GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hanu' Berarilor - o bucurie in pragul sarbatorilor
La Han musai sa veniti
Voie buna si ospete dese
De-acum in doua locatii alese, ...
Astfel scrie pe cartea de vizita a hanului pe care o primesti la intrare.
localizare: bd. Pache Protopopescu nr. 51, sector 2
mijloace de transport multiple: tramvaie, autobuze, treleibuze, zona Iancului, vis-a-vis de liceul Mihai Viteazul, la cca 200 m. de ProTV. ca puncte de reper.
Face parte din reteaua citygrill alaturi de fratele sau mai devreme aparut in Bucuresti, Hanu' Berarilor Casa Opres Soare de pe str. Poenaru Bordea nr. 2, situat pe cheiul Dambovitei si inrudit cu celebrul... Caru' cu Bere, Citygrill, Citycafe si Trattoria Buongiorno.
Seara de iarna, decembrie 2012- o intalnire intre prieteni.
Fosta casa a Elenei Lupescu, refacuta si renovata, din buricul Bucurestiului, ne-a intampinat luminata feeric si impodobita pentru sarbatorile de iarna.
Dar cine a fost Elena Lupescu? Pentru cei mai tineri, poate numele nu spune nimic. Pe scurt, Elena Magda Lupescu (nascuta la Iasi in 1896 din parinti tatal evreu botezat mai tarziu crestin ortodox si mama evreica, fosta dansatoare in Viena, botezata insa catolic) a fost amanta si apoi sotia regelui Carol al II-lea al Romaniei. In timpul primului razboi mondial a fost casatorita cu un militar de cariera, de care s-a divortat foarte repede, devenind in 1922 amanta printului Carol II. Acesta a fost incoronat rege al Romaniei in 1930 si datorita relatiei cu Elena Lupescu a fost nevoit sa abdice in 1940. Au plecat impreuna in exil in Elvetia, Spania, Mexic, Brazilia (unde in 1947 s-au casatorit) si s-au stabilit apoi la Estoril (vezi impresii) in Portugalia. Regele Carol al II-lea a murit in 1953 iar Elena Lupescu in 1977 in Portugalia, nemaintorcandu-se in tara niciodata de la fuga ei cu Carol al II-lea. Cladirea care i-a apartinut, si adaposteste hanul a fost cumparata si transformata in ultimii ani, asa cum arata acum.
Spatiul mare din fata imobilului este amenajat vara ca si gradina iar acum era impodobita cu un brad iluminat feeric. Privita din afara cladirea are parter inalt, etaj si o mansarda care nu era insa luminata, asa incat nu pot sti destinatia ei. Intrarea la parter se face printr-un hol ai carui pereti sunt impodobiti cu tablouri vechi. Un birou de receptie la care 2 tinere frumoase si amabile te intampina, se afla la intrarea de la parter. Receptionerele conduc la mese pe toti clientii.
Parterul este compus dintr-o sala mare open space si cateva separeuri laterale despartite de sala principala prin coloane frumos ornate, suficient de ample si care iti dau un sentiment de casa boiereasca, in stil brancovenesc. Nu stiu daca casa a avut aceasta arhitectura interioara initial, insa amenajarea ei acum ca si locatie de restaurant este foarte bine aleasa.
Spre etaj urca o scara de lemn, culoare mahon, asa cum de altfel este intreg mobilierul alcatuit din mese si scaune comode cu spatare inalte.
La etaj pe dreapta si stanga sunt la fel separeuri care cuprind 3-4 mese, depinde de dimensiunea si locurile alocate, situate pe langa coloane frumos ornamentate. Partea din mijloc este libera, inconjurata de balcoane inalte, asa incat exista deschidere spre parter, unde mai ales sambata este program de divertisment care merita a fi vizionat.
Ospatarii, cu sorturi lungi care amintesc de perioada interbelica, misuna printre mese, sunt suficient de atenti si introduc comenzile pe calculator, asa incat poti avea evidenta a tot ceea ce se consuma la masa, non stop., deh... tehnica isi spune cuvantul.
Meniul este foarte frumos si amplu prezentat si mancarea este suficient de diversificata, asa ca pentru un han, nu va ganditi la icre negre..., asa incat va puteti face o impresie generala despre costul pe care il veti plati la finalul ospatului.
Totul straluceste de curatenie si vesela este impecabila.
Daca ar fi sa critic ceva ar trebui sa amintesc numai de timpul care mi s-a parut suficient de mare intre preluarea comenzii si servirea acesteia la masa., cca 1 ora. Ma gandesc ca poate sunt persoane care nu sunt dispuse sa astepte atata timp pentru a fi servite. Bauturile se aduc imediat de la bar. Mi-a placut mult ideea de bere la metru... - adica halbele acelea (6 la numar) care se aduc pe un suport din lemn de 1 m lungime.
Temperatura ambientala a fost mai mult decat placuta, tinand cont ca afara erau cca -10 grade.
Exista mai multe feluri de meniuri, a la carte, dar si diferite meniuri pentru studenti, pentru pensionari, meniul de pranz.
Meniurile pentru studenti au pret fix de 11,9lei si sunt trei propuneri sugestive: meniul bobocului chefliu, meniul eminentului in "re-re" si meniul domnisoarei "miss". Fiecare cuprinde un fel principal, cu garnitura si salata. Bautura, apa, pepsi sau berea de 33 ml. este din partea casei.
Meniul pentru studenti este valavil de luna pana vineri - pana la ora 16, sambata si duminica pana la ora 13.
Meniul de pranz costa 22,4 lei si prezentarea e hazlie "mai ieftin e birtul decat farmacia" ne spune. in descriere. Cuprinde un fel de ciorba sau gustare la alegere, un fel principal, o garnitura si o salata toate la alegerea clientului din lista propusa care este foarte generoasa. Acest meniu este valabil de luni pana vineri, pana la ora 16.00
Din pacate, meniul pentru pensionari nu l-am luat si nu va pot spune amanunte.
Cele 7 persoane care am fost la masa am comandat:
bauturi aperitiv: 4 martini oragne, 1 gin si 2 JB, apoi 2 sticle de vin Beciul domnesc, apa minerala si apa plata.
S-au mai comandat: 2 platouri cu ciuperci umplute cu branza de burduf, care au fost deosebit de apetisante, 2 platouri cu diverse antreuri, constand in bulgari de cascaval, chiftelute, masline, ficatei de pasare inveliti in sunculita crocanta, ciuperci la gratar, branzeturi.
Felul principal a fost: 4 portii de crapt prajit cu mamaliguta, lamaie si mujdei, 3 tigai picante (diferite sortimente de carne la tigaie, mai mult sau mai putin picante, depinde de comanda).
Au fost aduse de asemenea 2 paini rotunde de cca 15 cm. diametru, bineinteles coapte in cuptor, crocante, calde si gustoase.
La dulciuri s-a comandat: 1 portie (450 gr- mi s-a parut f. mare) tort de mere, 1 portie clatite franjurate cu inghetata si sirop de coacaze (superbe ca prezentare si deosebit de aromate si gustoase) 2 portii de papanasi - 4 bucati, cu dulceata de visine si dulceata de fructe de padure.
S-a platit cu cardul. Mentionez aceasta pentru ca am avut surpriza neplacuta la alte restaurante cu pretentii si situate ultracentral sa fim anuntati ca nu se poate achita consumatia cu cardul.
De asemenea am primit un card de fidelitate care cumuleaza puncte care se scad in viitoarele consumatii, valabil in reteaua citygrill.
In privinta animatiei pot spune ca a fost neasteptat de placut. Fiind in ajunul Craciunului, au fost prezenti 3 tineri de la seminarul teologic are au cantat cateva colinde autentice, deosebit de sensibil si frumos. Un grup de 3 tinere si un baiat au dansat atat dansuri populare romanesti, cat si dansuri moderne, chiar si un can-can, asa spre amintirea Micului Paris interbelic. Efectul deosebit il da o oglinda de mari dimensiuni amplasata pe perete asa incat senzatia este de multimplicare a persoanelor care sustin spectacolul. Totodata a mai fost un tanar care ne-a incantat interpretand cateva melodii de petrecere vechi.
Pe mesele hanului se aflau asezate reclamele pentru Revelion. Acesta a costat 490 lei.
Trebuie sa mentionez un mare neajuns al acestei locatii. Lipsa unui spatiu propriu de parcare. Fiecare se descurca cum poate pe strazile adiacente, care oricum in zona sunt foarte aglomerate. Totodata cred ca este bine sa se faca rezervare din timp pentru obtinerea unei mese si sugerez sa mentionati dorinta dvs. pentru amplasarea la etaj sau parter.
Petrecere frumoasa daca treceti pe la Hanu' Berarilor.
il rog pe webmaster sef cu muzica poate gaseste un cantec de petrecere cu Gh. Dinica. multumesc
Trimis de amero in 13.01.13 17:58:01
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (amero); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”il rog pe webmaster sef cu muzica poate gaseste un cantec de petrecere cu Gh. Dinica. multumesc
Dacă ilustraţia muzicală nu place, se poate schimba...
Buna ziua.
Imi puteti pune, va rog, daca trebuie sa comanzi pe langa o friptura si garniture sau sunt incluse in portie.
Va multumesc mult si imi cer scuze
@alex_789 - Ma bucur ca dupa atata timp rew. mai este citit, multumesc. Da, ospatarul intreaba ce garnitura doriti la friptura si eventual o salat. Dar va asigur ca aveti din ce alege. Va doresc sa aveti chef si sa va simtiti bine.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ