ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.05.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
LUNA
JAN-2019
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Unde am mâncat în Buenos Aires

TIPĂREȘTE URM de aici

Cum spuneam și în alte review-uri în toate localitățile pe care le vizitez am de acasă o listă cu câteva, zic eu, restaurante bune ca ofertă preț calitate, la unele merg când ajung acolo, altele rămân doar pe listă... Aici voi vorbi despre cele din Buenos Aires la care am fost.

Pizzería Güerrín

Este o pizzerie clasică specializată în Pizza Argentiniană și Fugazzeta, o pizza cu umplutură de mozzarella cu ceapă, la care se pot adăuga verdețuri sau șuncă, un produs din bucătăria italiană dezvoltat în bucătăria argentiniană. Înființată în urmă cu aproape 90 de ani de un italian, în oraș sunt mulți italieni, pizzeria este foarte stabilă, nu ca rețete pe care le îmbogățește permanent ci ca preparare, se folosesc cuptoare de lemn, ca amplasare neschimbată de zeci de ani și ca plată, nu se acceptă plata cu cardul. Este un local mare, cu săli special amenajate pentru diferite moduri de servire a mesei.

Se află la 4–5 minute de mers pe jos de Plaza de la República și la mai puțin de 100 metri de Stația de Metrou Uruguay, în Av. Corrientes 1368, site guerrin.com.ar. Se deschide dimineața la ora 11 și se închide vinerea și sâmbăta la ora 2 noaptea, în celelalte zile la ora 1.

Pe Google Maps este apreciată cu 4,5 puncte, tot așa și pe Tripadvisor care i-a acordat și 2 Certificate de Excelență, al doilea chiar în anul 2019.

Eram în zonă așa că am intrat direct în Pizzeria compartimentată în mai multe săli. Holul de Trecere, i-am putea spune, este o cameră lungă și îngustă, destinată celor care mănâncă în trecere, în grabă, în picioare. Se mănâncă la două mese lungi, sau la bar, unde se pot comanda și alte produse Güerrín, „empanadas” , miniplăcintă cu carne, pește, legume sau fructe, „pascualina” , un tort sărat tradițional de Paște, dar servit zilnic aici, sau „băuturi” . Are și un Coridor cu mese unde se mănâncă mai repede și Sala Familiei unde servesc chelneri și unde am stat și noi. De aici o scară urcă într-un mic Mezanin cu mese mai mari și apoi în Salonul Prezidențial în care se organizează diverse întâlniri de familie sau de afaceri, sală mai mare, mai liniștită….

Soțul a rămas la masă, eu am mers să fac ceva poze, nu prea multe să nu deranjez musafirii, iar când am revenit l-am găsit cufundat în studiu….

Am luat Meniul, frumos legat în piele, a cărui copertă ne spune că folosesc Cuptor cu lemne din 1932 și că Pizza Güerrín este cea mai bună din lume!!! , și am început și eu studiul, pentru cei ce vor să-l studieze voi posta câteva poze, oferta Güerrín fiind bogată și variată.

Cea mai ofertată este pizza, de mai multe feluri, Pizzas de la Casa ce cuprinde Specialitatea Casei și Specialitate Güerrín ce pot fi cu jambon, mozzarella, măsline, Fugazzetta simplă, sau cu jambon, mozzarrela, Pizzas familiars, mai multe tipuri de Pizza cu mozzarella, măsline, ceapă, anșoa. O ofertă specială este Especiales Güerrín, specialitățile pizzeriei, ale căror denumiri sună frumos, Super, Extra, Ideal, Maistru, Suprem, Mare, Güerrín, și-mi place cum sună, cu diverse umpluturi de jambon, ceapă, ouă, anghinare, …. Oferta cuprinde și o gamă variată de specialități, Especialidades cu ciuperci, felii de roșii, fructe, sparanghel, creveți, caracatiță, fructe de mare, jambon sau cu brânză argentiniană de diferite feluri. Se mai prepară Empanadas prăjite sau coapte la cuptor, umplute cu Carne de porc, vită sau pui, cu brânză sau jambon și Pascualina, vorbeam mai sus despre ele.

Oferta de Băuturi cuprinde Băuturi nealcoolice, apă minerală, băuturi răcoritoare din gama Pepsi, sucuri, limonate, Bere de diferite tipuri, Vinuri albe și roșii servite la sticlele uzuale, la sticle mai mici sau la pahar.

După un studiu nu prea îndelungat am decis să luăm de la Specialitățile Casei, o Pizza Especial Güerrín, pizza medie, și o Fugazzetta. De băut am cerut Apă plată și o Bere Quilmes Cristal, Quilmes fiind simbolul național al berii argentiniene, brandul lor cel mai popular.

Am primit mai întâi berea și apa și, personalul de la cuptor fiind destul de numeros după mai puțin de 15 minute au sosit și pizzele, plăcute, apetisante, însoțite de ketchup, piper….

Pizza Güerrín avea un blat subțire, delicios, se topea în gură și un topping cu mozzarella, jambon, ardei roșu și măsline, Fugazzetta cu jambon și ceapă avea blatul mai crocant, ambele toppinguri erau mari și bune, cu ingredientele bine proporționate, ceapa nu se simțea ceapă, cu arome plăcute și gusturi deosebite în care componentele se simțeau separat și împreună.

Berea a fost rece, pizzele atunci scoase din cuptor și, ca de obicei am mâncat frățește, nu pot spune care a fost mai bună, bune amândouă, așa că cei ce ajung în Buenos Aires să treacă și pe acolo. Pizzeria este recomandată și de prețurile bune pentru cantitatea și calitatea oferită, pe noi ne-a costat 24 euro, de atmosfera autentică, unică în oraș și de personalul promp, amabil și atent, Güerrín fiind una din cele mai căutate și apreciate Pizzerii din Buenos Aires. Merită, așa pizza nu am mai mâncat, gust, blat, se topea în gură, era altceva…

La Aguada Restaurant

Este un Restaurant - Bucătărie Regională, cu specific vechi, se spune rețetele sunt aduse de la Ferma La Aguada din regiunea Tucumán aflată la peste 1.200 kilometri nord-vest de Buenos Aires de un strănepot al celui care, în urmă cu vreo sută de ani, a creat deliciose empanade, tocane suculente și rafinate produsele de patiserie. Sunt renumite Empanadas Tucumán lucrate manual, aluat crocant și proporții ideale de aluat și umpluturi de carne de vită, pui sau măruntaie, în amestec cu stafide, ceapă, ouă fierte tari, ardei și chimen, coapte într-un cuptor de pământ.

Se află la vreo 500 de metri de Bulnes Eco Suites, hotelul în care stam, și la mai puțin de 300 de metri de Stația de Metrou Bulnes, în Str. Billinghurst 1862, site laaguada.com.ar, se pot face rezervări și la thefork.com.ar. Este deschis zilnic între orele 11 –15:30 și 19 –23:30.

Pe Tripadvisor este apreciată cu 4,5 puncte din peste 330 de recenzii, pe Google Maps cu 4,4 puncte din peste 650 de recenzii.

Și aici eram în zonă așa că am intrat în micul restaurant, fiind liber la acea oră am profitat și am făcut câteva poze, apoi am luat loc la o masa și o tânără ne-a prezentat foarte repede oferta lor.

Cap de listă în Meniul Aguada sunt Empanadas Tucumán umplute cu Carne tocată cu cuțitul, cu Șuncă si brânză, cu Pui în sos de ardei gras și ceapă și Espanadele Tambur cu brânză, Umeda cu porumb, busuioc și brânză, mai sunt și altele, pentru ele Am Fost Acolo.

Celelalte preparate m-au interesat mai puțin, dar se prepară o gamă variată de Comidas, le spun ei, Mâncăruri le-am spune noi, Fripturi de vită, vițel, porc cu garnituri de fasole, porumb, dovlecei, morcovi, cartofi, piersici, vită, roșii, stafide și cârnați, Rulade și Tarte cu carne de vită, vițel, cu cartofi, ardei gras, ouă, măsline. Sunt oferite diverse Ensaladas, interesante fiind Cezar cu pui, cu salată de mix verde cu piept de pui la gratar, felii de brânză și Aguadita cu salată, roșii, ou, ceapă, morcovi. Deși se mândrește cu rețete de o sută de ani, La Aguada modernă oferă consumatorilor vegan mai multe feluri de Comidas Veganas, Burgeri pe bază de porumb, ardei gras, ceapă simplă sau caramelizată, busuioc, linte, cartofi, roșii, roșii caramelizate.

Băuturile pe care le servește sunt Băuturi nealcoolice, apă minerală, băuturi răcoritoare din gama Coca, sucuri, limonate, dar și alcoolice, Bere de diferite tipuri, Vinuri albe și roșii, servite și la pahar sau la sticle mici, 0,375 litri.

Am comandat 5 tipuri diferite de Empanadas Tucumán, cu Carne tocata cu cuțitul, cu Șuncă și brânză, cu Pui cu sos de ardei gras și ceapă, Empanadas Tambur cu diferite tipuri de brânză, Bere Quilmes Porron neagră și ca desert Mousse de Dulce de Leche.

În timp ce așteptam comanda am descoperit că am stat la masa la care în urmă cu doi ani fără câteva zile stătuse Christian din România.

Servirea a fost foarte rapidă, cred că au trecut 10 –12 minute între preluarea comenzii și sosirea ei.

Am primit mai întâi berea pe care am achitat-o separat la bar, 3,7 euro, tot separat am plătit și Mousse de Dulce de Leche, în jur de 4 euro. Empanadas, arătau bine cum erau prezentate, și nota de plată pentru ele, 5,4 euro, prețul fiind același pentru toate tipurile ce se pregătesc La Aguada, toată consumația a fost de 14 euro cu o mică atenție. Nu am servit multe, am vrut să vedem dacă sunt așa de bune, sunt printre cele mai bune din oraș.

Empanadele aveau aluatul crocant, destul de fin și multă umplutură care se topea în gură, fiecare cu gustul ei, toate mi-au plăcut.

Mai aveam și altele restaurante pe lista mea, câteva din Puerto Madero renumite pentru mâncărurile lor, am vrut să merg la Restaurantul Cabaña Las Lilas, specializat în friptură, vita argentiniană, dar prețurile erau mult prea mari, undeva spre 25 euro de persoană, fără băutură, mai aveam de stat, nu știam cum ne încadrăm în buget, și chiar cu o rectificare bugetară tot nu ne permiteam, așa că...

Heladería Rapanui

Gelateria Rapanui este o afacere de familie cu rădăcini în Italia începutului de secol 20 unde se produc artizanal Înghețată, Ciocolată și FraNui, un produs relativ nou, specific ei, tot și toate fiind creații proprii lucrate manual.

Ciocolata alba sau neagră poate fi sub formă de Trufe cu interior din spumă de ciocolată cu miez de nucă, migdale sau stafide, sau cu cremă de zmeură, căpșuni sau coacăze, cu fructe tropicale sau portocale, pot fi Negrese cu spumă de ciocolată, miez de nucă, Batoane cu nucă sau migdale și multe tipuri de Bomboane.

Înghețata oferită, foarte variată, poate fi cu alune, arahide, fulgi de nucă de cocos sau lămâie, poate fi cu ciocolată de casă, cu Rapanuinos, ciocolată cu fructe uscate, portocale și lichior de cireșe amare cu miere, există și Înghețată Rapanui și Înghețată Sambayon cu vin. Deviza lor, Înghețată așa cum trebuie să fie: fără coloranți, fără conservanți, fără arome, fără emulgatori sau aditivi alimentari, este respectată.

FraNui este specialitate RapaNui, zmeură delicioasă din Patagonia îmbrăcată în ciocolată cu lapte albă sau neagră.

În Buenos Aires, are nouă filiale, are site-ul chocolatesrapanui.com.ar, noi am fost la cea de lângă Palacio Paz, de pe Av. Santa Fe 772, deschisă zilnic între orele 10 și 24.

Am poposit la Gelaterie, eu pentru înghețată, bere nu aveau, pauză și răcorire binevenită la acea oră, fiind servită la pahar, înghețată mică cu o cupă, 2,6 euro, medie cu două, 2,9 euro sau mare cu trei cupe, 3 euro. Mulți serveau cu trei cupe, este explicabil prin diferența mică de preț, alții cumpărau la kilogram….

Repet, am prezentat prețurile în euro pentru că în Argentina devalorizarea este mare și am calculat prețul la paritatea de atunci, când am fost acolo.

Am luat o înghețată mare cu vainilla con nueces pecan, cu mousse de zmeură și înghețată rapanuino cu ciocolată, toate delicioase, …

După mine argentinienii-italieni sunt foarte pricepuți în ale înghețatei, chiar și cea industrială este foarte bună, Marca Freddo, tot italieni la origine, fiind foarte cunoscută.

Aceasta a fost prezentarea diferitelor locuri unde am poposit și am servit câte ceva în marele Buenos Aires…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 06.05.20 20:27:53
Validat / Publicat: 06.05.20 22:30:47
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA de SUD

VIZUALIZĂRI: 1255 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Buenos Aires, Pizzeria Güerrín, Fugazzetta cu jambon și ceapă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56600 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.05.20 22:29:31]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Buenos Aires?, BUENOS AIRES" (nou-creată pe sait)

webmaster
[06.05.20 22:35:20]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

mishu
[06.05.20 22:37:27]
»

@mprofeanu: Uraaa! am supravietuit, asta pentru ca tocmai am mancat de seara, ca la ce ai pus tu aici ajungeam la reanimare.

Produsele parca sunt facute in risipa, topingul parca este aruncat peste produse ca si cand ar vrea sa nu se vada nimic din blat, mi-a placut tot ce ati luat si mi se par aparte fata de cele cu acre suntem obisnuiti de obicei.

Si mi-a mai placut diversitatea produselor, e clar ca ti-ai facut temele, si din cate am vazut si Cristian din Romania .

Felicitari, votat cu mare drag. ​​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[07.05.20 18:36:19]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[07.05.20 18:56:11]
»

@mishu: Mulțumesc frumos pentru ecou!

Este adevărat că mi-am făcut temele de acasă, citisem despre această pizzerie pe mai multe bloguri, este considerată printre cele mai bune și o recomand cu plăcere...  

Produsele mi s-au părut mai naturale, bune, îmi pare rău acuma că puteam să mai merg să mai mănânc câte ceva acolo, dar am preferat mâncarea gătită de la Carrefour, era unul lângă hotelul nostru și stând în acest circuit 21 de zile orice economie pentru noi conta... Acum însă îmi dau seama că ....

Cu mult drag,  !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Buenos Aires?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067651987075806 sec
    ecranul dvs: 1 x 1