GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ma ‘ntorc la tine, iar si iar.... dar nu mare albastra ci Restaurantul Chong Qing, Bucuresti
La acest restaurant pot spune ca aproape mi-am facut abonament, daca vreau sa merg la chinezesc aici merg. La fel si acum cu venirea mea in tara, si desi v-am mai povestit despre el aici vezi impresii, dar cum au trecut vreo doi ani de la acele povesti, va mai improspatez memoria cu prezenta lui. Acum nu stiu cati dintre voi sunteti fani restaurante chinezesti si nici eu nu eram pana nu am ajuns in China, si cum nici dupa aceea nu pot spune ca am capatat mai multa experienta, a fost nevoie de un coleg de la cursul de chineza care sa ni-l recomande (spunandu-ne ca cei de la Ambasada Chinei mananca des aici) si cu care am si facut de altfel prima iesire acolo.
Adresa este si ea aceeasi din articolul mentionat mai sus, adica Str. Pache Protopopescu nr 28, la intersectia cu strada Traian, pagina oficiala restaurantulchinezesc.ro
Daca sunteti in zona si va uitati inspre restaurant pot sa va garantez ca nu o sa va tenteze sa intrati (drept dovada ca era langa mine si nu ma tenta). Din strada o sa vedeti o reclama luminoasa (seara) pe care este scris numele restaurantului, si doua lampioane agatate de un cablu luminos ce da contur intrarii. De fapt intrati intr-un gang, apoi intr-o curte pustie pe vreme rea si in capatul curtii restaurantul. Afara este si o masuta pentru fumatori si cam atat. Localul are parter si etaj, la parter sunt doar cateva mese, mai multe sunt la etaj unde sunt de altfel doua saloane.
Si a venit si prima intalnire cu o gasca de prietene (de fapt doar 3 au putut in final sa vina) dar cum eu am ajuns inaintea lor am facut ceva poze si pentru ca stiam si ce vor sa manance am facut si comanda. Au venit si fetele dar si comanda si bautura iar fetele spuneau: Hai noroc! Iar eu Hai mai incolo! Ca prea aratau bine. Si asa de dor mi-era de aceste feluri ca nu stiam din ce sa iau mai repede... asa ca dupa ce zgarmasem bine prin platouri mi-am adus aminte ca nu am facut poze. Asa ca ce mai zici acum Carmen despre sotul tau? Vezi ca se poate si mai rau? Asta e, am facut ceva poze, dar arata prea urat ca sa le pun, am sa va descriu insa, dar spre norocul meu, lucrurile nu erau definitiv compromise, in mai putin de o saptamana urma sa ajung din nou.
Sa va spun ce am luat la tura aceasta, si am sa pun si codurile, in caz ca va tenteaza si ajungeti pe acolo sa va fie mai simpla identificarea:
- Vinete prajite cu usturoi – o nebunie, se topesc in gura, nu le puteti rezista
- Pui cu urechi de lemn – lasati deoparte imaginatia (adevarul este ca si eu ma gandesc cum arata niste pui cu urechi de lemn), sunt ciuperci cu pui – alta nebunie, de fapt nu am sa mai spun asta deoarece tot ce ne-am luat era perfect pe gustul nostru, nu ne-a dezamagit nici de data aceasta
- Vita la placa incinsa – vita ti se topea in gura
- Porc la placa incinsa – la fel de bun
- Nelipsitii cartofi prajiti, un platou plin cu cartofi taiati betisoare subtiri si prajiti in wok, cu usturoi si ardei iute
- Orez cu ou si legume, yummy, yummy
- De baut s-a baut bere si limonada
Normal ca am plecat de acolo prin rostogolire insa tare satisfacute
Si asa cum va spuneam, la o saptamana am ajuns din nou, nici o schimbare (majora) in restaurant decat ca de data aceasta am avut masa la etaj si m-au deranjat teribil 3 copchii pe care parintii ii lasau sa urle cat vor (se vede ca nu au citit prima pagina din meniu) ca la un moment dat mai in gluma mai in serios m-am intors la copchil si mamica si zambind (asa, tipic mie) i-am spus ca putem incerca sa vedem cine are tignalul mai mare (stiam ca voi castiga net), in fine cand au plecat am crezut ca sunt la sanatoriu, o liniste de imi tiuiau urechile.
De data aceasta m-am intalnit cu verisoara mea si sotul ei, iar eu in sfarsit mi-am luat si sotul dupa mine.
De comandat am comandat:
- Vita la placa incinsa – sa nu va mire, este bestiala (am mai schimbat cu nebunie, dar sensul este acelasi)
- Porc gong bao (cu legume aldente si alune) – o bunaciune nu alta
- Aripi pui cu ardei iute (la care s-au luat doua sosuri, sos picant si sos coltunasi)
- Cartofi prajiti (sa vada si ei cum sunt si chiar le-au placut, iar eu am luat si pentru acasa)
- Orez cu ou si legume dar si simplu
- Taitei cu sunca si legume (pe care i-am luat si acasa si dintr-o portie au mancat amandoi flacaii)
- De baut, am inceput cu bere (de sete) si am terminat cu vin (rosu si alb) ca stiti cum e vorba: “ Vinul dupa bere, e o mare placere! ” si pentru volum si ceva apa
Si am stat la povesti pana s-a facut vremea sa mergem acasa sa le ducem baietilor mancarea ca altfel am mai fi stat. Daca cu prietenele mele am mai fost aici si de cate ori ne intalnim ele vor numai aici, acum verii mei erau “New entry” aici si cum sunt fani mancare chinezeasca eram curioasa de reactia lor. Reactia a fost una chiar foarte buna, varul era in stare sa roada si oasele, sa linga si farfuria.
Cat au fost sumele platite? Prima nota 195 lei iar a doua 217 lei iar ce am luat separat (pastele si cartofii 41 lei).
Acum va invit sa vedeti si pozele (asa partiale) dar sa si vedeti ce bunatati prezinta bucatarul va invit sa vedeti si filmuletul youtube
Trimis de mishu in 14.11.18 21:51:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Dragă Mishu, dacă și tu și alți AFA-isti cu vechime în muncă uitați de poze și vă înfigeți în mâncare, îmi absolv soțul de o asemenea culpă.
@Carmen Ion: Ti-am spus la un articol scris de tine ca am comis-o, insa trebuie sa intelegi gurmanzii, mai ales ca ei mananca de doua ori, prima data de foame, a doua oara de placere.
Iar pentru mine urmeaza o perioada si mai grea, sarbatorile de iarna, maine avem iar o iesire cu colegii pe Cheile Kundler, astia isi gasesc in orice, eveniment de sarbatoare, ba vin vacile la vale, ba s-au facut castanele, cred ca si cand da firul ierbii isi cauta prilej, iar noi atat asteptam, apoi vinerea viitoare, tot acolo avem petrecerea de Craciun cu departamentul nostru, apoi suntem invitati cate unii si de alte deartamente, mai trebuie sa iesim cu colegii la un Targ de Craciun sa bem vin fiert, nu stiu daca se va mai face si petrecerea de Craciun a firmei, asa ca urmeaza o perioada tare grea pentru mine .
Dar noi sa fim sanatosi (ca acum sunt racita cobza) ca le-om duce pe toate la bun sfarsit .
Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, o seara linistita.
@mishu:
Am luat şi pozele la rând şi... am supravieţuit .
O recomandare bună, de ţinut minte, când mi-o fi poftă de mâncare chinezească.
Să vă fie de bine!
”Dar noi sa fim sanatosi (ca acum sunt racita cobza) ca le-om duce pe toate la bun sfarsit
Însănătoşire grabnică, Mishule!
Trebuie să fii în formă perfectă, pentru că te aşteaptă o perioadă taaare grea Din petrecere în petrecere nu este o sarcină uşoară deloc
@Carmen Ion: trebuie sa recunosc ca si mie mi se intampla uneori, nu des, dar o patesc si sotul meu e cel care imi aminteste
Nu sunt fan mancare chinezeasca, dar nu se stie... pozele arata trasnet.
Am vazut ca i-ai facut poza si celui cu tignalaul? Sa-l tii minte?
Sa va fie de bine si insanatosire grabnica, ca ai treaba!
Să fiu eu (şi tu) sănătoase de câte ori m-am repezit să mănânc uitând să pun poze. Cum restaurantele făceau parte din itinerariul unor excursi, nici bonul, nici numele locantei nu-l mai reţineam căci ˝şi uitarea e ´n legile omeneşti n-am mai scris despre ele. Din reviewul tău am înţeles ce şi cum, dar n-am avut curajul până acum să servesc ceva într-un restaurant chinezesc. Mă tratez doar cu conţinutul reviewurilor pe care le scrii atât de frumos... Cât despre vita la placa încinsă, şi acum după vreo doi ani mai am semn pe piele de la arsură cu o vită argentiniană.
@mishu: Mooaaamaa, @mishu, da' ce agenda incarcata ai! daca nu faci fata, zi si vin sa te ajut: impartim petrecerile-n doua si le rezolvam! Ca pentru ce-s prietenii? Nu s-ajute?
Eiii, nici eu nu-s fan chinezarii, sar imi place cum arata cartofii prajiti! Sincer, daca nu scriai, credeam ca puiul ala atipic (cu urechi de lemn) e mancare de prune
Bine, mie nu-mi plac chestiile picante, dar vinetele alea suna bine, cartifii prajiti la fel... Si nici vita n-as da-o deoparte!
Cine stie cum m-apuca si pe mine cheful de... exotic?
A, imi place mesajul de pe tabloul din P07! Asa bine le zice, ca nici mie nu mi-ar fi iesit!
Sa va fie de bine!
@nicole33: Am supravietuit primei petreceri, una tematica si foarte placuta, m-am intors aproape de miezul noptii acasa .
Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.
@DOINITA: Cel cu tignaul nu e in poza, erau 3 copilasi, in fine, cred ca pentru parinti a fost mai usor sa-i lase de capul lor pentru ca ei sa se simta bine, cei din jur nu mai contau.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@Michi: Trebuie sa punem odata de miniintalnire si acolo, problema este ca bucatele sunt gatite pe rand si asteptarea e cam lunga, dar merita.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@Zoazore: Chinezariile zau ca o sa iti placa, si chiar exotic nu este iar urechile de lemn sunt chiar delicioase. cat despre petreceri si alte alea, alea, sper sa supravietuiesc si da, poti veni si tu sa ma ajuti .
Si maine incep si primul targ de Craciun chiar daca sunt inca racita, nu-l pot rata pe acesta, sunt doar doua excursii acolo, una maine una in Decembrie, asa ca nu puteam rata, sper sa imi placa.
O seara frumoasa, multumesc pentru vizita si aprecieri.
Salivez! Sunt fan mancare chinezeasca, asiatica in general ????
@mishu: Lasă că te tratezi cu vin fiert și trece răceala!
Știi tu, cui pe cui se scoate!
Aștept să povestești Târgul de Crăciun.
@AncaGO: OK, data viitoare cand sunt in Bucuresti mai multa vreme iti dau mesaj si daca ajungi pe aici te invit cu mare drag sa vizitam impreuna acest loc. Pana atunci insa multumesc pentru vizita si aprecieri.
@Zoazore: Sa stii ca tare bun a fost vinul fiert, si ai vazut ca m-am tinut de cuvant. Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.
@mishu: @mishu: Offf!!!
Vremea de afara nu ne prea îmbia sa scoatem nasul din bârlog!
Ce ne-am gandit:
Hai sa comandam ceva de mancare!
Amatori de mancare chinezeasca fiind, ne-am amintit de ce povestisei despre acest restaurant si am zis sa incercam si acest restaurant.
Nemaipomenit de gustos!!!
Ne-au comunicat de la inceput ca este posibil sa dureze cam 2,5 ore livrare, dar a meritat pana la ultimul bob de orez sau pana la ultima bucatica de... ureche de lemn! ????
Inconvenientul a fost ca mancarea extrem de gustoasa, portiile mai mult decat generoase, puse in contact cu papilele gustative a doi pofticiosi au facut sa trecem la deplasarea prin rostogolire prin casa! ????
Multam de info!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ