ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.10.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 25.08.12
STATUS: SENIOR
LUNA
SEP-2012
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 3 MIN

Pars, restaurant iranian

TIPĂREȘTE

Faptul că sunt o mare iubitoare a bucătăriei orientale m-a îndemnat să încerc, pe cât posibil, cât mai multe restaurante cu specific non-românesc. De data asta a fost rândul unuia iranian, numit Pars.

Localizarea este una discretă, aproape modestă, pe strada Făinari care, aşa cum ştim, şerpuieşte paralel cu Mihai Bravu, prin spatele blocurilor înalte de la bulevard. Pe partea opusă acestor blocuri sunt numai case, mai arătoase sau mai prăpădite, iar într-una din ele, destul de bine întreţinută, şi-a găsit locul acum mulţi ani acest restaurant şi a rezistat cu succes până în ziua de azi. Localul este format din două săli, două camere ale respectivei case, nici prea mari nici prea mici, dotate cu mese de 4 şi 6 persoane. Ferestrele mari asigură o lumină bună, ceea ce e mare lucru, căci în multe restaurante orientale am întâlnit semi-întuneric, lumini difuze artificiale, neplăcut din punctul meu de vedere când e vorba să înţeleg ce-am în farfurie. Aşadar, lumină, muzică de-a lor în surdină, pereţi decoraţi cu schiţe şi tablouri de asemenea tradiţionale care te duceau cu gândul la ilustraţiile cărţilor cu padişahi şi viziri. Curăţenia – în standarde. Mesele sunt acoperite, peste feţele din pânză, cu alte feţe de unică folosinţă, din hârtie, ca un şerveţel uriaş, să zic aşa. Probabil sunt practice, le arunci şi pui altele după fiecare client căruia îi cade mâncarea pe masă, însă dau aspectul de local fără pretenţii. Trecând peste acest aspect, masa a fost confortabilă pentru că era mare şi aveau loc toate platourile, farfuriile, paharele, fără să simţi că te sufocă dar şi fără să lipsească nimic – şerveţele, scobitori, sare- piper-încă un condiment.

Servirea a fost ireproşabilă. Ospătarul, singur în tot restaurantul nu ne-a lăsat să aşteptăm nicio secundă în plus, reuşind totodată ceea ce puţini din tagma lui reuşesc, anume să nu fie agasant. Ne-a fost chiar de ajutor, sfătuindu-ne acolo unde ne-am arătat confuzi. De altfel, meniul e foarte bun. Are atât gramajul porţiei, cât şi compoziţia felurilor în paranteze. Nu e foarte stufos, axându-se pe câteva feluri, probabil cele mai solicitate. Putem alege supe, gustări, mâncăruri gătite, grătare, garnituri, salate şi desert – în totalitate tradiţionale (poate cu excepţia cartofilor prăjiţi, pe care oricum n-am avut curiozitatea să-i încercăm). Am luat din categoria grătare- frigărui şi kebab din viţel şi berbecuţ. Cubide pars şi Maxus, la 20-25lei fiecare. Dar erau cel puţin 15 combinaţii din carne de viţel, berbecuţ şi pui preparate tradiţional. Orezul, cea mai populară garnitură, este alb, cu bob lung, foarte gustos, mai ales în varianta cu şofran şi costă 8 lei, iar o porţie se poate împărţi la doi, fiind foarte generoasă. Salatele nu depăşesc nici ele 10 lei şi sunt mai mult decât suficiente la 250g. Un punct bun pentru ei, faptul că aduc lămâie din belşug ca şi accesoriu, fără s-o găseşti apoi pe notă. Un punct în minus, evident, lipsa băuturilor alcoolice, dar asta deja e de la sine înţeles în restaurantele arăbeşti.

Din păcate, de desert n-am mai avut loc în burţi, aşa că am încheiat cu un ceai original – negru, cu cardamom şi apă de trandafiri.

Per total, un local în care te simţi bine, mănânci bine şi nu ai senzaţia că ai aruncat banii pe fereastră aşa cum se întâmplă, din păcate, în prea multe localuri cu ştaif din Bucureşti.


[fb]
---
Trimis de vasilica in 01.10.12 00:04:49
Validat / Publicat: 01.10.12 01:06:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4836 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vasilica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pars, restaurant iranian // ceaiul digestiv, de la finalul mesei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14600 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

benescu75
[01.10.12 15:02:37]
»

Vin cu o corectura, iranieni nu sunt arabi sunt persani, daca ii zici unui iranian ca e arab se va simtii jignit!

In rest am fost si eu acolo invitat la o zi de nastere si s-a putut aduce bautura cu acordul patronului.

vasilicaAUTOR REVIEW
[01.10.12 15:45:08]
»

@benescu75: da, ştiu această diferenţă, precum şi sensibilitatea lor la subiect. am folosit sintagma "restaurante arăbeşti" cu sensul foarte general, geografic, de mâncare din orientul apropiat, de obiceiuri musulmane, etc.

sunflower
[02.10.12 11:14:18]
»

Tu ai oferit ceaiul, eu iti ofer bonusul...

vasilicaAUTOR REVIEW
[02.10.12 11:19:41]
»

@sunflower: mulţumesc, floarea soarelui! despre ceaiul ăsta ar mai fi multe de spus. îmi pare rău că n-am insistat. în orice caz, după masa destul de grea - carne de oaie, tocătură, nu ne-am resimţit absolut deloc mulţumită proprietăţilor miraculoase ale plantelor folosite.

Anducus25
[11.02.14 20:19:03]
»

Acesta era restaurantul meu preferat, dar in noiembrie 2013 cand am fost ultima oara acolo nu mai era nimic, nu stiu daca a fost inchis sau sa mutat. Va rog frumos are cineva vre-o idee ce sa intamplat cu acest restaurant? Mai este poate unul la fel persan in Bucuresti? Pe net nu am gasit nimic...

Nasshu
[11.02.14 20:24:37]
»

@Anducus25: pagina de internet pare inca in constructie parsrestaurant.ro, insa vad, pe pagina lor de facebook, ca acum functioneaza in str. Mamulari nr. 1, sector 3 in spatele magazinului Unirii

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vasilicaAUTOR REVIEW
[11.02.14 21:49:37]
»

@Anducus25: am constatat cu părere de rău că au dispărut din str. Făinari tot prin toamnă. din fericire, i-am găsit într-adevăr la Sfânta Vineri, colţ cu Mămulari, cum zice Nasshu

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.02.14 21:55:06]
»

@Anducus25: persan, nu știu, dar pot recomanda unul libanez și unul arăbesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Anducus25
[12.02.14 08:03:33]
»

@Nasshu: Mulțumesc mult pentru ajutor! Ma bucur enorm ca l-am găsit din nou...

webmaster26
[04.11.17 12:59:31]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Anducus25, benescu75, sunflower, vasilica
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078263998031616 sec
    ecranul dvs: 1 x 1