GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mancare foarte gustoasa la preturi mici la Restaurantul hotelului Basarab
Restaurantul hotelului Basarab m-a surprins in mod placut. Daca treci peste amplasarea la demisol (din cauza spatiului mic oferit de hotel, amplasat intre blocuri) si aspectul nu tocmai de mare fite, dar curat si foarte eficient folosit, restaurantul hotelului te va surprinde si pe tine. De ce am scris un review separat? Pentru ca marita. Si pentru ca e deschis oricui, nu doar celor cazati in hotel. Si sa stiti ca lumea chiar vine aici la masa, mai ales la pranz sau cina, dupa cum am observat cu cateva ocazii.
Micul dejun, pentru clientii hotelului este 12 ron. Noi nu am beneficiat de el, fiind plecati dimineata de la hotel, pentru rezolvarea treburilor care ne-au adus in Bucuresti. Dar am revenit la pranz si cina. Studiasem meniul in avans, asa ca ni s-a parut ofertant. Si a fost.
Accesul in restaurant se face in 2 moduri- ori din hotel, pe scarile de acces aflate sub cele care duc la zona de cazare, sau din strada, coborand scarile aflate la un metru inaintea intrarii la receptie. Pentru cei care vin de afara, meniul este afisat si in strada, pentru o mai facila informare si eventual, atragerea clientului flamand care trece prin zona. Buna strategie, in genul tavernelor grecesti, ca tot sunt cu gandul la mare;)
Aflat deci in restaurant, vei vedea barul, micut dar foarte curat, deservit de personal foarte amabil si prompt. Sala este destul de incapatoare, avand o capacitate de 60 locuri. Aici se organizeaza evenimente gen botezuri, nunti, majorate, zile de nastere, parastase, mese festive, cu preturi excelente, incepand de la 35 ron.
Avand in vedere ca era pranzul, am vrut sa profitam de meniul zilei, la pretul de 13 ron. Foarte ieftin! Meniul zilei e compus dintr-o ciorba, la alegere din ciorba de burta, de perisoare, de pui, de legume sau supa crema de legume. Ciorbele sau supa comandate separat costa 7-8 lei si sunt excelente! Eu am luat ciorba de perisoare, sotul meu burta. Foarte gustoase!
Felul de baza inclus in oferta meniului zilei variaza, bineinteles, in functie de cheful bucatarului din ziua respectiva. Intr-una din zile a fost fasole cu ciolan. Sotul meu a luat, indemnat vizual de portiile generoase vazute la clientii de la alte mese. A fost foarte bun, portie mare, am gustat si eu. Nefiind fan insa al ciolanului, m-am limitat la o mamaliguta cu branza si smantana. Buna alegere, la 10 lei o portie mare, n-am putut sa o termin.
Ce am mai luat la ei- ceafa de porc cu cartofi prajiti (naturali, nu din punga!), cu salata de rosii, omleta cu sunca si cascaval (foarte mare si asta), si desigur, ciorba de perisoare care pe mine m-a incantat.
Preturi? Foarte bune, dupa cum urmeaza;
- mic dejun- 12 ron- omleta, mezeluri, branzeturi, legume, cafea sau ceai (nu am servit dar cred ca e bun, si consistent, judecand dupa restul preparatelor pe care le-am servit la ei)
- cascaval pane, omleta taraneasca, mamaliga cu branza si smantana 10 ron
- chicken fingers 12 ron
- ciorbele 7-8 ron
- preparatele din pui - intre 12-19 ron (piept, aripioare picante, pulpa, pui mexican, pui magic, snitel, gordon bleu, ficatei)
preparate din porc - intre 14-20 ron (snitel, ceafa, cotlet, escalop Zingara, rulou carpatin)
preparate din peste - 12-19 ron (somon, salau, pastrav, crap)
paste -16-25 ron (Milanese, Carbonara, Quatro Formaggi)
preparate calde - 12-19 ron (tochitura cu mamaliga, tigaie calda cu mamaliga, varza calita sau iahnie de fasole cu carnati, chiftelute marinate sau pastrav in manta de cascaval)
platouri 40-60 ron (pentru 4 persoane, la 1 kg, gustari reci, mix grill sau ciolan bavarez)
salate - 5-12 ron
garnituri - 5-9 ron (cartofi prajiti, taranesti, natur, cu rozmarin, piure, legume la gratar, legume mexicane, orez, sote de ciuperci)
toppinguri - 1-1,5 ron
desert - 6-10 ron (clatite, papanasi, inghetata, salata de fructe)
cafea - 5-10 ron
bauturi racoritoare - 4-8 ron
Sunt si bauturi alcoolice dar cu nu suntem amatori nu le-am fotografiat. Pentru preturi exacte si mai multe detalii consultati pozele anexate sau site-ul hotelului.
Daca recomand restaurantul? Da, din toata inima. Este singurul loc din Bucuresti (desigur nu cunoastem noi locurile faine, spun doar ce am trait noi :)) unde am gasit mancare gatita BUNA la preturi mici. Servire ireprosabila, personal amabil, foarte prompt, nu stateai cu farfuriile goale in fata sau sa astepti meniul o vesnicie. Ideal si pentru cei cazati la hotel dar si pentru cei aflati in trecere prin zona, doritori de o masa buna si ieftina. Noi vom reveni cu siguranta!
hotelbasarab.ro/restaurant.html
Trimis de luciaoradea in 30.07.15 14:19:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (luciaoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@luciaoradea -
Pe asa caldura pui "pozne" cu mamaliguta calda, nu-mi spune ca-i recomandare de la doctor sau cui pe cui se scoate, oricum intreaba si tu inainte, vezi cine pofteste ca-i mare pacat! Daca smantana era ardeleneasca, bihoreana, plecam urgent acolo, asa astept racoarea.
@elviramvio - Sorry, la noi în Oradea sunt vreo 24 grade, așa că nu am sesizat problema caniculei. Azi noapte a plouat, azi e soare cu dinți, așa că
Acum ce sa zic, m-am apucat de scris că vreau să ajung la cele 2 milioane de puncte și să fiu și eu SENATOR ????, deci scuzați meniul... Tocmai mai aveam de gând să scriu și despre Hanul lui Manuc, dar dacă produc emoții puternice mă mai gândesc
LE-smantana nu era de la noi, dar de aia a fost tare buna. ..Și ciorba de perișoare o minune! Recomand!
@luciaoradea -
Poti scrie de Manuc, ti-l las cu placere, mie imi aminteste de cozile de alta data la alimente. Cat despre SENATOR, spune-mi in ce cabinet te gasesc, vin si eu cu o jalba, ca la deputati n-am pile. Si da, se vede ce vrei, deja ne razi in fata, noi sfaraim, voi va luati aer conditionat pe strada, senatorilor!
Sa ma inviti totusi la dineu!
@elviramvio:
Da, da, desigur, dau chef mare ????. Chem pe toată lumea, dau de băut, rezolv jalbe, plângeri și alte chestii. Aștept înscrieri pentru audiențe
Hanul lui Manuc nu m-a încântat, dimpotrivă. Mâncare scumpa, nu buna, chelneri interesați doar de bacșiș, brânza de la mămăligă (da, și acolo am luat mămăligă ) acră, veche, puțin cam alterată... O dezamăgire pentru noi. Dar a fost și asta o experiență.
@luciaoradea - sincer să fiu, având în vedere că ați scris un review de cazare la acest ''restaurant'' vezi impresii nu prea văd motivul pentru care nu ați acordat note (încărcat poze cu farfurii) pentru Bucătărie/Masă în cadrul acelui review (chit că le-ați achitat separat).
Chiar era nevoie de alt review?
Prețurile sunt ''evident'' importante! Sunt ''convins'' că se vor păstra și la următoarele schimbări legislative (TVA, Cod fiscal, Norme de aplicare).
@Nasshu - având în vedere ca nu am fost cazați la all inclusive și cazarea nu presupune și masa, plus ca se poate servi masa și de către cei care nu sunt cazați în hotel, am considerat că e mai util sa le prezint separat.
La fel cu impresiile de călătorie care e bine sa fie separate de cele de cazare. E mai ușor de găsit. Poate greșesc eu. La alte hoteluri unde se servește micul dejun doar, sau demipensiune, doar pentru clienții hotelului nu se aplică același lucru.
@elviramvio - Nu te mai „duela” cu Luciaoradea. Dati-vă mâna și continuați. Avem nevoie de reviewurile voastre.
@Mihai18: Nu era nici un "duel ", nici măcar cu ghilimele ????. Mă bucur ca mă apreciați. Sentimentele sunt reciproce. ????
@luciaoradea - Recent am citit că ați sosit din Zakintos. Doresc să vă citesc impresiile de acolo. Noapte bună.
@luciaoradea - Vreau și eu să particip la „dineu”. Vă susțin. Până atunci, stau cu mâna pe butoane.
@Mihai18: urmează și Zakynthos, puțintica răbdare...
foarte interesate descrierile acestui review, chiar nu stiam costurile unei mamaligi si al unui ciolan afumat in celebrul restaurant al hotelului Basarab.
Felicitari!
@crisstal:
subțire ironia! Sunt onorată de vizita dvs. pe pagina mea????. Nu am susținut nicăieri că restaurantul sau hotelul Basarab ar fi celebru. Dacă menționați mamaliga și ciolanul înseamnă că ați citit review-ul sau ați văzut pozele. Mă bucur ca v-am atras atenția.
Și recunosc, mie îmi place mămăliga, poate sunt mai din topor, n-oi avea gusturi atât de fine ca alții. ..
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ