ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JAN-2023
Cuplu
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Revelion la Capitoles Park, Chișinău, sau, cum să torni seu în carne grasă

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Trebuie să vă iau repede cu review-urile, acuma cât mă mai bucur de atenția voastră, pe urmă o să vă plictisiți și vă pierd pe drum. De-aia scriu cu nemiluita și vă agasez constant; astfel, vă creez stresul zilnic cu care ajungeți să vă obișnuiți până vă dă dependență iar când, gata, nu mai scriu, o să vă lipsesească bâzâiala-mi și-o să-mi duceți dorul.

Vă-ndrugam, în review-ul de dinaintea ăstuia, cum am ajuns io și famelia, mă rog, parte din ea, să petrecem Revelionul 2022-2023 la Chișinău.

A fost o chestie îndelung gândită pe care-am hotărât-o instant. Finii :” Mergeți cu noi, de Revelion, la Chișinău?” Noi, de fapt eu, după o îndelungă cugetare de fracțiuni de secundă” Da!” și-așa a rămas! P-ormă-am aflat că grupul nostru era baban, vreo 6 familii, bașca o familie pe care-o cunoșteam și erau din Chișinău.

Așa ajunserăm noi, să trecem în noul an, adica ăsta, vechiul de de-acum, în Chișinău.

Locul unde am petrecut se cheamă Capitoles Park și este amplasat, așa după arată și numele într-un mare parc din Chișinău, de se cheamă Valea Trandafirilor. Altfel, mai exact, pe strada Melestiu.” Strada” este imporpiu spus, mergi pe niște alei din parc, se termină aleile, vezi un mare lac și apoi clădirea restaurantului, n-o poți rata.

Deci, chiar n-o poți rata, este imensă, are ponton, terase, mai multe săli, am înțeles. Arhitectura este, iarăși, un pic cam încărcată, atât la exterior cât și la interior. De fapt, afacerea lor principală cred că este aceea de salon de nunți. Saloane, de fapt, c-am înțeles că are multe încăperi unde omii și oamele de și le aleg de soții petrec de bucurie că s-au lautără apoi, a few years later, se duc la alte instituții, să repare ce-au stricat la tinerețe. Mă rog, să nu cobim!

Recunosc că, înainte de-a ajunge aici, mai degrabă credeam că voi ajunge pe Lună, mai ales c-am înțeles că Elon Musk intenționează să stabilească cursă regulată Terra- Lună și retur, pentru ăia care eventual mai trăiesc după lansare. Sunt sigur că dacă se ajunge la curse din astea, regulate, primii călători fără bilet, care să meargă „cu nașul” or să fie din etnia noastră, care or să meargă să ia” feare” de pe satelit! Dacă-mi spuneai de Capitoles Park atunci când eram în orașul istoric mă pufnea râsul, gen” ce nume mai e și ăsta” ?!

Băi, pe scurt, ca să n-o mai lălăi aiurea, restaurantul este imens, este gătit în exces, un pic prea mult parcă, se găsește relativ ușor, plus că poți să mergi cu mașina până-n poarta stabilimentului.

Seara zilei de 31.12.2022, în jurul orelor 20,00, după ce-am pus salopete curate pe noi iar fetele s-au boit pe față, și-au cârlionțat părul, s-au urcat pe toace, am coborât din mașină, țanțoși și-am dat să intrăm în restaurant.

Doar c-am primit indicații de ocolire, nu se putea intra, așa, direct. Am fost deviați, spui, prin niște acareturi, amplasate chiar lângă marele salon. În interiorul acestora am găsit, frumos expuse, o grămadă imensă de preparate, din carne, brânzeturi, zeamă fermentată de struguri și esențe de fiertură de prune. Arătau tare frumos și îmbietor, io am crezut prima oară că-s din gips, așa cum sunt la mare, la Mamaia Nord la patiseria de lângă Alezzi. S-a dovedit că nu, nu erau.

Cărnurile erau prezentate în tot felul de forme și aveau tot felul de mirosuri, la care, fără vreo jenă, erau puse legume mirositoare, gen ceapă și usturoi. M-am gândit că s-a dus dracu tot fasonul, cum o să pup eu nevasta, a mea sau a altora, că deh, e noaptea de Anul Nou, mirosind a siloz de ceapă? Doar că nimeni din ceilalți de mișunau pe-acolo nu s-au sinchist. Deci, ești la Roma, mănânci ca romanii, așa am făcut și io. Și bine-am făcut!

Am mâncat de gata, se terminase revelionul, de la carne am trecut pe la brânzeturi cu struguri, apoi pe la zeama rafinată de prune, am mai dat o tură pe la cărnuri și apoi am venit la fermentata zeamă de struguri de era acoloșa. Nu-s daltonist, am distins mai multe culori dar m-am oprit la roșu. Păi, da, nu la culoarea roșie trebuie să te oprești? Adriana mi-a zis că m-am oprit cam mult și mi-a făcut semn, dicret, c-o-mpunsătură-n coastă de mi-am luat certificat medico-legal să dovedesc agresiunea, ulterior și am fost luat de-acolo.

Intrarăm în salon. Ăsta era aranjat festiv ca de mâncat sarmale în mod oficial. Masa noastră, a celor din Vrancea era prima din dreapta cum te uitai la mese, era lungă de ziceai că cine stă pe ultimul loc n-a ieșit din România. Și eram, bre, 22 de oameni eram, toți frumoși, cu fete roșii și fețe chipeșe. Pardon, fețe roșii și fete chipeșe!

Masa avea deja pusă pe ea vesela și parte din platourile cu mâncare, aperitive și alte minciunele. Păi, ce aperitive, bre, nu behăisem afară la șunci, mușchiulețe, brânzeturi și alte beuturi?!

Am năpădit mobilierul fiecare s-a așezat care cum a vrut, de regulă cât mai aproape de jumătatea lui, familială, mă refer, că altfel, da, eu sunt format din două jumătăți, care, așa și trebuie să stea, lipite una de ailaltă, dreapta de stânga voiesc a spune.

Barul era lângă masa festivă dar era păzit de-un băiat deghizat în ospătar. Dacă-ți trecea prin cap să te apropii de bar sărea ăla pe tine întrebându-te ce vrei să bei. Mai mult, ne-a spus, și-acuma-s serios, că, de fiecare dată când vrem ceva, trebuie să-i facem semn și el răsare lângă noi. Așa a fost, pe cuvânt, pendula omul ăla la masa noastră de nu-ți venea să crezi! P-ormă m-am prins că și la alelalte mese era același principiu, fiecare masă din cele din sală avea ospătarul ei, care se-ngrijea de invitații de la acel obiect de mobilier.

Petrecerea a-nceput cu cuvântarea patroanei, care a vorbit în românește, pentru noi, cei veniți din România (erau doo mese, una lângă alta, masa noastră, a vrâncenilor și cealaltă, unde erau din Iași, Suceava și alte locuri, p-ormă a ars-o-n rusește, discursul, spui, al patroanei.

Imediat după cuvântare au prezentat meniul principal, platouri cu pește, morun, porcării și mâncare serioasă, ca la nunțile noastre. Toate alea le-au așezat pe mese, de erau cocârjate astea și, au dat drumul la petrecere!

A-nceput tradițional, atmosfera încă liniștită, lumea dansa a încălzire, apoi, înainte de Anul Nou cu vreo jumate de oră a venit Gabriel Nebunu (așa-l cheamă, nu vă mint. nu știu dacă e poreclă!) care a ținut un recital de vreo oră. El ne-a spus și plugușor și alte alea.

La miezul nopții am ieșit afară să vedem artificiile, să bem șampanie și să ne pupăm cu toții, era o pupătorie generală, ba am intrat și-ntr- o horă imensă, pe care o putea dansa oricine, nu se mai ținea cont de pași.

Am încercat să ne liniștim dar, pe terasă erau grătare imense unde tot felul de cărnuri făceau ceea ce trebuie: se frigeau. Credeți-mă, era atâta de multă carne că nici nu-ți mai venea să mănânci, dar, fiin'că miosea ca-n târg, a fum din ăla de știți voi, toți luarăm câte-o ciosvârtă acolo, la botul calului. Mai ales că fiecare grătar avea lângă și vesela aferentă, farfuriuțe și furculițe să poți mânca delicat, cu deștu mic ridicat, erect, a eleganță.

Pe ringul de dans erau mereu oameni care dansau, doar nu făceau șuruburi la strung, mai ales că formațiile se tot schimbau, deci, era și antren și tot ceea ce voiai. La un moment dat, pe la 2-3 dimineața, au dat-o -n muzică și dansuri rusești și chiar am admirat niște dansatori de nu le vedeai picioarele. Acuma, drept îi că și vederea-ți scade după consumul exagerat de alcool.

Oameni buni, voiesc a spune că petrecerea a fost frumoasă, indiferent că s-a ținut în rusește sau în română! De fapt, sunt sigur că noi, oamenii obișnuiți, avem ținte comune, politica ne face să ne dăm în cap!

În mod normal, petrecerea era programată pân'la ora 6,30, când urma să fie servită ciorba de potroace, de fapt de castraveți murați, celebra lor soleancă. Băi, ej'nebun, la ora 6 dimineața ciorbă?! După ce-am avut mâncare de ne-a curs pe urechi și băutură să poți să treci cu bacul?!

Pe la ora 5,30 ne-am retras, în glorie, ne-am urcat în mașinile conduse de data asta doar de fete, motivul fiind evident. Ne gândeam că, vazând numere de Ro, devenea evident c-am petrecut la crășme și deveneam ținte ușoare, că, la petreceri se bea, nu se jelește. Se și jelește, e drept, dar a doua zi, când te doare capul și te-ntrebi de ce dracu ai băut atâta? Și, normal, te juri că nu mai bei, neam! Pân'la prima bere, pe care-o bei, ca să te dregi.

De fapt, era ca-n bancul cu familia ce mergea cu mașina, venind de la o petrecere. Poliția oprește mașina, un gabor se duce la șofer și-i pune ăstuia fiola. Fiola se-nverzește, suprem. Șoferul gură mare la polițist că el n-a băut și că fiola-i defectă. -Ia, puneți-i și soției fiola, cere acesta. Polițistul o testează și pe ea. Ce să vezi, mai verde! - Vedeți, fiola-i defectă, sare iar șoferul. -Domnule, dar poate și soția a băut, spune polițistul - Atuncea, uite, am copilul în spate, e-n-scutece. Puneți-i și lui fiola! Pune gaborul fiola copilului, mai să se spargă de verde ce era. _Hai dom'ne, aveți dreptate, o fi lotul expirat cedează polițistul, lăsându-l pe ăsta să plece. După ce demarează, șoferul îi spune soției :-Ai văzut ce idee bun-am avut să-i dăm lu'ăsta micu un pahar cu whiskey?

Când ne-am întors spre hotel pe străzile din Chișinău era absolut pustiu, nu circula nicio mașină. Nici aia a Poliției de ne-a oprit una din mașinile noastre nu circula, stătea, așa, cică cu radarul. Conducea una din fete, care ne-a povestit că cel ce-a oprit-o i-a spus că viteza era astronomică și că amenda este de vreo 400 de euro... șpaga a fost 50 de euro, așa, de An Nou. Fie la gaborul ăla și la câte urări de bine i-a transmis Carmen sigur l-a prins DNA-ul moldovenesc pe ăla în anul 2023!

Iac-așa fuse de Anul Nou la Chișinău (aprooape că rimează!).

Seara de Sf. Vasile-am petrecut-o la Club Diplomat, tot din Chișinău... acolo a fost fason real și prețuri pe măsură. Bine, Capitoles ne-a luat pentru masa și tămbălăul de Revelion suma de 330 de euro, de familie. La care adăugai io 15 euro înmânați discret băiatului de la bar, că omu' a fost spirt. De fapt, de la masa noastră tipul a primit vreo sută de euro, poate mai mult. Merita! Oricum ai da-o, totul a fost mult mai ieftin ca-n România și, cred eu, mult mai bogat meniul. Mie mi-a plăcut.

Ce-o fi anul ăsta, habar n-am! Semnele ar fi că tot prin Chișinău or să ne lucească ochișorii. Revelionul vreau acolo dar cazarea, niet! Se pare c-ar fi la Jumbo, ce-o mai fi și ăsta?!

Acuma, că terminai de leorbăit, web, te rog eu, ca să nu te las în pace, pune-mi și mie gălăgia asta: https://www.youtube.com/watch?v=nMVbfoteKdY&ab_channel=Afterlife

Mersi anticipat, haidi, pa!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Yersinia Pestis in 24.11.23 20:48:50
Validat / Publicat: 24.11.23 21:53:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în REP. MOLDOVA.

VIZUALIZĂRI: 1729 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Parte din sala de petrecere
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.11.23 21:53:05]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[24.11.23 22:09:26]
»

@webmasterX: Am văzut, mulțumesc!

Pușcașu Marin
[24.11.23 23:19:28]
»

@Yersinia Pestis: N-am mai fost la restaurant în noaptea dintre ani de pe vremea lui Tudor Vladimirescu, da' mai văz și io pe la TV una-alta. La Poiana Brașov de banii ce zici că i-ai decartat la Chiș'nău petreceai probabil de la 20.30 până pe la 20.57 cu un mic și ceva muștar de la Profi.

Lăsând la o parte treaba cu euroii, la cum citii eu printre rânduri, important e că v-ați simțit bine între prieteni, nași, fini, cumetri și asta cred că-i cel mai important.

Tare frumos. Spor la repetir!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[24.11.23 23:34:53]
»

@ghisor: Păi, da, așa socotisem și noi. Prețul de la Chișinău a fost mai mic decât prețurile de la restaurantele din Focșani de organizau Revelionul. Nu spun de Poiana Brașov că nu știu atâta matematică să pot citi prețurile!

Iar rude nu eram decât noi și finii, restul, eu cel puțin, nici nu-i cunoșteam inițial pe ceilalți, toți am venit pentru că cunoșteam pe un tip care cunoștea pe un tip... În cele patru zile de stat împreună am devenit foarte apropiați, cu mulți dintre ei păstrând și-acum legătura.

Acuma, pe bune, ceea ce mi-a plăcut tare mult era atmosfera aia, de petrecere de moldoveni... trăiau clipa cu toată intensitatea, nimic de poză. Am înțeles și asocierea aia de alimente, ceapă sau usturoi cu feliile de șuncă, costiță, mușchi, cârnați... băi, nu așa se mănâncă? Bine, pentru puriști e ceva imposibil, de aia aveau și diferite feluri de brânzeturi cu struguri și alte fasoane...

Am făcut parte, pe vremea când eram polițist ,dintr-o delegație care a ajuns în Serbia. După ședință s-a trecut la o masă tovărășească. Meniul a fost la fel, nesimandicos. Și-acolo, țin minte, se servea ceapă sau usturoi, la unele mâncăruri.

Noi, ne sclifosim, că, nah, așa e de bon ton!

MioritikPHONE
[25.11.23 00:01:01]
»

Da da da

Zoazore
[25.11.23 00:08:50]
»

@Yersinia Pestis:

Arhitectura este, iarăși, un pic cam încărcată, atât la exterior cât și la interior.

Din cate am tot citit prin scriiturile tale, s-ar parea ca asa este stilul rusesc, mai incarcat, mai inzorzonat...

Masa noastră, a celor din Vrancea era prima din dreapta cum te uitai la mese, era lungă de ziceai că cine stă pe ultimul loc n-a ieșit din România. Și eram, bre, 22 de oameni eram, toți frumoși, cu fete roșii și fețe chipeșe. Pardon, fețe roșii și fete chipeșe!

Moaamaaa! Avusarati masa dedicata: a Vrancenilor! Sigur nu talica statusi pe ultimul loc. De aci rezulta concluzia ca daca steteai acolosea, nu mai cetem noi frumusata de poveste, ca tu erai in Romania!

toți frumoși, cu fete roșii și fețe chipeșe. Pardon, fețe roșii și fete chipeșe!

Mergea si fara corectura, ca toti erati rosii si chipesi!

În mod normal, petrecerea era programată pân'la ora 6,30, când urma să fie servită ciorba de potroace, de fapt de castraveți murați, celebra lor soleancă. Băi, ej'nebun, la ora 6 dimineața ciorbă?! După ce-am avut mâncare de ne-a curs pe urechi și băutură să poți să treci cu bacul?!

Apai io ma saturai doar cetind! Macar dosirati ceva si prin buzunare, posete, pantaloni? Ca daca mai tarziu va chitaieau guzganii prin stomacuri, sa aveti cu ce-i chiora!

Revelionul vreau acolo dar cazarea, niet! Se pare c-ar fi la Jumbo, ce-o mai fi și ăsta?!

Jumbo e ori un elefant de la circ, ori un magazin grecesc, cu sens unic, cu de toate si cu preturi atat de mici incat la casa te scapa de cel putin un Caragiale.

Da' stiu ca mananca moldovenii, fratioare... Da' si cu beutura-s prieteni! Pai d-aia-s ei asa de pusi pe distractie!

Incaltea, dara stiu rusii sa se distreze, uai!

Pușcașu Marin
[25.11.23 00:25:03]
»

@Yersinia Pestis: De gustibus non disputandum, La mine-n casă ceapa și usturoiul stau în capul mesei. Vara la grătare, fac (și) frigărui doar cu ceapă. Vreau să spun că se mănâncă primele. Dacă vrea cineva să ne pupăm după ce mâncăm, s-a inventat Orbitul sau apa de gură.

Mie mi se pare foarte tare cum au gândit oamenii acolo la Chișinău. Cine-a vrut a mâncat, cine nu, nu. Dacă n-aveau riscau reproșuri. La ce-am văzut eu prin pozele de le-ai atașat, era păcat să nu găsești ceapă pe la grătarele-alea. Nu mai vorbim de șuncile și costițele de la antreuri, despre care cu meșteșug ai grăit.

Hai că s-a făcut sâmbătă deja . M-apuc de-un mic dejun. Merge o șuncă cu usturoi, chit că dorm afară cu cățelul după aia.

Zoazore
[25.11.23 00:35:40]
»

@ghisor:

Hai că s-a făcut sâmbătă deja. M-apuc de-un mic dejun. Merge o șuncă cu usturoi, chit că dorm afară cu cățelul după aia

Incearca si tu varianta mai "dietetica". In loc de usturoi, ia cu ceapa!

Buna dimineata si... sa-ti fie de bine micul dejun!

k-lator
[26.11.23 11:23:49]
»

@Yersinia Pestis:

Iar rude nu eram decât noi și finii, restul, eu cel puțin, nici nu-i cunoșteam

Păi nici voi nu erați rude, că erați afini - asta ca să mă remarc prostește! - d-aia cred io că v-ați distrat așa bine. Că moldovenii știu să petreacă și să fie sinceri, fără fițe și mofturi de primăvară, este adevărat! La ei, ce e-n gușă-i și-n căpușă!

Despre bucate și beuturi, nici n-am ce să mai comentez, că doar ne spusăși că au fost de toate... Da buei, așa se mănâncă! Dar când este vorba despre băutură, moldovenii sunt foarte responsabili: youtube

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.11.23 19:03:27]
»

@ghisor: Acuma, după ce am scris review-ul, am rulat fotografiile și videourile făcute atunci, să știi că, retrospectiv vorbind, îmi place cu atât mai mult Revelionul pe care l-am petrecut.

Am ceva experiență și la mers în Basarabia și în Bulgaria. De ce avem noi mofturi că cele două țări sunt sub noi, nu pot explica?! În materie de turism ne dau recital!

Industria HORECA de la noi are numai figuri: servicii extrem de proaste, prețuri de-ți stă inima, tâlhărie legalizată. În sezon, o omletă pe litoral e 30 de lei, la un plimbă tava amărât. Chiar știu cu bucătăria, două ouă înseamnă 3 lei, uleiul folosit, o lingură, jumătate de roșie, 2 lei, maxim, trei felii de pâine, 0,5 lei. Înțeleg că mai ai de plătit curent, ospătar, locație. 30 de lei?!

Vine Revelionul, acum, mai sunt 34 de zile. Luați-vă Aspenter când vă uitați după oferte, e păcat să muriți nevinovați!

Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.11.23 19:09:46]
»

@Zoazore: Îmi pare rău că tu, inginer fiind, nu cunoști” efectul mujdei” prin care se combate mirosul neplăcut de ceapă!

Este identic cu ăla în care, când miroși a boască, ca să scăpi de candeală, pune și bea rachiu, rafinatele au mirosul mai fin.

Aceste produse sunt din categoria cizmelor cu burduf, ciorapilor cu led-uri, izmenelor cu glugă și a batistelor cu claxon!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.11.23 19:14:55]
»

@k-lator: Scuze că-ți răspunz tardiv de târziu, am fost nepoliticos din motive obiective, fusei prin Iași, județul, văzui niște locuri tare frumoase, despre care mă gândesc dac-oi mai scrie. M-noiesc pen'că-s balanță. Vezi, abia am o săptămână și gata, m-am tăiat!

Moldovenii spun că vinul trebuie să fie mult, bun și gratis, alea-s calitățile principale! Ia, ai argumente să contrazici?!

k-lator
[26.11.23 20:20:17]
»

@Yersinia Pestis: Păi nu așteptam să-mi răspunzi deîndată, că n-aveam nicio urgență. Io nu înțeleg de ce se tot scuză” omii și oamele” p-aici că a răspuns cu întârzire, că uite ce nepoliticos am fost... este scris în ROI-ul și ROF-ul saitului că dacă nu scrii un ecou în nu știu câte minute iei cartonaș galben?

Pentru mine, vinul este puțin și scump, că de câte ori beau mă trezesc spunând” Scumpule, așa puțin ai rămas?

Zoazore
[26.11.23 20:49:43]
»

@Yersinia Pestis:

Îmi pare rău că tu, inginer fiind, nu cunoști” efectul mujdei” prin care se combate mirosul neplăcut de ceapă!

Dar nu la asta am facut io referire, ci la fiericica lui, ca usturoiul este mai greu digerabil decat ceapa. ca daca vrei sa stii, io le halesc pe ambele amandoo deodata si nu ma-ncurca, ba chiar ma bucura pe la papilele gustative (moooamaa, ce culta-n cap sunt!)

Aceste produse sunt din categoria cizmelor cu burduf, ciorapilor cu led-uri, izmenelor cu glugă și a batistelor cu claxon!

Vreau si io ciorapi cu leduri! Si fin'ca-s inginera si culta-n cap, cre'c-am a-mi confectionez! Ce-ar fi?

Zoazore
[26.11.23 20:57:18]
»

@ghisor:

De gustibus non disputandum, La mine-n casă ceapa și usturoiul stau în capul mesei. Vara la grătare, fac (și) frigărui doar cu ceapă. Vreau să spun că se mănâncă primele. Dacă vrea cineva să ne pupăm după ce mâncăm, s-a inventat Orbitul sau apa de gură.

Daca tuzansambla ati mancat za seim, ce sens are sa stricati bunatat' de gust cu Orbit sau cu apa de gura? Va pupati si gata, ce atatea fasoane?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.11.23 21:09:03]
»

@Zoazore: Iaca-mi dau și io cu părerea că-i gratis: pentru mine frigăruile (numai) cu ceapă îs ca mîncarea aia” salt de căprioară pe miros de varză” !

Păi, cum vine asta, bre, produc combustie ca să ce?!

E bună și ceapa, nu zic, te emoționează când tre, la o adică, s-o dezbraci, dar la grătar, între foile de ceapă pun și proteină animală, să nu pierd jarul!

Ceapa goală o folosesc la grătar să șterg urmele de-arsură, e decapant naturel, dar, așa, ceapă coaptă, m-ai pierdut!

Bine, de foame mănânci și bătaie dar, orișicât!

ZoazorePHONE
[26.11.23 21:15:07]
»

@Yersinia Pestis: Acum ai greșitara andrisantu'!

Fratili @ghisor strica jarul! Io nu pacatili meli!

Io doar ziceam că dacă tat natul a mâncat ceapa și usturoiul, se pot pupa liniștiți între ei, că nu se simte.

@ghisor, iesi, bre, si zi aci sa vaza toti ca talica pui ceapa pe grill in loc de carne, ca iote, Yersi se lua de mine si io...nema grilluri d-astea fitoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yersinia PestisAUTOR REVIEW
[26.11.23 21:15:56]
»

@Zoazore: Daaa, ar fi tare să inventezi ciorapii cu leduri! Ca să-ți faci mâna, inventează întâi apa fiartă, frâna pe roata de rezervă și-abia după, mersul pe jos. Aicea poți folosi ciorapii cu leduri, mai ales pe timp de noapte!

Zic să ții ascunse pornirile astea de invenții utile, ești în prag de pensie, ar fi păcat să te dea ăștia afară dup-o viață de muncă!

Mai bine inventează nimicul, după rețeta:” Nimicul este un cuțit fără mâner căruia-i lipsește lama”

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
k-lator, Mioritik, Pușcașu Marin, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Chişinău?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050511837005615 sec
    ecranul dvs: 1 x 1