ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
LUNA
JUL-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
60.00%
Către satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
64.17%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

O masă la Popas turistic Bașcov

TIPĂREȘTE URM de aici

În ultimul nostru periplu dunărean, cazați la Calafat, la Pensiunea "La Tase" nu am optat și pentru servicii de masă. Asta pentru că drumul lung și popasurile neprevăzute nu ne permiteau o planificare riguroasă a timpului. Cerând informații în legătură cu împrejurimile și cu posibilitățile de a servi masa, gazda noastră ne-a recomandat Popasul turistic Bașcov aflat la numai 10 minute de mers pe jos de la pensiune. Auzisem despre Popasul turistic Bașcov, o locație reînnoită de curând, foarte lăudată în presa locală. Sosise momentul să facem și noi cunoștință cu ea.

Pe șoseaua Craiova-Calafat, spre oraș, la mică distanță de Pensiunea "La Tase" se află o benzinărie MOL. Pe lângă ea, un drumeag spre dreapta, în coborâre abruptă de câteva sute de metri, te conduce la malul Dunării, la Popas turistic Bașcov.

La capătul drumului există și o parcare insuficientă - cred - în zilele cu mare aflux de vizitatori mai ales că acolo, la mal de Dunăre, este amenajată și o plajă. Pentru noi care străbătuserăm câteva sute de kilometri cu mașina, o plimbare pietonală de 10 minute a fost chiar un beneficiu. Atâta doar că în aceste condiții, în special pe înserate, devii o pradă sigură pentru cohortele de țânțari însetați de sânge proaspăt, omenesc.

În dreapta parcării, în continuarea unei cișmele pe care scrie întru neuitare "BASCOV 1978", se află popasul turistic. Eram însetați și flămânzi așa încât ne-am așezat la o masă și am făcut comanda urmând ca mai apoi să prospectăm împrejurimile. Și bine am făcut. Timpul de așteptare fiind lung (chiar dacă nu erau ocupate decât câteva mese), am admirat în voie terasa cu acoperișul ei fantezist, cu coborârea la plajă și cu întreg peisajul de la mal de Dunăre.

Dar să revin la masă pentru că acesta este motivul principal pentru care am ajuns la Popas turistic Bașcov.

Fiind la Dunăre, bineînțeles, voiam o masă de pește. Dar… oferta de pește - la mal de Dunăre, unde peștele sare singur pe farfurie - era foarte săracă. N-am văzut nici un meniu. Nici nu știu dacă există așa ceva la Popas turistic Bașcov. Ospătarul ne-a spus că ne poate oferi doar somn și… păstrăv. Soțul meu a întrebat dacă somnul a dormit și prin apele Dunării sau numai prin congelatoarele restaurantului. Răspunsul a fost: "N-aș ști să vă spun." Temându-ne ca somnul să nu fie prea gras, am optat pentru păstrăv măcar că știam că această specie de pește trăiește în special în apele repezi, de munte, cu o temperatură relativ scăzută și în timpul verii. Dar - cine știe? - poate că s-o fi adaptat și la ape din zone mai joase, în bălțile de la Dunăre. Sau la condițiile de crescătorie.

Mai pe scurt, am comandat câte o porție de păstrăv la grătar cu mămăligă (vorba aceea: "Pește, pește, mămăligă prăpădește!" ) și mujdei de usturoi. Pe lângă acestea, vin alb și apă.

Vinul a fost adus și turnat în pahare, după care, imediat, sosește și… pâinea!!! Un coș doldora de chifle pe care l-am returnat de îndată. Surpriza cea mare a fost la primirea peștelui. Pe una din farfurii trona un păstrăv la grătar alături de care se afla mămăligă, iar pe cealaltă farfurie, pe lângă păstrăv, era un morman de… cartofi prăjiți. Nici păstrăvul cu mămăligă nu a fost scutit de cartofii prăjiți care au venit separat, pe o altă farfurie. Am vrut să returnăm cartofii prăjiți spunând că nu i-am comandat, dar au refuzat argumentând că "așa este păstrăvul la grătar. Cu garnitură". Măcar să fi fost un cartof natur cu verdeață și lămâie, dar… pește cu cartofi prăjiți? Eu nu am mai auzit de așa ceva deși consum pește frecvent, cu atât mai mult la Dunăre unde nici nu concep să mănânc altceva decât pește, chiar dacă e de crescătorie și nu din valurile tulburi ale fluviului.

Cât despre cartofii prăjiți de la Popas turistic Bașcov... măcar să fi fost buni. I-aș fi acceptat pe post de desert, ceva de ronțăit în completarea băuturii. Erau însă răi, reîncălziți, uscați și cu gust de... surcele. Mujdeiul de usturoi a fost bun, mămăliga de asemenea. Nici păstrăvul nu a fost rău, dar asocierea cu cartofii prăjiți și nu natur, le-a scăzut mult din calitate și aspect.

Masa la Popas turistic Bașcov - cu serviciu lent, cu mâncare proastă și cu tot felul de încurcături menite să te amețească - a costat 91 lei. Păstrăv la grătar cu garnitură (obligatoriu cartofi prăjiți) - 30 lei/porția, mămăligă - 3 lei/porția, mujdei - 3 lei/porția, vin alb la carafă - 15 lei/litru, apă minerală - 4 lei/pet de 0,5 l.

Pentru prima oară în viața noastră de consumatori la restaurante, după ce ne-am scormonit de tot mărunțișul, am achitat suma de pe notă - fix 91 lei - cu mențiunea "Nu ne-a plăcut la voi!" Suntem însă convinși că nu vor învăța nimic din asta și că noi am părut în ochii lor doar niște scârțari. Sper din toată inima ca situația să se schimbe, iar dacă veți ajunge la Popas turistic Bașcov, la masă, să nu aveți o experiență asemănătoare.

În altă ordine de idei, pentru localnici, plaja lată, cu nisip (pe alocuri cu pietricele), este o alternativă pentru litoralul românesc din ce în ce mai scump. Apropierea de orașul Calafat, întinderea plajei de la malul fluviului (peste 5.000 m²), panorama Dunării cu noul pod Calafat-Vidin, nu are cum să nu te încânte.

Nu știu cum este o plajă sau o baie la Bașcov. Noi am ajuns acolo doar pentru masă, dar pot spune că - pe plaja amenajată cu șezlonguri și câteva umbreluțe - am văzut și adulți și copii. Presupun că apa Dunării - deși tulbure - era caldă. După ora 19 la Bașcov încă era multă lume în apă. Administrate de mai mulți investitori privați, pe plaja Bașcov sunt câteva terase unde poți savura o băutură răcoroasă. De asemenea, am remarcat și câteva căsuțe de lemn, dar nu știu ce condiții oferă.

Dacă nu voi uita niciodată Popasul turistic Bașcov, asta nu se datorează nici mesei pe care cum-necum am servit-o acolo, nici plajei mai mult sau mai puțin amenajată, ci mirificului apus de soare pe care l-am urmărit clipă de clipă, până la dispariția totală a astrului zilei. Am încercat să imortalizez în fotografie câteva imagini, dar ele sunt doar palide copii ale realității. Suprafața tremurândă a apei în care se reflectă lumina roșiatică a amurgului, ultimele raze ale soarelui strecurându-se printre nori, noul pod Calafat-Vidin profilându-și suplețea la orizont... toate acestea alcătuiesc imagini de neuitat.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulianic in 30.07.19 20:37:19
Validat / Publicat: 30.07.19 22:47:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CALAFAT.

VIZUALIZĂRI: 1944 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Calafat - Noul pod Calafat-Vidin la ceas de seară.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

doinafil
[30.07.19 23:56:14]
»

Îmi pare rău pentru voi că v-au fost „băgați pe gât” niște cartofi prăjiți care arată rău și în poze, dar' mite la gust, alături de pește! Cred că erau vechi și trebuiau să scape de ei, luând, totuși niște bani! (auzi la ei: pește cu cartofi prăjiți! , e de râsu' plânsu' , ce mai încolo și încoace!)

Foarte bine că nu le-ați dat ciubuc și, mai ales, că le-ați spus și de ce! La fel aș fi făcut și eu.

Într-adevăr, în pozele P21 și P22 apusul de soare este superb!

Felicitări pentru poze și bine că ne-ai spus cum este să NU mai vrei să mănânci la Popas turistic Bașcov!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianicAUTOR REVIEW
[31.07.19 08:45:13]
»

@doinafil: Da, și noi am interpretat gestul lor cu cartofii prăjiți ca o "băgare pe gât", un fel de a scăpa de un preparat vechi. Plata cartofilor nesolicitați, neconsumați, a fost ciubucul pe care - probabil - îl așteptau. Nu cred că un bucătar adevărat nu știe că păstrăvul nu este… o fleică la grătar.

La Pensiunea " La Tase" , atunci când am făcut rezervarea, nu am ales și servicii de masă, așa încât Popasul turistic Bașcov - atât de lăudat - părea tocmai ceea ce ne trebuie. Nu aveam alternativă. Pensiunea nu era pregătită și pentru masă. Eram primii oaspeți din acel moment. Abia seara, la întoarcerea noastră de la Popas turistic Bașcov am mai văzut în parcare trei autoturisme și două motociclete. În jur nu mai sunt terase sau restaurante. Ar fi trebuit să ne mulțumim cu sandwich-ul pe care îl aveam în bagaj sau cu cine știe ce ronțăituri luate de la benzinăriile din apropiere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Calafat și împrejurimi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043340921401978 sec
    ecranul dvs: 1 x 1