GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe urmele lui Mishu la Alt shift
“Cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa”: un proverb destul de adevarat daca ne gandim la copilarie, dar aplicabil si la o varsta mai matura, asa ca a mea.
Si uite asa a venit si ziua, sa-mi invit o prietena, fosta colega de liceu, care traieste in Franta si cu care m-am vazut cu ceva ani in urma la intalnirea de 40 ani de la terminarea liceului, lucru marcat de Mishu in acest articol
Am ales restaurantul “Alt Shift”, fumat de doua ori de nevasta-mea, deoarece este central, aproape de gradina Cismigiu, ce trebuia traversat dinspre hotelul Trianon unde era cazata frantuzoaica mea. Am traversat pe inserat frumosul Cismigiu impreuna cu ea la brat (caci am luat-o de la hotel) si destul de usor, adica repede am ajuns si la hotel Capitol (fost Berlin), de unde am amintiri placute din vremea studentiei, fiind si vis à vis de braseria Capsa. In aceeasi cladire cu Capitol, putin lateral si la etaj se afla restaurantul Alt shift unde am intrat la fix 19.00 caci aveam rezervare pentru 2 ore (asa am gasit fereastra libera)
Mesele in restaurant erau de doua feluri: cu scaune inalte tip bar in mijloc si de jur imprejur cu bancheta si scaun normal. Bineinteles ca am oferit bancheta frantuzoaicei, dupa ce am fost condusi de o domnisorica imbracata adecvat la masa rezervata. Ne-am dezbracat, am pus hainele pe bancheta in timp ce ma uitam dupa cuier (nu l-am reperat). Scaunul putin cam ciudat caci am cazut pe spate.
Imediat ni s-au oferit meniurile pe care o sa le vedeti in poze si a inceput discutia: ce luam?
Frantuzoaica mea, dupa mai multe incercari, a luat un preparat din peste, “Butterfish cu orez verde si lamiae”, iar eu invariabilul “Snitel de pui Shift”. Bineinteles si o salata de sezon cu rosii si castraveti, salata verde si rucola. Am cerut si o chifla. Ma asteptam sa fie mai proaspata, dar a fost buna. Am mancat-o numai jumatate.
La alegerea bauturii a aparut o problema, asa ca chelnerul a insistat sa ia comanda pentru mancare ca sa apuce bucatarul sa o pregateasca pana alegem bautura.
Si asa a si fost. A venit mancarea inaintea bauturii caci am fost foarte nehotarati in alegerea ei.
Dorinta frantuzoaicei a fost un vin romanesc caci restul de vinuri se tot gasesc in Franta.
Asa ca, renuntand la Berea neagra, s-a ales Tamaioasa romaneasca, lucru agreeat de mine caci fiind din Focsani am fost intarcat cu vin.
Pozele or sa vorbeasca. Imi pare rau ca nu am pozat decat barul din laterala si datorita faptului ca am fost foare foarte absorbiti in depanare amintirilor am uitat sa folosesc toaleta deci nu va pot spune nimic despre ea. Am mancat, am vorbit, am baut tamaioasa, atmosfera foarte foarte buna. Nici nu-mi mai amintesc ce fel de muzica era in jur, chelnerii foarte foarte atenti cu noi.
Mai era un pic de timp si se implineau cele doua ore rezervate asa ca am trecut amandoi pe bancheta si ne-am aratat reciproc pozele de pe telefon, discutii si iar discutii si bineinteles un WhatsApp rapid cu Mishu pe video si fiecare cu casca lui. Cred ca cei cu rezervarea ne-au vazut asa entuziasmati incat cele doua ore s-au prelungit spre trei si nimeni nu ne-a ridicat de la masa.
Si hait! A venit momentul Nota: 123 lei. O nimica toata. Dar nu sunt lasat sa o platesc. Caci in Franta de ziua cuiva (a mea la sfarsit de martie) toti prietenii si colegii se aduna si platesc masa celui sarbatorit. Si daca a fost ziua mea s-a lasat si cu un cadou: Printre altele un ghid cu “Les chateaux de la Loire” pe langa care locuieste frantuzoaica si o invitatie sa venim sa le vizitam.
O sa vedeti ghidul in poza.
Si uite asa am iesit la aer, unde drumul spre hotel nu a mai fost asa rapid ca la dus si bineinteles ca dupa 22, am ocolit Cismigiul si am mers pe la drumul mare (boulevard).
A ramas bineinteles sa comunicam in continuare, sa vorbim si sa ne mai vedem si aici si in Franta.
Si ca sa inchei in acelasi stil cum am inceput, va spun eu ca, din experienta mea, pisica mananca soricelul si de ce nu chiar sobolanul.
Trimis de ADY57 in 08.04.19 22:49:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ADY57); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ADY57: la mulți ani!
Amfostacolo și eu, anu' trecut, dar încă n-am apucat să scriu despre el... Bine că ați făcut-o voi!
@ADY57:
La mulţi ani fericiţi!
”A venit momentul Nota: 123 lei. O nimica toata. Dar nu sunt lasat sa o platesc. Caci in Franta de ziua cuiva (a mea ieri) toti prietenii si colegii se aduna si platesc masa celui sarbatorit.
Nu ştiam, dar este interesant. Bune obiceiuri au francezii ăştia
Dacă nu uit până la vară, mă dau şi eu "franţuzoaică" de ziua mea, poate scap de cheltuieli
Să vă fie de bine!
@ADY57: Bravo, Ady! Bine ca stiu despre ce-i vorba, ca altfel... maaare tupeu ai sa scoti frantuzoaice la restaurant si sa dai totul pe fata, in scris!
1. Daca scrii in continuare de lungimea asta articolele, vei fi prietenul meu pe vecie (nu ca n-ai fi si acum! Dar si mai prieten!)
2. Imi place pana la extaz P02 cu explicatie cu tot! Am inteles de ce e asa, vazand P06. Altfel nu-mi explic!
3. Ma abtin de la alte comentarii, ca ma da @Admin afara de pe sait!
Concluzie: imi place tare ce si cum scrii! Si, daca aveai vreo indoiala, esti urmarit!
@nicole33:
”Dacă nu uit până la vară, mă dau şi eu "franţuzoaică" de ziua mea, poate scap de cheltuieli
= explicabila uitarea la cantitatea apreciabila de ani pe care o vei aduna tu la vara! Dar pentru asta exista prietenii: sa-ti aminteasca ce frantuzoaica esti!
Foarte frumos! Foarte frumos ca ai scos frantuzoaica la restaurant si mai frumos e ca ai scris tot cu manuta ta. Asta, asa daca "pisica" are nevoie de o dovada!
Sa fii sanatos, alaturi de "pisicuta" si sa va plimbati si pe la frantuzoaica!
@ADY57: Fain!
Urmatoarea ''aroganta'' ar fi sa iesi la restaurant cu cea mai buna prietena a sotiei. Numai sa nu se transforme pisica in tigru...
@Dragos: Scuze de intarziere.
Multumesc ptr. urari si primul ecou.
@nicole33: Nu numai tu trebuie sa te dai frantuzoaica ci si cei care te sarbatoresc. (Vezi cazul meu)
Multumesc de urari.
@Zoazore: Eu astept celelalte comentarii.
Ori cum multumesc de aprecieri
@DOINITA: Multumesc de aprecieri si ptr. ca esti prima care ataci problema "pisicuta".
@Flaviu: Ma inveti la prostii.
Problema e ca nu stiu care este cea mai buna prietena.
Poate aflu acuma cu ocazia asta. (oare o sa se faca coada?)
@ADY57:
”Nu numai tu trebuie sa te dai frantuzoaica ci si cei care te sarbatoresc.
Corect! Uite la asta nu m-am gândit
”Multumesc de aprecieri si ptr. ca esti prima care ataci problema "pisicuta".
Să fii tu sănătos, pentru că au existat multe alte comentarii pe tema "pisicuţei", dar pe Facebook, iar "pisicuţa", deşi departe, este cu ochii pe tine şi ştie tot
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ