GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O gustare uşoară la restaurantul ''La Plăcinte''
După ce în urmă cu puţine zile „m-am dat în bărci” cu câţiva colegi de pe AFA pe Bd. Theodor Pallady, unde n-am reuşit să dovedesc porţia imensă de şniţel de pui cu garnitură de cartofi ţărăneşti :( , pentru întâlnirea cu o bună şi veche prietenă am optat pentru un restaurant apropiat de casă şi cu un meniu despre care eram precisă că e mai „uşurel”: La Plăcinte.
Adresa: Şos. Nicolae Titulescu nr. 12, la mică distanţă de intersecţia cu Str. Dr. Felix şi de Piaţa Victoriei. Se poate ajunge cu metroul (staţia Piaţa Victoriei), cu tramvaiele 1,24,42,45,46 sau autobuzele 205,300,381,783. Parcare nu există şi cum cunosc bine zona, nu vă sfătuiesc să veniţi cu maşina pentru că numai printr-un noroc chior veţi găsi unde să o abandonaţi temporar.
Ştiam că în Bucureşti se găsesc mai multe localuri cu acest nume dar intrând pe pagina lor de web am aflat cu oarecare surpriză ceva de care nu aveam habar, şi anume că La Plăcinte este o marcă înregistrată în 1999 în Republica Moldova şi că acordă franciză pentru deschiderea de restaurante sub egida lor.
Prin urmare, nu ştiu care dintre „plăcintele” din România sunt autentic „şoldovineşti” şi care operează sub franciză. Dar asta e probabil mai puţin important. Cei interesaţi pot reţine pentru moment că în Bucureşti, în afara restaurantului de pe Şos. Nicolae Titulescu, inaugurat acum câteva săptămâni, funcţionează alte şapte localuri La Plăcinte: pe Bd. I. C. Brătianu nr. 10; Bd. Gh. Magheru nr. 26, Şos. Ştefan cel Mare nr. 38; Str. Nicolae Caramfil nr. 49; Bd. Ion Mihalache nr. 96-98; Bd. Vasile Milea nr. 4F (AFI Park 2); Bd. Dacia nr. 20. De asemenea, câte „o plăcintă” se găseşte şi în Ploieşti, Sibiu, Braşov şi Iaşi.
Pe Şos. Titulescu localul are o terasă puţin retrasă de la stradă, cu opt sau zece mese de patru persoane şi fotolii din răchită, aşezate sub umbrele mari. Acolo am stat şi fiind o zi de duminică, n-am fost foarte deranjate de trafic, putând discuta în voie despre Paris, oraş de unde se întorsese de curând amica mea. Călătoriile mereu pe primul plan! ;)
Am cerut permisiunea de a fotografia în interior, explicând cu mare îngâmfare că sunt membră AFA şi intenţionez să le fac o recenzie. Presupun că au fost măcar un pic impresionaţi de mi-au acordat permisiunea! ;) Mi-a plăcut ce am văzut: un decor modern, intim şi luminos, în nuanţe calde de roşu şi galben-oranj, asezonat cu câteva elemente folclorice (traforaje de lemn, vase de ceramică, coşuri împletite), lămpi suspendate, ghivece de flori. Totul mi s-a părut de bun gust iar curăţenia era exemplară. :))
De cum ne-am aşezat, am fost preluate de un chelner tânăr şi simpatic, care s-a grăbit să ne înmâneze meniurile şi să ne întrebe dacă dorim ceva de băut. (La final, i-am răsplătit prestaţia cu un bacşiş gras :D). Meniul, în română şi engleză (bravo Moldova!), cu o copertă drăguţă dominată de mottoul de sezon „O vară acasă – cu ai tăi – La o masă! ”, are nu mai puţin de 24 de pagini.
Fraiera de mine, păcălită de denumirea localului, credeam că în afară de produse de patiserie altceva nu mai servesc. Aiurea! Au într-adevăr plăcinte – de diverse feluri – cu caşcaval, varză, brânză de vaci şi verdeaţă, vişine, brânză dulce şi stafide, brânză de oaie, mere, carne de porc cu smântână, cartofi, dovleac. Preţurile: 14-18 lei/250-320 g. Însă, în afara plăcintelor, meniul mai cuprinde o mulţime de alte feluri apetisante :P :
• salate: de primăvară, cu limbă de vită, moldovenească, de vinete, cu somon, de pui cu legume, de curcan cu ouă de prepeliţă: 12-19 lei/250-320 g
• supe şi ciorbe (se servesc între orele 12-19): de legume, de legume cu carne de vită, soleanka, vită şi fasole, cu tăiţei: 11-16 lei/400 g
• grătar: cârnaţi, cotlet de porc cu salată, somon cu legume, piept şi frigărui de pui, mici: 17-28 lei/110-200 g
• preparate la cuptor servite la tigăiţă: rasol de vită cu cartofi şi legume marinate, somon cu ciuperci, cartofi şi caşcaval, porc cu cartofi şi ciuperci, clătite cu carne de pui, limbă de vită, curcan cu legume: 20-35 lei/320-450 g
• garnituri: piure de cartofi, cartofi pai/cu brânză de oaie: 8 lei/100-200 g
• deserturi: „Căciula lui Guguţă” (clătite cu vişine, cremă de smântână, frişcă şi fulgi de ciocolată; prietena mea mi-a spus că sunt foarte bune, dar n-au mai „încăput :( ; 16 lei/250 g), papanaşi, bile de brânză cu caise, tort Napoleon/Medovik/de ciocolată cu vişine: 12-14 lei/160 g, îngheţată: 4 lei cupa
Nici la capitolul băuturi nu stau foarte rău:
• răcoritoare: limonadă/căpşunadă: 8 lei/250 ml, 25 lei/litru, compot de fructe de pădure 5 lei/250 ml, 12 lei/litru, freshuri de portocale/grapefruit: 6 lei/200 ml
• ceai 8 lei
• cafea: espresso 6 lei, espresso macchiato 7 lei, cappuccino/caffe latte 8 lei, ice latte/ice cappuccino mentă şi ciocolată/ice cappuccino tiramisu cu nucă 12 lei
• băuturi alcoolice: sangria rose/albă/roşie 12 lei/350 ml, 28 lei/litru; bere la sticlă Ciuc 7 lei, Amstel/Heineken 9 lei, Affigem Belgian abbey beer (bere travistă, adică mănăstirească) blondă/brună 14 lei; bere la halbă Ciuc 5 lei/300 ml, Heineken 7 lei/400 ml; tării 50 ml: Jack Daniels 17 lei, palincă 13 lei, ţuică 20 lei, Finlandia 10 lei; vinuri demiseci la butoi: alb/rose/roşu 7 lei/200 ml, 20 lei/litru; podgoria Purcari: Chardonnay alb sec/Sauvignon/Pinot Grigio/Rose/Cabernet-Sauvignon/Pinot Noir 50 lei/0,75 l; gama Cervus Ceptura: Sauvignon Blanc/Muscat/Fetească Neagră/Merlot 20 lei/0,75 l
Una peste alta, aş zice că preţurile sunt relativ rezonabile, deşi nu foarte mici!
Întâlnirea având loc la orele 11 dimineaţa, am optat pentru o gustare sau un „brunch”, cum se zice mai nou şi pe meleagurile dâmboviţene: eu am luat plăcintă cu brânză de vaci şi verdeaţă iar prietena mea plăcintă cu varză. Ambele au fost proaspete, excelente şi foarte săţioase, aşa încât am fost nevoite – cu mare părere de rău – să renunţăm la desert. :( Până ni s-au adus plăcintele eu am băut ice coffee iar prietena mea un espresso iar mâncarea a alunecat mai lin pe gâtlejuri stropită cu câte o oranjadă. Îmi pare rău dacă dezamăgesc partea masculină a grupului AFA, dar asta e!
Serviciul a fost foarte prompt şi prestat cu amabilitate. O notă în plus pentru modul de prezentare a notei de plată, între coperte din lemn traforat cu motive populare. :))
Două ultime amănunte, nu lipsite de importanţă: 1. se poate plăti cu cardul; 2. La Plăcinte livrează şi la domiciliu, pe o rază de 3-4 km de localuri şi gratuit pentru comenzi de minim 50 lei. Pentru comenzi sub această sumă se percepe o taxă de 8 lei.
Concluzie: dacă locuiţi prin zonă sau treburile vă mână pe aici, nu ocoliţi La Plăcinte Titulescu. E un locşor tocmai bun pentru o ieşire cu familia sau o întâlnire între prieteni.
A, şi să nu uit: „Mai ahi, mai ahu, mai aho, mai aha-ha! ”. Cum, nu ştiţi ce vor să zică aceste onomatopee inteligente? =)) Sau poate aţi uitat? În cazul ăsta, hai să-l rugăm pe Webmaster să ataşeze un videoclip: youtube.
Trimis de Carmen Ion in 25.07.16 08:33:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Carmen Ion - Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@Carmen Ion - Eram convinsă că aceste terase servesc numai patiserie, dar acum citind articolul tău m-am lămurit că se mănâncă şi altceva.
Uitându-mă la pozele cu meniu am văzut că sunt prezentate foarte frumos felurile de mâncare.
Să vă fie de bine.
Am reţinut aceste locaţii "La Plăcinte".
Felicitări pentru articol şi mulţumim că ne-ai spus şi nouă.
@Carmen Ion - Ooofff, Carmen, la cum ma simt acum, tare bun-ar fi o Soleanka. Si-o bere! Adica MI-E LEEENEE!
Sa va fie de bine. Cand merg la Braila, microbuzul trece pe-acolo si mereu visez s-ajung, dar e taare greu! dar nu imposibil!
@ANILU - Mersi frumos pentru ecou şi vot. Într-adevăr noi ne-am simţit bine pe terasă şi plăcintele au fost grozave.
@Zoazore - Draga mea, dacă vrei, poţi! Aşa că fă bine şi opreşte-te în drum către Brăila pe Şos. Titulescu.
Şi mai lasă lenea la o parte! Unde-i reviewul despre La Barca? Dar pozele?
SB acordat cu mare drag. Cat despre „Mai ahi, mai ahu, mai aho, mai aha-ha! ”, mi-ai stranit amintiri placute. Cum ar fi sa fii in China, in Guangzhou in aeroport si sa auzi asta? Cred ca fetele noastre spuneau totul cand am auzit asta, si pentru veridicitate am inregistrat si punctate aici
Cat despre La Placinte, eu inca nu am ajuns acolo, insa tare ma tenteaza o iesire cu mama mea pe acolo, mi-ai dat o idee buna.
Felicitari, o "ieseala" buna.
@Carmen Ion - Inca n-am PC-ul gata acasa si de la munca nu pot scrie! Poate azi! iar poze...De emotie, mai toate-s miscate! Am gasit cateva bune, facute de altii!
”Aşa că fă bine şi opreşte-te în drum către Brăila pe Şos. Titulescu.
= sa opresc microbuzul? Ma linseaza calatorii ceilalti. Cand mergem cu masina, iesim pe autostrada A2.
Fac eu cumva, poate ajung, ca demult imi doresc!
Savuros şi incitant. Din păcate am gătit azi de mi-au sărit capacele, altfel îmi luam soţul de o mână şi direct în plăcinte mă opream, că prea mi-ai făcut poftă. Este şi destul de aproape de noi aşa că aştept să termin mâncarea muncită şi să fiu servită.
Atmosfera moldoveneasca cu dragostea din tei la placinte in articolul tau. Eu am fost la chisinau la placinte. Sunt bune. Dar e coada si servirea lenta acolo. O data am si renuntat
@Carmen Ion - Era gata, gata să ajung și eu săptămâna trecută La Plăcinte (nu la localul la care ați fost, ci la cel din Magheru) la recomandarea binevoitoare a unei colege AFA. Ar fi fost exact cu o zi înainte de întâlnirea de la Barca, dar sorții au vrut să fie un alt restaurant, La Plăcinte rămânând pentru o dată viitoare.
Știam despre plăcintele Republicii Moldova. Știam și că gospodinele moldovence (cele de peste Prut) sunt mari plăcintărese. Chiar mama mea - născută și crescută peste Prut - făcea plăcinte cu fel de fel de forme și umpluturi. În casa copilăriei mele nu era sfârșit de săptămână fără plăcintele mamei. Neapărat voi merge și La Plăcinte în București. Mulțumesc pentru detalii!
@mishu - Da, cei de la O-Zone au avut un succes internaţional nemaipomenit cu melodia asta cu versuri aiuristice. Mulţumesc pentru ecou şi vot.
Colegul @JohnnyRedLabel m-a atenţionat pe Facebook că am comis o eroare în text: este franciză, nu franşiză.
Are dreptate, îi mulţumesc pentru observaţie şi, dacă e posibil, rog un Web să rectifice înlocuind de două ori "franşiză" cu "franciză" în textul
”că acordă franşiză pentru deschiderea de restaurante sub egida lor.
Prin urmare, nu ştiu care dintre „plăcintele” din România sunt autentic „şoldovineşti” şi care operează sub franşiză.
Mulţumesc
@Zoazore - OK, nu deturna busul dar repară-ţi o dată PC-ul de acasă!!!
@Michi - Ai gătit pe căldura asta?!! Te plâng. Terminaţi mai iute mâncarea ca să vă puteţi înfrupta din plăcinte la localul omonim.
@Dan&Ema - Sunt convinsă că în Moldova (şi a noastră şi "a lor") se fac nişte plăcinte grozave. Asta deşi n-am ajuns niciodată la Chişinău şi nici n-am rude în Moldova ca să fi avut ocazia să le verific gustul. Mersi pentru ecou şi vot.
@Carmen Ion
”rog un Web să rectifice înlocuind de două ori "franşiză" cu "franciză" în textul
Rezolvat.
@iulianic - Cum am scris, n-am rude în Moldova, dar bunica mea (ardeleancă de origine) făcea nişte plăcinte cu brânză care au rămas legendare în familia noastră numeroasă. Asta ca să nu-şi ia moldovenii şi moldovencele nasul la purtare
@webmasterX - Mulţumesc foarte mult şi scuze cititorilor! Să-mi fie învăţătură de minte: aşa păţeşti când eşti convins că ştii semnificaţia unui termen şi nu te mai oboseşti să verifici în DEX!
@Carmen Ion:
Garantez ca sunt super! In toata Moldova. Si pe la rude. La chisinau luam minim 4 la portie.
@Carmen Ion: Am descoperit "La Placinte" cu ocazia mini-vacantei noastre la Chisinau, am comandat fiecare de alt fel ca sa putem sa gustam unul de la altul. De prisos sa spun ca toate au fost delicioase, dar mie mi-a ramas sufletul tot la cea cu varza, prefer "saraturile" in locul "dulcegariilor". In Bucuresti n-am reusit sa ajung (inca).
In alta ordine de idei, constat ca toata lumea scrie despre "mancatorii" azi. Dar citesc fara frica, tocmai m-am intors si eu de pe la una nou deschisa unde am mancat muuult si biiine!
@crismis - Bravo ţie (şi lui Dan) că aţi experimentat produsele La Plăcinte la mămica lor acasă, în Moldova.
În altă ordine de idei - ca să te citez -, mi-a fost mult mai uşor să scriu acest review decât să mă apuc, aşa cum ar trebui, de articolele despre Băile Herculane şi împrejurimi. Căldura e de vină!
@Carmen Ion - Am avut si eu aceeasi surpriza placuta in restaurantul similar de la PIata Romana, din blocul unde pe vremuri era cofetaria Casata, Langa McDonaldul de azi. Aud ca mai este unul si pe Bd. Dacia, pe ala l/as cauta sa vad unde e asezat, dar vremurile sunt prea fierbinti pentru bantuit aiurea prin oras, vedem mai la toamna.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ