ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.03.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
LUNA
MAR-2019
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Singur La Taifas

TIPĂREȘTE URM de aici

Unde? Cand?

Astazi, acum o ora, in Chisinau, in locul numit La Taifas. Pe strada Bucuresti, la nr. 67, desi intrarea este din Puskin. In diagonala cu Ambasada Romaniei.

Localul

Am putut remarca usor localul bine luminat pe afara si cu sigla vizibila. Se coboara cateva scari intr-un subsol. Un subsol provocator prin felul cum este decorat. La capatul scarii te intampina un valet, sa ii spun, ca sa iti ia haina la garderoba. Apoi te saluta toti ospatarii cu care te intersectezi. Pe pereti sunt multe poze cu persoane care au trecut pragul restaurantului, dar si multe poze alb negru cu Chisinaul de demult.

Oaspetii pot alege sa se aseze in doua saloane. In primul canta o formatie de lautari, cu vioara, acordeon, frumos. Este cee ace aici se numeste “muzica vie”, de la americanescul “live”. Desi nu foarte zgomotoasa formatia, am ales al doilea salon care se facea in stanga pornind din primul.

Servirea si prezentarea

Am ales sa ma asez la o masa de doua personae, caci eram singur si nu avea rost sa blochez mese de mai multe locuri. Subsolul este construit din caramida in alternanta cu piatra plata de rau. Intr-un colt, langa o vatra, era amenajat un décor cu ulcele, sticle, linguri, plosca, farfurii, decoratiuni din dovleci. Intrariea in salonul mic era boltita cu caramizi ornamentale, iar intrarea in salonul mare boltita dar din piatra. Arata super! Pentru ambient nota 10.

Solnitele, suporturile din lemn erau inscriptionate “La Taifas”, dovada ca isi promoveaza brandul pe toate caile.

Meniurile de mancare si bauturi au venit pe cate o foaie laminate si roluita, bineinteles branduite.

Ospatarul a fost prompt, atent, curat, bine pregatit. Pentru servire noata 10.

Sarut mana pentru masa!

Specificul restaurantului este unul romanesc / moldovenesc, in extenso est-european dpdv culinar.

Pe masa mea am avut friptura de vita la ulcior, care consta in bucati de carne de vita, fierte si servite intr-un ulcior de lut in sos incins de legume, cu legume, care tineau carnea fierbinte. Am mai consumat varietati de muraturi anume pepene dulceag, gogonele, castraveti in saramura, hribi uriasi, varza dulceaga in coaja de ardei. Bautura – una bere Chisinau. Rece si alunecoasa.

Pentru portiile mari, si foarte gustoase, nota 10.

Am decartat 271 MDL, adica 66 RON, platiti cu cardul. Bacsisul l-am platit tot cu cardul 10%. Am primit bon fiscal desi nu aveam nevoie. Pentru scoruri, nota 9.

Alte evaluari

Pentru cei interesati este deschis pana la 2 noaptea.

La Taifas ocupa locul 17 din 352 restaurante evaluate in Chisinau pe un sait de profil, unde are nota 4 din 5, cel mai bun punctaj partial fiind pentru mancare.

Sa adaug poze cu ce am mancat de nota 10? Sa adaug poze cu cladirile Chisinaului seaera?

Gata, cam atat, ca ma culc!

Numai de bine!

Nota 10

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 18.03.19 21:59:07
Validat / Publicat: 18.03.19 22:31:37

VIZUALIZĂRI: 3387 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 La Taifas - Chisinau
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45650 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

Zoazore [18.03.19 22:43:01] »

@Dan&Ema: Asta cu pozele e ca să nu mă mai faci să plâng, nu?

Tot nu m-am prins cum e carnea la ulcior. În viziunea mea, ulciorul e un vas burticos, cu gât lung și gură strâmtă! Măcar cu asta ai poză?

De la Serile Gastronomice știm cu toții că moldovencele gătesc excepțional, iar basarabencele și mai și, așa că, am stat cu tine La Taifas și-ți urez să-ți fie de bine și noapte bună!

Dan&Ema [18.03.19 22:44:49] »

@Zoazore: Hai ca am pus si pozele

Zoazore [18.03.19 23:05:36] »

@Dan&Ema: Și m-am lămrit și eu! Nu prea-i ulcior!

Ulcior e cel din P05! Dar la cum arată, nici nu contează în ce-i!

Ai văzut că n-ai stat singur La Taifas?

Denisa13 [18.03.19 23:11:26] »

Sa-ti fie de bine! Somn usor!

crismis [19.03.19 09:13:49] »

@Dan&Ema: Să-ți fie de bine!

Știu bine restaurantul ăsta, e primul în care am mâncat în excursia noastră la Chișinău. Am și scris despre el, la capitolul "mâncătorii". De recomandat, într-adevăr.

ungureanica [19.03.19 15:29:04] »

Arată foarte bine totul. Am povestit la Herculane cu @kelyboy despre mâncarea și prețurile din Chișinău și am hotărât că trebuie să ajungem neapărat pe acolo. Dar totuși tu nu te odihnești de loc. Azi în Herculane, mâine în Chișinău. Parcă e titlu de film. Salutări și toate cele bune!

Zoazore [19.03.19 15:39:41] »

@ungureanica: Tanar si nelinistit, Ică!

Dan&Ema [19.03.19 18:26:18] »

@ungureanica: Maine la Iasi

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, Denisa13, ungureanica, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Chişinău?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059756994247437 sec
    ecranul dvs: 1 x 1