lu.
AVERTISMENT: a se citi doar după masă! Urmează imagini şocante!
===================================
Cum am ajuns aici? absolut din întâmplare. Una extrem de fericită, aş adăuga.
Eram în penultima seară a sejurului nostru de o săptămână la Luxemburg şi ne-am decis să 'serbăm' cumva evenimentul...
Locul era deja stabilit (în Grund - zona joasă a Luxemburgului, pe malul râului), mai rămăsese să ajungem acolo şi să găsim ceva pe gustul nostru. Am pornit pe la ora 18:00 (pe jos) de la hotel, am trecut podul roşu (M. D. Charlotte) şi am trecut prin centru către liftul ce coboară spre oraşul de jos (aflat pe lângă Arhivele Naţionale, în "Cetatea Judiciară" de pe platoul Saint Esprit/Duhul Sfânt).
Coborârea este foarte rapidă şi debarcarea se face într-un tunel ce dă spre un pod peste Alzette Petrusse. Am trecut podul şi ne-am fâţâit un pic până la Abaţia Neumunster şi pe urmă înapoi, pe malul drept al râului. După ce am trecut de vreo 2 ori prin faţa acestui restaurant, privind prin geamurile sale, mi s-a părut OK pentru noi şi mi-am chemat colegii. Deşi iniţial reticenţi, negăsind altceva mult mai 'strălucit' în zonă, s-au înduplecat şi am intrat cu toţii. Am fost întâmpinaţi cu amabilitate şi conduşi la o masă de la etajul superior (localul are 2 etaje). Lumina caldă, de intensitate redusă şi lumânările aprinse de pe toate mesele creau o ambianţă intimă şi plăcută. Am fost întrebaţi dacă dorim ceva până să ne decidem asupra mâncării - evident, am cerut cu toţii o bere locală. Am ales Bofferding, la halbă. Lista de bucate era în trei limbi (engleză, franceză şi germană), dar din păcate cu ospătarii am putut dialoga doar în franceză şi germană. Din fericire, eram destui care stăpâneam aceste limbi foarte bine.
Pe meniuri însă, ne cam uitam miraţi, deşi nu era vorbă să nu pricepem ce scrie, ci să interpretăm în imagini culinaro-olfactiv-gustative acele denumiri în mintea noastră.
Într-un final, am decis unii după ce cunoşteau deja (cordon bleu), iar alţii (printr care şi eu) după intuiţie (vezi poza cu nota de plată).
Până să fie gata porţiile, am primit fiecare din partea casei o farfurie cu salată foarte bună, puţină pâine şi scuzele că prepararea va dura ceva vreme. Frumos. Dar mai ales gustos. Oricum, am mai băut o bere, am mai povestit, nici n-am simţit cum a trecut timpul până am fost serviţi...
Chestia aleasă de mine şi despre care o să vă spun doar că mi-a mers la suflet se chema "rosti-mais" şi era compusă din două ochiuri de ou (cu gălbenuşul auriu şi moale, aşa cum îmi plac mie la nebunie) care se odihneau pe un pat de bacon uşor prăjit, totul lângă o mare "chiftea" din cartofi raşi prăjiţi în ulei. (vezi poza). Delicios!!! mai ales însoţită de berea aia a lor blondă...
Apoi am simţit nevoia şi de un desert şi am comandat un tartuffo. Ce să spun... m-am lins pe degete, deşi l-am mâncat cu linguriţa...
La sfârşit - l'addition: exact cât am scris mai sus - 146,70 €. Am plătit efectiv 170€ şi am primit mii de mulţumiri. Dar oamenii chiar au meritat - şi serviciul şi bucătarul (căruia chiar i-am transmis complimente prin intermediul unuia dintre ospătari).
A fost chiar o seară de neuitat!
Trimis de Dragoș_MD in 16.01.11 16:24:17
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sunt la regim, eternul regim si totusi mor de curiozitate sa aflu ce este tartuffo... in caz ca o sa slabesc prea mult, merita trecut pe lista fiindca suna bine!!!
Salut Dragos! Mama ce de tentatii, insa daca te uiti bine numele review-ului tau arata (in dreapta paginii, acolo la pol position) cam asa: "Unde si ce pute". Asteptam fotografiile!
@ Dragos... review-ul este socant, fara-ndoiala, se vede dupa punctaj, cu toate ca pe coloana din dreapta scrie ca "autorul nu a incarcat inca nici o farfurie cu mancare... "
@santana... "ceva pute in Danemarca si fara moartea lui Hamlet"... s-o fi intalnit trupa de la Poiana Brasov acum la-nceput de an, lasa-i mai baiete, nu s-au vazut de-atata vreme, trebuie intai sa-si imparta impresii, puncte si de-abia apoi sa puna ceva pe masa...
@ Dragos "Ei, doctore, parca asa mi-a zis odata un @web-user... ai un cartonas galben! ia cateva pastile tot de culoare galbena ca sa te ma linistesti si sa meditezi... "
... recunoaste ca sunt un user incomod care nu cunoaste decat fair-paly-ul...
@dorgo observ ca in ultimul timp problema punctelor este foarte importanta pentru tine, chiar si atunci cand sunt puncte de apreciere simbolice catre un user care nu este inscris in concurs! Sincer nu inteleg rostul ultimului tau ecou! Nu astept explicatii sau un raspuns, eu zic sa punem punct acum!
@cristian h » Tartuffo este (v. P11) un glob de îngheţată de ciocolată, având un sâmbure de îngheţată de vanilie, tăvălit prin cacao olandeză fină, cu o gofră înfiptă deasupra, frişcă împrejur şi pudrat cu nucă de cocos, cu o frunză de mentă proaspătă. Excelentă.
@dorgo » sincer, nu am înţeles de loc ceea ce ai vrut să spui. Dar cred că un mesaj personal putea fi mai potrivit.
PS pentru lista de preţuri / meniu, consultaţi cu încredere saitul lor!
PS2 @santana, foloseşte o rezoluţie mai mare la monitor, astfel nu va mai "pute...", ci va fi lizibil tot titlul. La mine, pe un amărât de netbook, se vede chiar tot!
Da, apetisant rw.
Sunt la dieta si seara, cu toate ca nu se recomanda, mananc si eu doua oua fierte pe pat de o felie de paine prajita. Pai, este echitabil? !
Si eu am fost contrariata ca si @santana... , vad la fel, dar nu pute, miroase bine dupa fotografii!!!
ba chiar nu "pute" de loc în local! nici măcar la toalete, foarte curate şi îngrijite de altfel. şi cum e un local doar pentru nefumători (vicioşii mei colegi ieşind de vreo 3 ori "la o ţigare" afară din restaurant!), nici mirosul de tabac nu este vreo problemă!
@ Dragos... e "Luxe-en-bourg", e un "burg de lux" se pare, iar la BarBosso, e cam scump, doar ca luxemburghezii au un standard mare de viata, unul dintre cele mai mari din Europa. Ce mai poti face cu 170 de euro? Poti sta la Paris 2 nopti si doua zile... Wizzair low-coast Cluj-Beauvais-Paris-Beauvais-Cluj plus doua nopti la un hotel cu 40 E noaptea, costa 64E+30E+80E=174 Euro iar daca prinzi prima duminica a unei lunii la mijloc, ai intrare gratuita la muzeul Orsay si Luvru.
La asa ambienta placuta, este pacat sa lipseasca muzica!
Sper sa placa melodia atasata.
Dorgo, suma e pentru toata lumea (6 persoane)... asa ca mai corect era: "ce mai poti face cu 29 de euro?" (75% dintr-o noapte de cazare la Paris? o noapte la Voiajor in Tg.-Mures?..)
Mulţam de piesa ataşată! cred că e exact ceea ce s-ar fi potrivit acelui local, dacă ar fi fost artiştii la serviciu.
Apropo (pe asta o uitasem) - la un moment dat, în restaurant a intrat un taraf de ţigani, care au cântat pe la mese. S-au prefăcut a fi bulgari, da' asta nu i-a ajutat să câştige mai mulţi bani de la masa noastră... au plecat doar cu ceva mărunţiş (maximum 5€).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 [Brasserie & Cafe Madeira Stuff] O nouă vizită în Marele Ducat, un nou restaurant descoperit: Madeira Stuff — scris în 22.10.18 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Oct.2015 [Bistrot-restaurant Bei de Bouwen] Bistro-restaurant Bei de Bouwen - o seară plăcută — scris în 28.10.15 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Escapadă dulce și irezistibilă în Luxemburg — scris în 14.12.14 de mireille din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ