GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Iancului - un loc unde se mananca bine!

Daca ar fi sa optati intre un restaurant care arata foarte bine, modern si cu o gramada de decoratiuni care sa-ti taie respiratia, dar cu mancare nu atat de extraordinara si un restaurant micut, simplu, de cartier (i-ar spune unii) insa cu portii mai mult decat savuroase, cu deserturi interesante si portii mari, pe care l-ati alege?
Am nimerit, fara sa vreau neaparat, la cel de-al doilea tip de restaurant – caruia ii spune Casa Iancului, care nu arata mai mult decat ca o carciumioara de cartier, insa la care se mananca foarte bine mancaruri cu specific romanesc, nelipsite fiind preparatele vanatoresti, unde meniul are cateva feluri de desert atipice, foarte gustoase (cel putin cele pe care le-am incercat noi) – clatite tocate cu dulceata, inghetata fierbinte, Tortul Domnitei.
Inca de cand am intrat am fost intampinati de ospatarul care ne-a preluat si ne-a ajutat sa ne instalam la masa. Am ales sa mancam la etaj, si n-am facut rau, chiar daca privelistea care se putea admira de la ferestrele localului era blocul de vis-à-vis, atmosfera era mai linistita aici, mai ales ca nu toti clientii aleg acest nivel. Am aflat de la ospatarul care ne-a ajutat sa alegem cele mai bune preparate si care ne-a servit ireprosabil ca localul are si acompaniament musical live. Noi nu am apucat sa vedem cantaretii, insa banuim ca daca va duceti seara va veti bucura auzind muzica romaneasca cantata live.
Meniul e incarcat, nici pomeneala sa nu ai de unde alege – vreo sapte feluri de ciorbe si supe, tot felul de gustari reci, cateva feluri de peste, preparate romanesti, tot feluri de fripturi pe gratar si nu numai… ce mai, in functie de pofta – orice ai chef sa servesti.
Noi am incercat o delicioasa ciorba de fasole cu afumatura si carnati, servita cu o salata gigantica de ceapa in otet. Am comandat de asemenea caprioara gatita vanatoreste cu ciuperci si afine, unde ne-au fost servite trei bucati destul de mari de carne de caprioara, cu ciuperci si dulceata de afine, totul foarte gustos. De asemenea, extrem de frageda si gustoasa in adevaratul sens al cuvantului a fost scaricica de purcel cu mamaliguta si muraturi. Delicios! Totul! Adica tot ce am servit. Inclusiv desertul, clatite tocate (adica taiate fasii, pentru cine se intreaba cam cum ar veni astea) si amestecate cu sos de ciocolata. Insa inghetata fierbinte a fost cea mai gustoasa, fiind un desert deosebit. Cum adica inghetata fierbinte? Adica inghetata (topita, insa foarte rece) servita in foietaj fierbinte, cu zahar presarat pe deasupra. Amestecul fierbinte-rece este foarte interesant. Ca sa nu mai zic de aroma...
La Casa Iancului au si meniul zilei, pe care il gasiti in brosurile de pe mese. Va recomandam pulpa de rata, frageda si gustoasa, in cazul in care cautati o friptura din aceasta specie de pasare, gatita bine.
Preturile nu sunt deloc mari – caprioara cu ciuperci si afine costa 46 lei (retineti ca este vorba de o portie generoasa), scaricica de purcel cu mamaliguta si muraturi poate fi comandata pentru 32 lei, ciorba de fasole costa 8 lei (si are si afumatura si carnat), o Coca-Cola costa 5 lei, un espresso costa 5 lei. In plus, am avut o reala surpriza (dintre cele placute, desigur) ca ospatarul sa ne anunte ca de marti pana vineri intre orele 12 si 18 toate preparatele gastronomice sunt reduse cu 50%. Chiar tare, nu?? Putem sa va spunem, ca sa va dati seama referitor la preturi ca, patru oameni infometati au mancat fiecare felul intai si doi, au servit desert si cafea, au baut cel putin cate 2 sticle de apa sau bautura racoritoare si totul a costat 160 lei.
Trimis de spezam in 21.03.11 03:01:38
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (spezam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
poate era binevenita si o adresa, un reper ca sa ajung aici, chiar nu imi dau seama pe unde este
Să înţeleg că reducerea de 50% este doar pentru mâncare, nu şi pentru agheasmă. În cazul ăsta pentru mine nu-i nici o afacere.
Spui că-i un restaurant mic de cartier dar nu pomeneşti în care cartier... este potrivit pentru o micro întâlnire AFA?
@adryana - Din cate stiu, regulamentul nu permite sa dau si informatii despre locul unde poate fi gasim. Daca mi se permite, pot scrie adresa, desi se poate gasi foarte usor de catre doritori, cu ajutorul prietenului google.
@popescu. borsa - ma refeream cu titlu general ca este un restaurant de cartier, adica nu un local de fite sau mai stiu eu ce pretentii cel putin boieresti . Revin cu informatii, daca este nevoie.
@spezam
Poti sa dai linistita detalii referitoare la pozitionarea localului. Nu sunt nici un fel de restrictii in acest sens.
Astept inf. suplimentare cu privire la pretul ageasmei.
Adresa este in Bucuresti, pe strada Sarafinesti nr. 2 (zona Iancului-Mihai Bravu).
O veste buna domnule popescu. borsa: luni, intre 12 si 16 au reducere 50% si la "aghiazma".
de la Mihai Bravu si până la Casa Iancului mori de foame . Restaurantul este pe Str Sarafinesti, colț cu Sos Iancului, foarte aproape de intesectia Sos Iancului cu str Pierre de Coubertain (Stadionul Național). Ar mai trebui menționat că din cunoștintele mele restaurantul aparține cunoscutului somelier Sergiu Nedelea (printre altele Președintele Federației somelierilor), și nu ar fi rău, in cazul in care este prezent in restaurant, să vă lăsați pe mâna lui când vine vorba de asocierea vinului cu mâncarea.
Acesta este un restaurant pe care eu l-am frecventat cu predilectie, fiind aproape de casa, la numai zece minute.
Pentru mine este un restaurant special, intim. Aici poti simti o atmosfera calda si prietenoasa. Ai senzatia ca faci parte dintr-un film.
Domnisoara care te primeste si te invita la o masa, de cum intri in restaurant, te face sa crezi ca esti o persoana asteptata... Ospatarii sunt extrem de atenti si de politicosi. Exista o nota personala aici, ti se creaza senzatia ca totul este facut special pentru tine.
Mancarea este senzationala. In putine restaurante te incumeti sa iei mancare gatita. Aici poti lua cu incredere, este foarte proaspata si interesanta, deosebita.
Strada pe care este situat tu te imbie la mare lucru, din Soseaua Iancului se face str. Sarafinesti si este imediat pe dreapta, cum vii dinspre Mihai Bravu, foarte aproape de intersectia cu OMV-ul de langa fostul Electroaparataj, care acum este daramat.
Aici se organizeaza multe petreceri, de toate felurile, inclusiv nunti. Recomandarea mea este ca sa inchiriati intregul local pentru o nunta/botez, deoarece puteti avea surpriza sa fie doua in acelasi timp, un eveniment la parter si unul la etaj, muzica va fi aceeasi, insa fiecare poate cere anumite momente, nepotrivite pentru celalalt.
Apropo de muzica, aici se canta live. Daca mergeti vineri, sambata, puteti avea o cina romantica in acorduri muzicale placute, din anii '60-90.
Puteti face rezervari chiar fara sa platiti avans. Daca mergeti o data, de doua ori si deja numele vostru este cunoscut, sunteti un client fidel.
Aici clientul este respectat la maximum.
Merita incercat!
P. S.
1. In anotimpul rece incercati sa nu stati la geam, desi este un restaurant incalzit mie mi se pare rece.
2. Stiu ca mai era un al doilea "Casa Iancului" pe str. Popa Nan nr. 2, dar nu stiu daca mai este.
Siteul oficial este: aici
Uite un restaurant bun pentru o intalnire AFA la Bucuresti!!
Din cate stiu, al doilea restaurant s-a inchis demult!
Eu stiam ca mai era unul, dar acum nu mai vazusem sa fie mentionat pe site-ul lor, deci, s-a inchis. Acolo nu fusesem niciodata.
Am uitat sa mentionez ca la parter este salonul de nefumatori si ringul de dans.
La etaj este salonul de fumatori si barul.
Restaurantul are insa o arhitectura interesanta, etajul nu este, practic, dispus peste parter. Doar un culoar unde se afla instrumentele celor care canta acolo si cateva masute.
Astfel ca daca sunt doua evenimente, nu exista suprapunere, decat daca au aceeasi muzicanti.
În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.
Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2025 [Cofetării, patiserii, ceainării, gelaterii] La Dolce Milano - gustul fin al Italiei in Bucuresti — scris în 09.03.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant Ever After] Asiatic si iar asiatic - Restaurant Ever After — scris în 01.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Grand Cafe Van Gogh] Van Gogh si Funeralii fericite - cafeneaua Van Gogh — scris în 25.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant La Mama / Universitate] La Mama - nu chiar ca la mama acasa — scris în 23.01.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Ramore Fresh Food - Viilor] Burgeri și Bombardieri de la Ramore... — scris în 20.01.25 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2025 [Restaurant MACE by Joseph Hadad] Alt masterchef... — scris în 13.01.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Dec.2024 [Restaurant Monza] Pit stop la Monza - Restaurant Monza — scris în 18.02.25 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ