GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O ciorbă de burtă bună la SANDANY Cluj-Napoca
Am să încep cu o mărturisire de credință: toată familia noastră adoră ciorba de burtă! Așa că este și normal să știm, după tatonările de rigoare, unde ne place cel mai mult să mâncăm o ciorba gustoasă de burtă și care să ne facă să revenim.
Cum am ajuns să ne placă ciorba de burtă? Simplu! În desele circuite cu autocarul, la plecarea dar și la venirea în țară se face o haltă obligatorie la Izvorul Crișului, unde este aproape un ritual să te delectezi cu o ciorbă de burtă, făcută ”lege artis” și să pleci de acolo cu o burtă (plină) de ciorbă, care să-ți țină până acasă.
Am mai mâncat o ciobă de burtă bună și la o ospătărie pe lângă Deva, dar parcă tot prima a fost mai bună. Și să știți că am încercat și nu odată, să pregătim ciorbă de burtă și acasă, ”în regie proprie” și deși am respectat cu sfințenie rețeta clasică, nu ne-a ieșit așa de bună ca la restaurant. Explicația? Mi-am adus aminte de cea care mi-a dat-o maică-mea, Dumnezeu s-o odihnească în Dreapta Lui, referitoare la ciorba de fasole care o mâncam în armată și care mi se părea mai gustoasă decât cea pregătită de ea. ”Pentru că acolo mâncai ciorbă de fasole gătită la cazan, în cantitate mare! ” Pesemne că acel cazan era pricipalul factor în obținerea unei ciorbe bune de fasole.
Așa că ”ne-a căzut pata” pe restaurantul-pizzerie SANDANY, unde, până acum, am fost de vreo 7-8 ori cu familia (și Nunta de Aur am sărbătorit-o anul trecut acolo), la care se mai adaugă ieșirile la o bere, după ședintele de Cenaclul SATIRICON, care au loc în prima zi de luni a lunii. De ce ne ducem acolo? Pentru că ne place, după ce am încercat și alte locații și, mai ales, noi care ne pretindem oameni cu glagorie, nu vrem să plătim localul, pe unde ne ducem, ci mâncarea! Preferăm un local mai modest, decent, cu dotări normale, dar cu mâncare bună la prețuri modice! De băutură, ce să zic, este peste tot aceiași, numai prețurile diferă după încadrarea localuilui.
Restaurantul-Pizzerie SANDANY se află situat în centrul Clujului, la cca 300 m de Catedrala Mitropolitana din piața Avram Iancu, pe strada General Traian Moșoiu nr. 18 (la 100 m de Spitalul Militar). Este un local de cat. II, cu o fațadă modestă, dar dotat la interior cu o terasă acoperită, cu aer condiționat, care îți permite să consumi ce-ți dorește inima, în condiții civilizate și vara și iarna. Pe lateralele terasei sunt 6 separeuri deschise (vezi foto) care permit celor care își doresc un oarecare grad de intimitate să beneficieze de așa ceva. Cum întri, din hol, în dreapta, se află un salon, cu o capacitate de 30 de locuri la mese, fără să te înghesuiești și unde, de regulă, noi epigramiștii ținem sedințele de post-cenaclu, precum și anul acesta, microrevelionul!
Despre măncare ce să mai spun? Față de alte restarante, SANDANY, oferă celor care vin să-i calce pragul sortimente de pizza pe vatră (care e la vedere). Ceea ce este interesant de reținut este că poți comanda ca blatul sa fie mai gros sau mai subțire, mai crocant sau mai pufos sau dacă vrei adausuri suplimentare pe blat, față de rețeta originală, dorința își este îndeplinită...
În alte dăți am mai măncat și altceva, pe lângă ciorba de burtă. Așa de exemplu micii sunt”mari”, lungi și sățioși (2,5 lei/buc, 4 mi-au fost de ajuns). Escalopul cu ciuperci (27 lei) este excelent, iar fasolea cu ciolan (18 lei), adusă pe un platou, multă și bună. Se mai poate comanda: tochitură cu mămăliguța (21 lei), ciolan de porc desosat cu hrean și muștar (18,50 lei), ficat de vită la grătar (21 lei), salate, etc. Sistemul de ventilație este bun, așa că nu te poți plânge că știe tot localul ce se pregătește în momentul respectiv la bucătărie. Alte câteva prețuri: ciorba de burtă 12 lei, o porție generoasă de cartofi pai (îi comandăm ca să meargă berea) 6,50 lei, pizza între 19,50 și 29 lei.
Localul este dotat cu 4 TV mari (cu plasmă) la care poți urmări meciuri sau spectacole, precum și o cameră pentru fumat, unde vicioșii se pot afuma în voie unii pe alții. Wi-Fi cu semnal bun este în tot localul.
Personalul este amabil, serviabil și rapid, ceea ce se resfrânge în cuantumul bacșișurilor. Timpul de așteptare a unei comenzi este în funcție de felul comandat. Ciorba de burtă este servită imediat, dar un grătar durează, mai ales dacă îl vrei bine pătruns.
Ca băuturi: berea Ursus 6 lei (eu beau bere neagră românească Ursus sau Silva, la 7 lei sticla), votca V33 care merge bine la ciorbă, 6 lei/100 g. Și vinul casei e de o calitate mulțumitoare ca gust și preț.
Restaurantul SANDANY are o vechime de 10 ani în cattering.
Pe cinstite,mai întâi am tras cu ochiul la cele 18 postări ale colegilor din AFA de la rubrica ”Unde mâncam la Cluj? ” pentru a vedea dacă nu mai există o relatare similară despre acest local și n-am găsit, așa că am scris aceste rânduri cu inima împăcată. Gata!
P. S. Adaug coordonatele ca să fie acolo: latitudine 46.768204756607741 și longitudine 23.612022399902344h
Trimis de ioan marinescu in 14.01.18 12:09:55
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioan marinescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ioan marinescu: Pot sa ma socotesc autoarea votului nr 1 deoarece @Cornel nu intra in carti . Dupa aceasta afirmatie
”Am să încep cu o mărturisire de credință: toată familia noastră adoră ciorba de burtă!
va simpatizez si mai mult caci pentru mine ciorba de burta este pe locul 1 la mare distanta de toate celelalte ciorbe, astfel incat citind doar aceasta prima fraza am inceput sa inghit in sec si astia pe aici nu au asa ceva.
In rest am citit in fuga, mai mult cu ochii inchisi deoarece "meniul" meu de azi e departe de ce povestiti e aici.
Dar, citit si mare drag si votat cu mare drag.
@ioan marinescu: Săru' mâna pentru masă! Bine de știut pentru următoarea vizită la Cluj!
@ioan marinescu:
Pizza din poza arată foarte bine! Restul, aspectul localului nu spune nimic special. Dar pe mine ma interesează de cele mai multe ori gustul, servirea (sau autoservirea), prețul, amplasarea.
Util articolul pentru când mai ajung in Cluj-Napoca. Uneori in delegații acest gen de localuri sunt preferate. Așa ca am citit cu interes.
Felicitări! Numai de bine. Citesc cu interes și alte recomandați.
Spre deosebire de mențiunea Dvs din finalul articolului, eu caut de multe ori locuri deja lăudate pe AFA.
@ioan marinescu: M-ați cucerit definitiv! Și, mai mult, ați fost uman și n-ați pozat ciorba aia pe care, ca și @mishu, aș mânca-o de dimineață până seara!
Și DA, mama Dumneavoastră avea dreptate: mâncarea de cazan, oricare-a fi ea, e mai gustoasă!
La mulți, sănătoși și inspirați ani!
@ioan marinescu:
”Am să încep cu o mărturisire de credință: toată familia noastră adoră ciorba de burtă! Așa că este și normal să știm, după tatonările de rigoare, unde ne place cel mai mult să mâncăm o ciorba gustoasă de burtă și care să ne facă să revenim.
Subscriu la mărturisirea de mai sus.
Am răsfoit pozele chiar de două ori, dar fără succes. Am văzut o pizza care arată bine, nişte cartofi, dar ciorba de burtă???
O recomandare de ţinut minte.
@Dan&Ema: Mulțumesc pentru vot și pentru gândurile bune. La proxima ocazie, în delegație la Cluj-Napoca, aștept un semn ca să mergem să mâncam amândoi o ciorbă de burtă la SANDANY. Cât privește localurile lăudate de membrii AFA și eu am acest obicei când caut unde se mănânca mai bine într-un oras unde nu cunosc localurile. La Cluj nu e cazul, dar am vrut să evit o postare despre un local care fusese deja ”descoperit” de alții, dar și curiozitatea de a afla și alte păreri despre localuri care deja le știam.
@Zoazore: Mulțumesc pentru vot și pentru urare. Fotografia cu ciorba de burtă, cum bine a sesizat nicole33 n-am postat-o (dar am lăudat-o destul, ciorba nu foto) pentru simplu motiv că am rătăcit-o și nu mai dau de ea. Îmi iau angajamentul ”în fața tovarășilor mei” ca am s-o caut și am s-o postez.
@ioan marinescu: Nene, fiti uman pana la capat! Mila v-o implor! Cu mine trei ar lesina la vederea pozei aleia! Doamne-Doamne a vrut s-o rataciti, lasati-o ratacita!
Marturisire au ba, ciorba buna stiu sigur ca da.
Am o datorie fata de Cluj si unii clujeni si clar revin in zona, o sa tin minte sa testez localul chiar daca nu mananc ciorba de burta insa simt ca voi gasi ceva foarte gustos si pe gustul meu.
Felicitari atat pentru rw cat si pentru nunta de aur si de ce nu... Pofta buna! in continuare... se stie.
@ioan marinescu: Stiam eu ca nu trebuie sa va citesc articolul inainte de masa, acum mi-e o foame de ma doare! Bine ca stiu ca va place o ciorba buna de burta, cand ajungeti la Alba va invita la Petresti la Casa Simi (langa Sebes), pentru amatorii de ciorbica buna e musai de vizitat
Votat cu mare, mare drag!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Cimbru Author Cuisine] Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca — scris în 30.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Form Cafe (Pub)] Form — scris în 04.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ