GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Terasa Pizzerie ”Curtea Veche” din Buzău - un loc unde am mâncat bine mereu
Vremea frumoasă din weekendul ce tocmai s-a încheiat ne-a îndemnat să plecăm încă o dată la plimbare. Întrucât duminică aveam stabilită o întâlnire cu niște prieteni, ne-a rămas la dispoziție întreaga zi de sâmbătă pentru a ieși afară. Am ales ca destinație municipiul Buzău deoarece nu am vrut să ne îndepărtăm prea mult de casă. Am ajuns pe la ora 11.00 în Buzău și ne-am învârtit prin tot orașul; am admirat clădirile vechi, am vizitat câteva obiective, ne-am plimbat prin două dintre parcurile mari din localitate și am avut ca principal scop să îl ducem pe cel mic la patinoarul amenajat pe platoul din centrul orașului.
După câteva ore de plimbare ni s-a făcut foame, așa că trebuia să rezolvăm cumva și această problemă. Unde?! Păi acolo unde am mai fost de vreo două ori în acest an, o locație despre care nu am reușit să scriu până acum pe site – este vorba despre Terasa Pizzerie ”Curtea Veche”. Această locație este unul dintre restaurantele noastre preferate din Buzău, am mai fost acolo și altădată și nu am plecat dezamăgiți.
Adresa exactă a restaurantului este strada Patriei, nr. 92, în apropiere de Prefectura județului Buzău și la câțiva pași de unul dintre cele mai importante bulevarde din oraș (bulevardul Nicolae Bălcescu). Noi am ajuns acolo pe la ora 14.20 și am avut norocul de a găsi un loc liber de parcare pe stradă, chiar în fața restaurantului. Pentru cei care sunt în tranzit prin oraș, mai adaug faptul că peste drum de restaurant se află un părculeț (pentru o cât mai bună orientare).
Restaurantul nu este prea mare, iar la intrare se află o zonă unde vara se amenajează o terasă exterioară. Acum, în respectivul spațiu, era împodobit un brad cu globulețe multicolore, semn că iarna pândește la cotitură (sâmbătă la Buzău se părea mai degrabă că suntem în prag de primăvară).
Am pășit în interior și, ca de fiecare dată, am căutat să ocupăm o masă liberă lângă fereastră, de preferință în partea opusă intrării ca să nu fie curent. Am găsit o astfel de masă, la ora la care noi am ajuns acolo restaurantul fiind ocupat cam pe jumătate. Restaurantul dispune de o sală realizată pe lungime, spațiul fiind împărțit în două prin existența unui separeu de 8-10 persoane în partea centrală. În rest sunt mai multe mese de 4 persoane care pot fi unite atunci când gașca e mai numeroasă. Ceea ce ne place acolo sunt amenajările interioare, mai precis fotografiile cu muzicieni sau actori, instrumentele muzicale sau alte obiecte decorative fixate pe pereți. În interior se află și armura unui cavaler într-un colț (pentru a completa aerul retro al locației), iar pe pervaz există mai multe ghivece cu flori. Pentru cei interesați, în restaurant sunt montate trei televizoare cu diagonală mare, acestea funcționând pe un anumit program în funcție de preferințele clienților (la două dintre ele se putea urmări un meci cât am stat noi acolo; sonorul era dat încet, pentru a nu-i deranja pe cei neinteresați de meciul respectiv).
Apreciez că nu au trecut mai mult de două minute până când ne-au fost aduse meniurile. Le-am răsfoit repejor și apoi ne-am decis fiecare. Comanda noastră a însemnat un platou de coaste la jar cu garnitură și murături (soția), souvlaki de porc pentru mine (plus o lipie) și pentru cel mic o pizza Carnivora normală. Ca desert, am comandat o singură porție de papanași speciali cu dulceață (știam din vizitele anterioare că papanașii sunt buni și că porția este mare, suficientă pentru toți trei). Pentru a ne potoli setea, am cerut o sticlă de apă plată Borsec la 0,75 l pentru noi, iar cel mic a dorit o sticlă de Sprite (băuturile le-am primit imediat). Până să ne fie adusă mâcarea, am trecut și pe la baie pentru a ne spăla pe mâini (era curățenie, așa cum e firesc să fie peste tot).
Prima dintre mâncărurile comandate care ne-a fost adusă a fost pizza Carnivora. Primul a testat-o cel mic, apoi am luat și noi părinții câte o felie (pizza a fost gustoasă, băiatul nostru este destul de selectiv la mâncare și această pizza i-a plăcut). După câteva minute, au sosit coastele la jar și porția mea de souvlaki, alături de lipia solicitată. Mâncarea ne-a fost servită fierbinte (este primul lucru care mă interesează atunci când merg la restaurant, nu îmi plac mâncărurile călduțe pentru că nici nu apuci bine să începi și ele se răcesc de tot). Coastele la jar au fost excelente (după spusele soției), fiind servite cu cartofi aurii, dar și cu murături și bucățele de ardei copți (”am furat” și eu vreo două bucăți de ardei). În ceea ce privește porția de souvlaki, am primit două frigărui de porc cu cartofi pai, o bucată generoasă de lămâie și un sos tzatzichi – am gustat și sosuri mai bune cu alte ocazii. Ca părere generală, mâncarea a fost bună.
Au mai trecut vreo zece minute și am primit porția de papanași. Yummy! I-am apreciat ca de fiecare dată! După ce am golit toate farfuriile :), am solicitat nota de plată – 100 de lei cu un mic bacșiș inclus.
Înainte de a încheia prezentul articol, voi prezenta câteva prețuri din meniul restaurantului, pentru a vă face o idee cât mai clară asupra locației: piept de pui cu ierburi aromate – 22 de lei; șalău în crustă de migdale – 35 de lei (opțiuni din specialitatea bucătarului); salată cu ton – 19 lei; salată vegetariană – 16 lei; ciorbă de văcuță – 9 lei; ciorbă de fasole cu ciolan afumat în castroane de pâine – 17 lei; pui Royal – 18,5 lei; tochitură dobrogeană – 24 de lei; platou coaste la jar cu garnitură și murături – 22 de lei; bulz ciobănesc – 19 lei; souvlaki de porc – 23 de lei; piept de pui dezosat – 14 lei; cârnați de Pleșcoi cu mămăliguță – 18 lei; dorada în sos de vin – 37 de lei; salată de bureți în oțet – 9,5 lei; pizza Deliciosa – 19 lei sau 36 de lei (normală/mega). Băuturile sunt și ele prezente în meniu, putând fi comandate vinuri, bere, spirtoase, cafea, ceaiuri ori răcoritoare. Pentru o sticlă de apă Borsec de 0,75 litri am plătit 7 lei, în timp ce sticla mică de Sprite a celui mic a costat 5 lei. Alte prețuri veți mai putea observa prin cele câteva fotografii realizate în timp ce răsfoiam meniul. Site-ul locației este aici.
Ajuns la final de articol, recomand acest restaurant din municipiul Buzău!
Călătorii plăcute tuturor!
Trimis de Floryn81 in 12.12.16 19:48:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse:
Nu prea votez farfurii cu mancare, tu pur si simplu m-ai obligat, diplomatic, tot ce e acolo in poze ador si eu si silueta mea!!!
@Crazy_Mouse: Cred ca daca ai sa continui asa am sa te scot de la prieteni. Citeam si inghiteam in sec, si asta mai ales dupa ce am vazut si pozele despre care Elvira iti scria si ea (si cred ca tot inghitind in sec ca si mine). Ne pui astfel de farfurii in loc sa ne pui farfurii de post, o fasole batuta (sau facaluita, cum doreste fiecare sa- spuna), cu ceapa prajita alaturi si niste muraturi reci, scoase acum din butoi, si cu o painica proaspata scoasa de curand din cuptor, ... ei despre asta ce mai ziceti? , sunt sadica sau nu?
Felicitari, votat cu mare drag... si pofta.
@mishu:
O Doamne, macar de ziceai si de zaibar si la final o prajitura cu malai cum faceau taranii candva (tare dor am de o bucatica) ! Sau in loc de zaibar, o cana de zeama de varza!
@Crazy_Mouse: Soricel, nu te lua dupe fetili astia! Ieste neste fitzoase. Daca te scot ele de la prieteni, te bag eu! De doua ori! Iote-asea!
Asa cum am mai zis / scris, am aplicat ghidul de citit articolele lu'Soricelu' (si nu numai):mancand. Un sandvis. La birou!
Ca io nu vreau fasole si prajitura cu malai, ca fitzoasili-alea. Io, mai modest-asa: salam, cascaval, prajitura cu mere... d-astea, asa, de post!
Deci: citit, placut, mancat! Sa ne fie de bine! Si voua, si mie!
P.s.SB-ul o fi de post? Da' las-ca nu tineti voi post, asa ca ti-l dau din tot sufletul!
@elviramvio: Taci, fata, ca se prinde lumea! Salam de haleala, nu Florin Salam!
@Zoazore:
”Io, mai modest-asa: salam, cascaval, prajitura cu mere... d-astea, asa, de post!
salam si cascaval de post? Horor cu litere mari, si sa stii ca daca face mama o fasole d-aia buna, te chem pe la mine si tie iti dau salam si cascaval si sa vezi tu ce o sa ti se mai scurga ochii la fasolea mea (aia din farfurie
@elviramvio: Nici silueta mea nu prea este de acord cu astfel de mese, însă din când în când ne mai facem câte o poftă, asta e! Ne îmbătăm totuși cu apă rece că o să treacă iarna și că vom ieși la primăvară la alergat sau pe la sală, ca să mai topim colăceii
@mishu: Dacă nu mă scoți de pe lista prietenilor, promit că săptămâna asta nu mai postez impresii despre restaurante ! În altă ordine de idei, nici fasolica aia de post cu ceapă, murături și pâine aburindă nu sună rău deloc! Ba chiar cred că mi-ai dat o idee!
@Zoazore: Sandvișuri cu salam și cașcaval, plăcintă cu mere și alte de-astea - cam aceasta este și ideea mea referitoare la post în general! Plus o friptură, două din când în când (la două-trei zile cel mult, că altfel se dezobișnuiește stomacul și m-am chinuit ceva să-l învăț ).
@all: Mulțumesc pentru aprecieri și ecouri! Toate cele bune vă doresc!
@Crazy_Mouse: Esti un dragut, stai linistit, posteaza cate restaurante vrei, nu te scot de la prieteni. Astfel de articole (pozele) ar trebui sa ne fie piatra de incercare la regim, le afisam pe pereti si spunem "Asa NU", ca oricum (mai ales acum la final de an) spunem; Anul viitor o sa fac asta, si asta si ailalta, si dupa ce trece Anul Nou spunem: "De maine", asa ca , de anul viitor o sa fac asta, sau asta sau ailalta, dar acum ma bucur de pozele tale, si mai inghit in sec inca o data.
@mishu: Io nu mananc fasole boabe! DELOC! Salamul si cascavalul sunt din... salam si cascaval, nu de-alea de post! Gata, ca ne-o luam!
@Zoazore: Draga Zozo, nu vorbeam de fasole boabe ci batuta, iar in rest, avand in vedere ca ne ametim prin ecouri pe aici noi trei (adica si @elvira) parca am senzatia de "Gaitele" , dar asta e farmecul, noi scriem si altii se distreaza.
@Crazy_Mouse: Merg des la Buzău (casa părintească este vis-a-vis de terasa cu pricina - pe bd. N. Bălcescu -) dar așa cum se întâmplă mănînci acasă nu la restaurant. Însă poza pizzei Carnivora m-a determinat să procedez precum cățelul lui Pavlov (d-le dragă ai milă, e post) și pentru a nu păți și a 2-a oară la fel când voi mai ajunge pe acasă sigur voi lua măcar o pizza dacă nu cumva și din celelalte bunătăți descrise.
Mă opresc aici cu scrisul despre mâncare ca să nu ud tastatura...
În altă ordine de idei aș dori să spun că terasa a fost construită pe locul unei locuințe particulare în care s-a născut și a stat Romeo Iamandi, fost jucător și arbitru de handbal. Sala sporturilor din Buzău îi poartă numele.
P.S. Dacă P02 era făcută astfel încât se vadă puțin mai în dreapta s-ar fi observat și casa mea părintească.
Dacă s-ar fi putut aș vi dat 2 voturi la P11.
@Crazy_Mouse:
”Sandvișuri cu salam și cașcaval, plăcintă cu mere și alte de-astea - cam aceasta este și ideea mea referitoare la post în general! Plus o friptură, două din când în când (la două-trei zile cel mult, că altfel se dezobișnuiește stomacul și m-am chinuit ceva să-l învăț).
Este? Asa m-am gandit si eu! Vezi, geniile gandesc la fel!
@mishu:
”Draga Zozo, nu vorbeam de fasole boabe ci batuta, iar in rest, avand in vedere ca ne ametim prin ecouri pe aici noi trei (adica si @elvira) parca am senzatia de "Gaitele", dar asta e farmecul, noi scriem si altii se distreaza.
Draga Mishu, pentru mine, fasolea exista doar varianta tanara, in pastaie. Si pastaia, daca e mai trecuta, s-a lins pe bot! N-o halesc! Asa ca n-are a face daca-i boabe, scazuta, batuta, ciorba, supa. Iar mazarea NU EXISTA!
Gaite-ne-GAITE, important e sa nu ne-o luam, dar sa se si raza lumea!
Daca o sa te duci la acest restaurant seara s-ar putea sa mori de foame pana vine mancarea, ultima data am asteptat o ora umatate pentru patru portii de macare la acest restaurant de doi bani
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 [Tess Club Junior / Bistro Junior] Porții mari și gustoase — scris în 26.10.22 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Unde mancam in zona Buzaului? — scris în 26.06.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2021 [DACIA Romanian Dinning] La masă cu ursuleții de pluș într-un ambient cu iz interbelic — scris în 23.04.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Tess Club Junior / Bistro Junior] Tess Club Junior - recomandat de buzoieni, dar acum si de AFA-isti — scris în 14.02.21 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Restaurant Conacul Trandafirilor] Restaurantul 'Conacul Trandafirilor' — parfum de 'apă chioară'... — scris în 01.05.19 de malganis din BUCUREşTI - nu recomandă
- Oct.2018 [Tess Club Junior / Bistro Junior] Cel mai bun raport preț - cantitate- calitate — scris în 24.10.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 [Tess Club Junior / Bistro Junior] La Tess Club Junior Buzău, întâlnire de seniori — scris în 23.05.18 de Mitica49 din BRăILA - RECOMANDĂ