GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul-pizzerie ”SANTA LUCIA”
MOTTO: ”După o corbă de burtă, te alegi cu o burtă de ciorbă! ”
 
După cum știți din rewiew-ul anterior despre restaurantul-pizzerie SANDANY sunt un împătimit al ciorbei de burtă. Așa că vânez cu osârdie, cum am făcut-o și la Vatra Dornei (Mon Amour) și la Alba Iulia (Preciosa), localurile unde pot consuma o ciorbă de burtă ca la mama acasă, deși, trebuie să mărturisesc că nici mamei și nici nouă (mie și lui nevastă-mea) nu ne iese așa de bună ca la un restaurant de top.
Așa că după ce am descoperit ciorba de burtă de la SANDANY, tot pe str. General Traian Moșoiu și tot înspre Spitalul Militar, am intrat, într-o doară, în Restaurantul-Pizzerie SANTA LUCIA. (vezi foto)
După o veche clasificare (nu știu dacă mai este în vigoare) localul s-ar încadra în cat. II-a ca aspect și mai ales ca prețuri! În decursul vieții m-am obișnuit să apreciez un astfel de local după calitatea felurilor de mâncare, după curățenie, după serviciul cât mai prompt, după amabilitatea personalului (care se resfrânge automat și asupra quantumului bacșisului!). Nu intru să plătesc somptuozitatea localului, ci intru să mănânc un fel preferat, să mă simt bine și să-mi placă să mai vin și altă dată.
Nu pot să vă spun de ce s-a preferat acest denumire, SANTA LUCIA; după numele tradiționalei canțonete napolitane sau după numele primei martire crestine, sanctificată ulterior și al cărei hram este sărbătorit în Norvegia, Suedia și în zona unde se vorbește limba suedeză din Finlanda, pe 13 decembrie. Pe frontonul clădirii este o statuetă, nu a sfintei Lucia, ci a unui bucătar care vă invită să intrați. În partea dreaptă, lângă cele câteva trepte de la intrare, te întâmpină un panou care anunță cele trei feluri de meniuri fixe; de 12,15 și 20 lei, pe care am să le detaliez mai la vale. Pâtrunzi apoi într-un soi de cerdac, cu două aripi, dotate cu banchete, măsuțe și SCRUMIERE, acesta fiind fumoarul unde nărăviții tabacului își pot face damblaua lângă o cafeluță aburindă, fără să se încalce legea și, mai ales, fâră să deranjeze pe nimeni. Amatorii de fumat între feluri pot sevi meniul dorit tot în fumoar. Asta vara, că iarna e mai greu să stai în aer liber. Acest ”loc pentru fumat” mărește atractivitatea localului cu încă o categorie de consumatori, după cum bine vă puteți da seama.
De aici, intri în restaurant, în sala mare, cu aspect de terasă, mobilată cu destula vegetație menită să-ți încănte ochiul. De o parte și de alta a coridorului central sunt postate câte 5 mese cu 8 locuri fiecare, dispuse perpendicular, dar care, cu ocazia diverselor evenimente, se pot reașeza într-o masă lungă, paralelă cu peretele. Vara, pe caniculă, aspersoarele instalate lângă tavanul cu luminator, care lasă să pătrundă lumina soarelui, împrăștie o boare fină
care răcorește aerul sălii. Mesele sunt curate, cu lacul intact, tacâmurile așișderea, ospătărițele tinere, drăguțe, amabile și rapide. Pe un perete nelipsitul TV cu plasmă de mai dimensiuni pe care se pot urmări programele dorite.
Din sala mare poți pătrunde în una mai mică, cu aspect de separeu cu 24 de locuri la masa aranjată întotdeauna de sărbătoare și care are în dreapta un mic bar și în față oficina unde tronează și lucreaza master chefa localului, autoarea de drept a bunătăților.
Și acum să relatez câte ceva despre prețuri, ca să vă faceți, cât de cât, o idee.
Băuturi, pentru că la ciorba de burtă comand (pour bonne bouche) și 100 g votcă V33, pe care o consider printre cele mai bune din țară) și care SANTA LUCIA are grijă să se aprovizioneze în cantități suficiente, a constituit un atuu în plus să rămân fidel localului. Spun aceasta pentru că majoritatea restaurantele clujene preferă să-ți bage pe gât tot feluri de votci ”străineze”, care, în afară de prețul pipărat, nu prezintă nici un fel de calități față de votca produsă de PRODVINALCO-Cluj. Să revenim cu căteva spicuiri din ofertă:
100 g votcă V33 - 7 lei
Bere românească la sticlă - 5 lei
Bere la halbă (la fel de bună) - 4 lei
Bere neagră la sticlă (preferata mea) - 7 lei
Shot-uri (25 ml) - 5 lei
Ciorbe:
Ciorbă de burtă - 10 lei. Pâinea, ardeiul iufe - câte 1 leu, smântâna - 2 lei
Ciorbă rădăuțeană - 10 lei
Supe:
Supă cremă de ciuperci - 15 lei
Pizza:
Pizza mică (cca 350 g) - 15 lei, mare (de la 450 - 700 g (!) (pizza Santa Lucia -20 lei.) Se poate comanda pizza cu blat pufos, cu un supliment de 3 lei sau, la cerere, diverse adaosuri (cașcaval, suncă, porumb, salam, etc) cu un plus de 2-3 lei.
Cartofii prăjiți delicioși, pe care obișnuim să-i consumăm la bere - 5 lei porția
MICII (la grătar, nu prăjiți în tigaie) - 2 lei/buc. (!) pâinea și muștarul în preț.
Snițel de pui - 7 lei.
Cașcaval pane (2 buc) - 17 lei
Aripioare crocante de pui - 5 lei.
Păstrăv la grătar cu mămăligă - 22 lei
Înghețată (delicioasă - două globuri mari) - 12 lei
Platoul de Breakfast (care poate înlocui masa e prânz) -25 lei
Papanași, clătite, etc.
Și acum să trecem la meniurile fixe. Printre cele mai ieftine din oraș! După câte știu, numai Cantina Primăriei, unde se distribuie mâncare gratuită asistaților sociali, mai are un meniu fix de 12 lei, Așadar:
Meniul de 12 lei:
Ciorbă de fasole boabe
Piure de spanac cu ochiuri
Meniul de 15 lei:
Ciorbă de fasole boabe
Pireu de cartofi cu cârnat
Meniul de 20 lei:
Ciorbă de fasole boabe
tocănița de pui
o clătita ce gem
De notat și de remarcat; aceste meniuri SE SCHIMBĂ în fiecare zi, repetându-se numai după 3 zile!
Mai nou, pot să vă anunț că i-am ”sedus” și pe colegii mei de la Cenaclul SATIRICON al epigramiștilor clujeni, să ”adopte” acest local pentru a bea câteva beri asezonate cu niște cartofi prăjiți, după sedințele de cenaclu. Avem în proiect să facem un microrevelion în ianuarie 2019 tot aici.
Nu am legături de afaceri cu acest restaura,nu am acțiuni la el,l-am descoperit din întâmplare (după SANDANY),îmi achit consumația ca oricare consumator și îi voi rămâne fidel până când nu mă va dezamăgi sau voi găsi ceva mai bun privind raportul caltate/preț.
Adresa: Restaurant-Pizzerie SANTA LUCIA, str. General Traia Moșoiu (fostă Dostoievsky), nr. 20 (înainte de Spitalul Miltar), tel. 0740.862.724. Se poate ajunge cu autobuzul 24 sau cu troleul 25, precum și cu unul din taxiu-urile municioiului.
Dragi colegi și prieteni AFA, când poposiți prin Cluj-Napoca, dați-mi de știre ca să vă însoțesc cu drag să degustăm o ciorbă de burtă la SANTALUCIA. Veți putea să-mi verificați spusele la fața locului și mie să-mi mai treacă de dor până la viitoarea întâlnire AFA
Trimis de ioan marinescu in 17.11.18 13:20:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ. A mai fost în/la: La restaurant-pizzerie Sandany din zonă
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ioan marinescu:
O oferta de nerefuzat! Preturi foarte foarte bune! Poate incerc si eu cu proxima ocazie. Si sunt sanse sa nu fie departe acel moment!
Felicitari pentru articol! Venit pentru mine la momentul potrivit! Numai bine!
@ioan marinescu: Off, nene, mari păcate-ți făcuși!
P20 și pizzele alea... Merg la frigider să ronțăi ceva!
Localul arată chiar foarte bine!
Nici prețurile nu-s mari, e de încercat!
Darrrr... aci n-aveau ciorbă de burtă?
@Zoazore: Am nimerit într-o pauză de produs pentru că cererea e mare. De, li s-a dus vestea. Prudent, înainte de a mă duce la o ”degustare”, dau telefon dacă e au în stoc!
Pe mine m-ai prins dupa vizita la dentist. Citesc si plang / Rabd si plang. Dar nu-s invidios pe cine s-a sarurat
@Radu Tudoran: Pai da, că unde mănâncă patru se mai poate uita și al cincilea. Treaba cu stomatologul ți-o doresc să iasă cu bine și fâră costuri prea mari! Mulțumesc mult pentru vot! Nu rămân dator!
@ioan marinescu:
Bună recomandare, "gustos" articol, mai ales pozele
Preţurile sunt foarte bune.
Îl voi vizita cu siguranţă la următoarea vizită la Cluj.
Să vă fie de bine!
PRECIZARE IMPORTANTĂ!
Meniurile publicate in rewiew sunt pentru date de 15 noembrie a. c.
Pentru data de 16 nov. sunt planificate ale feluri de mâncare, la fel și pentru data de 17.
După care se reia ciclul.
@ioan marinescu: Prea multe recomandari pentru Cluj, trebuie sa il bag in plan.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc frumos pentru apreciere! Aștept să vedem împreună aceste recomandări la fața locului!
Suna bine meniul, propun sa va uitati si peste acest site https://pizzerianapolicentrale.ro/
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Cimbru Author Cuisine] Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca — scris în 30.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Form Cafe (Pub)] Form — scris în 04.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ