ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.05.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
MAY-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Păstrăvăria Brătioara, un loc dumnezeiesc și un restaurant pe care îl așteptăm să devină la fel

TIPĂREȘTE

Săptămâna trecută am văzut niște poze de la Păstrăvăria Brătioara și cum escapada de week-end se contura în direcția aceea, am pus-o și pe ea pe listă.

Din poarta noastră până la păstrăvărie sunt 179 de km pe ruta București – Buftea –Târgoviște – Voinești – Câmpulung Muscel – Păstrăvăria Brătioara, iar la intoarcere au fost 160 de km pe ruta Câmpulung Muscel – Autostrada Pitești-București.

Obiectivul initial fusese Zimbrăria Neagră de la Bucșani, pe care ne chinuiam de mult s-o vedem, urmând să ne umplem ziua cu ceva de prin Târgoviște, inclusiv să mâncăm. Dacă am văzut pozele acelea, atât de frumoase, de la păstrăvărie, am hotărât ca după zimbrărie să ajungem acolo.

Am ieșit prin Buftea, am mers pe Șoseaua București - Târgoviște și după aprox 65 de km am făcut dreapta spre localitatea Rățoaia, câțiva km, iar la ieșirea din sat se termină asfaltul și au mai fost 6 km de drum superb, prin pădure, un drum de piatră, dar bun pentru toate mașinile. Spre zimbrărie nu este nici un fel de indicator, doar înainte cu vreun km, la o intersecție în T, este o săgeată indicatoare.

Nu insist cu Zimbrăria Neagră de la Bucșani, s-a scris bine despre ea pe saitul nostru, prețul biletului este 6 lei de persoană, care include și un muzeu la intrare și am văzut 23 de zimbri. Noi am fost singuri în observator, dar la plecare au venit câteva autocare cu peste o sută de copilași.

Revenind în Șoseaua București – Târgoviște și continuând drumul spre păstrăvărie am trecut prin comuna Cetățeni și cum prietenii cu care eram nu fuseseră la Mănăstirea Cetățuia - Negru Vodă, una din cele 3 așezări rupestre din județul Argeș, am făcut o escală de 2 ore și acolo, care nu fusese în plan. Noi eram pentru a 4-a oară la schit, s-a scris și despre el, am scris și eu, nu insist nici cu asta. Doar zic că drumul până sus, prin pădure, este o încântare și că era lume ca pe bulevard. Aaaa și același lucru pe care l-am remarcat la fiecare drum. Nimeni nu se abate pe potecuța pe care este un indicator de “Peștera Moșului, 5 min” . Din marea aceea de oameni nu s-a abătut nimeni, așa cum nu am văzut să se abată nici altă dată. Noi am făcut-o și de data aceasta, am ajuns pe un dâmb pe care acum câteva luni erau depozitate niște materiale de construcție, iar acum, acolo era o troiță. De acolo vederea superbă spre Valea Chiliilor și comuna Cetățeni face toți banii.

Până la Câmpulung am mai avut 27 de km pe o șosea cu peisaj și case frumoase. Din Câmpulung Muscel mai sunt 10 - 12 km spre păstrăvărie, prin Bughea de Sus, Albești și Albeștii de Muscel. 3 saituri am deschis ca să verificăm câteva info despre păstrăvărie și pe toate am citit că de la Câmpulung Muscel până acolo sunt 25 de km, dar noi am experimentat 10-12, cum am zis.

La ieșirea din oraș am mers vreo 3-4 km pe o șosea făcută praf de lucrări de canalizare/gaze, ce le-o fi băgat de curând, dar și gropi vechi. Apoi am intrat pe o șosea cu asfalt nou, impecabil și am mers cam 4-5 km pe o super șosea, iar la un moment dat am întâlnit panoul spre păstrăvărie. În acel loc, din șosea am făcut dreapta și am mers 2,4 km pe un drum forestier, pe lângă Brătioara.

Păstrăvăria/Pensiunea Brătioara este pusă într-un loc dumnezeiesc, în mijlocul pădurii, la poalele muntelui Iezer. După ce am trecut prin poarta mare din lemn, în stil maramureșean, totul ne-a plăcut. Pensiunea, ca și clădire, restaurantul, curtea, ce era prin curte, bazinele cu pești, iar despre cadrul natural și Brătioara care îți susură la ureche, ce să zic? Parcarea generoasă era arhiplină, mai mult de jumătate din mașini erau de București.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să comandăm și apoi rând pe rând, doi câte doi, am făcut câte un tur de proprietate. Astfel, ne-am convins că se pot face multe activități acolo, așa cum rezultă și din panourile indicatoare și am văzut tiroliana, că se poate trage cu arcul, o minigrădină zoologică cu câteva păsări și iepuri, un țarc întins unde stăteau câțiva ponei, dar cam necăjiți, bazinele cu păstrăvi cu apa cam tulbure, locul special pentru pescuit sportiv, alături de care era punctul de unde puteai cumpăra păstrăv cu 30 de lei/kg (ni s-a părut cam scump, pentru eviscerat mai dădeai un bănuț), un indicator trimitea și spre parcul de aventură, multe ATV-uri, un teren de tenis/fotbal.

Brătioara și bazinele cu păstrăvi desparte pensiunea și restaurantul de curte și zona unde sunt activitățile sportive, căsuțele de lemn, hamace, leagăne de lemn, foișoare cu mese și bănci masive de lemn. Tot aici este o Șură Turistică, unde se fac evenimente și lângă ea un panou imens care îi spune povestea. Cum a aparținut unei familii din Maramureș, cum a fost achiziționată de păstrăvărie, cum a fost transportată și reabilitată în acest loc.

Dar să revenim la masa noastră. Meniul este destul de stufos și cel care l-a conceput a avut o strategie bună. Dar când ești atât de bun, trebuie să duci treaba până la capăt pentru că oamenii au așteptări în cazul ăsta.

Felurile de mâncare sunt botezate și descrise foarte haios și din această cauză am avut mari așteptări, dar nu a fost chiar așa. O notă bună trebuie să-i dau ospătarului, un tânăr foarte drăguț, politicos, vorbăreț și sprinten.

Pentru că ne era foame rău, o dată cu băuturile, 1 jagermeister, 1 bere kozel, 1 cidru și 1 cappucino, am cerut și o salată de icre de crap cu pâine prăjită. Am mâncat 1 păstrăv din popor, cu cartofi copți, mămăligă și mujdei (știu că este o combinație de balamuc, dar așa mănâncă soțul), 2 păstrăv altfel, cu mămăligă și mujdei pentru mine și fi-mea și 1 porție de clătite. Prietenii noștri au mâncat păstrăv și ceafă de porc la grătar.

Masa nu ni s-a părut scumpă, 200 de lei a fost pentru 3 persoane, dar icrele de crap au fost din comerț, îmbunătățite total nepotrivit, nu aveau nici un gust special, ba dimpotrivă, iar păstrăvul altfel era făcut într-o crustă pe care am mâncat-o, că a fost bună, dar mi-a căzut greu de tot. Eu sunt beton la stomac și mănânc orice. Dacă ceva îmi cade greu, ceea ce se întâmplă extrem de rar, înseamnă că ceva ăla nu era ce trebuie. Mi-a căzut greu, dar nu mi-a fost rău, cred că de vină au fost icrele din care am apucat să mănânc și prăjeala într-un ulei uitat neschimbat. Dezamăgirea a fost că ce am mâncat nu a fost curcubeu pe cerul gurii și în armonie cu locul și cu ce ne-am așteptat. Și ne-a părut rău pentru că este păcat de loc și de meniul ăla haios conceput. Nu ocoliți locul pentru ceea ce am zis. Per total, mâncarea nu a fost rea, doar că nu a fost deosebită, așa cum ne așteptam văzând locul și cum ne-am entuziasmat la citirea meniului. Iar prețurile chiar ok.

După ce am mâncat am mai făcut un tur de proprietate, ne-am făcut siesta, care în hamace, care în leagăne, care direct în covorul de frunze uscate, rămas de astă toamnă și la 19, cu greu ne-am extras ca să o luăm spre casele noastre.

Vă recomand din inimă acest loc, pentru locul în sine, chiar merită drumul. Și pentru restaurant, dar alegeți cu grijă ce mâncați.


despre SERVICII

Aproape încântați, pentru că lipseau feluri din meniu și nu au anunțat de la început, ci pe măsură ce, ghinion, am cerut noi. Altfel, tânărul ospătar de nota zece.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Mai degrabă mulțumiți pentru că ne-am așteptat la un restaurant pe măsura locului, dar am căzut ușor de sus.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Loc dumnezeiesc în mijlocul pădurii.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 19.05.22 09:08:13
Validat / Publicat: 19.05.22 10:47:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.

VIZUALIZĂRI: 6541 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Brătioara, o încântare să o asculți.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 73300 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.05.22 10:47:17]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Iezer-Păpușa?, M-ȚII IEZER-PĂPUȘA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

Dana2008PHONE
[19.05.22 10:51:55]
»

@Aurici: Start vot!!!

Bună recenzia, totul obiectiv! Pupici!

k-lator
[19.05.22 12:49:40]
»

@Aurici: Toate pozele degajă prospețime, liniște și relaxare și mă așteptam, speram din tot sufletul, să fi avut o experiența wooow. Pârâul parcă mi-a transmis susurul, culorile vii ale gardului de terasă mi-au bucurat ochiul, hamacurile mi-au dat o stare de pufoșală (de după masă) și ursuleții ăia dințați ???? (P05)... chiar m-au amuzat.

Păcat că bucătăria nu se ridică la nivelul locului verde și frumos. Probabil că există explicații, dar este dezamăgitor că ajungi într-un așa paradis, iar când să zici că nimic nu poate să strice imaginea idilică, afli ori că s-a furat cartea de bucate, ori că chef a avut o zi proastă și a uitat să schimbe uleiul.

Sper să se remedieze și treburile astea până ajung eu acolo ????.

AuriciAUTOR REVIEW
[19.05.22 13:22:22]
»

@Dana2008: Mulțam, pupici!

@k-lator: Exact asta a fost dezamăgirea, că restaurantul nu a fost wow, așa cum era și locul. Cam așa te aștepți când ajungi într-un paradis. Ca toate să fie în armonie deplină. Dar nu a fost așa rău și am salivat la alte farfurii care se plimbau pe acolo. Poate că, dacă am fi ales altfel, nu aveam ceva de cârcotit, dar ce să alegi când te duci la o păstrăvărie? Nu cred că au multe de corectat, doar puțină atenție n-ar strica, pentru că chef-ul nu este unul oarecare. A participat la concursuri renumite la TV, știe cum se fac lucrurile.

Mulțam de vizită.

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[19.05.22 13:37:57]
»

De câte ori am vrut să ajung la Brătioara! În primul rând pentru peisajele superbe și facilitățile oferite de pensiune și apoi pentru mâncare, pe care am lăsat-o la urmă din cauza unor recenzii negative postate pe diverse saituri.

E ciudat ca la o păstrăvărie să mâncați salată de icre de crap, și acelea din comerț. Pe la alte păstrăvării salata de icre de păstrăv figurează la loc de cinste în meniuri, fiind foarte solicitată de clienți.

De prețuri nu vreau să menționez nimic, dar nu pot să trec cu vederea faptul că la multe restaurante oarecare am mâncat păstrăv la prețuri mai mici decât la o păstrăvărie.

Foarte bun review-ul, cu fotografii pe măsură.

Gânduri bune!

AuriciAUTOR REVIEW
[19.05.22 14:04:10]
»

@Safta Radu: Sigur că nici noi nu ne doream icre de crap la păstrăvărie, dar nu am avut de ales și voiam neapărat să ciugulim ceva până vine felul principal. Ne-am întrebat și noi unde erau icrele de păstrăv.

De Paște am primit niște păstrăv somonat de la o păstrăvărie din zona Câmpulung, dar nu știm de la care că sunt mai multe în zonă. A fost cel mai bun păstrăv pe care l-am mâncat în viața noastră, iar soțul este mare amator de pește și cumva cunoscător, că s-a adunat experiența de-acum. Nu i-am dat decât sare și piper și l-am prăjit cu mălai, dar gustul a fost desăvârșit. Gustul peștelui, nu că am fi fost noi niște pricepuți în ale gătitului. Eiii, și ne-am dus noi întins la Brătioara în speranța că păstrăvul acela de acolo este. Dar nici pe departe. O să aflăm noi de unde a fost.

De prețuri nu vreau să menționez nimic, dar nu pot să trec cu vederea faptul că la multe restaurante oarecare am mâncat păstrăv la prețuri mai mici decât la o păstrăvărie.

Cel preparat ni s-a părut ok ca preț, porțiile au fost 25-27 lei în funcție de gramaj, dar cel de cumpărat ni s-a părut prea scump, 30 de lei, neeviscerat. O fi el bio, dar când îl iei din poartă eu nu mai înțeleg. La fel ca cei care vând legume pe DN1 sau oriunde și au prețuri ca la piață, sau mai mari, că sunt bio, dar ei vând din poarta lor, fără să plece pe drum, să închirieze tarabă la piață... etc.

Dar merită să ajungi. Pentru loc și facilități, dar cred că și pentru anumite feluri, cu toate că și asta am vrut să zic în articol, dar mi se părea că sunt chiar cârcotașă. Eu înțeleg să mai ai una alta în meniu la o păstrăvărie, dar nu ar trebui prea multe, după părerea mea. Ca să te poți concentra foarte bine pe specific. Ori meniul la Brătioara este destul de sofisticat.

Numai bine, mulțam de vizită și ecou, vară fructuoasă!

k-latorPHONE
[19.05.22 14:09:28]
»

@Aurici:

Poate că, dacă am fi ales altfel, nu aveam ceva de cârcotit, dar ce să alegi când te duci la o păstrăvărie?

O șaorma cu de toate!? ????????????

Da, este absolut uimitor cum asta nu înțeleg cei din servicii: tu apelezi la unii specializați în ceva, cu așteptări pe măsură, că doar la cine să fie mai bun în industrie dacă nu la ăla care asta face, în asta vrea să exceleze!? Dacă vreau mâncare turcească mă duc la turci, dacă îmi trebuie paste ca la mama lor merg la italieni, dacă vreau păstrăvi mă aștept să fie buni la păstrăvărie!

Eu sunt mare fan pește și fructe de mare, de aceea aleg să consum așa ceva dacă am această oportunitate. Acum, că ai zis cum stă treaba, știu că aș alege să merg la Brătioara doar pentru ce oferă în rest!

webmasterPHONE
[19.05.22 14:27:19]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AuriciAUTOR REVIEW
[19.05.22 14:53:10]
»

@k-lator: Păi cam așa e! Și noi suntem amatori de pește și fructe de mare și nu o să mă duc într-un loc specific ca să mănânc ceafă de porc. Am fost în Portugalia și un prieten al unui prieten, care trăia acolo, ne-a dus la un restaurant unde mănâncă el cel mai bun pește. Și restaurantul ăla nu avea decât o mie de feluri de pește, supe de pește, salate de pește și câteva garnituri. Mare problemă i-am creat bietului om când i-am spus că avem o persoană care nu mănâncă pește. S-a uitat la noi într-un fel, a făcut ce-a făcut și a găsit o bucată de carne pe care i-a pus-o omului pe grătar. Cam așa văd un restaurant cu specific pescăresc.

La Păstrăvăria Brătioara mare parte din meniu este despre altceva, dar am înțeles, pentru că nu este doar o păstrăvărie, ci și o unitate de cazare și nu e musai ca toată lumea care se cazează, mai ales copii, să fie mari amatori de pește. Eu mi-aș fi dorit doar ca restaurantul să fie asemenea locului. Cine l-a gândit pe unul ar trebui să aibă capacitatea să-l alinieze și pe celălalt la aceleași standarde.

@webmaster: Mulțumesc, zi faină!

webmaster
[19.08.22 15:13:14]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Câmpulung și împrejurimi, CÂMPULUNG-MUSCEL" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

michaela_1961PHONE
[17.09.22 19:05:24]
»

@Aurici: Felicitari pentru impresii, eu merg des in zona pentru ca sotul meu este din Albestii de Muscel. Anul acesta n am ajuns decat sa beau un suc la pastravarie si am remarcat ca s au cam scumpit toate. De obicei eu iau pastrav de al casei a la Bratioara. Acesta mi s a parut cel mai bun din ce am incercat acolo. Pastrav mai ieftin gasesti daca in loc sa faci dreapta catre pastravarie mergi in fata pe malul Bratiei si mai gasesti cel putin doua pastravarii, cred ca 20-22 lei/kg a fost ultima data kg de pastrav. Au si icre de pastrav congelate, pastrav afumat, pastrav somonat, foarte bune toate. Zona este superba si se pare ca vor asfalta si bucata aceea dezastruoasa.

AuriciAUTOR REVIEW
[19.09.22 12:46:34]
»

@michaela_1961: Merci și eu pentru ecou și pont. Și eu ajung des în zonă pentru că avem rude la Jugur si Câmpulung, unele cu care ținem foarte aproape. Am cununat, am botezat, am rupt turte, ... în octombrie mergem iar la paranghelie... ne place mult să ne întoarcem în zonă, este foarte frumoasă. Dar la Brătioara am ajuns pentru prima dată și am fost un pic dezamăgiți de restaurant, prin comparație cu tot restul locației. Păstrăvul de la vânzare nu avea nici o legătură cu cel pe care îl primisem cu puțin timp în urmă, luat tot din zonă, și nu mă refer doar la preț. Dar o să încercăm în octombrie la păstrăvăriile de care zici, mulțam încă o dată.

mihradu
[28.09.22 13:52:31]
»

@michaela_1961: Buna ziua! Imi puteti spune va rog, cum se numesc celelalte 2 pastravarii din apropiere? Intentionam sa mergem impreuna cu cativa prieteni acolo intr-un weekend si am vrea sa beneficiem si de mancare gustoasa nu doar de cazare frumoasa. Va multumesc!

michaela_1961
[28.09.22 15:01:19]
»

@mihradu: Buna! Cele doua pastravarii din apropiere sunt pentru cumparat peste mai ieftin, nu au restaurant. Pentru mancare si cazare exista Pastravaria Bratioara si Complex Satu' Muscelean.

Am aflat de curand ca din cele doua pastravarii de la care se poate cumpara pastrav proaspat a mai ramas numai una, cred ca se numeste Pastravaria Candesti (a cumparat sotul meu acum doua saptamani cu 26 lei/kg) pentru ca cealalta apartine acum tot de Pastravaria Bratioara. La Pastravaria Candesti se ajunge tinand drumul drept, trecand prin satul Candesti, la monumentul acela micut faceti stanga si imediat dreapta pana dati in islaz unde se gaseste aceasta pastravarie.

Sambata trecuta am mancat la Complex Satu Muscelean si nu am fost deloc incantata, servire greoaie, amabilitate ioc, mancare scumpa si nu foarte gustoasa. In schimb la Pastravaria Bratioara mi a placut "pastrav de al casei a la Bratioara", are cea mai buna crusta dupa mine si ciorba de burta care nu e chiar wow, dar e buna. Saramura n-a incantat pe nimeni si nici pastrav in malai sau alte cruste ce au ei pe acolo. Oricum, au diverse variante de mancare, uitati-va intii si in alte farfurii pentru ca si mie mi-au mai facut cu ochiul alte feluri ????

Va recomand o plimbare in zona, merita sa mergeti si spre Pastravaria Candesti chiar daca nu cumparati pastrav sau icre, pentru ca acolo veti da de raul Bratia si niste peisaje superbe, ca sa stiti unde va puteti racori la vara. ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mihradu
[28.09.22 17:37:31]
»

@michaela_1961: Multumesc frumos ptr. sfaturi. O sa mergem la Pastravaria Bratioara si voi posta si eu impresii. Va doresc cat mai multe si placute plimbari!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, k-lator, michaela_1961, mihradu, Safta Radu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Câmpulung și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079997062683105 sec
    ecranul dvs: 1 x 1