ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.03.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 24.03.08
    STATUS: PRETOR
    LUNA
    MAR-2010
    familie cu copii
    4 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    97.50%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Unde, ce si cum am mancat in Galati

    TIPĂREȘTE

    Am petrecut impreuna cu familia un weekend foarte placut la Galati. Nu am facut altceva decat sa ne plimbam, sa mancam la diferite restaurante, iar sa ne plimbam sa dormim si a doua zi sa o luam de la capat, atat cat ne-a permis vremea caci dupa pranzul de duminica ploaia ne-a scurtat distractia.

    Am ajuns vineri seara dupa un drum bun fara peripetii. A doua zi, sambata am inceput ziua cu o plimbare pe faleza. Am fost placut impresionata sa constat ca dupa inundatiile de care stiam de la tv, faleza era curata, si chiar daca Dunarea nu s-a retras pana la nivelul obisnuit, nici urma de gunoaie sau namol ramas la mal…nimic nu strica privelistea. Pe la ora zece, ceata s-a ridicat, asa ca era o zi placuta de primavera, nu doar pentru noi, ci si pentru multi galateni care luasera si ei cu asalt terasele de pe faleza. Prima oprire am facut-o la restaurantul Pescarus, unde am baut cate o cafea sau capucino si ne-am indulcit cu inghetate si kataif. Am stat ca niste gargarite la Soare pe terasa, am admirat copii ce se plimbau cu rolele sau batrantii romantici ce se tineau dragastos de mana, dar mai ales am ascultat valurile ce se spargeau la mal cu un suntet placut si linistitor.

    Apoi, inainte de a ne lua somnul acolo pe banchete, am plecat agale la plimbarea de intoarcere tot pe faleza, pana la locul unde lasasem masina. Am admirat, dar nu pot spune ca am si inteles grupurile statuare din metal ce se inalta la tot pasul si la fiecare ma uitam si incercam sa inteleg care este mesajul artistului, dar spre rusinea mea, pe multe nu le-am inteles.

    Cum trecuse de ora pranzului si burticile noastre dadeau semne de neliniste, am decis sa mancam la restaurantul Gurmand’s unde fiica mea se lauda ca a mancat cea mai buna supa din lume. Zis si facut; cu o mare curiozitate si o foame la fel de mare, am intrat la restaurantul pomenit. De cum am deschis usa, am fost placut surprinsa de eleganta cu care este decorat acest restaurant; cu foarte mult bun gust. Pe cele trei nivele; subsol, parter si etaj, este cate un salon, iar la parter si un bar. De cum m-am asezat pe scaun, am constat ca este nu doar dragut tapisat ci mai ales foarte comod, lucru important dupa lunga plimbare de pe faleza. Am comandat supa mult laudata si va marturisesc sa intr-adevar nu am mai mancat niciodata ceva asemanator; se numeste supa de peste cu tarhon, dar contine si fructe de mare si legume, intr-un amestec delicios. Desi este un restaurant de patru stele, portiile sunt atat de mari, incat farfuria cu supa m-a saturat. Am mai zabovit un pic pe acolo vorbind si noi ca felele de una-alta nu inainte de a face “ o vizita “ la baie unde am intalnit acelasi bun gust in decorare (o combinatie foarte reusita intre faianta si grasie, ) cum numai intru-un loc cu adevarat elegant poti gasi. Este clar, acest restaurant a intrat pe lista favoritelor mele din Galati pe locul intai.

    Am plecat de acolo, hotarate sa colindam magazinele de pe calea Brailei (asa se numeste un bulevard din Galati) si pana nu s-au inchis toate si nu am mai avut unde hoinari, nu ne-am oprit.

    De mai bine de un an de zile, imi doream sa merg in fostul turn al televiziunii, unde stiam ca este un restaurant. Si nu unul obisnuit; este restaurantul aflat la cea mai mare inaltime din Romania; la etajul 31 (la 100m. ) si chiar daca foame nu prea mai imi era, am zis ca de dragul ineditului, trebuie sa mergem acolo sus. Restaurantul se numeste Perla Dunarii si este structurat pe doua nivele; unul la parter, obisnuit si cel de sus din turn care probabil este atractia orasului. Pana sus se ajunge cu un lift (singurul de altfel) pentru care se platesc cate 10 lei de persoana (sunt adaugati acesti bani pe nota de plata). Restaurantul, acolo sus este circular, si pentru ca nu exista posibilitatea sa fi vazut de ospatari, langa fiecare masa exista un buton la care suni de cate ori vrei ceva. Sincera find, nu am ramas impresionata decat de privelistea asupra orasului de la acea inaltime, caci in rest o multime de minusuri am gasit; primul ar fi lumina ambientala albastra. Frumoasa vazuta de jos dar cumplit de obositoare acolo sus, si neplacuta pentru mancare…cand totul capata o culoare albasru-fosforescent…. parca te simti martian si nu esti prea sigur de ce ai in farfurie. Apoi nu stiu daca am avut ghinion, dar fata de masa era patata si o gramajoara de firmituri a stat intr-un colt pe masa, fara sa ii pese ospataritei de ea. De promptitudine in servire nici nu poate fi vorba, cand bucataria este jos si noi sus; mancarea se aduce cu acelasi lift cu care urca si clientii (doar am spus ca este unul singur) si desigur in el se amesteca toate mirosurile de la mancarurile comandate de clienti. Dar asta este…curiozitatea era mare si trebuia sa mi-o satisfac. Cand am plecat de acolo, nu ne era gandul decat la somn si la festivalul Scrumbiei, ce urama sa se desfasoare a doua zi.

    Crezand noi ca la ora 12 festivalul va fi in toi, a doua zi am ajuns iar pe faleza. Nu stiu ce sa cred; vremea inchisa era de vina, lipsa unei bune organizari sau pur si simplu dezinteresul galatenilor…? Ma asteptam ca toata faleza sa fie plina cu corturi si gratare pe care sa sfaraie scrumbiile, sa se simta mirosul in tot orasul …. dar nu a fost chiar asa. Maxim zece astfel de gratare imbiau trecatorii; unele cu peste altele cu mici, cateva sticle cu sucuri sau bere si alte cateva masute cu obiecte de artizanat se alaturau unei micute fanfare care nici aceea nu canta continu… mai mult se odiheau domnii decat cantau. Am fost dezamagita; Facand o comparatie cu festivalul berii de anul trecut (desigur la cel din Galati ma refer) acest festival al scrumbiei, a fost mic, mic de tot. Asa ca ne-am innecat dezamagirea la “ Summer Time Pizza & Pub” unde face bucatarul de acolo un somon cu crema de verdeturi de te “ lingi pe degete “.

    Cum vremea nu a tinut cu noi si a inceput sa ploua, am amanat vizita la Gradina Botanica pentru o zi mai insorita si pe o vreme care ma tragea mai degraba la somn decat la drum, am revenit acasa.


    [fb]
    ---
    Trimis de Diaura* in 29.03.10 22:19:10
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 19797 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Galati - Restaurantul Pescarus de pe faleza
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5700 PMA (din 10 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    20 ecouri scrise, până acum

    piti
    [29.03.10 22:44:21]
    »

    Spune-mi te rog ce este kataif-ul te rog.

    Festival se pare ca e mult spus pentru scrumbia noastra. Se adevereste inca o data, ca altii din orice fleac stiu sa valorifice la maxim potentialul zonei. Pentru noi e mai greu. Interesant oricum ce povestesti, mai ales partea cu restaurantul la inaltime. Votat.

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [29.03.10 22:57:27]
    »

    Kataif-ul este o prajitura turceasca. Se face din fidea foarte fina insiropata cu zahar , miere sau lapte si presarata cu fistic sau alune. Am atasat o fotografie ce se va vedea curand.

    piti
    [29.03.10 23:01:44]
    »

    Se vede de la o posta ca nu am fost in Turcia, sau ma rog lipsuri in cultura generala. Multumesc.

    biancuta
    [29.03.10 23:23:40]
    »

    Si mie mi-aplacut povestea cu restaurantul la inaltime... imi si inchipui incaperea semiluminata albastrie...Ai un vot si din partea mea!

    mcosmin
    [29.03.10 23:31:51]
    »

    @diaura, foarte frumos si interesant review-ul tau. In ceea ce priveste festivalurile noastre, avem surprize foarte mari, de cele mai multe ori neplacute, romanii nu stiu sa vanda, cu toate ca ar avea ce. Lucrurile frumoase sunt rare, asa ni s-a intamplat cand mergeam spre Rasnov, iar la Fundata era festival. Am mancat acolo uun bulz extraordinar. De cele mai multe ori se adevereste acea vorba care zice ca altii fac bici din... nimica toata. Dar cand ai adus vorba de Festivalul scrumbiei mi-am adus aminte de un festival al pizzei in timpul caruia ne-am nimerit acum vreo trei ani la Sorrento si ne-am distrat cu pizza, bere si muzica buna pana pe la 3 dimineata, desi trebuia sa ne sculam devreme, ca plecam la Pompei, dar mai ales mi-am adus aminte de traditia turcilor de pe malul Bosforului, cand dupa ce am facut o plimbare de vreo 5 ore pe jos peste Podul Galatei spre Turn si in Piata Tacsim, apoi revenind pe podul Ataturk, pe faleza, la portul de ambarcatiuni, spre gara Sirkeci, la ora 12 noaptea pe faleza, am fost asezati la niste masute joase cu fetze de masa, unde ni s-au adus pestisori deliciosi cu lamaie, cu chifle, impreuna cu un suc natural excelent, alaturi de care, langa farfurioare, aveam servetele umede parfumate. Sunt lucruri care nu se uita si fac sa ne amintim cu mare placere de acele evenimente.

    Ai votul meu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    cc_iordachescu
    [29.03.10 23:32:34]
    »

    Diaura, se vede treaba că ai nimerit anul cel mai prost pentru "Festivalul Scrumbiei" (buget de criză) - sursă sigură din Primărie - aşa că sperăm ca anul viitor să fie organizarea şi amploarea festivalului cu care suntem obişnuiţi.

    Însă Primăria ne promite ca "Zilele Galaţiului" (30 noiembrie) să acopere toate lipsurile de peste an. Vom trăi şi vom vedea!

    Cât despre vizita la Grădina Botanică încearcă să o faci spre finalul lunii mai, atunci sunt trandafirii înfloriţi şi sigur vei fi încântată.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ancamariagadea*
    [29.03.10 23:35:46]
    »

    Diaura, pentru ca pui suflet in a scrie iti dau votul meu. Totusi, eu zic ca era bine ca erau si cele zece gratare cu scrumbie acolo, avand in vedere faptul ca sezonul acesteia nu este chiar in toi si ca scrumbia incepe sa fie din ce in ce mai greu de gasit.

    cc_iordachescu
    [29.03.10 23:46:06]
    »

    Webmaster, ajutor! Sterge unul din ecouri, cred că Diaura a înteles din prima, dar îmi face net-ul figuri.!

    webmasterXY*
    [30.03.10 00:03:24]
    »

    cc_iordachescu, s-a rezolvat!

    acapulco
    [30.03.10 00:25:42]
    »

    Festivalul a fost asa din cauza vremi nefavorabile, corturile au fost deajuns de multe doar, nu era un festival al corturilor (ca sa nu deranjez, al rromilor), in fiecare an mai mult de 3 corturi si restul umbrele nu au fost (am fost 3 ani la rind). Numai ca a lipsit Buzdugan si Morar care veneau cu Radio 21, probabil de aceea nu a mai fost entuziasmul de atunci. Iar cu gradina botanica ai gresit-o fatal era cel mai interesant lucru de vazut in Galati pe acea vreme, pe linga terase si circiumi unde poti minca ca sa te lingi pe degete (ce obicei provincial).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    magdalena
    [30.03.10 07:32:46]
    »

    Diaura, ce te-a facut sa alegi un weekend in Galati? Festivalul cu pricina? Sau restaurantul? Suna interesant!

    Piti, kataiful era si pe la noi pe vremea lui Ceasca! Imi placea tare mult si la noi circula mai des varianta cu fulgi in loc de fidea, care era mai usor de mancat. La varianta cu fidea, partea proasta era ca fideaua tare iti strapungea uneori gingia...

    Si acum se mai gaseste la o cofetarie de unde mai iau eu prajituri. Insa e cam dulce si cam "greu". Neavand blat, numai crema.

    cosminp
    [30.03.10 08:58:06]
    »

    este pacat mare ca acest restaurant nu este facut cunoscut si nu are o reclama pe masura.

    dar acest lucru dovedeste inca o data capacitatea de a face turism.

    de exemplu, in bratislava exista restaurantul ufo in varful unui pilon de pod peste dunare si are o reclama aproape agresiva in bratislava cu preturi pe masura. este adevarat ca inaltimea se apropie de 100 de metri, dar stiu sa faca reclama.

    despre cataif, se manca foarte de la capsa si mai era o cofetarie pe calea victoriei vis-a-vis de politia capitalei.

    pe vremea cealalta, cel mai bun era cu fidea. dupa un timp l-au facut cu fulgi, iar dupa '90 a aparut din nou cu fidea, dar nu mai era la fel de bun.

    inainte de '90 fideaua se facea manual in cofetarie.

    ne-au coplesit industrializarea si globalizarea.

    p.s.: un vot si de la mine cu SB.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Diaura*AUTOR REVIEW
    [30.03.10 09:51:10]
    »

    Va multumesc tuturor pentru voturi si pentru comentarii.

    Intr-adevar lipsa celor doi " simpatici" Buzdugan si Morar a diminuat semnificativ interesul oamenilor, la care s-a adaugat si vremea mai inchisa.

    Desi fata de alti ani, acum au fost mai putine scrumbii, erau totusi suficiente. Dar au lipsit gratarele cu carnaciori, frigarui si fripturi, care ar fi ademenit si mai mult pofticiosii.

    Asa este... poate la anul va fi mai frumos.

    Oricum m-am convins ca se poate; anul trecut la Festivalul Berii a fost super atmosfera.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    gushpi
    [30.03.10 14:10:51]
    »

    concitadina mea CC este, inca, o optimista! de fapt primarul Galatiului este o himera... , din el a ramas doar haina si intentia!

    zic unii ca a fost un bun gospodar prin fostul combinat, dar in cele trei mandate de primar nu a facut NIMIC NIMIC NIMIC!!!

    familiei mele ii place sa patineze (pe gheata sau cu role), faleza inferioara era un deliciu 6 luni/an pt acest sport - a sosit "gospodarul", a asfaltat cu ce-a crezut el ca trebuie si rezultatul a fost un fiasco = acum patinatorii folosesc doar zona veche "nemodernizata"!!!

    festivalul scrumbiei din acest an poarta "marca" gospodarului, amplificata de colapsul economic extraordinar de puternic in care a intrat orasul

    sper ca ai observat si in zona elicei craterul din asfaltul falezei superioare: AICI s-a vazut muuult mai bine profesionalismul unui om despre care combinistii au o parere buna! Asta toamna dupa ce au sapat sa introduca o conducta de beton pt noua statie de epurare, au insistat sa astupe santul CHIAR daca afara ploua de 3 saptamani si totul era un noroi generalizat... AU SI ASFALTAT!!! A fost doar o problema de timp pana a aparut nenorocirea: totul s-a surpat si astfel acum platim IAR SI IAR aceleasi lucrari!

    Restaurantul din turn este alt aspect de cum NU stim sa maximizam profitul! In comparatie cu acel "GURMAND" este ca un purcelus pe langa leu!!! La Gurmand am sarbatorit mamele catorva familii (de 8 martie) si a fost excelent - pun poze! Eu am servit "Somon a la bierre" - somon cu ciuperci salbatice puse intr-un sos putin acrisor - o bunatate (portia a fost intradevar pe masura pretului!!!)

    www.ixelles.ro - gasiti detalii bune despre acest restaurant!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Diaura*AUTOR REVIEW
    [30.03.10 14:25:32]
    »

    gushpi nu te mai necaji atat din cauza primarului. Dupa vorba cu "capra vecinului" afla ca in Bucuresti sunt 7 primari; unul mai istet ca altul cand e vorba de asfaltari. Unul, intr-un mandat a "arat" tot orasul doar pentru niste borduri chinezesti pe care orice jeep la spargea cand se urca cu o roata pe trotuar. Crede-ma ca Galatiul este cuminte si curat pe langa ce vad eu acasa zilnic. Dar peste tot sunt si "bune si rele".

    cosminp
    [30.03.10 15:13:16]
    »

    gushpi, daca primarul vostru "in cele trei mandate de primar nu a facut NIMIC NIMIC NIMIC!!! ", este foarte clar ca a facut cate un "nimic" in fiecare mandat. tot e ceva decat deloc. hahahaha. si ai nostri aproape la fel, cu exceptia catorva de sector care au facut in mandatul trecut.

    gushpi
    [30.03.10 15:19:31]
    »

    cam asa a supravietuit romanul: facand haz de necaz! dar uite ca tot in tarana vietuim...

    ms65
    [02.04.10 07:15:29]
    »

    Am fost si eu cateva zile in Galati si mi s-a parut mai deosebit, pentru ca nu am mai vazut in alt oras din tara, turnul de televiziune care are in varf un restaurant, Perla Dunarii. Este singurul restaurant care funcţionează pe două niveluri si este situat la o inaltime de 100 m fata de suprafata solului. In varf se ajunge cu un lift pentru care se plateste (mie mi-au cerut 5RON). Chiar daca suferiti de rau de inaltime, invingeti-va teama pentru ca nu veti regreta, veti ramane impresionaţi de priveliştea oferită. Atasez cateva poze ca sa va dati seama.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    cc_iordachescu
    [02.04.10 15:38:53]
    »

    Mă bucur foarte mult de experienţele voastre în localurile din Galaţi. Aşa putem selecta şi noi din multitudinea de oferte. De ce spun asta?

    Gălăţeanul get-be-get este un tip gurmand de felul lui (spun eu, măritat în Galaţi din 99! ). Când are bani cel mai important e să mănânce foarte bine, cu prietenii. Dacă se găteşte bine, nu există local să dea faliment în oraşul ăsta, chiar dacă ajunge şomajul la 30%.

    ms65

    - restaurantul din turn e întradevăr deosebit şi fac meniuri deosebite la zile speciale, de ex. ziua Franţei, ziua Europei, ziua Dunării etc.

    Diaura

    - cele două localuri prezentate de tine în primă parte sunt relativ noi în peisajul oraşului (sub un an), iar locul pe o piaţă foarte aglomerată - crede-mă că ştiu ce spun - se câştigă greu.

    - turnul este şi în prezent al Societăţii Române de RadioDifuziune, deasupra restaurantului existând etajul tehnic. A fost realizat după proiectul turnului tv din Berlin, "singura" diferenţă e că nu se roteşte cupola superioară.

    - Festivalul scrumbiei este foarte gustat de gălăţeni, dar anul acesta a fost prea devreme (puţină scrumbie şi mică), iar dacă nu ai invitaţi renumiţi, scrumbia se face pe malul Dunării, Siretului, Prutului, Brateşului sau alte locuri pitoreşti, de voie. Oricum de Florii tot oraşul miroase a scrumbie...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Admin
    [24.08.10 00:49:48]
    »

    mutat si acest reveiw la noua rubrica creata azi pe site, 'Restaurante, terase, cafenele Galati', intregind astfel un set de recomandari de acest gen din acesta zona.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    acapulco, biancuta, cc_iordachescu, cosminp, Diaura*, gushpi, magdalena, mcosmin, ms65, piti
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Galați? :


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079468011856079 sec
    ecranul dvs: 1 x 1