ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.11.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 08.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
NOV-2012
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Nopti orientale, pline de mister in Centrul Vechi! - Restaurantul Adeline

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Miercuri seara m-am intalnit cu prietenii de pe AFA la restaurantul Morgan La Dud, joi am fost la filmul "Minte-ma frumos!" si dupa aceea am mancat ceva specific asiatic iar vineri, am fost la restaurantul "Expression Caffe". Sambata seara am mers la restaurantul Adeline!

Este un restaurant in Centrul Vechi, strada Blanari nr. 9, telefon XXXX, Website: Restaurant Adeline. Program de luni pana duminica, intre orele11.00- 00.00. Rezervarea am facut-o de miercuri, pentru ora 19, sambata.

Bucataria restaurantului este libaneza, o bucatarie apreciata, usoara si sanatoasa, se bazeaza pe o traditie veche. Anticii fenicieni parasind tarmurile marii si stramutandu-se in munti, au fost nevoiti sa se adapteze noilor conditii de viata. Intalnim si influente din perioada cruciadelor, influente otomane si egiptene.

Retetele specific libaneze folosesc carne de vita, de oaie si de pui. Se bazeaza pe fructe, legume, peste proaspat si fructe de mare. Modul in care este servita mancarea este cunoscut sub numele de "mezze".

Pe langa prospetime si diversitate, popularitatea mancarii libaneze se datoreaza simplitatii si aromelor exotice.

Imi pare rau ca nu m-am dus la restaurantul libanez pe 22 noiembrie cand este ziua nationala a Libanului, tara care si-a castigat independenta fata de Franta in 1943.

Am studiat locatia, am aflat ca in zilele de miercuri si joi, sunt si dansatoare orientale!

Copii au comandat un platou libanez, compus din tabouleh, hummus, melemen, aripioare picante si frigarui. Eu si sora sotului, am ales cate-un meniu oriental ce cuprindea: hummus cu miel, labneh si lipii. Ca desert am luat baclavale. S-a baut ayran , apa si sucuri naturale.

Acum voi incerca sa va spun cate ceva despre fiecare fel.

Hummus este o pasta de naut care se pune la inmuiat o noapte. Tabouleh sunt legume tocate marunt cu un sos din ulei, pasta de susan, zeama de lamaie, usturoi zdrobit. Labneh este o crema de iaurt, este un "dip" delicios.

Am fost binedispusi, toti mancam pentru prima data mancare libaneza, ne amuzam teribil trecand de la unul la altul farfuria, ghicind fiecare cate-un ingredient. Mancarurile au un gust extraordinar si nume incalcit... Am mai recunoscut pe platou, orez Basmati in sos de rosii, salata cu patrunjel, salata de castraveti cu iaurt, cuscus cu seminte puternic condimentat cu chimen si curry, masline, ceapa verde, stafide, alune crude si nuci caju crude, ardei gras, ardei iute si ce-o mai fi fost.

Desertul a incununat aceasta masa delicioasa! La final am fumat narghilea.

Va recomand cu caldura mancarea libaneza!

Localul placut, muzica ambientala, masute mici, scaune incomode.

Am intrat pe [un sait cu recenzii de profil], am citit cateva cronici si mancare libaneza se mananca mult mai bine si-n alte restaurante cu specific.

Am fost nemultumiti de faptul ca masa noastra a fost in apropierea toaletei, ne venea cateodata un miros nu tocmai placut.


[fb]
---
Trimis de balasa violeta in 20.11.12 22:56:21
Validat / Publicat: 21.11.12 06:53:25
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2941 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Locatia de la subsol, aici am stat.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster15
[21.11.12 06:52:55]
»

Mutat la rubrica "Restaurante, terase bucurestene" (deja existentă pe sait).

iulianic
[21.11.12 09:57:04]
»

@balasa violeta: Felicitari pentru periplul relaxant care a continuat dupa seara de miercuri pana la sfarsitul saptamanii! Te-am cunoscut vesela si optimista, dar cu narghileaua in gura nu mi te-as fi inchipuit.

balasa violetaAUTOR REVIEW
[21.11.12 11:31:33]
»

@iulianic, nu crede tot ce vezi! Alexandru ne-a presat, am tusit pana n-am mai putut. Vroiam sa fumeze sora sotului, sa-i facem poze si sa-i aratam la bunici, dar n-a fost chip. Am pus poza cu drag si sa va binedispun, sa va fac ziua frumoasa!

Multumesc pentru cuvintele frumoase!

iulianic
[21.11.12 12:18:17]
»

@balasa violeta: Am fost sigura ca poza e numai de "poza".

webmaster
[21.11.12 13:01:01]
»

Articolul a "primit" o ilustrație muzicală în ton cu specificul restaurantului - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Dacă autoarea preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugată să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM).

amero
[21.11.12 14:49:57]
»

Ce bine ca am citit rew. multumesc pentru descriere, poze si o informatie buna, incerc sa fac o rezervare pentru maine caci este 22 noiembrie si fiind ziua nationala, joi si dansatoare probabil ca va fi antrenant.

felicitari

balasa violetaAUTOR REVIEW
[21.11.12 16:10:29]
»

@ webmaster, multumesc pentru melodie!

@amero, multumesc si distractie placuta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, balasa violeta, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094732999801636 sec
    ecranul dvs: 1 x 1