GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Torna Fratre
Restaurantul Torna Fratre este amplasat in str. Tunari nr. 34 si mai este cunoscut in zona ca “Restaurantul romanesc”
Are o curte interioara frumoasa, cu pomi si verdeata, cu o terasa de aproximativ 50 de locuri, cu cateva locuri de parcare si restaurantul interior, o vila de fapt, cu inca circa 50 de locuri.
Interiorul este curat, placut decorat in nuante de alb cu lemn, un amestec reusit de modern cu rustic, cu poze vechi inramate.
Am servit masa acolo de vreo 3 ori; prima experienta a fost una nu prea fericita, intelegand ulterior ca fusese o zi atipica, foarte aglomerata; ospatarii erau cam bezmetici, iar mancarea a durat cam mult. Chiar dupa aceasta experienta neplacuta, deoarece mancare a fost buna si carciuma “promitea”, am mai testat-o cu inca o vizita. O masa organizata de data asta, de vreo 15 persoane. Intuitia mea nu a dat gres: serviciile au fost fara cusur de aceasta data, iar mancarea foarte buna.
Aperitivele le-am avut prestabilite, iar felurile principale, deserturile si bauturile le-am comandat a la carte. Ospatari fasneti, atenti si prompti.
Nota a fost de aprox 1000 ron, cu tot cu bacsisul regulamentar, o masa de 15 persoane, care a durat cam 5 ore :))) Cu aperitive la platou, feluri principale, deserturi, bautura alcoolica si sucuri, etc
Am revenit pentru a treia oara intr-o zi de miercuri, zi de “peste”. Sa specific: marti si miercuri au zi de cherhana. Peste proaspat si buuun!
Am comandat hamsii, guvizi si ton proaspat, totul asezonat cu lamaie, un mujdei mai light si cartofi natur trasi in putin unt si patrunjel…. o bunatate!
Meniul este destul de variat si contine mancaruri traditionale din toate zonele Romaniei, dar si din bucataria “vecinilor” basarabeni, aromani etc
Asa cum se prezinta pe site-ul propriu, numele restaurantului reprezinta: “un îndemn rostit de către un soldat român (valah) „în limba părintească” în timpul unei campanii a armatei bizantine împotriva avarilor, în anul 587.
Istoricii şi lingviştii socotesc aceste cuvinte drept o primă menţiune a protoromânei (limba română veche), aceste cuvinte fiind considerate deasemenea certificatul de naştere al limbii române”
Au si un meniu de pranz, la pretul de 16 lei, insa nu l-am luat niciodata si nici nu stiu ce contine. Foarte potrivit insa pentru cei care lucreaza in zona; pot lua masa de pranz rapid si ieftin!
Preturile meniului sunt prezentate pe site si mi se par rezonabile.
Aproape in fiecare seara au si un mini-taraf, care canta muzica veche lautareasca, romante, foarte placut si de bun gust.
In rest, muzica ambientala de acelasi gen.
Ce-am mancat si ne-a placut: hamsii, guvizi, ton proaspat (asta in zilele de cherhana adica marti si miercuri), carne de porc la garnita (gustoasa si foarte frageda), sarmale cu mamaliga (excelente!), papanasi cu dulceata si smantana, rata cu varza, icre de stiuca si crap, salata Isaccea, dorada, pastrav, cotlete de berbecut, pastrama de oaie, clatite buzoiene, cartofi la gratar, saramura de peste, chiperchi si coltunasii cu manatarci.
Site-ul propriu este restaurant-tornafratre.ro/homepage
Trimis de Chloe in 06.06.12 17:18:58
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Grozav nume pentru un restaurant. Cu siguranta ca nu-l uiti asa usor.
Noi, mai putin cu restaurantele, dar ce ai descris pare ok si chiar m-ai facut curioasa. As veni pana acolo macar pentru o cafea cu spernta ca as putea sa-l cunosc pe cel care a avut idee sa dea numele restaurantului.
Daca imi amintesc bine, pe vremea cenaclului Flacara se canta si o melodie cu acelasi titlu "Torna fratre".
Cand am citit de carnea la garnita am inceput sa rad, in studentie in camin aveam colege de la tara care aduceau cand veneau de acasa carne de la garnita. Multa vreme am crezut... vai de capul meu ca garnita este carne dintr-o anumita parte a porcului asa cum este ceafa sau pulpa. Ce-au mai ras de mine cand le-am intrebat "dar cate garnite are porcul asta al vostru? "
Probabil din cauza ca atrag multi clienti cu asta, restaurantul are acum 4 zile cu cherhana: luni, marti, miercuri, joi.
Ieri am fost din nou acolo si, din nou, mi-a placut tare: hamsii proaspete si crocante, somon la gratar, chefal, inghetata si tort de mere de casa; foarte bun!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ