GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Osteria GIOIA by Patrizia
Vineri seara... dilema grea, unde iesim sa mancam si sa sarbatorim un eveniment peste care au trecut ceva zile dar care a ramas... neudat!? Intram pe net sa cautam "cel mai tare restaurant" unul la care n-am mai fost, sa fie aproape (ca e nebunie la capitolul circulatie), sa se manance bine (intram sa vedem referinte imediat!!), sa nu fie imens, specific italienesc (adica nu chinezesc, libanez, etc), si inca multe alte criterii foarte personale. Asa ca intram pe TOP FIVE si printre altele ne cad ochii - si la propriu, de foame - pe Osteria Gioia . Poveste frumoasa, pe care va invit s-o cititi pe site-ul oficial osteriagioia.ro, despre cum talentata Patrizia a ajuns in Romania, dar mai ales Grand Chef. Citim si referintele, destul de controversate, in timp ce capul familiei (asa l-am declarat la recensamant, dar ce stie el?!) bate din picior ca daca mai citim mult lesinam cu sucurile gastrice revarsate. Ne decidem. Sunam si rezervam. Ne punem la tinuta festiva, noi fetele ne pavoazam corespunzator si pe la 21.30 suntem acolo. Intre timp circulatia se mai degajase, am ajuns repede pe Ion Mihalache la nr 16. Unele comentarii vorbeau despre o casa veche dar nerenovata (pe dinafara) intre timp lucrurile s-au schimbat. O masa in zona de fumatori (ce folos ca eu traversez incercarea vietii numita renuntarea la fumat?!), la parter. Arunc ochii de jur imprejur si-mi place ce vad: design minimalist, doua randuri de mese, foarte aerisit dispuse. Lumina filtrata, blanda. Mise-en-place elegant, in nota discreta. Pe o parte ferestre, pe cealalta o consola lunga plina de figurine de portelan cu un aspect foarte rustic - colorate extrem. Daca nu le-am fotografiat mi-e greu sa vi le descriu. O armata de ospatari se invarteste in jurul nostru dar si al altora, aduce meniul, ia comanda aperitivelor lichide, intreaba daca e totul ok. Cum apuc sa ma bag in seama si sa spun ca e prima data cand suntem in acest local si mai ales ca sarbatorim oarece, astept sugestii despre vreo specialitate a Patriziei. Pana la urma ajungem la urmatoarea comanda:
- Vitello tonnato, Scoici Saint Jaques gratinate la aperitiv;
- File de ton cu nuci si sos de pere, Muschi de vita din Argentina cu garnituri si sosuri diferite (care cu gorgonzola, care cu trufe), Ficatei de pui in stil venetian - la felul principal;
- mousse de ciocolata si Inghetata de casa (malaga) - la desert.
Am baut unii Proseco, altii Martini bianco la inceput si am asociat un Brunello di Montalcino (de la mama lui, adica di Toscana) la felul principal. Plus apa, etc
Aspecte pozitive:
- cred ca a fost cel mai bun vitello tonnato pe care l-am mancat pana acum, unde mai pui ca nu aparea in menu, fiind o sugestie a ospatarului.
- muschiul de vita extrem de fraged si bine pregatit
- ficateii venetieni vi-i recomand din tot sufletul
- totul a fost foarte savuros
- inghetata de casa ca la mama ei in Italia, cu niste stafide mustind de rom - asa ca a fost un fel de inghetata extrem de alcoolizata, care impreuna cu vinul ne-a infierbantat foarte.
- atmosfera in local foarte placuta, fara stridente, muzica discreta, placuta;
- servire prompta, ospatarii nu erau absenti si visatori cum citisem prin niste referinte.
- foarte curat, toalete de nota 10
Aspecte negative:
- unele feluri din menu nu erau disponibile (imi amintesc doar mille feuille cu capsuni proaspete la desert, dar au mai fost alte cateva absente si la felul principal)
- vinul nu a fost lasat sa respire macar 15-20 de minute inainte - s-a desfacut sticla si s-a turnat direct in pahare.
De fapt, ca sa fiu foarte sincera, nimic nu ne-a stricat dispozitia unei mese bune, vinul, asa nerespirat, ne-a adus intr-o stare exuberanta si voioasa, nota de plata ne-a readus cu picioarele pe pamant. Preturile preparatelor sunt destul de piperate (nu foarte), in nota restaurantelor italienesti "cool" din Bucuresti.
Per ansamblu, un restaurant de top, preparate deosebite, de calitate, pregatite numai in bucataria restaurantului (ma refer mai ales la paste) cu amprenta personala a unui Chef profesionist, format la scoala italiana.
Cred ca se intelege de ce nu am facut fotografii....
Trimis de TORA INGRID in 23.10.11 19:22:56
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Tora Ingrid
Dragă Tora, tu povesteşti extrem de frumos şi era să-ţi zic că mi-ai făcut poftă dar... n-am priceput exact tot ce ai mâncat. În birtul de la mine din cartier nu am văzut asemenea mâncăruri - sunt feluri de mâncare, nuu? - iar când mi se aduce vinul, nu apuc să respir nici eu - darămite el! - când mă "dau" la el.
Tare mi-e teamă că n-am să-mi permit vreodată să te invit la un asemenea restaurant, poate dacă faci şi tu un compromis şi-ţi comanzi un piept de pui la grătar cu piure de cartofi.
Cu drag,
Flaviu
P. S. Invitaţia la Bucureşti rămâne valabilă?
P. P. S Ce-i aia "mileu dă foi cu căpşuni"?!
@Tora Ingrid
Si eu ce fac acum cu poftele ce ma apucara? ca e miezul notii si, vorba colegului Flaviu, nici la mine-n sat nu se fac d-astea
Ma duc pe la camara sa respir un borcan de afine sau zmeura, in miere, ce-oi gasi p'acolo...
Norocul nostru ca nu ai poze, as zice eu... abia ce am semnat si eu recensamantul, ma gaseau moarta (de pofta) de dimineata si nu mai iesea statistica bine, din cauza ta )
@Flaviu
cartofi "frantuzesti"... ei vezi? tu esti mai plimbat decat mine deja )
Nu mai continui ca iar ne taie "" sefii" (stie Flaviu ce ))
Mai copii, va mananca tastatura? Aveti un forum intreg sa aberati cum si cat vreti, dar voi - NU! Insistati permanent cu ecouri off-topic...
Va avertizez ca orice alt astfel de ecou va fi sters iar utilizatorul sanctionat.
Si nu numai pe acest topic!
@Flaviu: "mille feuille " este o veche reteta de prajitura frantuzeasca, bunica mea obisnuia sa faca asa ceva, sunt trei straturi de foetaj umplute cu doua straturi de crema in diferite variante glazurate cu ciocolata sau fondant, la ocazii festive nu lipsea de la masa alaturi de "Iles flotante" (bezea cu fructe confiate ce pluteau in sirop"
Melodia e foarte faina si potrivita, multumesc mult. Mille-feuille-ul ne-a facut cu ochiul fiindca mancasem unul exceptional in Malta, tot la un restaurant italienesc (daca e sa fim corecti, 80% din restaurantele malteze sunt italienesti cu bucatari din Italia). Dar am fost chiar surprinsa de absentele din menu, mai ales ca fiica mea a avut parte astfel de vreo5 refuzuri pana a nimerit ceva ce era si-n menu si la bucatarie. Asta mi s-a parut in neregula la un restaurant care practica astfel de preturi.
@TORA INGRID
”Cred ca se intelege de ce nu am facut fotografii...
Ba deloc!
Draga Tora, eu am scris aseara un ecou, dar, se pare, ca din cauza salivei, mi-au alunecat destele, bre, pe tastatura, si nu stiu un' s-a dus ecoul meu.
In afara de inghetata jur ca n-am mai poftit la nimic ca n-am prea stiut eu ce e alea (ca erau sub 50).
Sint curioasa daca la acel restaurant e tinuta obligatorie (si anume ce toale?) Ca fusei si eu la un restaurant mexicanesc unde scria de dinainte ca tinuta e obligatorile (avea si explicatii cum ca barbatii n-au voie fara camasa si pantalon lung, doamnele cu rochie, iar baieteii in pantaloni si camasute)
Si nu mare mi-a fost mirarea, dupa ce m-am aranjat cu toate toalele bune pe care le-am gasit in dotare, sa vad acolo "domni" in pantaloni pescaresti, "doamne" in tricouri si shorturi... deci nimic nu mai era "a la carte".
Doar mincarea pe care mi-au servit-o... ca nici n-am stiut cum se maninca si am trecut repede la desert. Dar n-avea din ala cu o mie de foi, ca al tau...
Feumos descris, de parca am fost acolo...
Mai astept si de la vreo cofetarie.
@Costi, poate ca poti sa faci fotografii in restaurante fara "tinuta", in cantine si-n locante de doi lei. N-am vazut pana acum, pe unde am umblat, ca in localuri de nivelul celui pe care-l descriu, onor consumatorii sa scoata aparatele de prin borsete si posete si sa blitzuie pe deasupra farfuriilor. Dar daca chiar nu poti sa intelegi, atunci poti sa incerci personal sa vezi ce anume te retine intr-o astfel de ocazie sa te dedai la shooting-uri.
@adri-nico, unele restaurante impun tinuta, ca sa zic asa, prin modul in care se prezinta. Am vazut destule localuri in Romania care au afisat la intrare " ne rezervam dreptul de a ne selecta clientii // ne rezervam dreptul de a refuza persoanele in tinuta necorespunzatoare // etc... ". Ma gandesc ca au avut vreo experienta neplacuta cu clienti in slapi si cu lanturili la gat. Aici, ca sa vorbesc de Osteria Gioia, nu am vazut afisat " Tinuta obligatorie ", iar noi ne-am gatit din trei motive, in ordinea aceasta: nu ma duc la restaurant ca la plaja sau piata; era vineri seara 21.30, deci vremea de plaja trecuse; o sarbatoare in familia noastra ne capaciteaza pe toti sa fim cat mai frumosi, ca sa ne bucuram odata in plus ca ne avem unii pe altii si ca ne iubim...
@Tora Ingrid
Si mai mult decat impresiile tale (daca se poate concepe asa ceva), mi-au placut motivele si atitudinea
@motaneata: atâta timp cât nişte fotografii au fost acceptate spre publicare pe acest site, fie că tu personal eşti ori nu de acord cu aceasta, nu îţi dă în niciun fel dreptul să fii atât de acid şi chiar ireverenţios în exprimare.
Am şters întreg ecoul tău de mai sus - iar pentru atitudine primeşti un cartonaş galben. Sfatul meu personal este ca, pe viitor, să cauţi a fi cât mai ponderat când te referi la orice alt coleg de pe site.
Mulţumesc,
Flaviu care este ardelean de-al meu (sau eu ardelean de-al lui, dupa cum ar zice el) are mare dreptate: cum sa lasi un asa vin sa respire cand tie ti se taie respiratia? Vorba ceea: mai bine sa planga mama lui, decat mama mea! Asa ca trebuie tratat fara mila!
Unii mai cu suflet ar zice ca daca e vin rosu (si respectivul e) ar trebui sa fie turnat intr-un vas cu gura larga si lasat sa respire vreo juma de ora. Daca nu ai vas, poti sa-l lasi sa respire in pahar. Dar cine are aceasta tarie de caracter? Numiti-l, si eu voi spune ca va ajunge cineva in viata!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ