GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cherhanaua Victoriţa Pescăriţa, nota 10+
Definirea ocaziei
La sfârşitul lunii iulie şi în luna august sunt mai toate aniversările din familia noastră. Începe cu ziua de naştere a fiului, apoi nora, fiica mea, nepoţelul cel mare şi pe 30 august ca încununare a sărbătoriţilor, ziua onomastică a soţului, a fiului şi a celui de al doilea nume al nepotului.Este a patra generaţie cu numele de Alexandru. Astăzi ne-au invitat fiica şi ginerele să sărbătorim ziua ei la o masă de peşte. Fuseseră cu o săptămână în urmă la târgul de la facultatea de Agronomie şi rămăseseră încântaţi de ce au mâncat la standul Victoriţa Pescăriţa: ciorbă de sturion, sturion la grătar şi midii. Drept să spun, nici eu, nici soţul nu suntem mari amatori de peşte dar am mers pe mâna lor, copiii fiind mai umblaţi şi mai opened mind decât noi. Aşa mi-e soarta mi-am zis! Să mănânc din nou saramură de crap care niciodată nu le iese ca la mama acasă.
Amplasament şi descriere
Localul Victoriţa Pescăriţa se află pe şos. Andronache nr. 17 în Colentina. Funcţionează din 2014. De afară nu-i dai mare credit fiind vorba de o casă obişnuită la stradă. Când intri în sală esti întâmpinat de nişte vitrine mari în care sunt expuse în ghiaţă multe sortimente de peşte, acolo fiind şi un punct de desfacere ca magazin.Totodată clienţii cherhanalei îşi pot alege peştele dorit. Pe lângă restaurant şi vânzare, cherhanaua funcţionează şi pentru cattering, comanda minimă fiind de 50 lei. Salonul de la parter este destul de modest dar fiica mea reţinuse masă din timp şi am fost conduşi la etaj unde era o sală mare cu pereţi albi pe care erau expuse fotografii cu scene pescăreşti. Printre fotografii am remarcat-o pe Principesa Margareta alături de Don Mariano, patronul localului. Principesa scria în Cartea de Onoare a localului. În sală erau multe mese cu scaunele îmbrăcate în huse albe. Ca obiecţii, ar trebui o balustradă la scara care este destul de abruptă. Nu că ar veni prea multe persoane în vârstă dar se poate întâmpla ca un client să plece puţin mai bine dispus şi din neatenţie ar putea cădea în nas. Deasemeni, parcă e prea mult alb în sală. La prima zugrăveală eu aş vopsi pereţii în albastu ca să sugereze o atmosferă marină. Ulterior am aflat că localul nu este propriu zis un restaurant ci un concept şi am să vă explic mai jos de ce.
Meniul
O tânără frumoasă, dezinvoltă şi cu cuvintele la putător ne-a prezentat meniul care era pur şi simplu copleşitor prin varietatea preparatelor. Parcurgând lista mi-am dat seama că specia peştilor nu se limitează la crap, şalău, păstrăv, somon şi alte câteva pe care le cunosc, ci zeci şi sute de sortimente. Numai la această cherhana pot fi pregătite 120 de feluri de diverşi peşti. Ştiţi câte varietăţi de crap sunt în lume? 2000. Din aceştia 7 cresc în România. În faţa meniului prezentat am uitat complet de saramura de crap tradiţională şi m-am rătăcit printre pozele colorate şi denumiri de feluri de peşte cuprinse în listă. Am fotografiat câteva mostre de feluri de mâncare.
Don Mariano
La un birou mai retras din sală, un bărbat destul de corpolent împreună cu o doamnă, probabil contabila firmei făceau nişte calcule. Având ochiul câmpului format, ne-a văzut în încurcătură că nu ştiam ce să alegem şi a venit la masa noastră. Figura mi-era vag cunoscută şi mi-am dat seama că-l văzusem la televizor. A intrat în vorbă cu noi şi am aflat că afacerea este inspirată din reţetele pe care le pregătea mama lui, Victoriţa Pescăriţa. Localul este o afacere de familie deja la a treia generaţie pe care o administrează împreună cu cei doi copii în casa părintească. Deşi om cu studii superioare a preferat să-şi dezvolte talentul şi priceperea de bucătar. Circulă în toată lumea unde face contracte de achiziţii, parteneriate şi preia reţete de preparare pe care le adaptează gustului românesc. Este un nou concept care reuneşte mai multe activităţi: prezentare, desfacere, servire, cattering, serate cu muzică clasică şi de cameră joia seara dar şi instruire pentru că românii, cel puţin generaţiile mai în vârstă, au cunoştinţele limitate numai la 5-6 moduri de preparare a peştelui tradiţional iar fructe de mare nu consumă. De la don Mariano am reţinut:
-peştele congelat este un peşte proaspăt
- untul deschide aromele iar uleiul de măsline conservă gustul ingredientelor
- peştele este cea mai sănătoasă carne
- uleiurile esenţiale cu Omega3 din peşte conservă inteligenţa şi măresc longevitatea (aşa e! bătrânilor pe care i-am văzut în Tailanda, Japonia nu le puteam ghici vârsta)
-peştele proaspăt are urechile roz şi solzii strălucitori
-peştele având o carne fadă se pregăteşte cu mirodenii, chiar şi numai româneşti dar puse într-o anumită ordine
Ce am mâncat
Stiind că am venit pentru prima dată în casa lui, don Mariano ne-a propus un meniu interactiv, adică ce pofteam- după lista de bucate şi poze- şi ceeace ne recomanda el. Nu pot ascunde faptul că m-am gândit ce scumpă va fi consumaţia şi eu,care la alegerea unui restaurant ţin seama de preţ, am fost îngrijorată că această masă îi va costa mult pe copii. Pentru început ne-a trimis din partea casei opt tartine cu icre de Manciuria (pe pâine prăjită cu unt, peste care a stropit câteva picături de ulei de măsline.) Apoi, a urmat ceeace am convenit. Am comandat un platou boier Costică cu icre de ştiucă, zacuscă de peşte, batog de crap, ton afumat, macrou marinat, anchoix, de 500 gr dar a fost suficient pentru toţi, mai ales că mai urma să mâncăm şi altceva. S-au comandat 3 porţii de ciorbă de sturion numită storceag, eu cu fiica mea servind una singură la două farfurii. Nemaipomenită, cu bucăţi mari de sturion, bătută cu gălbenuş de ou şi smântână şi acrită la urmă cu lămâie. Există o anumită ordine a ingredientelor în prepararea borşului pentru a nu ascunde aromele. A urmat un platou mare la sugestia patronului care conţinea: două boluri mari cu midii de Marea Neagră cu un sos de vin şi usturoi delicios, ton la grătar cu sos de iaurt, calamar, somon Sashimi cu sos de usturoi, caracatiţă trasă la tigaie flambată cu coniac şi legume coapte. Plantele mediteraniene şi locale dădeau o aromă deosebită. Sosurile au fost aduse în boluri mici separate pentru ca fiecare să asezoneze după propriul gust. În final am comandat un parfait cu alune şi dulceaţă de fructe de pădure făcut în casă, foarte mare pe care l-am mâncat deasemeni împreună cu fiica mea. De băut s-a băut numai bere şi apă minerală.
Căt a costat
Totul a costat 370 lei plus cca 10%, care cred eu că la ce s-a servit a fost mai mult decât corect. Platoul boier Costică a costat 49 lei, porţia de borş storceag 29 lei, platoul compus la sugestia lui don Mariano 120 lei, parfait-ul 15 lei. Serviciul a fost impecabil şi pot spune că domnişoara care ne-a servit (cred că era Ana, fiica patronului) a fost o adevărată amfitrioană.
În cursul conversaţiei l-am întrebat pe don Mariano de ce nu-şi face o reclamă mai agresivă cum fac alţi patroni de localuri. ˝reclama mea este făcută de clienţi din om în om˝ a fost răspunsul.
Trimis de Michi in 14.08.16 11:57:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Michi - La mulți ani pentru toți sărbătoriții din iulie și august!
La Multi Ani! Si la cat mai multe aniversari impreuna. Locul minunat, desi tocmai am mancat inghit in sec. Ce inseamna sa-ti placa ce faci si sa faci lucrurile cu bucurie. Am retinut adresa, intr-adevar cea mai buna reclama e din om in om. Platourile sunt bestiale si sunt convinsa ca si produsele s-au ridicat la inaltimea prezentarii.
Felicitari, votat cu foarte mare drag.
Confirm bunatatea preparatelor de la "Victorita Pescarita".
Pe sos. Andronache n-am ajuns dar la Agronomie, da, macar la doua saptamani. Au un stand acolo, gratare (se pregatesc pe loc) si spatiu de servit (si acoperit si ne) un bors de peste sau ceva gatit cu peste la... botul calului!
Pe loc n-am mancat niciodata dar am luat acasa diversi pesti la gratar, mai ales scrumbie, singurul cu care m-am pacalit oleaca a fost tonul rosu, era medium facut si eu, mancand vita medium rare si tonul il doresc la fel.
Am mai incercat icrele cu ceapa si, febletea mea, midiile si rapanele in sos de vin cu usturoi si patrunjel. La pestele la gratar am luat mereu si mamaliguta si mujdei.
Foarte bune toate, recomand!
P. S. : daca ajungeti acolo, opriti-va si la maramuresence, fac niste sarmalute (inclusiv de post)... o nebunie, 10 lei 3 bucati cu mamaliguta si ardei iute.
Sa va fie de bine!
@Eugenia55: Nu ti-e suficient ca m-a chinuit mama Michi, ai mai venit si tu sa pui paie pe foc. Te iert insa pentru ca ai dat o indicatie buna si pentru ca ai venit cu un plus la articolul postat aici.
Uneori poti avea norocul (sau altii dimpotriva) sa nimeresti bine, cand insa deja a te simti bine acolo e traditie, asta este de bine. Felicitari si tie.
Subscriu la ce a scris doamna, referitor la Restaurantul Cherhana Victorita Pescarita.
Meniul este variat, preturile accesibile, raportul calitate pret este mai mult decat corect. Iar fotografiile din meniu sau de pe pagina lor de Facebook sunt exact cu ce primesti in farfurie.
Voi reveni cu siguranta sa mananc la ei, si ma gandesc deja la o tratatie acasa pt prietenii mei, cu peste si fructe de mare, la care voi lua cu siguranta voi apela la Victorita Pescarita.
@Michi: Am vizitat incognito stabilimentul. Joi, in jurul orei 14.00. Am comandat pentru acasa creveti in sos de usturoi cu verdeata si la masa 1 sticla Apa plata Carpatina.
1. Sticla cu Apa mai fusese desfacuta si completata din alte surse. Inelul de plastic ce blocheaza capacul sigilat era cu dintii in jos.
2. Acasa, baiatul meu a cantarit crevetii cu tot cu cutie. Erau exact 200 g. la o plata pe bon fiscal de 300 g.
Gustul a fost cel asteptat. Adica bun. Cand intri intr-un restaurant se presupune ca ai bani in buzunar, dar cine da pe 1 l. de apa de la robinet 10,00 lei???
Domnii de la Victorita Pescarita au un food truck la festivalul de la Romexpo. Nimic de zis, pestele si fructele de mare aratau bine. Am comandat o portie de fish&chips moment in care din camion iese un tip si ii spune celui care servea: -E data tava aia. -E data toata? . -Da, e vanduta.
Tava plina cu peste din fata mea, pusa la vanzare, era deja vanduta.
Cui? Doar tipul din camion stie, e combinatia lui. Probabil vinde peste pe sub mana, cum facea pe vremuri la Obor.
Mi se pare de **** sa nu iti ceri scuze, sa spui un "imi pare rau". M-am oprit sa mananc la tine, din zeci de tonete te-am ales pe tine. Si tu ce faci? Imi intorci spatele, tirezi tava repede inauntru. Nu-mi raspunzi la intrebari de parca dai ceva pe gratis, parca am fi la cantina saracilor.
Ai venit acolo sa vinzi, ****, sa-ti faci si reclama, poate vine lumea la tine pe soseaua andronache sa manance.
Si tu ce faci? Tratezi clientii ca pe ultimele carpe?
0 (zero) experienta in vanzari, poate voi gatiti bine, dar e degeaba.
@alin82: Ecoul tău a fost ''periat'' un pic! Pe viitor atenție la limbaj! Oricare ar fi supărările se pot posta comentarii folosind un limbaj civilizat!
@Michi:Cautat special un rw despre aceasta locatie si cum acesta e singurul l-am savurat la propriu. O am in plan pe viitor, merg in recunoastere dupa care se poate face si o strigare de adunare de ce nu. Printre noi, cei ce iubin iesirile si pestele am tot auzit de aceasta locatie insa recunosc nu am fost acolo inca.
Multam @mama Michi pentru poveste.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ