GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Popas Rîndunica
Chiar dacă prin alte părți veți găsi scris altfel, în articolul meu voi respecta titulatura restaurantului redând-o așa cum se vede la fața locului, adică "Rîndunica" și nu "Rândunica" după noile norme ale scrisului românesc.
Am ajuns la Popas Rîndunica mai mult din întâmplare. Vizitaserăm Mănăstirea Chiajna, iar după o plimbare în plin soare pe digul din jurul Lacului Morii, cam pe la vremea amiezei, încălziți și însetați, am decis să căutăm un loc umbros în care să ne răcorim cu o bere și – eventual – să mâncăm ceva. Așa cum probabil bănuiți, au urmat căutările pe internet. Rezultatul? Restaurant "Al 9-lea Cer" sau "Popas Rîndunica".
În satul Roșu din comuna Chiajna, pe Str. Gospodarilor, nr. 1, am oprit la Restaurant "Al 9-lea Cer". Un nume promițător, un restaurant frumușel, cu o terasă umbrită cu viță de vie… dar, Popas Rîndunica amplasat lângă pădure, cu o parcare mare și oarecum în drumul nostru, ne atrăgea parcă mai mult. Așadar, alegerea a fost făcută. Mergem la Popas Rîndunica!
Situat în Chiajna, pe Str. 1 Decembrie 1918, nr. 190, Popas Rîndunica inaugurat în anul 1991 într-un complex de clădiri care adăpostesc un restaurant cu 3 saloane diferite ca dimensiune, un bar și două terase, este un loc foarte potrivit pentru petreceri cu mulți invitați, dar și pentru întâlniri în grup mai restrâns sau chiar pentru o masă în doi. Un loc de joacă pentru copii foarte bine amenajat, cu iarbă și umbră de copaci, dar și o parcare foarte mare sunt atuuri în plus.
Obișnuiți cu strâmtoarea Bucureștiului atunci când trebuie să-ți parchezi mașina, Popas Rîndunica a fost pentru noi o reală surpriză. Două porți larg deschise facilitează intrarea într-un spațiu atât de mare încât nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva ai nimerit în altă parte. Clădirea în formă de U a restaurantului cu cele două terase aflate la vedere, alungă, însă, orice urmă de îndoială.
Am ales o masă pe terasă. De altfel, fiind vară și vreme frumoasă, toți consumatorii preferau terasa chiar dacă sălile de servire interioară sunt foarte frumoase. Le-am văzut și chiar le-am fotografiat.
Pe terasă, șirul de mese din stânga era ocupat de un grup mare de persoane care luau parte la un parastas, iar șirul de mese din dreapta era pregătit, în așteptarea altui grup. O tânără ospătăriță făcea de strajă acolo redirecționând noii veniți spre mesele rezervate consumatorilor ocazionali, așa cum eram și noi. Tot aici trebuie să menționez că în intervalul de timp în care am rămas acolo, salonul de sus se amenaja pentru o petrecere de botez. Scaunele îmbrăcate în alb cu funde albastre, precum și baloanele tot albastre pe care scria: "De azi mă numesc LUCA ȘTEFAN" sunt dovezi că sărbătoritul era un băiețel.
Așezați la masa consumatorilor de rând, pentru a ne hotărî asupra comenzii, am studiat meniul remarcând că acesta este foarte variat. Renumitele specialități cu specific românesc sunt prezente alături de preparate din bucătăria internațională. Nici băuturile nu sunt mai prejos. Nimic nu pare că lipsește, dar, pentru a vă face o idee - inclusiv asupra prețurilor practicate la Popas Rîndunica - am fotografiat câteva pagini din meniu și voi atașa imaginile.
Dar, ce am comandat noi? Pentru început - "așa, ca să ne revenim" după plimbarea prin căldură - am solicitat Bere Stella Artois "Non Alcoholic". Asta pentru că șoferilor le este interzis consumul de alcool când încă mai au de condus. Berea a fost adusă rece și servită imediat. A urmat ciorba. Veți spune că ciorbă după bere nu prea merge. Ei bine, după căldura pe care am suportat-o în deal, la Mănăstirea Chiajna, apoi pe malul Lacului Morii, ciorba a fost binevenită, rehidratantă și foarte gustoasă. Eu am comandat o minunată ciorbă rădăuțeană cu carne de pui, iar soțul meu preferata lui - ciorba de văcuță. Ni s-au adus și doi ardei iuți, verzi și foarte proaspeți pe care soțul meu i-a apreciat așa cum se cuvine.
Când a trebuit să ne hotărâm pentru felul II… aceeași dilemă ca "La Han" la prânzul servit în tranzit prin Mizil. Felul II sau papanași? Ambele ar fi fost imposibil mai ales pentru că nu speram la ajutor din partea soțului meu care nu voia să se atingă de papanași și opta pentru clătite cu miere și nucă. Așadar, încă o bere rece și trecem direct la desert. Și dacă de fiecare dată analizez papanașii și îi compar cu alții consumați prin alte părți sau numai admirați în pozele de aici, de pe AFA (ultimii fiind cei ai lui @Zoazore care voia să ne enerveze cu papanașul unicat), vreau să spun că deși gustoși, papanașii de la Popas Rîndunica n-au fost cei mai cei. Erau puțin crocanți și cam sărăcuți în balsamul acela dulce care te îngrașă.
Prețuri? Bere Stela Artois fără alcool - 8 lei/sticla de 0,5 l, Ciorba de văcuță - 9 lei/porția, Ciorba de pui rădăuțeană - 10 lei/porția, Clătite cu miere și nucă - 12 lei/porția, Papanași cu smântână și dulceață de vișine - 12 lei/porția, Ardei iute verde - 0,50 lei/bucata, Chifle - 0,80 lei/bucata. Totalul de pe bon - fix 63,20 lei. Plata se poate face și cu cardul, dar suma fiind mică și având suficient mărunțiș, noi am achitat cash.
În final, câteva remarci. Popas Rîndunica este destul de solicitat - cel puțin în zilele de weekend. În afara celor care aveau rezervări pentru mese festive, am observat pe terasă grupuri mici, de 2-3 persoane care comandau, consumau, plăteau și apoi plecau. Am văzut familii cu copii mici, în cărucioare, servind ceva la umbra terasei. Popas Rîndunica este o locație plăcută, curată, deservită de personal atent, iar bucatele sunt bune (cel puțin cele degustate de noi). Cât despre prețuri… priviți imaginile atașate și faceți-vă propria impresie!
Și, o bilă neagră pentru că toaletele nu erau tocmai în regulă. Lipsea hârtia igienică, iar vasul de toaletă prezenta urme de rugină.
Trimis de iulianic in 06.08.18 20:31:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în împrejurimile Bucureştiului?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)
@webmasterX: Credeam că împreună cu cele două articole despre Restaurantul-Pizzerie Elisabeta care – doar ele – alcătuiesc rubrica Restaurant Terasa Elisabeta [Chiajna], articolul meu ar fi fost potrivit în rubrica Unde mâncăm în Chiajna pe care am propus-o.
@iulianic:
”ultimii fiind cei ai lui @Zoazore care voia să ne enerveze cu papanașul unicat
eiii, lasă! N-au fost unicat, dar se simțea brânza de vaci. Nu erau simple gogoși, erau papanași! Nici ăștia n-arată chiar rău și i-aș fi ales în locul clătitelor (unde eu nu știu să fac papanași?)
Localul e frumos, curat, cinstit, prețuri decente, porțiile sunt mărișoare.
Ați ajuns voi acolo, n-ajungeți la Casa Condor? Că-i mai în oraș!
Să vă fie de bine!
@iulianic: Frumos loc, bune bucate! (așa pare să fi fost, cel puțin din poze, dar și din ce ai scris tu!)
Parcarea, în mod sigur, a fost special făcută - mare, generoasă - ca să atragă clienții veniți din București - în principal - dar nu numai!
Prețurile sunt decente. Păcat de toalete!
Să vă fie de bine! Am votat, ca de obicei, cu drag!
@Zoazore: Mulțumim pentru urare! Am ajuns la Popas Rîndunica din întâmplare. Ținta zilei a fost Mănăstirea Chiajna, dar pentru că am pierdut timpul (prin soare și căldură mare) pe la Lacul Morii, am însetat și am flămânzit un pic, așa încât am căutat un local și astfel am nimerit la Popas Rîndunica. Nu mă gândeam să luăm masa în oraș când acasă ne așteptau niște ardei umpluți… mamă, mamă!
N-am ajuns la Casa Condor, dar, lasă, nu-i timpul trecut!
@doinafil: Mulțumesc pentru urare și pentru apreciere!
Într-adevăr, Popas Rîndunica este o locație demnă de a fi luată în seamă pentru o ieșire din București. Prețurile sunt bune și sunt convinsă că este un loc potrivit pentru mese festive organizate pentru grupuri mari. Când am ajuns noi acolo, în parcare era și un autocar. Aproape sigur că grupul venit pentru parastas ajunsese acolo cu autocarul. Prea au plecat toți odată, iar când am plecat și noi, autocarul nu mai era în parcare.
Acord localului indulgență atunci când critic toaletele. Lipsa hârtiei (atât la toaletă cât și la chiuvete) se datorează probabil numărului mare de consumatori. Probabil că cei care au în grijă aceste probleme nu au avut răgazul să verifice. Sunt convinsă că la petrecerea de seară, la botez, lucrurile au stat altfel. Cu urmele de rugină… nu știu!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2024 [Restaurant A la Turca [Balotești]] Restaurant A la Turca Balotești - sau cum să reușești să mănânci o shaorma uscată în jumătate de zi — scris în 23.04.24 de Adina - addcont din BUCURESTI - nu recomandă
- Mar.2024 [Indy’s Restaurant, Vidra (IF)] La Indienii de la Vidra – bun de tot! — scris în 08.04.24 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Trattoria Ti Amo Brănești [Pasărea]] Ti amo — scris în 17.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Ekko lounge & restaurant] De evitat — scris în 12.07.22 de ux125904 din VOLUNTARI [IF]
- May.2022 [Trattoria Roz Cafe [Dudu, Chiajna]] Trattoria Roz Cafe – atmosferă și savoare — scris în 15.06.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Bistro Sara [Otopeni]] Sara perche ti amo -- SARA Bistro Otopeni — scris în 14.05.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Apr.2022 [Restaurant La Iancu [Otopeni]] O seară în familie -- La Iancu Otopeni — scris în 01.05.22 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ