GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fiind un "urmăritor" al blogului lui Adi Hădean (juratul Master Chef România), încă de când acesta era chef în Oradea şi avea o emisiune culinară pe un post tv. local, am văzut încă de prin 2010 postarea sa despre restaurantul clujean cu specific asiatic Wok'n Roll şi mi-am promis că am să ajung şi eu acolo.
Şi iată că am ajuns de două ori până acum, prima oară în Mai 2015 şi a doua oară în 15.07.2015 Şi de fiecare dată, am fost mulţumit.
Pagina web : wokandroll.ro;
Adresa poştală : Cluj - Napoca, str. Gheorghe Şincai, nr. 14 (aproape de P-ţa Lucian Blaga);
Coordonatele GPS : N 46.767849 x E 23.586428.
Micuţul şi cochetul restaurant asiatic este amplasat discret (ai şansa să treci pe lângă el dacă nu eşti atent), într-o casă situată pe strada cu sens unic Gheorghe Şincai, stradă pe care nu poţi parca, astfel că eu, de fiecare dată, am parcat maşina în parcarea supraetajată situată la vreo 250 m (are coordonatele N 46.767959 x E 23.585011).
Dispune de o singură sală pentru servire, fiind în totalitate dedicat nefumătorilor şi are are vreo 6 mese cu 4 locuri, una cu 2 locuri şi una cu 6 locuri.
Dar, elementul de senzaţie, care-i oferă o notă deosebită este bucătăria deschisă, unde bucătarii, în wok-uri, prepară în faţa clienţilor bucatele, pe flacără deschisă, operaţiune care este cât se poate de spectaculoasă...
Iar, cei 2 bucătari la cele 2 arzătoare, care se joacă cu wok-urile sunt chiar interesant de urmărit, cu atât mai mult cu cât se vede clar că fac ceea ce fac cu mare, mare plăcere :)
Un alt element de originalitate este faptul că, după ce comanzi, primeşti de la ospătăriţă un bon generat de programul de gestiune al localului, pe care este trecut numărul tău de masă, felul comandat şi poziţia din lista de aşteptare. Dacă comanzi 2 feluri, primeşti 2 bonuri. Iar, bucătarii după ce gătesc comanda ţi-o aşează tacticos pe tejghea şi strigă numărul. Iar dacă acesta coincide cu numărul de pe bonul tău... eşti invitat să-ţi iei mâncarea :)
Atmosfera este una foarte faină, cu mulţi tineri (în zonă este Casa de Cultură a Studenţilor, Biblioteca Universitară, Rectoratul UMF, ceea ce aduce în zonă foarte mulţi tineri), care la ora prânzului, când am fost eu sunt atraşi poate şi de local, dar şi de meniul zilei (la 15.07, pentru 20 lei, între 11.00 şi 15.00 puteai primi supă asiatică sau supă de linte + legume cu orez, pui şi sos teriyaki) şi astfel, au umplut de fiecare dată localul.
Pereţii sunt tapetaţi cu tablouri reprezentând diverse fotografii moderne, podelele sunt din parchet din lemn masiv, iar mesele sunt din lemn robuste, înalte, la care sunt ataşate scaune-taburet tapiţate cu piele ecologică. Pe fiecare masă există o insulă dreptunghiulară în care sunt râşniţe cu chilli uscat, sare, piper, oţet, dar şi ghivece cu plante aromatice, din care te pţi servi, iar pe tejgheaua din faţa bucătăriei deschise există un bol cu ardei iute proaspăt tăiat şi butelcuţe cu uleiuri aromatice, pentru ca fiecare să servească... după gust :)
Dar să revenim la meniu. Acesta este structurat pe 2 categorii.
În categoria mâncărurilor a căror combinaţii ţi le prepari tu sunt 3 paşi mari şi laţi :) La primul pas se alege garnitura (legume&orez, sau legume&paste din grâu, sau legume&paste din porumb, sau legume&paste din orez, ori chiar legume&paste din fasole mung). La al doilea pas se alege un ingredient principal (carne - vită, porc, pui, creveţi sau fructe de mare, ori tofu, ciuperci shiitake, ciuperci mu eer, ori chiar champignon, praz, sau broccoli, sau fasole, etc.), iar la pasul 3 se alege (dacă vrei) un sos (de ex. sosul wok'n roll, sosul hot asia, sosul iute dulce-acrişor).
Dacă nu ai chef şi nu vrei să greşeşti cu combinaţii care să nu iasă... poţi alege din categoria mâncărurilor "de-a gata", unde în meniu există aperitive (de ex. creveţi aglio&olio, wok'n roll quesadilla, inele de calamar picante, etc.), supe (asiatică cu pui şi bambus, cremă de cartofi cu bacon, de linte cu lapte de cocos, cremă de roşii, mexicană picantă, cremă de ciuperci, cremă de ţelină cu somon).
La feluri principale "de-a gata" sunt de ex. wok gyros cu pui sau vită, ficat de pui oriental, pui picant cu alune - kung pao, tagliatelle de orez cu pui şi broccoli, sau chilli con carne.
Există şi un meniu de paste, din care nu lipsesc clasicele carbonara, arrabiata, bolognese, funghi, etc., dar acolo găsim şi pastele wok'n roll (cu sos de roşii, pui şi ardei iute), salmone e rucola, etc.
La salate regăsim celebra Caesar (aici cu ton şi anşoa), de pui cu crutoane, picantă cu muşchi de vită, cu ficat de pui şi bacon.
La capitolul băuturi, se găseşte întreaga gamă din orice restaurant, respectiv espresso, dar şi cafea vietnameză, răcoritoare gama coca-cola, apă dorna, diverse fresh-uri, vin, bere (mai multe sortimente).
Deserturile există, dar nu sunt într-un sortiment foarte diversificat. De ex. sunt clătite austriece cu spumă de mere, sau papanaşi.
Preţurile sunt unele normale zic eu. De ex. prima dată am comandat amândoi câte 2 feluri (supă + fel de bază) + apă, fresh de portocale şi cafea şi am ajuns la 110 lei (dar am luat acasă din ambele feluri principale, fiind prea mult ce am comandat.
A doua oară am luat doar câte un fel principal + apă+ cafea şi am plătit 52 lei.
Dar, să vă spun cu ce ne-am delectat noi.
În Mai 2015 am comandat o supă asiatică cu pui şi bambus (15 lei) excelentă şi foarte săţioasă şi o supă cremă de ţelină cu somon (12 lei) - foarte bună şi aromată, care a venit acompaniată de o baghetă proaspăt coaptă.
La felul de bază eu am luat o porţie de pui picant cu alune - kung pao (21 lei), foarte, foarte bun, servit cu un ardei... iuteeee... şi 2 cupe de orez.
Al doilea fel principal a fost conceput de conmesean, adică a luat de la pasul 1 legume cu paste de orez (20 lei), de la pasul 2 ciuperci mu err (9 lei) şi carne de pui (11 lei) + sos teriyaki (3 lei). O farfurie foarte faină vizual, încărcată bine ( :) ) şi gustoasă.
În 15.07 eu am luat o porţie de ficat de pui oriental care a fost servit cu orez (21 lei), iar fii-mea a luat o porţie de wok gyros pui (19 lei), care a fost servit cu o salată de varză, castraveţi şi roşii şi cu o pâine naan proaspăt coaptă. A şi cu sos tsatziki.
Deci, la Wok'n Roll se poate mânca bine, la preţuri nici prea-prea, nici foarte-foarte, având asigurat şi un spectacol de calitate.
A, să nu uit, se poate comanda şi acasă, deci...
În concluzie, AmFostAcolo, am să mai merg când am să am posibilitatea şi vi-l recomand şi vouă, fără ezitare.
Trimis de bogumil in 26.07.15 13:34:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Greșeală de exprimare în limba română. Exemplu, fraza „Micuțul și cochetul restaurant asiatic este amplasat discret (ai „șansa” să treci pe lînă el dacă nu ești atenet). Incorect.
Corect este așa (ai „neșansa” să treci pe lîngă el dacă nu ești atent).
Pentru acest motiv nu am votat, deși reviewul este bun.
@Mihai18
Cu toate că observația este corectă, ai ratat (ne) șansa de a te opri din această activitate a ta de vânare a eventualelor mele greșeli.
Și până îmi numeri tu... greșelile, pentru ca cei ce vor citi pe aici, peste ani, când noi nu vom mai fi, să își facă o idee despre ce fel de user ești și de unde ranchiuna asta a ta pe mine, le ofer (ne) șansa de a vedea de unde a pornit totul și cum tu, pur și simplu nu poți trece peste (vezi aici).
[...]
Mulțumesc!
În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în Cluj, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.
Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Cimbru Author Cuisine] Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca — scris în 30.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Form Cafe (Pub)] Form — scris în 04.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ