GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Alt Shift - alt restaurant bun in Bucuresti
Eu nu prea ma omor dupa hipstereala, lumberjacksi si metrosexuali. Sa fie varsta, sa fie educatia "de odata", sa fie specificul activitatii pe care o desfasor, nu stiu, dar asta este adevarul. Lucru care se transmite in toate, inclusiv in placerile culinare; cel putin la mancare, sunt total conservator, adica prefer oricand o carciuma simpla dar cu mancare buna, nene, in detrimentul unei bucatarii fusion. Si daca mancarea mai este si "afordable", vorba rusului, cu atat mai bine.
In schimb, serpoaica, care e in categoria de varsta inferioara (deocamdata), conform clasificarii AFA, e atrasa mai mult de experimentat gusturi inedite si locatii noi. In plus, ea are si avantajul cardului business de firma, cu bugetul aferent pentru protocol, asa ca impreuna cu colegii de serviciu experimenteaza restaurante noi.
Revenind la subiect, cum orice familie respectabila de serpi isi serbeza aniversarile, asa si eu m-am oferit, galant, sa fac o rezervare la o locanta unde sa petecem o seara incantatoare. Spre deosebire de anul 2018, cand am jucat in deplasare (vezi aici), aniversarea de anul trecut ne-a prins intre vacantele din Turcia (aici) si Grecia (din nou in insula Paxos), asa ca a trebuit sa jucam pe teren propriu, in Bucuresti. Si solicitarea a venit clar: dupa ce terminam serviciul - ca a picat in timpul saptamanii - mergem la Alt Shift, pentru ca este cool, mancarea este buna si putem sa savuram in tihna o cina.
Asadar, am facut rezervarea telefonic, si in ziua programata, putin peste ora 18.00 ne-am intalnit la metrou la Universitate, fiecare venind de pe o magistrala de alta culoare (da, stiu, suntem niste saraci care merg cu metroul). Pana la restaurant am facut 5 minute maxim, adica am ocolit Universitatea si am asteptat la 2 semafoare pana pe Str. Constantin Mille, nr. 4 - strada de pe laterala din dreapta a Centrului Militar National. Am urcat scarile iar la intrare ne-a intampinat o domnisoara zambitoare (cum toate ar trebui sa fie intr-un restaurant), care ne-a ghidat in sala din stanga si ne-a indicat o masa libera de 4 persoane.
Dupa vreo inca 5 minute, cat ne-am racorit, ne-a luat in primire un tanar care ne-a adus meniurile; dat fiind faptul ca afara erau 50 de grade la asfalt, am comandat repede o bere la draught si un cidru, sa ne racorim, iar pana au venit bauturile ne-am orientat si la mancare: serpoaica a comandat o portie de tagliatele verzi iar eu o friptura de porc cu cartofi si sos, plus o salata greceasca. E drept ca ospatarul s-a uitat crucis la mine, si mi-a spus, textual: sa stiti ca friptura noastra este destul de mare iar salata greceasca umple un bol, s-ar putea sa fie prea mult. L-am rugat sa le aduca pe toate si mai vorbim noi, la final...
Incet, incet, restaurantul a inceput sa se anime, semn ca (virgula) corporatistii au terminat programul de lucru si se aduna la socializare.
Intr-adevar, Alt Shift este un loc potrivit pentru socializare: este amenajat modern, are personal tanar, preturile sunt obisnuite pentru Bucuresti, este situat in centru si mai are si clubul frate la parter. QED!
Mancarea a venit relativ repede, adica nu tin minte sa ne fi deranjat timpul de asteptare, cu atat mai mult cu cat chiar ne era foame, dupa o zi de munca plina. Cert este faptul ca portiile au fost generoase iar gustul foarte, foarte, bun. Intr-un top personal, friptura de porc este, clar, intr-un top 3: suculenta, asezonata cu tot ceea ce trebuie si exact cat trebuie si maaaare. Iar cartofii de langa si sosul nu au facut decat sa intregeasca gustul foarte bun. Plus salata greceasca, pfuuuu, a mers la marele fix (mie nu imi place sa mananc salatele la antreu, mai ales salata greceasca, preferata mea).
De asemenea, serpoaica a fost incantata de tagliatelele ei verzi cu carne de vita, si, in pauze, a mai furat o rosie cu branza feta din salata mea.
E, cand a venit tanarul ospatar sa debaraseze, si a vazut farfuria mea goala, salata kaput si berea lipsa, mai ca nu si-a facut cruce invers, desi eu l-am avertizat... Am glumit un pic cu el, eu am mai cerut o bere iar serpoaica l-a rugat sa ii faca o recomandare pentru desert (de fapt, sa fiu sincer, l-a rugat sa ii aduca desertul pe care il savureaza doamna cu bluza fuxia (???) de la masa alaturata), pentru ca arata foarte bine.
Si intr-adevar, tortul de bezea cu fructe de padure a fost foarte, foarte bun, atat doar ca nu se prea potriveste cu Carlsbergul.
La sfarsit, am platit 161 lei cu cardul, am pus si 25 lei in plic pentru serviciu, si dupa 2 ore si jumatate petrecute in tihna, la racoare, in care, in mare parte, ne-am povestit ziua de la serviciu si ne-am intrebat ce prostioare or face serpisorii la bunici, am luat-o inapoi spre statia de metrou (da, stiu, suntem niste saraci care merg cu metroul).
 
Una peste alta, pentru Alt Shift ofer nota 9, pentru gustul mancarii si generozitatea portiilor. As oferi cu drag nota 10, daca bauturile ar fi la un pret mai prietenos. In ceea ce priveste ospatarii si picolii, desi se vede ca ei incearca, nu le prea iese pentru ca, in loc sa urmeze o scoala profesionala, sa fie intr-adevar buni si sa castige bani adevarati din asta, au ales sa urmeze cine stie fomre de invatamant superior... Oricum, asta este o problema din ce in ce mai des intalnita in industria HO-RE-CA din Romania.
Daca as mai reveni? Pai, deja am facut-o de vreo 2 ori.
Pofta buna va ureaza mamba_neagra!
Trimis de black_mamba in 03.03.20 19:01:21
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@black_mamba: Nu am sa mai comentez, am mai facut-o intr-un ecou zilele trecute la acelasi restaurant, mie im i place, am fost acolo de vreo 2-3 ori si l-am trimis si pe sot cu prietena lui (iar ei sunt 60+ si au fost multumiti).
Este un loc care imi place, cu mancare buna, chiar daca preturile putin peste medie. Merita, si am sa mai merg.
Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ