ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
FEB-2017
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

* NOTĂ Restaurantul apare ca ÎNCHIS

TIMP CITIRE: 4 MIN

La „Horezu”, birjar!

TIPĂREȘTE

O zi obișnuită de început de săptămână în București... iarna nu dă deloc semne de slăbiciune, zăpada ocupă încă trotuarele Capitalei, iar gerul „mușcă” nemilos obrajii trecătorilor grăbiți. Încă de anul trecut ochisem un local care prin titulatură și amenajări interioare ne putea introduce în atmosfera unui târg de altădată. Ei bine, este vorba despre Horezu Pub, un loc care încearcă să recreeze atmosfera acestui vechi orășel meșteșugăresc din superba zonă a Olteniei de sub Munte.

Amplasare. Localul este situat pe b-dul Pache Protopopescu la nr. 27, într-o clădire pe colț cu vedere spre Foișorul de Foc (str. Iancu Cavaler de Flondor), dar și de-a lungul umbrosului bulevard Pache. Horezu Pub are drept vecini Conacul Nobil Pache (chiar vis-a-vis) și Cuptorul cu Lemne (vezi impresii). O problemă în zonă o reprezintă parcarea autoturismului, străzile din preajmă fiind aglomerate și străbătute de linii de mijloace de transport în comun.

Interior. Pătrund în interior după ce aflu de pe un afiș că „Vin fiert... plec vesel. Aici sau la pachet”. Localul este împărțit în câteva zone distincte, designul interior fiind alcătuit în principal din lemn, piatră, ceramică și picturi murale. Prima imagine care îți apare în fața ochilor după ce intri este separeul care reproduce un colț din vechiul târg al Horezului: o terasă-cafenea situată în „buricul târgului”, sub balconul de fier forjat al unei case vechi. S-a reușit acest lucru prin pictarea pereților și amenajarea unui balcon real în interior. Urmează o zonă de legătură străjuită de un blidar imens prins de perete, pe rafturile căruia sunt înșirate obiecte de ceramică locală de Horezu. Barul, placat cu cărămidă aparentă, imită fațada unei case prin prezența ferestrelor-oglinzi și a unor stâlpi falși – decorul are un aer rural.

Am ocupat un loc în micuțul separeu care imită o cramă: butoaie de lemn, viță de vie cățărată pe grinzi, uși de lemn, piatră și cărămidă aparentă, pereți tencuiți brut, decorațiuni de lemn și ceramică. Sistemul de iluminat imită lămpile cu gaz de altădată. Mesele sunt din lemn, ca de altfel și scaunele, fiind acoperite cu un ștergar tradițional. Nu am așteptat decât 2 minute pentru a sosi o chelneriță (îmbrăcată într-o ie - era în ton cu profilul localului) care ne-a înmânat meniurile.

Meniul și comanda. Prezentat sub forma unei broșuri spiralate meniul se deschide cu o pagină dedicată istoriei târgului Horezu (text tradus și în limba engleză). Aflăm că … Horezu Pub aduce în București simboluri tradiționale românești, folosite în ceramica de Horezu, delicii specifice zonei și gustul mâncării preparate pe-ndelete, ca la mama acasă. Rubricile dedicate fiecărui sortiment de mâncare (platouri, de la noi d-acasă, mizilicuri, la amiază, borșuri, zburătoare, porcu' etc.) sunt însoțite de fraze haioase. Adică „E bine să începi o treabă pe stomacul plin”, „Prânz: floarea zilei, al cărui boboc este micul dejun” ori „Dacă te frigi, să te frigi cu o ciorbă bună”. Din loc în loc sunt inserate texte explicative care au legătură cu zona Horezu (de ex. Despre spirala vieții, Cocoșul de Horezu).

Am comandat un expresso lung (7 lei), un cappuccino (8 lei), o bere fără alcool (7 lei), iar din categoria Zburătoare am ales: aripioare la ceaun cu cartofi rondele (20 lei) și frigărui marinate în iaurt (19 lei). Pentru desert am preferat o porție de papanași șmecherași (14 lei). Am fost informați că pregătirea bucatelor va dura ceva timp deoarece se gătesc atunci pe loc.

Am primit în câteva minute băuturile comandate, cafeaua și cappuccino fiind servite în cești de ceramică. Timpul de așteptare până la sosirea celorlalte produse a fost de circa 30 minute. Fiind după-amiază incinta restaurantului s-a umplut circa 60%; am observat că există și „meniul zilei”, oferit la un preț de 17 lei. Mulți clienți utilizau laptopul și aveau întâlniri de afaceri la Horezu Pub.

Sosește comanda în farfurii de ceramică atât de frumos pictate; felurile de mâncare erau fierbinți, iar aranjamentul în farfurie drăguț. Porțiile au fost suficient de mari, produsele foarte gustoase, cartofii rondele delicioși. Porția de papanași (2 bucăți) am cerut-o în farfurii separate, „dulcegăria” comandată a fost delicioasă (după mine aș mai fi adăugat smântână și dulceață din belșug).

Servirea a fost promptă, chelnerița zâmbitoare și atentă permanent, nota de plată corect întocmită. Am petrecut o oră și jumătate plăcută, într-un decor rustic, specific localității vâlcene Horezu, am mâncat bucate gustoase și am putut discuta în voie, muzica difuzată având un nivel potrivit.

Am fost mulțumiți de raportul calitate-preț și vom reveni la Horezu Pub și cu altă ocazie. Saitul localului este bine ancorat în media modernă și oferă linkuri către toate rețelele de socializare sau evaluare. Puteți consulta pe horezupub.ro meniul de bază sau meniul zilei, se poate rezerva online o masă ori se poate comanda online.


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 17.02.17 09:26:51
Validat / Publicat: 17.02.17 13:58:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 873 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Separeul tip cramă - Horezu Pub.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

mishu
[17.02.17 19:55:51]
»

@tata123: Daca ne referim la acest loc dupa 1989, incercari de restaurant au fost multe, sub nume fel de fel, mai nastrusnice sau nu, ca de exemplu "Putin din tot", iar ceea ce este acum rezista de ceva vreme. Recunosc cinstit ca inca nu mi-am facut foarte mare curaj sa iau masa aici dar poate ca am sa incerc odata avand in vedere ca apoi in maxim 10 minute (daca merg cu spatele) ???? sunt acasa.

Daca ne referim la perioada de dinainte de, si putin dupa, aici era o coferatie minunata, unde gaseai prajituri bune si frisca adevarata. Cand aveam nevoie sa iau frisca ma duceam cat mai la inceput de program si imi placea cand apareau cu ligheanul de frisca si puteai avea ghinionul sa nu prinzi frisca, atat de cunoscuta era cofetaria.

Cat despre intalnirile de afaceri din cate stiu saptamanal se fac intalniri ale unui grup de consumatori de cafea in sistem MLM.

Felicitari pentru articol, votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080672979354858 sec
    ecranul dvs: 1 x 1