GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Select
Știți, v-am mai povestit pe aici că orașul meu de suflet din toată țărișoara asta este Câmpulung Muscel, un loc cu care până acum 17 ani fix n-am avut nici o tangență. Atunci însă a fost dragostea fulgerătoare care ne-a ars sufletele atât mie cât și soțului meu, astfel că rapid ne-am trezit cu o căsuță pe undeva prin muscelele argeșene și destul de des am venit cu treburi sau plimbări prin orașul cu celebrul lui "Pardon", cu istoria lui frumoasă în fața căreia ne-am scos o pălărie imaginară căci faimosul Măgeanu a lui Mușatescu nu ne mai putea ajuta cu una de fetru. Pe strada Negru Vodă și pe Republicii am trecut de zeci de ori, poate chiar mai mult dar nicicând n-am băgat în seamă restaurantele, puține, de aici. De data asta, fiind nevoiți să stăm mai mult în oraș, am ales să mâncăm pe undeva prin centru. Nimic mai simplu doar că nu cădeam de acord unde, într-o zi ploioasă cum a fost cea de ieri. Soțul dorea la o terasă cu o curte imensă și plină de verdeață pe Negru Vodă, eu ochisem un restaurant pe Republicii (pentru cei ce nu știu, cele două străzi sunt de fapt, pe o porțiune între Piața Vasile Milea de la Primărie și până dincolo de piața mare, cele două sensuri de circulație ale drumului 73, local str. Negru Vodă iar sensul spre Pitești, pe partea parcului "Merci" a primit numele de Republicii). Cedez eu să nu nervozez șoferul și mergem la terasă. Frumos, larg, verde pur și natural, ospătăriță acră, terasa era acum doar pub și nu serveau mâncare. Păcat de frumusețea și mărimea locului. Deci nu rămâne în centru decât Select, celelalte nu ne atrăgeau, așa că trecem pe Republicii, aproape de parcul de la piață.
Intrăm și suntem imediat preluați de o frumușică și tinerică musceleancă, alegem sala și locul, primim meniuri, primim indicații, recomandări, tot cu multă amabilitate. Păi unde să te uiți, în meniu sau pe pereții tapetați cu tot felul de tablouri, tablouașe, reclame, plante uscate, șervete italiene, instrumente muzicale, pagini din ziare străine, multe altele care dădeau un aspect aparte locului. Încercăm să ne concentrăm pe meniu, destul de greu de ales dintre atâtea feluri cu nume hazlii dar ne hotărâm repede. Soțul ciorbă de burtă, favorita lui, felul doi un porc de Gherla, eu platoul negustorului și plusez spre clătite cu brânză. Brusc se hotărăște și soțul că vrea și el o porție de clătite. Băutură, ca de obicei când mașina așteaptă sărmana afară, limonadă.
Până să vină ciorba de burtă au apărut borcanele cu limonadă și farfurioara cu pliculețe cu miere alături de lingurițele de inox prevăzute și cu pai tot de inox. Bună idee, caut și eu una pentru acasă, sper să găsesc prin comerțul nostru. Din partea casei vișinată și țuică de Pitești, eu câștigătoare la vișinată căci pentru picioarele proprii nu-mi era necesar permis de conducere!
Cum la ora aceea eram singuri în sala din stânga, ne-am tot mișcat să vedem de aproape multele decoruri și am concluzionat că patronii ar fi italieni. Nu, sunt români dar cum ne-a zis drăguța Ana, au umblat mult prin lume și au tot strâns obiectele ce le-am văzut pe acolo. Pereții, acolo unde nu erau acoperiți cu reclame vechi și tablouri, aveau prinse tulpini de mesteacăn lăcuite. Mesele și scaunele din lemn obișnuit. O muzică plăcută, ceva ce amintea de cârciumile bune de altă dată, era în surdină și așa a fost cât am stat acolo.
Vine ciorba, se gustă și aud un "excelent". E de bine gândesc eu. Vine și felul doi. Platoul meu negustoresc, pe lângă fleica de porc bine făcută avea orez, și el foarte bun dar și surpriza căci n-am mâncat până acum, roșii pane. Chiar mi-au plăcut. Roșii coapte pe grătar facem și noi dar pane încă nu. Salata de varză era inclusă în conțnutul platoului, la fel și sosul care aducea puțin a una din rețetele de tsatsiki. Felul doi al soțului, cotlet de porc a la Gherla, cu cartofi gustoși (am furat), însoțit de o salată de ciuperci sălbatice cu ceva fructe de pădure murate.
Aveam pe masă tacâmurile separat pentru desert și iată, sosește încă un rând de tacâmuri mici pentru desertul din partea casei. Ne uităm puțin mirați, două deserturi pentru noi era prea mult. Propun să luăm clătitele la pachet, soțul refuză așa că la luptă!
Vine desertul din partea casei, o mingiuță frumos ornată, adus de o altă doamnă amabilă, aveam să aflăm la final că patroana localului. Luăm crezând că sunt găluște de toamnă cu prune dar nu. Erau din orez fiert, aromat, cu umplutură din cremă cu cacao, probabil nutella și trecute prin ceva de care nu m-am lămurit, poate pesmet prăjit dar erau excelente. Desertul comandat de noi, clătitele cu brânză și multe stafide, fierbinți, scoase atunci din cuptor și stropite din belșug cu topping de ciocolată și fructe, de bună seamă că eram gata să le lăsăm jumate în farfurie dar Ana, amabilă, propune să le facă pachet. O. k. că tot mai aveam o caserolă cu ceva ce comandasem doar de poftă, pentru acasă. Bulz la pachet, cred că asta n-ați auzit până acum dar am întrebat dacă se poate, desigur că se putea așa că l-am primit la finalul mesei. Seara acasă încălzit a fost numai bun.
Și, așa cum îmi place să zic, momentul adevărului, nota de plată. Adevărată a fost că era tipărită foarte clar, 95.50 lei pe bon, fără tradiție! Păi masă de prânz cu băutură de bun venit gratis, două deserturi din care unul tot gratis și ce este cel mai important, foarte gustoase și suficient de mari, bine preparate și aspectos aranjate, plus servire bună! Restaurant muscelean Select, oare nu deschideți un local și prin București?
Am plătit cash și credeți-mă că am uitat să mă informez dacă se poate și cu card la cât eram de rotundă, dulce de la deserturi și mirată. Dar ne-am promis și i-am spus și Anei că vom reveni curând să încercăm și alte rețete care ne-au făcut curioși. Aici chiar ne vom ține de promisiune, chiar dacă asta înseamnă ceva kilometri în plus față de bojdeuca noastră musceleană.
Ca poziție restaurantul Select este central, îl găsiți ușor pe google maps sau aplicații. Dacă mergeți cu mașina puteți parca chiar pe str. Republicii, în dreptul parcului, taxa este 1 leu fără interval orar (în viitor nu garantez că va fi tot atât de puțin), este un loc plăcut unde se mănâncă bine, porțiile sunt suficient de mari zicem noi, servirea a fost foarte bună (seara dacă e aglomerat s-ar putea să fie mai lentă), oamenii sunt amabili, programul începe la ora 10 și în mod normal ține până la ora 22, despre prețuri ce să mai zic, vedeți singuri bonul în foto atașat. Este un loc unde vă recomand să mâncați, sper ca restaurantul să rămână tot așa de bun dar este un loc care, asemeni cognacului franțuzesc, trebuie savurat și înțeles, trebuie intrat dacă vă plac localurile acestea intime cu iz balcanic. Aici la Select mi-am amintit cu drag de tavernele, mehanele și konobele ce m-au încântat în vacanțe, de aceea sunt sigură că voi reveni curând.
Webmaster, te rog, youtube.com/watch?v=7aVeRlYzToc Mulțumesc.
Trimis de elviramvio in 21.09.17 17:42:13
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elviramvio); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@elviramvio: Nici nu ştii de câte ori oi fi trecut pe lângă "Select", dar n-am intrat niciodată, asta nu pentru că nu mi-a atras atenţia, ci fiindcă atunci când mergem la Câmpulung, suntem mereu pe fugă, cel puţin în ultimii ani aşa s-a întâmplat. Pe acolo, în zona pieţei centrale, mai merg arareori pentru mici cumpărături: îmi place mult să văd iţanii cum îşi prezintă produsele.
Mă bucur să văd cum arată pe dinăuntru şi ce oferă, e bine de reţinut, iar preţurile sunt îmbietoare şi ele. Nu ştiam că o aşa comoară zace la Câmpulung!
Să vă fie de bine!
În partea de început a reviewului am întâlnit expresia
„... destul de des am venit cu treburi sau plimbări prin orașul cu celebrul său Pardon”
Pentru ca cititorii să cunoască sorgintea acestei denumiri, fac următoarea precizare. În acest frumos oraș, cu mulți ani în urmă, era o zonă centrală cu o stradă pietonală pe care în zile de sărbătoare localnicii ieșeau la o plimbare de seară. Zona se aglomera atât de mult încât uneori, inevitabil, oamenii se atingeau între ei și își cereau scuze, folosind cuvântul de origine franceză „pardon” sinonim cu cuvântul românesc „scuzați” Atât de des era auzit acest cuvânt încât, cu timpul zonei i se spunea Bulevardul Pardon.
@Mihai18: Multumesc pentru explicatie, tocmai ma gandeam s-o intreb pe "elviramvio" despre asta.
@elviramvio: Bine că măcar pozele ”păcătoase” (care duc la păcate) sunt pe pagina cealaltă. Destul am înghițit în sec la ce-am citit! Roșia pane n-ai pozat-o? Pare interesantă!
Să vă fie de bine, că tare bun ați mâncat!
@elviramvio:
Am citit și privit pozele cu interes și cu plăcere.
„Papa bun” din farfurii te îmbie să le guști, arată foarte bine și cred că erau și gustoase.
Am fost și eu în Câmpulung Muscel de două ori, chiar în perioada când B. dul „Pardon” era înțesat de mici negustori care, cu ocazia Târgului Anual, din luna iulie, își arătau mărfurile și te îmbiau să cumperi de toate.
De la Câmpulung am plecat la Rucăr, la Nămăesti. Zona este suuuuperbăăăă! .
Despre „Select” ca local, într-adevăr, cum spui și tu, are un iz balcanic. Mă întreb: atunci când patronii zugrăvesc, unde pun toate decorațiunile de pe pereți. Să fiu în locul lor, aș zugrăvi f. rar, sau mai deloc! (glumesc, desigur!). Cu toți pereții acperiți de decoruri, nici nu mai e nevoie de zugrăveală!
Mi-a plăcut și am votat cu drag!
@elviramvio: Să vă fie de bine!
De multe ori am vrut sa opresc acolo pentru a savura ceva bucate. Dar, nimic nu mă atrăgea
Acum știu, acest Select e viu, e vesel, merită.
Mulțumesc
@elviramvio: SB-ul l-am dat aseara, ecoul s-a dus insa in vant. Aseara am fost naiva sa cred ca desi am mancat de seara nu ma mai poate impresiona ceva. Citeam si inghiteam in sec si ma gandeam cine m-o fi pus sa citesc asta si cred ca din acest motiv nu am putut sa adom pana spre 1 noaptea .
Nu cred ca am ce sa comentez si cred doar ca trebuie sa-mi fac un drum in zona aceea.
Asadar felicitari, votat cu mare drag.
@irinad:
Nici noi nu i-am dat atenție până acum. Nici nu știu de când este deschis. Interiorul mi-a plăcut și, din cât am săpat pe net, străinii care ajung aici sunt încântați. Că mâncarea este foarte bună, asta e important și pentru asta vom mai reveni acolo. Poate că voi ați fost în altele mai spațioase, cu ceva obligații de familie dar la Select poți să-ți faci o zi sau o agapă cu câțiva prieteni, este micuț, tocmai bun pentru așa ceva.
@Mihai18:
Am scris cu ceva timp în urmă, în octombrie 2015, două articole despre Câmpulung Muscel în care povesteam despre Pardon și Merci. Dar completarea dvs. este foarte bună pentru cei ce nu cunosc povestea, mulțumesc. Și nu doar localnicii, turiștii care veneau la băile din zonă sau pentru aerul deosebit și sanatoriul de boli pulmonare din oraș erau cei care se înghesuiau prin centrul orașului să asculte fanfara din parc sau să fie văzuți de lumea bună!
O zi frumoasă!
@DOINITA:
Poți citi articolele "Câmpulung Muscel, merci" și "Câmpulung Muscel, popasuri", ambele din octombrie 2015 pe care le-am scris cu mare drag și în care am povestit despre bulevardul Pardon, grădina publică Merci, biserica din centru, pălărierul Magearu, mai multe. Orașul acesta l-am îndrăgit după o vizită la Dâmbovicioara și ne-am legat cumva de el, sufletește, căci ne-am luat un loc de liniște prin musceleldin zonă și unde poposim de câte ori avem ocazia.
@Zoazore:
Roșia se vede puțin în P25, în stânga. Nu e spectaculoasă doar că dacă nu știi ce e, crezi că ar fi o chifteluță sau buletă de cartofi.
Dacă parcurgi meniul, are multe ispite. Ana ne îmbia cu limbă cu măsline, acum regret că n-am ascultat dar fiind prima dată aici, n-am îndrăznit să risc. Data viitoare merg la sigur, direct la ce ne recomandă Ana!!
@doinafil:
Doina, mulțumesc, m-ai uns pe suflet. Zona este superbă!
Știu că ai scris despre plaiurile astea frumoase, îmi amintesc că am dat și ecouri, nu puteau să-mi scape tocmai vorbele de laudă despre zona noastră iubită. Din păcate acum e foarte frig și ploaie. Vezi că între 30 sept și 1 oct. e răvășitul oilor la Bran, știu că vouă v-a plăcut mult. Noi nu mai participăm la sărbătoarea asta că nu avem cum, timp.
@krisstinna:
Mulțumesc Cristina. Da, ai dreptate, chiar e viu și așa cum l-am găsit zilele trecute, merită din plin un popas. Încă salivez amintindu-mi ce am mâncat și mai ales ce puteam comanda. Salata aia de ciuperci sălbatice a fost colosală, eu n-am curaj să fac acasă așa ceva deși zona e plină de vânzători și localnicii pun pentru iarnă.
Mă gândesc ce frumos era dacă aveau ei grădina -pubuldoar cu băuturi - de pe strada paralelă și ce rai făceau acolo!
@mishu:
Păi și eu mă tot gândesc că n-ar fi rău să veniți prin zonă mai mulți AFA-iști de frunte, aveți ce vedea dacă știți dinainte ce și unde să căutați. Și nici nu e departe de București, cel mai rapid prin Târgoviște. Și aveți și ce mânca, tocmai v-am indicat un loc ieftin și foarte bun!!! Iar țuica nu-i ca palinca, deci merge mai multicică! Pentru fete, o afinată sau o vișinată!!! Aud?!
@elviramvio: Din pacate deocamdata doar ecoul. Planurile mele sunt in stand-by spre stand bye-bye cum imi place sa glumesc, asa ca deoacamdata imi planific doar prezentul si viitorul apropiat.
Dar mi-a placut tare mult asa ca nu se stie niciodata, vorbe Andrei "Niciodata sa nu spui niciodata... "
@elviramvio: Drept e că am mai fost în câteva restaurante cu renume din Câmpulung pentru nunți, botezuri dar și în câteva mai micuțe pentru întâlnirile soțului cu colegii săi de liceu cu care nimerea să ne potrivim prin oraș, dar la acesta nu s-a întâmplat să mergem. Pe viitor îl vom avea în vedere, tocmai pentru genul acesta de întâlniri, pare intim, discret.
O zi frumoasă!
Ma bucur asa de mult ca am gasit acest review pentru unul din restaurantele mele preferate din Campulung. Am fost si sus la Ciobanasul, am fost si la celebrul "Un baiat si o fata" dar aici m-am simtit cel mai bine. Recomand tochitura munteneasca cu hribi, bulzul si clatitele. De asemenea platourile cu nume atat de sugestive din meniu.
@chris79:
Scuze că răspund așa târziu. Noi de 17 ani batem orașul de cîteva ori pe an dar n-am prea fost tentați de restaurantele de acolo, avem în apropiere o căsuță. Acum l-am descoperit și cred că vom poposi și fără treburi prin oraș, doar pentru a mânca ceva bun la Select. Am rămas cu gândul la câteva feluri haioase de pe meniu dar și la ciupercile murate deosebite.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 [Restaurant Select] Din nou in lumea gastronomica deosebita! — scris în 15.06.24 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- May.2024 [Hanul Traditional Muscelean [Mihăiești]] Hanul traditional muscelean Mihăieşti, socoteala de-acasă nu se potriveste cu cea din târg — scris în 09.07.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Select] O alta lume culinara!!!!!! — scris în 18.11.23 de maryana52 din LERESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant Pensiune Păstrăvăria Nămăiești] Experienta la pastravarie — scris în 02.06.23 de Milka1000 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Nov.2022 [Restaurant Satu Muscelean [Cândeşti]] Satu Muscelean - Mâncare românească gustoasă într-un decor foarte... tradițional — scris în 21.11.22 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Select] Admirabil — scris în 17.10.22 de BENDEAC din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Restaurant Select] Un restaurant cu ștaif — scris în 11.08.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ