EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cococeria – amintiri din copilărie
Cunoșteam existența în București a unor locuri de luat masa specializate, cum ar fi: ciorbărie, chiftelărie, cartofiserie, burgărie, scovergărie și cine știe câte altele or fi. Aveam să citesc pe undeva pe Internet despre o nou intrată concurentă în categoria restaurantelor specializate sub numele Cococerie și m-am decis să îi trec pragul. Dar bănuiesc că știți, unii dintre voi, ce este o cocoace! Acest regionalism desemnează un fel de turtă, o pâiniță nu foarte groasă, de dimensiuni reduse, coaptă pe plită, în gura cuptorului sau pe o tablă pe aragaz. Ei bine, cineva s-a gândit să valorizeze acest preparat simplu, bineînțeles reinterpretând oarecum produsul pe partea de umplutură.
Localul nu este foarte mare, dar este situat într-o zonă cu potențial ridicat de clienți, localnici, dar și străini, la intrare pe Lipscani, dinspre Calea Victoriei. Programul de lucru este de luni până vineri între orele 09.00-21.00, iar în zilele de weekend între 11.00-23.00. „Cococeria” se întinde pe trotuar, având câteva mese acoperite de umbrele, un stativ cu meniul oferit spre consultare, dar și un spațiu interior, modern mobilat, unde se află spațiul de lucru, vitrina cu produse și un salon elegant – vedeți foto.
Meniul nu este foarte stufos și conține, cum este de așteptat, o varietate de cococi – 23 la număr – cu diverse umpluturi, plus două feluri de cartofi prăjiți. Pornind de la cele simple sau cu brânză, până la cele cu chestii tradiționale (carne la garniță, ciolan de porc, cârnați de Pleșcoi) sau accente internaționale (prosciutto, mortadella, ton). Opțiunile sunt tentante, gusturile se învârt în minte, amintirile năvălesc prin toate simțurile.
Aleg o masă în exterior, studiez rapid micul meniu, apoi pe cel de băuturi – bere gama Nenea Iancu, restul sucurilor, vinul și cafeaua au prețuri afișate pe tăblițe negre la interior. În timpul săptămânii localul oferă și un meniu al zilei compus dintr-o ciorbă și o cocoace. Am observat în vitrina frigorifică și câteva prăjituri drept desert. Aleg dintre cele peste 20 de variante Cocociul Cococeriei cu lutică (sos de roșii, ardei și vinete coapte, puțin usturoi), feta și măsline Kalamata – 29.95 lei, și o bere Nenea Iancu fără alcool – 17 lei.
Chelnerița, foarte amabilă și comunicativă, mi-a adus berea rece aproape instant, iar peste 6-7 minute sosește și comanda, o cocoace tăiată în două, pe o farfurie colorată, însoțită de o salată (ce trebuie preparată utilizând cele aflate în oliviera de pe masă). Totul arată foarte bine, turta este caldă, compoziția are gust, porția este destul de mare și sățioasă.
Am savurat cocoacea, m-am răcorit cu berea rece și mi-am adus aminte de turtele coapte și umplute cu brânză din copilărie. Plata se poate face cash sau cu cardul. Localul are și baie, curată și dotată cu tot ce trebuie. Recomand această experiență inedită!
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 20.08.24 15:09:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 [Restaurant Belli Siciliani] O mare teapa — scris în 23.07.24 de ux134965 din SEATTLE