GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pane and Pomodoro - pizza napoletană la București
Știați că de curând s-a deschis în București o pizzerie napoletană? ... nici eu…... am aflat întâmplător (citind ceva știri pe net) de această inaugurare, care s-a făcut în luna februarie 2018. Această pizzerie se află la etajul 4 al unei vechi clădiri complet restaurate/renovate de pe strada Cobălcescu, nr. 45. Este deschisă în colaborare cu o rețea de supermarketuri, în cadrul unui magazin de tip Concept-store.
Deși pe acea stradă poți găsi în weekend locuri de parcare, trebuie menționat faptul că magazinul dispune de o parcare interioară cu 68 locuri situate pe două nivele, care poate fi folosită și de cei care vor să ajungă la pizzerie.
Din articolele apărute prin diverse publicații, am aflat că este o pizzerie cu specific napoletan și că sunt folosite ingrediente aduse direct din Napoli și din regiunea Campania – tot din Napoli sunt Maestro Chef și pizzaioli. Cum noi suntem mari amatori de o pizza de calitate — și sincer nu cred că suntem un caz izolat :), ne-am decis foarte repede să mergem acolo – zis și făcut, la 2 zile de la citirea articolului, ne-am prezentat la, datorie, într-o zi de duminică, după ora prânzului. Nici nu am intrat bine în local și am fost întâmpinați de (am aflat asta ceva mai târziu) chiar șeful pizzeriei – un italiano vero (născut în Iseo, localitate aflată pe malul lacului cu același nume), dar care știa bine românește.
La acea oră erau ocupate doar vreo 3 mese, astfel că alegerea locului nu a fost grea. La interior se simte o atmosferă caldă și prietenoasă chiar familială. Localul arată foarte bine (avea o lună de la inaugurare), cu mobilier impecabil și lămpi deasupra meselor. În centrul salonului mare (mai este unul mai mic alături) este amenajat un spațiu care aduce cu un bar, unde se poate sta pe scaune înalte. În difuzoare se aude muzică (nu doar italiană), la un nivel decent astfel încât te poți înțelege om cu persoană, fără probleme.
Pe masă era meniul, format în principal din diverse sortimente de pizza, dar și de diverse aperitive (cu diverse feluri de brânză și salamuri specifice provinciei Campania). Dintre cele 20 de variante de pizza disponibile (chiar 21 dacă o luăm în considerare și pe cea de la desert cu banane și nutella), am ales o pizza Calzone napoletano și una Margherita cu prosciutto crudo și rucola. Ca băuturi am comandat limonadă, care este servită în borcane cu capacul găurit (pe aici intră paiul).
După vreo 10 minute a sosit și comanda noastră (vezi foto atașate) – pizza este delicioasă, iar mozzarella (din lapte de bivoliță) se simte că este adusă din Italia. Ingredientele nu sunt adăugate cu zgârcenie, din contră, mozzarella este din belșug. Busuiocul are acel gust adevărat, de grădină, iar prosciutto este minunat.
Pizza calzone are în plus brânză ricotta și salame napoletano, iar deasupra niște mozzarella. Toate acestea fac ca gustul acestor pizze să fie desăvârșit - exact așa cum trebuie.
Pe parcursul șederii noastre, șefu’ a venit de 2 ori să ne întrebe dacă totul este ok, astfel că am mai stat cu el la povești – așa am aflat că se va deschide tot în acest an, o a doua locație în zona Barbu Văcărescu cu același partener. Planul lor este să deschidă mai multe astfel de localuri în următorii ani, astfel încât să devină un lanț – așa cum este în Italia.
La final am fost întrebați dacă mai dorim ceva – eram sătui și am spus că nu, dar totuși am primit din partea casei limoncello (asta am văzut la primirea notei, că nu a fost inclus pe bon). O atitudine care le face cinste și se vede că standardele de servicii sunt mai ridicate – cel puțin acum la început, dar am speranțe că se va menține.
La fel trebuie menținută calitatea preparatelor, pentru că se cunosc cazuri unde totul a fost ok câteva luni (până s-a format clientela) apoi lucrurile s-au înrăutățit. Cum personalul de la cuptoare este școlit în Napoli, sunt șanse mari să nu dea greș.
Este adevărat că prețurile sunt ceva mai mari (o pizza costă între 24-45 lei aproximativ 5,5-9,5 euro), dar calitatea ingredientelor face diferența - cred că și costul chiriei are un rol în alcătuirea prețului…. părerea mea…. care este…. Celelalte feluri din meniu le vedeți în pozele atașate – ca exemplu o salată Caprese este 25 lei, iar o cafea costă între 8-12 lei.
Noi ne-am simțit foarte bine așa încât am trecut pe aici după câteva zile și am luat (la pachet) pizza Margherita – este foarte bună. Recomand călduros această locație, atât pentru calitatea produselor/preparatelor, dar și pentru atmosferă.
Trimis de BOGDAN DSN in 02.04.18 16:36:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
Mi-ar place sa mai incerc si alte pizzerii, asa ca m-ai castigat cu asta. Stii cumva au ajuns la faza 'livrare la domiciliu"? Mi-ar fi mult mai comod asa... ????
@iulian68: Sincer să fiu, nu am întrebat dacă fac livrări - totuși nu cred că se poate... cel puțin acum la început. Nici pizzeriile adevărate din Italia nu fac livrări la domiciliu
@BOGDAN DSN: As fi dat doua voturi daca se putea, trebuie neaparat sa o incerc cand ajung pe acasa.
Felicitari, votat cu mare drag.
Nu au preturi asa mari, foarte bine arata locul. Nu cred ca as nimeri taman acolo la etajul 4.
@mishu: Da, chiar trebuie să ajungi aici. Mulțumesc.
@adrianbogdan: Locul arată într-adevăr foarte bine... totul este nou.
Nu îți face griji - se urcă cu liftul direct din parcare... doar până la etajul 3, apoi pe câteva scări... și gata, ai ajuns. Ce nu faci tu pentru o pizza delicioasă, nu-i așa?
@BOGDAN DSN: Vezi cum ești?
Îmi faci poftă in săptămâna asta când speram să mai dau ceva kile jos de pe burtă
Off, mi-e pofta de pizza, poate ajung și eu acolo, după Paste.
Să știi că nu mai sunt mută, mi-a trecut și răceala, pot să te cert că mi-ai făcut poftă de mâncare la ora aceasta din noapte
Să vă fie de bine, salutări doamnei tale
@krisstinna: Îmi cer mii de scuze - știu că este Săptămâna Mare și se ține post. Dar poți să dai jos cele 2-3 kg propuse... localul va fi acolo și săptămâna viitoare
Dacă te ajută cu ceva, au și pizza vegetariană acolo, dar au și pizza la metru... vezi poza 6, rândul 3.
Fii bună și iartă un biet păcătos
Mi-a venit o idee - poate facem o mini-întâlnire aici... doar pentru cei pasionați de pizza... ce zici?
@BOGDAN DSN: Arată bine, este nou, sper să se deschidă mai multe și să-și mențină ștacheta și, o dată, de gust, poate i-oi trece și eu pragul!
@BOGDAN DSN: Eu nu țin post, fumez și beau cafea, am părul mov, port decolteuri, sunt păcătoasă “pură”
Doream sa nu mănànc carbohidrați, să mai slăbesc nițel dar văd ca nu-mi iese.
Ete ca vineri fug la un AI cu Cami, să vezi ce post cu torturi țin eu patru zile
Merge o intalnire acolo, e grozava ideea!
Gata, nu va mai certați, acum a venit pizza! Quattro Stagioni, 40cm. Seara buna! ????????
PS pe cuvant ca am comandat după articolul asta! Bogdan, pun eu mâna pe tine! ????????
@iulian68:
”Bogdan, pun eu mâna pe tine!
= e de bine?
Cu ce ti-ai luat pizza?
@iulian68: Să-ți fie de bine!
O să încerc să nu fiu prins !
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ