GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
* NOTĂ Restaurantul apare ca ÎNCHIS
La han la Traian – fiindc’ a mai trecut un an
Acum ce sa fac, mi s-a parut mai amuzant un astfel de titlu dar cu ce ocazie ne-am adunat iar la un restaurant ca sa ne “simtem bine”? sa zicem ca a mai trecut un an de cand serbam acelasi eveniment anual, iar aniversarea a fost in aceeasi formatie completa, eu, sotul, mama si copiii... De obicei mergem undeva in vecinatate din comoditatea de a circula fara a lua masina salvand astfel onoarea soferului nevoit sa bea limonada.
Am avut doua propuneri pentru zona, insa sfetnicul meu de taina (adica flacaul cel mare) a zis: “Hai “La han la Traian”. Acum cinstit vorbind, a fost si putina manipulare deoarece citisem cu ceva vreme in urma articolul scris de @danaeldreny vezi impresii si ma tenta locul.
Adresa este Strada Mihail Georgescu 24 (langa parcarea de la Mega Image- Hala Traian), pagina oficiala lahanlatraian.ro
Ca sa pastram insa aparentele, cu o zi inainte m-am intalnit cu sfetnicul sa vedem localul. Dragut de la intrare insa pentru el nu era suficient asa ca si-a comandat o ciorba de coada de vaca, am gustat si eu, grozava.
Despre local ce pot spune, e interesant ca in aceasta zona sa dai peste un astfel de local traditional si care te transpune intr-o alta lume.
Imi pare rau ca nu era vremea favorabila si sa stam afara si ca sa-mi justific opinia am sa va spun cum arata exteriorul. Primul lucru pe care il remarci este un foc care arde intr-o caruta. Normal ca totul este aranjat astfel incat asta sa vezi si zau ca nu m-a interest altceva. Pentru ca afara este frig, pe scaune exista blanuri de oaie cred care sa te faca sa nu simti frigul de afara. Scaunele au spatarele inalte si sunt decorate (sculptate si pictate) cu otive rustice, bucatele sunt servite (majoritar) in ulcele de lut sau farfurii ceramice.
Sambata era cum era, insa duminica ea si mai si, adica era o petrecere ceva mai mare, iar in curte un berbecut se rotea astfel incat sa fie cuprins de caldura pe toate partile, era scuza noastra de fapt in asteptarea lui.
Ne-am asezat la masa (aceeasi unde cu o seara in urma spionasem locul) si am primit meniurile si aproape imediat dupa aceea am fost cinstiti din partea casei cu cate o tuiculita. Va dati seama, singurii care aveam voie sa ne dezinfectam cu alcool eram eu si sotul, astfel avand in vedere prioritatea de care beneficiam am facut pe din doua, adica 3 paharute eu, si sotul 2 (dar sa stiti ca nu le-am consumat de tot am mai lasat in pahare) si am primit si promisiunea de a primi din berbecutul care ne zambise din protap (sau era doar o parere). Am primit in final si din berbecut si a fost ok.
Am consultat meniul (nu ca ar fi fost bolnav, ci sa vedem ce ne alegem) iar in final alegerea noastra a insemnat: niste icre pe felii de lamaie, o ciorba de burta (nu ma asteptam ca cel mare sa vrea ciorba), pulpe de pui la gratar, piept de pui la gratar si cumetrie la ceaun (astea rau interesante, erau cateva tipuri de carne si carnati la gratar, castraveti murati si gogosari acri si mustar), cartofi prajiti si salata, udate cu bere cu sau fara alcool si limonada, iar ca desert sotul meu a dorit lapte de pasare.
Pareri despre produse: in general ok, mama, a nu a fost incantata de icre (ca ea nu le face nimeni) dar nu pot spune ca au fost rele, carnea a fost ok, cartofii mi-au placut ca au fost naturali, dar in schimb atmosfera a fost una foarte placuta. Era un taraf care canta de zor (mai ales ca era o taiere de mot si lumea era pusa e chef) si mai era o aniversare in zona unde au mai tras ceva cantari, la noi nu s-au oprit gandind ca suntem numeric prea putin cantitativ, dar nu pot spune ca mi-a parut rau mai ales ca telefonul suna aproape in continuu.
In loc de concluzii pot spune ca ne-am simtit destul de bine, atmosfera pe langa taraf este asigurata si de scaunele care reprezinta diferite figure si ne amuzam incercand sa gasim asemanari cu noi, dar si de acel aspect traditional asigurat de decorurile traditionale.
Nota de plata a fost 254 lei pe bon, un pret acceptabil, am platit si ne-am indreptat spre casa. O surpriza placuta, la iesirea din curte ne astepta spatarul care ne servise ca sa ne ureze o seara buna. Si daca tot am adus vorba de ospatar si el a fost motiv de amuzament, era in prima zi de lucru aici (ca varsta cred ca era undeva la vreo 40 de ani) si era depasi de unele amanunte din meniu, dar a fost amuzant.
Asadar a fost o seara frumoasa petrecuta cu familia, asteptam urmatoarea aniversare, iar pe voi va poftesc pe acolo.
Trimis de mishu in 29.10.17 23:18:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
21 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Carmen Ion: Multumesc frumos pentru vizita si urari.
@mishu:
”O surpriza placuta, la iesirea din curte ne astepta spatarul care ne servise ca sa ne ureze o seara buna
= cine... v-a asteptat?
Si-uite-asa ati petrecut voi o seara frumosa la Han la Traian, cu muzica si berbecut (io totusi cred ca berbecutul s-a ascuns de tarafu-ala )
Sa va fie de bine (auzi la ea, trei tuici mici! Woow!) si sa mai faceti de-astea!
Si-un SB, fiindca-mi sunteti dragi toti cinci si meritati!
(Totusi, care spatar v-a asteptat afara?)
În primul rând, la mulţi ani, Mishulică! Să fii sănătoasă şi să ai parte de cât mai multe asemenea evenimente alături de familia ta!
Cu mâncarea ar fi totuşi o problemă, tu ştii că noi am mai avut o discuţie pe această temă, dar văd că nu vrei să te potoleşti . Prin publicarea unor fotografii cu mâncăruri care mai de care mai apetisante nu ai făcut altceva decât să săvârşeşti infracţiunea de sadism, şi pentru că ai mai comis-o şi altă dată nu poate fi decât în formă continuată, iar acest aspect atrage automat o pedeapsă mai mare, aşa că ai grijă, nu vreau să mă adresez instituţiilor abilitate !
Cum ai spune tu: votat cu mare drag!
@Safta Radu: Ba chiar si agravanta! Bine ca n-a pus ciorba de burta foarte la vedere. Oofff, si-i si cam frig sa beau apa...
@Zoazore: Daca tu crezi ca dupa 3 tuici fie si ele mici (si de fapt am cam golit jumatate din fiecare paharel sa nu parem nepoliticosi) si la ora la care am ajuns acasa mai eram eu in stare sa mai si vad ce am scris te inseli amarnic, asa ca pune-i tu un "O"u in fata spatarului si o sa iasa un ospatar .
Si sa stii ca tuica era buna, dar parca nu mai am asa rezistenta, ca doar am mai pus un an in balanta si incepe sa atarne tot mai greu.
Multumesc si pentru SB dar si pentru gandurile bune.
@mishu: Fata, cum sa-i pun eu o-ul in fata? Pune-l tu!
Cat despre tuica, nu ti-a fost suficient de frig, cred eu! Nu mai da tu vina pe balante si pe ce mai zici tu p-acolo!
@Safta Radu: , gata m-am prins, esti politist... dupa vorba, dupa port
”infracţiunea de sadism, în formă continuată, iar acest aspect atrage automat o pedeapsă mai mare
, asa ca parafrazandu-l pe Tudor Chirila... "Domnule politist m-am turmentat, m-am turmentat, stiu ca e pacat, dar mi s-a 'ntamplat... " promit sa nu se mai intample ... pana data viitoare
Multumesc de vizita si urari
@mishu:
Din raspunsul pe care l-ai dat Nicoletei nu pot decât să înțeleg că ai scris articolul fără să sufli în fiolă! E grav! Acum știi că zilele astea sunt norocoasă ????asa ca intre a tine catelul ala mic sa nu manance cosarul, intre altele am citit pe bucătele articolul tau pe telefon și ma miram si eu cu ce spatar te-ai dat bine. Ma gandeam ca ai calatorit in timp dar iau de buna marturia celor trei... fie si jumatati! (Acum la ce frig am tras azi toata ziua prin curte, eu cred ca ma ajutau trei intregi ????
@elviramvio: Saracul (o) spatar daca ar sti el ca a ajuns personaj de poveste. Daca il vedeati sigur v-ar fi fost mila de el, era putin aterizat de pe alta planeta, si nu cred ca ar fi trebuit sa inceapa munca de duminica (ca asa ne-a zis ca era prima lui zi de serviciu), dar in final a reusit sa supravietuiasca tirului nostru.
Acum ce sa spun, sunt convinsa ca pe vremea asta o tuiculita incepe sa se faca de folos.
Iti multumesc pentru lectura mai ales cand stiu cam ce e pe la tine acum, dar se va termina in curand si totul va reintra in normal.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
La mulți ani sănătoși Mishu, cu voie bună!!!... și câte păhărele dorești tu de ziua ta! Te pup!
Articolul este interesant, despre local am mai citit și mi s-a părut foarte frumos decorat în stil tradițional!
Țuica de bun venit, taraful, mâncarea tradițională, berbecuțul la proțap, se pare că atrag aniversarea mai multor evenimente la Han la Traian.
P. s. Dacă colegii ți-au spus să mai adaugi un 'O', eu îți spun că mai lipsește și un "m" de la 'otive rustice'????... să nu fie cu supărare.
@Dana2008: Hai ca dacă îmi mai găsiți multe erori o sa spune-ți ca am băut eu toată țuica ????. Mulțumesc pentru vizita și aprecieri.
@Safta Radu: , am ghicit, esti mai rau esti procuror .
Nu stiu daca mai stii bancul cu Bula care in clasa I cand a mers la scoala l-a intrebat doamna ce sunt parintii si el a spus ca tata e procuror si mama gladiatoare, la care doamna intrigata a intrebat cum vine asta si Bula a spus ca tata procura gladiole si mama le vinde .
O zi buna sa ai.
@mishu: Am citit articolul de muuult, de când a apărut, l-am votat, mi-a plăcut, am scris un ecou lung că m-au inspirat pe moment niște idei din prezentare, scriam pe telefon, în nuș-ce conjunctură nefavorabilă (mie), am apăsat greșit pe ecran, am ieșit din pagină, am pierdut tot textul cu ecoul, m-am enervat, n-am fost în stare să reiau procedura... tot așa...
De atunci tot am în minte să revin, să refac cumva ecoul deși ideile de atunci s-au dus în lume - deși-mi amintesc - era ceva interesant... oricum, măcar intenția a mai rămas...
Mulțumesc de reclamă , da, și mie mi-a plăcut mult locul doar că noi suntem fani extrasezon mergem când e totul liber...
Să fiu sinceră, de mă îmbia cu un păhăruț n-aș fi refuzat , nouă ne-a dat cașcaval și chiftele - bune!
Mă bucur că v-ați simțit bine, că ați avut parte de atmosferă și de bucate apetisante (unele)...
Să vă fie de bine!
Anul Nou sa va gaseasca cu planuri frumoase si plini de veselie!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ