ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
JUN-2018
colegi
vreo 10-15 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Daca e joi e La Cantina – Innsbruck

TIPĂREȘTE

Cum ar fi sa va spuna cineva: “Hai la cantina sa mancam, azi e aperitivo italiano! ” ca in vorbe nu vedeti si majusculele. Cand am auzit prima data asta mi s-a parut ciudat, ca doar mananc la cantina in fiecare zi, de ce ar fi trebuit sa merg la Innsbruck, dar era vorba sa merg cu colegii asa ca de ce nu?

Apoi m-am lamurit, “La Cantina” este un restaurant cu specific italian, iar joia este “Aperitivo Italiano” adica pe acest program 18.30-22.00 avem “All you can eat”

Asadar am plecat cu colegii joi de la serviciu, am luat trenul si dupa 40 de minute eram in Innsbruck. Restaurantul este destul de aproape de gara 10-15 minute si este situat chiar in centru, adresa: Sparkassenplatz 2, Innsbruck

In continuare nu stiam prea multe si ma asteptam la un restaurant cat de cat maricel (mai ales avand in vedere ca este un loc mult frecventat de comunitatea italiana) si cand colo am ajuns intr-un loc care parea mare cat apartamentul meu, cu o coada iesita din local, iar ca locuri la cele cateva mese nu poate cuprinde mai mult de 20-30 persoane destul de inghesuite si cam inca atatea afara la mese. Cate persoane era insa acolo? Cred ca cel putin dublu, nu conta ca nu ai loc la masa, puneai eventual paharul pe masa cuiva iar farfuria o tineai in mana. Eu ca roman cinstit ce ma aflu dar speriat de bombe de ceea ce se intampla la noi, nu mi-am lasat geanta din mana, dar aici lumea isi lasa geanta pe unde apuca si in rest se bucura de ce se intampla in jurul lor.

Sa va mai spun cum arata barul si locul unde se gaseste mancarea. Deci, cum intrati in local, in dreapta se afla barul iar tejgheaua serveste drept masa pentru mancare. Mancarea sa stiti va nu este expusa multa, 3 maxim 4 feluri adica un salam sau o sunca (sau pe seara amandoua) si paste cu ciuperci, bacon, sau un gen de salate calde, mini pizza, salata caprese, gnocchi preparat in diverse feluri, un cos cu paine calda tot timpul, semn ca se coace acolo direct (din produs congelat). In acelasi moment aceste feluri se gasesc in vase nu mai mari decat o tava, sau un castron mai mare si astfel ajungi la concluzia ca mancarea nu se va risipi. Il vezi totodata pe bucatar gatind in bucatarie si poti spune astfel ca tot ce mananci este proaspat.

Hai sa revenim la felul in care decurg lucrurile, intri in local, lasi coada la mancare si mergi in fata unde faci plata, adica 9.30 euro. Cum vi se pare? Mie mi se pare excelent pentru ca ai inclusa si o bautura, orice vrei de la apa, bere, vin, suc si pana la diverse cocktailuri sau chiar prosecco (chiar este afisata marca de prosecco servita, una cunoscuta de italieni). Orice bautura ulterioara se plateste (eu am luat apoi o bere Birra Moretti si am platit 3.20 euro).

Ti se pune si o stampila pe mana si gata, iti iei bautura, iti iei farfuria cu ce e la acel moment preparat si iti cauti un loc. Eu mi-am luat Aperol Spritz (cam asa si-au luat majoritatea colegilor) dar s-a luat si Negroni si l-am gustat si eu si mi-a placut, doar ca era ceva mai tare (contine gin, vermut rosu si Campari). Un alt lucru destul de important as spune, nu isi bat joc de cocktailuri, sunt preparate bine, de altfel ei se cunosc deja intre ei iar atmosfera este mai degraba italiana, plina de galagie si veselie.

Spre norocul nostru destul de repede s-a eliberat o masa afara si am reusit astfel sa ne simtim mai relaxati. Prea multe poze nu am facut, era prea aglomerat locul si nu prea imi venea sa fac poze.

Din ce am inteles de la colegi este un loc unde ei se aduna destul de des, despre una dintre colege chiar glumeau, spuneau ca 10% din cifra de afaceri e asigurata de ea.

Am vazut pe geam si niste clasificari, am inteles ca una dintre cele mai bune cafele se bea aici, aveau Falstaff doua cescute, si m-am uitat pe net sa vad ce inseamna si cum a fost facuta clasificarea si notarea a fost facuta astfel (nu numai pentru cafea): cafea – 36/40; mancare – 25/30; ambianta – 18/20; servicii/servire – 9/10

Mai avem aici un element de interes si anume, toaleta, care este undeva la subsol, si este curata.

Ar mai fi ceva de spus? Poate ca este important de stiut ca aici se mananca bine, toate produsele au proveniena Italia (chiar si salamul avea un gust deosebit, simteam intradevar gustul de porc si nu alte sau altfel de ingrediente), se bea bine ????, mesele erau pline de pahare si sticle si cel mai mult, lumea se distreaza bine, iar pretul este unul cat se poate de decent mai ales pentru fomisti (aici ma gandesc la flacaii mei care sigur ar aprecia locul).

Deci daca aveti drum prin Innsbruck si este joi, este un loc pe care vi-l recomand cu mare incredere si ca dovada ca AmFostAcolo, va invit sa vedeti si cele cateva poze.


[fb]
---
Trimis de mishu in 29.06.18 23:12:39
Validat / Publicat: 01.07.18 08:06:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 1055 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

29 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 La Cantina - sa incepem cu inceputul, adica un Aperol spritz si ceva de mancare: sunca, gnochi cu branza cu mucegai, paste cu sunca rosii, ciuperci, si o salata calda
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 60300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

29 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[01.07.18 08:05:25]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Innsbruck, INNSBRUCK" (nou-creată pe sait)

elviramvio
[01.07.18 08:20:10]
»

@mishu:

Nu-i de bine! Cu ochii cârpiţi de somn şi abia cu o gură de cafea luată, să vezi mâncare în faţa ochilor! Şi băutură!! ????

Cris
[01.07.18 08:38:42]
»

@mishu: De vreo două săptămâni mi s-a pus pata rău, dar rău de tot pe Austria. Dacă până acum nu știam prea multe despre această țară, pt mine Austria însemnând mai mult Viena, acum studiez intens.

Mă văd deja la o pensiune de la țară, în zona lacurilor, într-un balcon cu vedere la Alpi.

M-am oprit deocamdată la Innsbruck și la zonele adiacente, așa că review-ul tău vine fix. ????

Bună recomandarea, frumos descris totul, așa că nu pot decât să îți multumesc! ????

mishuAUTOR REVIEW
[01.07.18 08:44:53]
»

@elviramvio: Cam așa e, dar cel puțin dimineața ai voie sa mănânci, era mai rau dacă era seara, Visai poate urat, poate te tenta sa mai mănânci ceva și nu era recomandat ???? este un loc unde m-am simțit bine chiar dacă stai cu farfuria in brațe.

Mulțumesc pentru vizita și aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[01.07.18 08:56:11]
»

@Cris: Și mie îmi este draga Austria, și la fel și pentru mine raportarea era la Viena unde fusesem de 3 ori, și cred ca și in acea zona ai ce vedea, oricum, ajung in zona peste vreo 2 săptămâni, și voi vizita un orășel drăguț.

Revenind la Innsbruck si zonele înconjurătoare, cred ca doar dacă îți răspund telegrafic și tot aș scrie un ecou mai lung decât articolul, gândește-te ca am făcut o excursie de o zi (încă nu am apucat sa povestesc) care a durat 4 ore ca drum (320 km) și nu M-am plictisit nici la dus nici la întors, îți faci capul girofar admirând totul in jurul tău, darămite sa străbați agale zona.

Orașul Innsbruck doar l-am inspectat puțin de tot și o sa povestesc săptămâna viitoare despre asta, dar am mai prospectat zona fie prin discuții cu colegii dar și materiale pe net. In August când vor veni băieții mei la mine am făcut un plan pe zile (sper sa tina și vremea cu noi) iar pentru Innsbruck am 2 zile in care voi încerca sa văd anumite obiective doar pentru ca nu le voi putea cuprinde pe toate.

Dar și in zona mai ajungem așa încât dacă te hotărăști du adevărat păstram legătura prin PM și îți voi da mai multe idei astfel încât îți vei face planul pe cât de multe zile dorești.

Vremea aici este capricioasa și poate ca azi ploua și sunt 15 grade iar mâine (sau uneori in aceeași zi) răsare soarele și ai 25 de grade, dar un lucru pe care (din păcate ????) l-am învățat in urma cu mai mulți ani de la o prietena, aici dacă te uzi e doar apa, nu și noroi, te-ai uscat, e ok.

Așadar, te astept pe aici și pana atunci îți mulțumesc pentru vizita și aprecieri.

webmaster
[01.07.18 09:02:50]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Michaell
[01.07.18 09:07:02]
»

@mishu: Bun articol. Mai ales poza a sasea cu preturile pe tablita neagra, este foarte graitoare. Aviz aici gastronomiei romanesti unde preturile nu rareori sunt cu mult peste cele de pe tablita. Si asta la o calitatea a produselor cu siguranta sub cele din occident.

Inca n-a reusit nimeni sa-mi explice cum se poate ca occidentalii la aceste preturi mici sa ofere clientilor produse de calitate, sa faca profit, sa-si plateasca taxele catre stat (deloc mici!) sa dea salarii angajatiilor (mult mai mare decit in Romania!) si sa acopere cheltuieli precum curent, apa, etc??

mishuAUTOR REVIEW
[01.07.18 10:07:23]
»

@webmaster: Mulțumesc foarte frumos, o zi minunata.

mishuAUTOR REVIEW
[01.07.18 10:15:31]
»

@Michaell: Din păcate cam ai dreptate, se pot câștiga bani frumoși fiind corect, însă corectitudinea ar trebui sa fie la toate nivelurile începând cu guvernanții care îngrădesc rau de tot micile afaceri, apoi mici afaceriști (ca de cei mari nu mai vorbim) încearcă sa acopere golurile și eventual sa-și amortizeze cât mai repede cheltuielile deoarece nu știi niciodată la ce sa te aștepți, și tot așa, mergând pana la, de ce sa nu recunoaștem cinstit, a ne fura unii pe alții, dacă el o face, de ce sa nu o facem și noi.

Și aici vorbeam cu colegii despre prețuri, da, primul preț de 9,30 este mic mai ales ca ai și o băutura inclusă, dar mai apoi se scot din băutura, pe care normal, o plătești la preț de restaurant, așa încât fiecare in final este mulțumit. Nu cred ca a fost vreo persoana care sa se mulțumească cu băutura inclusă, iar eu am regretat ca nu am luat a doua oară tot un cocktail deoarece erau foarte gustoase, nu-și bat joc de rețeta, și in final asta este rețeta de succes a acestui loc.

Mulțumesc de vizita și aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[01.07.18 10:30:10]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Pușcașu Marin
[01.07.18 15:17:30]
»

@mishu: Observ ca de cand lucrezi acolo, ai inceput sa ai atitudinea celor care vorbeau la Europa Libera, acu'... ceva ani. Atitudine pe care eu o infierez cu manie proletara!

Adica ne indemni sa mergem acolo si sa dam aproape 10 EUROOOO capitalistor exploatatori, in loc sa mergem la Mamaia si sa dam cateva sute de lei pe o farfurie cu mancare cu 2-3 chestii aruncate in scarba, aaa, pardon, cu deosebit simt artistic si gastronomic si adusa de un ospatar sictirit, dupa 30-40 de minute de la comanda.

Asa nu se mai poate!

Acu', dupa ce si-a facut efectul rudotelul, pun pariu ca mai mult a costat trenul decat mancarea si bautura. Ca atmosfera de la locul faptei oricum e de nepretuit.

mishuAUTOR REVIEW
[01.07.18 15:36:07]
»

@ghisor: Hai ca m-ai facut sa rad, ma gandeam ce mama ciorilor am scris de te-am suparat, apoi am citit mai departe si am inteles .

Ai mare dreptate, 9.30 euro plus inca 3.20 = 12.50 iar trenul a costat 15 euro, daca mergeam din Kufstein dus intors era 17 euro.

Si da, poate ca nu vorbim de "fine-dinning" aici, dar vorbim de gust, atmosfera si tot ce se mai poate si m-as intoarce cu mare drag acolo oricand.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

krisstinna
[01.07.18 20:52:48]
»

@mishu: Bună recomandarea ta, la o “viitoare Austrie” voi ține cont de ea.

Pupici!

mishuAUTOR REVIEW
[01.07.18 20:54:47]
»

@krisstinna: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, pana la viitoarea ta vizita voi avea ceva recomandari, tu sa te hotarasti sa faci aceasta excursie.

Yolanda
[02.07.18 10:39:56]
»

@mishu: interesant conceptul, câta relaxare de a lua trenul pentru a merge în alta localitate pentru a participa la "all you can eat"! Noroc ca tocmai am devorat o farfurie plina de prajituri delicioase - e ziua unei colege de serviciu, ca sa nu înghit în sec vizionând pozele cu mâncare! În stilul asta nu mai slabesc eu... --

Aurici
[02.07.18 15:55:37]
»

@mishu: La Insbruck ajung sigur în vara asta. Acuma să mă nimeresc și-ntr-o zi de joi, zici.

mishuAUTOR REVIEW
[02.07.18 20:19:35]
»

@Yolanda: , sa stii ca eu am inghitit in sec si cand am citit.

Multumesc de vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[02.07.18 20:21:40]
»

@Aurici: Uraa! Poate ne si vedem (asta daca iti face placere) ! Iti va placea sigur, nu este un oras mare dar ai ce vedea. Iar noi ne mai auzim pentru mai multe amanunte.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

DOINITA
[02.07.18 20:55:08]
»

Da stiu ca va respectati... se munceste, dar se si distreaza lumea! Foarte placut "La Cantina" si mai placut daca mergi cu colegii dupa o zi de munca.

Merita de retinut, dar acum ca avem omul nostru, in Austria, nu cred ca avem probleme cu alesul unei cazari sau loc de mancat.

Votat cu drag si salivat bine!

Aurici
[02.07.18 23:41:22]
»

@mishu: Voi fi la 50 de km de Kufstein pentru 11 zile. Nici nu știu dacă am stat vreodată atâtea zile într-un singur loc, dar ne-a fost/ne este dor tare de Austria, unde am mers ani la rând într-o perioadă a vieții noastre.

Dau de veste din timp să vedem dacă reușim să bem o cafea la fortăreață, dar poate o să te mai stresez cu vreo întrebare până atunci. Încă ne mai facem temele și lista s-a făcut cât toate zilele.

mishuAUTOR REVIEW
[02.07.18 23:48:39]
»

@DOINITA:

dar acum ca avem omul nostru, in Austria, nu cred ca avem probleme cu alesul unei cazari sau loc de mancat.

s-ar putea sa aveti probleme cu alesul mancarii, ca e greu de ales, cu cazarea depinde ce vrei, in centru ai totul la indemana, insa eu sunt legata sufleteste de locul in care am stat doua luni si de unde vedeam niste apusuri de soare superbe, dar asta inseamna cam jumatate de ora de ajuns pana in centru (pe jos).

Dar poate ca sunt si alte locuri care merita si la o adica ma pot interesa oricand.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[03.07.18 00:15:28]
»

@Aurici: Iti dai seama ca de abia te astept, si ma gandesc ca desi par mult 11 zile, sigur o sa pleci acasa fara sa fi vazut multe oricat de multe ai vedea intr-o zi.

Sper sa tina si vremea cu noi.

DOINITA
[03.07.18 17:07:05]
»

@mishu: Multumesc, dar deocamdata nu am in program Austria, desi imi doresc sa ajung in zona Klangenfurt.

O zi frumoasa!

DOINITA
[03.07.18 17:09:28]
»

-

mishuAUTOR REVIEW
[03.07.18 21:33:23]
»

@DOINITA: Nu se stie niciodata

Zoazore
[03.07.18 22:50:54]
»

@mishu: La cât ai spus tu că era deaglomerat, totuși era curat!

Mi-ar plăcea mai degrabă o masă aici, cu prietenii, decât într-un restaurant cu ”ștaif”.

mishuAUTOR REVIEW
[04.07.18 23:51:38]
»

@Zoazore: Corect, ai mare dreptate, nici nu am stiut cand a trecut timpul de era sa pierd si trenul, colegele mele s-au schimbat in ultimul moment si au vrut sa plece cu trenul de 22.30 iar eu ma uitam la ele, dar am reusit (la pas vioi) sa ajung pe peron cu doua minute inainte sa vina trenul.

Dar daca as sta in Innsbruck cred ca i-as ajuta la final sa stranga .

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[05.07.18 08:50:54]
»

@mishu: Te cred în stare să-i ajuți! Ba aș veni și eu cu tine!

Ar fi bine să-i mai încerci și-n altă zi în afară de joi. Ar fi interesant ce mai oferă!

mishuAUTOR REVIEW
[05.07.18 23:24:06]
»

@Zoazore: Colegii mei l-au mai incercat, fiind un local foarte mic, sunt cateva feluri oferite din ce am inteles, insa aici se cunosc ospatarii cu clientii astfel incat nimeni nu pacaleste pe nimeni. Si de mine au facut misto, am luat o bere din frigider si am aratat-o baiatului de la bar ca sa imi ia banii si mi-a spus scurt: 10 euro, de era sa intepenesc in loc, i-am intins insa banii si a inceput sa rada, mi-a spus 3.20 euro.

Deci atmosfera este una poate mai degraba italieneasca. Poate ca o sa mai ajung pe acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, DOINITA, elviramvio, Michaell, mishu, Pușcașu Marin, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Innsbruck:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089895963668823 sec
    ecranul dvs: 1 x 1