GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Elegant, curat, ieftin - Poarta Apelor
După o cafea savurată dimineaţa la terasa Emma -vezi impresii, alături de iubita mea Maria55 şi frumoasa doctoriţă Maya, domnul C ne-a plimbat prin Bulgaria. Era o linişte întunecată în toată Eforia, de fapt pe tot litoralul românesc. Pentru că doamna senator dorea să ne facă cinste, pentru că Maya nu păşise încă pe stâncile de la Tyulenovo şi pentru că doream ceva deosebit, ne-am răsfăţat un pic, adică toată ziulica prin Bulgărica vecină :D.
Seara, la întoarcere, am făcut turul staţiunilor din sudul litoralului românesc, îmi era dor... să mă enervez şi să constat iar că suntem precum melcii. De fapt ei, investitorii sau bogaţii acestei ţări. Noi doar plătim mai mult decât face, altă putere nu avem.
Ajunşi în Eforie Sud, ne-am plimbat pe faleză, am băut ceva pe o terasă din spatele Cazinoului obosit:(, le-am condus pe doamne acasă şi, pe o ploaie rece şi jucăuşă ne-am îndreptat spre Poarta Apelor. A fost ideea domnului C, foarte inspirată, recunosc. Nu le-am întrebat pe fete, ştiam că sunt obosite.
Îmi place numele restaurantului, sună a deschidere spre împărăţia minunăţiilor subacvatice.
Amplasată la ieşirea din Eforie Sud, ieşirea dispre Eforie Nord, pe strada Mării nr 110, are avantajul de a nu fi pe nicio stradă ci direct pe nisip;), cu o faţă priveşte lacul Techirghiol, cu alta Marea Neagră. Dacă rataţi intrarea, aşa cum am făcut noi=)), faceţi prima la dreapta, e un simplu drumeag, cam ramolit ce-i drept.
Parcarea este măricică, acoperită cu pietre. Ploua din ce în ce mai tare, am avut umbrelele la îndemână. Vântul şuiera ascuţit, împrăştia picăturile peste terasa acoperită a restaurantului. Am ales o masă în interior, doream peşte nu viruşii unei răceli;).
Erau două mese ocupate şi afară, erau fumători, ca şi noi. Suportau bine frigul, erau înveliţi cu păturile de la restaurant.
În interior câteva mese erau ocupate, restul aşteptau şi ele clienţii, ca şi ospătarii. Jur că nu ne cunoşteau, nu aveau de unde, majoritatea sunt din judeţul Ph, nu au legătură cu Eforie. De ce spun asta? Pentru că personalul era extrem de amabil, nu le lipsea zâmbetul, erau atenţi la detalii. Nu ştiu cum sunt când tot restaurantul e plin sau când sunt foarte obosiţi, dar când am fost noi s-au purtat excepţional.
Am ales o masă mai retrasă, lângă geam, vedeam mesele de pe terasă, erau luminate frumos, băncuţele şi mesele străluceau sub stropii de ploaie. Nici nu ne-am aşezat bine şi a venit un ospătar cu meniurile. Citeam şi înghiţeam în sec. Ador peştele, aş mânca în fiecare zi, de trei ori pe zi. Nu ştiam ce să comandăm, foamea venise instant. Preţurile, la prima vedere, sunt uşor mari faţă de alte restaurante. Dar, din câte ştiu eu, la toate restaurantele preparatele din peşte au preţuri mai ridicate faţă de celelalte preparate:(, excluzându-le pe cele din vită.
Se poate comanda peşte, fructe de mare, paste, carne de pui, vită sau porc la grătar, garnituri, salate, legume la grătar, dar şi desert. Meniul e bogat, e stufos. Am făcut doar câteva poze, mă certa domnul C.
Ne-am hotărât cu greu, dar după îndelungi dezbateri, am ales chifteluţe din peşte, icre de crap, zacuscă şi hamsi cu mămăliguţă şi mujdei. Mi-am potolit setea cu un pahar cu vin din vinul casei, foarte bun zic eu, iar domnul a fost încântat de limonada cu mentă. Toate acestea au costat 100 lei. Rezonabil, părerea mea :).
Am ieşit pe terasă şi am fumat o ţigară, când am revenit în restaurant nu mi-am tras sufletul bine că au şi apărut minunăţiile.
Un platou imens cu hamsii fierbinţi, un pătrăţoi de mămăligă, două bucăţele de lămâie, un bol cu mujdei, toate au fost excelente. Porţia, 200 gr de peştişori, era imensă, era pentru patru persoane, nu pentru două. De fapt, tot ceea ce am comandat noi doi putea sătura patru persoane. Am constatat că preţurile erau mici dacă ne raportam la gramaj.
Icrele au fost bune, ceapa rosie era tăiată mărunt şi aşezată separat de ouţele peştilor, o idee grozavă.
Chifteluţele din peşte, opt la număr, au fost doar o porţie, gustul lor era divin. Bine, dacă mă întrebaţi pe mine, tot ceea ce este prăjit e un deliciu, nu mă omor după carnea la grătar.
Zacusca avea un uşor gust de peşte, a fost bună cu feliile de pâinică prăjită.
Jumătate din toată mâncarea a rămas neatinsă. Am cerut să fie pusă la pachet, am avut un mic dejun pescăresc a doua zi dimineaţă. Dacă eram toţi patru, ne săturam, garantat.
Cu toate că afară ploua puternic, parchetul pardoselii din interior era uscat şi foarte curat.
Toaletele erau impecabile, moderne, un aspect foarte important pentru mine.
Afară, terasa este acoperită în mare parte, dar sunt mese şi băncuţe din lemn aşezate şi sub cerul liber, pe plajă.
Un micuţ loc de joacă suspina după copilaşi, un frumos palmier se zbârlise, era mânios pe vânt şi pe ploaie. O ancoră pe post de stâlp de gard ţinea de mână un lanţ gros. În dreapta restaurantului, lângă intrarea principală, câteva bărci pescăreşti şedeau calme pe nisipul ud.
A doua zi, la prânz, aveam poftă de peşte, am vizitat din nou Poarta Apelor :)).
Maya plecase spre casă, Maria a acceptat bucuroasă invitaţia domnului C. Nu e ea înnebunită după peşte, dar, culmea... a mâncat şi chiar a fost încântată«:-P.
Am avut parte de un platou pescăresc, cu: icre de ştiucă, icre de crap, cârnăciori din peşte, două feluri de salată marinată din peşte, bruschete cu somon şi feliuţe de roşii, anşoa, zacuscă, pastă de brânzică cu peşte, chifteluţe, iar câteva frunzuliţe de salată pentru decor şi ceapa roşie tăiată mărunt ne-au răsfăţat pe deplin. Coşul cu pâine prăjită a fost nelipsit de pe masă.
Să nu credeţi că am devorat tot, nuu... puteaţi veni şi voi să gustaţi;), a rămas destul.
Nu ştiu cât a costat acest platou, C a comandat şi a plătit până să vină Maria, eu mă plimbam pe plajă, pozam nisipul, apa, vântul, ploaia, bărcile. Cei doi se contrau mereu, fiecare dintre ei dorea să plătească, eu doar mă amuzam.
Ştiu că erau platouri pescăreşti cu 75-100 lei, deci chiar nu este un restaurant scump. Sau poate mâncăm noi puţin:(? Nu prea cred. E drept că nu consumăm mult alcool, care e scump, mult mai scump decât mâncarea, la toate restaurantele.
Recomand cu drag acest loc, eu am fost acolo, sunt încântată, cu siguranţă o să-i mai trec pragul. Are şi marea alături, priveliştea este superbă, te-ndeamnă să visezi frumos.
Trimis de krisstinna in 29.06.17 10:41:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna:
Ce pacate am facut? Imi place pestele si tu ii tot dai cu platou pescaresc si insiri tot ce era pe el!
@krisstinna: Am mâncat o piersică, după ce m-am săturat cu bunătăţi pescăreşti citind articolul tău
Şi noi suntem consumatori de peşte cu toate derivatele aferente. Iar când ajungem la mare, oricare mare, ne place să mâncăm peşte cu de toate.
Am reţinut locaţia.
Să vă fie de bine.
@krisstinna: E foarte frumos acolo, la Poarta Apelor! Am mâncat la acest restaurant într-o seară din august (anul trecut) şi ne-a plăcut foarte mult locaţia!
Restaurantul era atunci aproape plin, iar ospătarii se străduiau să fie cât mai amabili cu toată lumea.
Am ataşat şi eu la acest articol câteva fotografii cu meniul şi am detaliat unele preţuri, aşa că cine doreşte să meargă acolo poate lectura ambele articole pentru a-şi face o părere cât mai clară. Oricum, evident că locaţia este de recomandat!
Şi după o masă copioasă de peşte merge de minune o plimbare pe malul mării, la lumina lunii!
@elviramvio: Știu ca îți place
M-am "răzbunat" un pic, ți-am spus că voi mânca trei zile numai pește
Te pup, Elvira
@ANILU: Mulțumesc draga mea, poate ne vedem la sfârșitul lunii Iulie, la o terasă pescarească sau... greceasca, între cele două vacanțe, a mea și a ta
@Crazy_Mouse: Știu că ai scris un articol foarte bun despre acest restaurant, l-am citit cu plăcere, am privit pozele cu drag.
Da, ai dreptate, e un loc frumos, pe mine m-a cucerit și m-a câștigat de client fidel.
Te salut cu drag, mulțumesc de vizită și apreciere, mulțumesc pentru cuvinte.
@krisstinna: De acord. Poate mergem la Marele Paharnic din Piaţa Domenii.
Poate mai sunt amatori/amatoare după ce citesc articolul tău.
Da un semn când te întorci din vacanţă.
@krisstinna: Moooama ce poftă mi-ai făcut de pește! Cand voi trece in iulie pe-acolo promit să nu-l ratez!
@robert: Poftă bună vă doresc încă de pe acum!
Nu știu cum e în plin sezon, poate ai nevoie de rezervare
Vă salut pe toți trei și vă doresc o vară așa cum vă place!
PS: Eu nu am FB, acela era al lui C, m-a întrebat cine ești
Dacă aveam, Maria afla prima
Și nici nu am acces la lp-ul lui C, nu sunt indiscretă, nici nu știu ce prieteni are pe FB pentru că nu mă interesează.
Mulțumesc frumos de vizită, dragul meu coleg
@krisstinna: Oofff, viata mea! Tura asta nu mai am iaurt. Am ajuns la Braila, deci, maine=piata=peste! De care-o fi, ca ce-mi faci tu mie se numeste "rele tratamente aplicate Zoazorei" si se pedepseste c-o bere.
Fain platou. Zacusca de cu peste inca n-am incercat
@krisstinna: Deşi în vacanţă am mâncat aproape în fiecare zi numai peşte/fructe de mare, pot să spun că mi-ai făcut o poftă teribilă cu articolul tău. Mă pot revanşa doar în week-end. Noroc că începe mâine, deja am conceput un meniu, mi-ai dat idei!
O seară frumoasă!
@krisstinna: Hehehe credeam că am descoperit si eu ceva... si nimic!
Mulțumim de urări si toate bune si vouă!
Poate când venim pe litoral, ne întâlnim si cu Maria la un pește , la această terasă ????!
Noi probabil o sa ajungem prin zonă pe 18 iulie!
Apropo si ce i-ai spus lui C? ????
@robert: bineinteles ca sunt cu ochii pe voi! Urmaresc tot, bine zice Krisstinna! Deci pe 18, da?! Am agenda libera pe 18 si 19????????????! Pe 20 zboooor!!
! Va astept in zonă!
@robert: Că eşti colegul meu Robert, cel cu o soţie frumoasă, cu o fată care mi-ar plăcea să-mi fie noră, adică eşti cuscru
Şi, pentru că vrei să ştii răspunsul lui, a zis că el nu e membru AFA, că FB e al lui (contul) şi face ce vrea el. Bănuiesc eu că te-a ignorat ca pe mulţi alţi colegi de pe sait care au crezut că acel cont e comun
Mulţumesc pentru înţelegere!
@krisstinna: Offff, ????stiam eu de ce aman articolul tau, citeam si inghiteam in sec, insa la ultima poza imi venea sa inghit tableta.
Am mai primit recomandari pentru acel local si de la localnici asa ca pana in prezent nu am auzit si pareri contra.
Mi-ai facut o pofta teribila, inghit in sec de zor, insa nu pot sa nu spun, felicitari, votat cu mare drag si o pofta pe masura.
@mishu: Te pup
Mulțumesc de vizită, pofticioasa mea dragă!
Poate, poate ne vom da intalnire acolo, restaurantul e deschis tot timpul, nu numai vara.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Pizzeria Albatros] Anul acesta, o dezamăgire - Pizzeria Albatros — scris în 20.08.24 de etinc3lle din TARGOVISTE - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant Poarta Apelor] A doua oara nu ma mai prind de client — scris în 31.07.24 de Crisfilm din ROMANIA - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant La Petre Pescarul] La Petre Pescarul - între bine și foarte bine — scris în 30.07.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Autoservire Orizont] Mancare fara gust nu recomand — scris în 09.07.22 de ux125844 din CONSTANţA - nu recomandă
- Jun.2022 [Restaurant-terasă Coktail] Supraviețuitorul Cocktail — scris în 20.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 3 experiențe gastronomice bune în Eforie Sud — scris în 26.07.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Braseria Carlos & David] Terasă Carlos și David — scris în 23.07.21 de ux121169 din CALAFAT [DJ] - nu recomandă