ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.01.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
JUL-2019
familie cu copii
1 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Mancarea in KL

TIPĂREȘTE URM de aici

Zona Bukit Bintang

Bukit Bintang este centrul KL. In buricul targului sunt strazi intregi unde seara si noaptea este viermuiala de oameni. Aici sunt terase, standuri cu fructe, mini magazine alimentare cu culoare foarte inguste intre regalurile de marfa, foarte multe saloane de masaj, in fata carora in special fete / femei prezinta oferta (30 MYR picioare, 60 MYR complet), 1 MYR aprox 1 RON. Se poate detalia…

O zona cu multa agitatie si densitate de oameni, centrala, atentie la buzunare, ni s-a recomandat de la hotel. Cat am stat nu am vazut sau auzit de niciun incident de furt.

In vecinatatea strazilor “tursitice”, pe strazile adiacente, sunt cladiri in stare deplorabila unde mizeria este la ea acasa, ramase intercalate intre blocurile turn care gazduiesc hoteluri si care nu inspira incredere dupa lasarea intunericului. Foloseam si noi o asemenea scurtatura “murdara si nesigura” uneori.

Strazile cu mancare sunt: plecand de la hotel, pe sensul unic, a doua la stanga se numeste Changkat Bukit Bintang, tot cu sens unic, plina cu terase, ea continua in dreapta cu strada Jalan Bukit Bintang, tot cu sens unic si si mai circulata inclusiv de masini, de asemenea cu terase, magazine etc. Cu putin inate de a iesi in aceasta, intersectam cea mai celebra strada din zona, este Jalan Alor, unde se gaseste piata de noapte din KL, strada asta este pietonala, se merge umar la umar seara / noaptea si aici gasesti paradisul ofertei culinare din KL, de la carne pe bat cumparata in trecere la 1 – 2 MYR pana la fructe (durian, fructul dragonului, mango, nuci de cocos, jackfruit, pepeni), deserturi sau masa asezata servita in drum la una din terase, majoritatea cu specific chinezesc.

Sucurile naturale din fructe sunt grozave. Le puteti cumpara la multe colturi de strada in aceasta zona. Si sucurile de fructe imbuteliate si vandute in magazine sunt senzationale. Am incercat multe variante si umpleam frigiderul cu ele. Litschi (lici) ne-a placut de departe cel mai mult.

Cateva locuri unde am mancat

Prima cina am luat-o la Heritage Coffeehouse. Localul situat pe Jalan Bukit Bintang a fost norocosul care ne-a avut de clienti dupa zborul lung pana la KL. Obositi fiind am hotarit la un moment dat sa intram aici, sa comandam ceva, sa mancam si sa mergem chipurile la culcare (as! ne-am culcat dupa ora 3). Pe maps are o nota de 4,5 din 5, dar noua nu ne-a placut, avea sa se claseze in topul nostru pe ultimul loc. Am mancat 2 feluri principale, din care unul cu carne pe bat, cu garnituri de orez of course si 2 juice. Ne-a costat 65 MYR. A fost ok, dar atat. Am platit cu card.

Rockafellers situat pe Jalan Changkat 37-39 avea sa ajunga in topul nostru nr. 1. Aici am mancat de 3 ori. Neaparat sa comandati supa de crab, super! Am mai incercat platou mixed fructe de mare (FFB), juice-uri, passionate virgin (super). Si de fiecare data altceva. Lasam intre de 150 -170 MYR la sederile noastre aici, dar am mancat foarte bine. Te agatau de pe strada sa intri in local. Aveau un spatiu generos la interior, inca unul la etaj si apoi terasa sau locurile cu deschidere la strada, care erau si favoritele noastre. Erau si cateva mese rotunde si inalte pe trotuar efectiv. Aveau vreo 10 televizoare unde se vizionau meciuri si muzica. Mult personal, prompt, bine pregatit, simpatic. Era un loc care arata bine, dar putin mai luminos si mai spectaculos decat altele. Il vedeam si de la balconul nostru. Seara aveau diferite trupe care cantau. Ospatarita mea favorita, draguta, si-a luat la revedere de la noi in ultima zi intr-un mod care m-ar face sa revin si astazi la ea. Pe maps are nota 4,0, dar de la noi are nota maxima. Am mancat mancare traditionala cum ar fi nasi lemak sau assam laksa (supa de crab) si ne-a placut.

The Magnificent Fish & Chips Bar se gaseste pe Jalan Changkat 28, oarceum vis-à-vis de Rockafellers. Aici am apreciat supa mare de peste (FFB) si juice-urile. Am lasat 85 MYR, dar as spune ca am comandat un singur fel de mancare. Are spatiu la parter si unul mai fancy la etaj, unde ne-a placut noua sa stam. Decorurile cu o masina retro si peretii vopsiti ne-au atras. O nota buna si pentru ei. 4,2 pe maps.

Jalan Alor sau Piata de noapte se spune ca este un must see. De acord. Cu toate acestea nu ne-am oprit sa mancam aici. Este o zona intesata de restaurante chinezesti, care si-au intins mesele simple, basic, in strada si care incearca agasant sa te agate cu ofertele lor. Mesele, spatiile de depozitare erau mizerabile. In zona sunt multe tarabe care ofera street food, sucuri, fructe, dulciuri si suveniruri. Am optat aici pentru sucuri naturale si inghetata traditionala. Am cunoscut gustul fructului reprezentativ al Malaysiei – durianul – acel “pepenas in coaja verde de castana cu miezul galben”. Sucul este dulce, lesios, si fructul pute cand il tai. 5 MYR sticla de jumate. Inghetata este in stilul celei turcesti care este preagtita in fata ta din fructe batute, tocate marunt si inghetate si intinse, apoi roluite si servita la pahar. O nota mica de la noi pentru zona Jalan Alor, chiar daca ne-a placut sa simtim pulsul ei. Daca vrei sa mananci low cost este optiunea potrivita.

Irish Pub-ul si Healy Mac’s de pe Changkat Bukit Bintang 38, nota 4,1 pe maps, a fost un alt local care ne-a placut si unde am mancat de 3 ori. Intr-o seara servirea a fost proasta, in sensul ca ni s-a adus ceva in plus din cauza unui ospatar invatacel, dar unul mai versat a intervenit si a stiut sa abordeze pro client situatia ivita. Aici era in primul rand un bar frecventat de multi britanici, dar cu o oferta culinara foarte gustoasa si portii atractive. Felurile de mancare bazate pe pui si orez au fost gustoase. Este locul ideal pentru vizionat meciuri in regim de bar. Cred ca aveau amplasate vreo 20 de televizioare. Internetul a fost aici mai slab decat in alte parti. Decartam 125 - 170 MYR pe doua portii de mancare si racoritoare si un desert. Chicken curry with pilaf rice este una din recoamdarile noastre traditionale malayeziene sau Chicken Satay sau Beef Satay.

Asian Delights. Aici sa va opriti cand mergeti al Acvariul KLCC (intrarea este la cativa metri de acesta) sau la Turnurile Petronas. Se gaseste in (langa) KLCC (KL Convention Center, la etajul -1 unde sunt mai multe fast food-uri. Nota 2,3 pe maps, dar de la noi o nota mare. Am mancat mancaruri traditionale malayeziene aici la preturi foarte mici. 24 - 26 MYR pentru 2 portii (e drept destul de mici). Mi-a placut mult portia de carne de oaie cu forma de mici, dar care nu are nicio legatura cu gustul de mici, si condimentele iuti cu care se serveste.

Moghul Mahal este un restaurant indian care se gaseste la adresa UG-06&07, Upper Ground Floor Menara Kuala Lumpur No. 2, Jalan Punchak, si merita incercat cand mergeti in vizita la Menara (KL) Tower. Aici am comandat o tigaie incinsa cu carne de oaie picanta si cu legume si multa ceapa pusa la sfarait pe masa in fata mea. A fost interesant si gustos. Un restaurant asezat de data aceasta, nu din cele incercate pana acum la strada. Cu un meniu prezentabil, si personal imbracat in costume specific indiene. Aici nu a fost aglomerat. A fost locul cel mai select in care am mancat. Aveau in oferta toate tipurile de carne, inclusiv sea food. Nota 3,9 pe maps. Tot vreo 150 MYR am lasat si pe aici.

Am incercat si altele dar nu suficient cat sa ne dam cu parerea.

Daca mergeti in parcul de distractii Sunway, noi recomandam o gustare consistenta la Subway, acelasi lant Subway cunoscut si pe meleagurile noastre. Cu 60 MYR am avut parte de 2 mega sandwichuri incarcate cu ce am vrut noi si 2 sucuri. Este o solutie rapida, potrivita pentru astfel de situatii, in alte situatii eu nu prea sunt prietenul acestui lant.

Mancaruri traditionale ieftine

Urmatoarele feluri de mancare pot fi cautate si gasite si cu preturi de circa 5 MYR / portia. Am sa enumar niste mancaruri traditionale pe care sa le cautati prin meniuri (la restaurant sunt mai scumpe) si daca sunteti curiosi gasiti poze cu ele pe net:

Nasi Lemak, Riti Canai, Laksa, Nasi Ayam, Char Kway Teow, Cendol.

Nasi Lemak este mancarea traditionala nr. 1 in Malaysia, care se serveste in special dimineata sau la pranz, dar se poate si la cina. Contine o bucata de pui, un ou, alune prajite, felii de castravete si pestisori prajiti.

Riti Canai este o lipie malayeziana care se mananca cu niste sosuri picante pe o farfurie. Exista variatiuni pe tema cu miere, pudra de cacao, ou.

Laksa este o supa pe care trebuie sa o incercati. Contine cocos, chili, paste fainoase, legume, peste, crabi. Deosebita! Eu am numit-o mai sus supa de crab.

Nasi Ayam inseamna pui cu orez. Stiu sa il fac oamenii astia. Nasi inseamna orez, ayam pui.

Char Kway Teow o mancare originara din insula Penang, demult mancarea saracilor. Sunt macaroane cu orez amestecate sau nu in sos de soia. Se pot adauga scoici, ou, usturoi.

Cendol este un desert cu inghetata, lapte de cocos si macaroane, cu zahar de palmier si fasole rosie.

Pofta buna!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 23.01.20 18:32:22
Validat / Publicat: 23.01.20 19:22:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

VIZUALIZĂRI: 1621 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Jalan Alor sau piata de noapte
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster
[23.01.20 20:30:57]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[23.01.20 20:35:37]
»

@webmaster: multumesc

Yolanda
[24.01.20 13:46:47]
»

@Dan&Ema: mâncarea arata bine. Cât de picanta era? Eu în India nu m-am împacat cu mâncarea lor, era plina de curry, îmi lua gura foc.

Ce gust are înghetata de durian?

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[24.01.20 14:23:41]
»

@Yolanda:

Da, mancarea arata bine! La gusturi depinde de... gusturi. ????

Mult orez, cum era de asteptat, si in general picanta peste media vest europeana. Curry e un condiment des folosit si cum lui Emi ii place unul din felure de mancare comandate de el a fost chicken curry.

Mie mi-a placut mancarea lor, cel mai mult supa de crab. Sucurile naturale si imbuteliate sunt bestiale.

Inghetata de durian e buna peivita ca inghetata, care pe caldura de acolo e o cale de a te racori, dar miroase a durian, adica urat. Mai putin strident insa decat un fruct taiat in fata ta sau un suc natural de durian care se vindea ca painea calda.

Multumesc de lectura si ecou! Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[05.04.20 15:30:08]
»

@Dan&Ema: Experianta mea culinara in Malaezia nu a fost foarte mare insa 2 dintre ele am sa le mentionez aici, prima, la firma la care am fost in audit, la pranz am mers cu patronul (un indian stilat trecut de 40 de ani si ale carui fete erau la faculate in Anglia) si sefii mai semnificativi la un local in afara firmei, unde mancau cei ce lucrau la firmele din jur (am vazut acolo si vreo 2-3 europeni). Localul arata modest, cu mese de plastic, mai zbura si cate o musca, asa ca eram putin sceptica. Daca ma uitam in meniu oricum nu intelegeam nimic, asa incat l-am rugat pe patron sa imi recomande ceva traditional dar am comanat si o portie de cartofi prajiti (erau salvarea mea daca nu imi placeau bucatele). Am avut surpriza chiar sa imi placa ce mi-a comandat, insa in acelasi timp ochii imi zburau spre vitrina frigorifica unde erau niste torturi bestiale. Asa ca in final am luat si o felie de tort si patronul ne-a spus ca de aici ia si pentru familie.

Seara ne-a scos insa doar pe noi doua la un restaurant select, cu o prezentare de vis, cu niste aperitive pe care le primeai inainte sa comanzi, si la fel am mers pe recomandarea lui si a fost excelent, iar la final primeai un formular de feed back.

Cred ca este tara unde se poate manca la fel de bine ieftin si bine, dar si scump si bine (sau nu).

Felicitari, votat cu mare drag... dar eu durian tot nu mai vreau sa incerc.

Dan&EmaPHONEAUTOR REVIEW
[05.04.20 17:46:02]
»

@mishu:

Ca sa incep cu durianul: acum ca am descoperit atatea gusturi si optiuni in foarte bogata bucatatie malayo-chinezo-indiano, chiar nu ma mai gandesc la durian. Sa il dau uitarii nu pot insa pentru ca il intalnesti la toate colturile undevse vand fructe si mirosul lui de sconx este inconfundabil. ????

Altfel ma declar foarte multumit de ce am mancat in KL. Ieftin sau scump dat in special ieftin. Si bun. Doar bun.

Multumesc de vizita! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, mishu, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Kuala Lumpur?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074022054672241 sec
    ecranul dvs: 1 x 1