EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Niciodată două fără trei - restaurant Rare Garden
Zilele trecute una din fostele colege a luat iniţiativa să ne întâlnim la un restaurant cum facem mereu o dată sau de două ori pe an, pentru ˝recunoaştere facială˝. Fiecare avem la noi sintagma ˝vai ce bine arăţi! ˝şi în gând ˝ce s-a mai dărâmat şi asta! ˝ dar ne simţim cu toate foarte bine şi bucuroase când ne întâlnim, după ce 20-30 de ani am fost colege şi de alţi 20-30 de ani am ieşit la pensie. Din 40 foste salariate care lucram intr-un atelier de proiectare al unui mare Institut, unele s-au dus, altele au plecat la copii dar cele mai multe n-au vrut să iasă din casă pe căldură sau că le durea ceva, imaginar sau nu. Ne-am adunat şase foste colege, eu fiind şi aici decana de vârstă.
Am ales restaurantul Rare Garden situat destul de central în apropiere de grădina Icoanei şi piaţa Romană, pe str Tunari no 34. (44°26'59.4'N 26°06'24.6'E)
Mai fusesem de două ori acolo, odată cu soţul în 2015 când restaurantul se numea se numea Torna Frate şi era ţinut de nişte aromâni vezi impresii. ˝Torna, torna, fratre˝, în traducere ˝ întoarce-te, întoarce-te frate˝, sunt primele cuvinte consemnate în protroromână in anul 587. Torna fratre era o cherhana specializată în peşte. A doua oară am fost în ianuarie 2024 când la adresa respectivă figura numele de Rare Garden vezi impresii. Restaurantul a vândut în 2019 pachetul majoritar de acţiuni altui patron, F. Marius, rămânând asociat şi primul patron. S-a menţinut specificul principal de cherhana dar şi cu alte specialităţi tradiţionale româneşti, însă s-a restrans numărul de feluri macedonene, grecesti, lipoveneşti, basarabenesti. Important e că s-a menţinut acelaş bucătar. În ambele reviewuri am apreciat restaurantul, locaţia este simplă, nu e de fiţe şi ne-am simţit bine mâncarea fiind excelentă şi la preţuri rezonabile. Fiind iarnă am mâncat în salon deşi trecând prin grădină am observat că vara probabil e foarte înverzită.
De data asta, acum câteva zile fiind caniculă afară, la prânz 37 de grade, am ales grădina şi nu am regretat pentru că aveau niste ventilatoare care răcoreau atmosfera.
Faţă de dăţile trecute când i-am trecut pragul, am observat că acum s-a extins livrarea acasă în zone nu prea îndepărtate ale oraşului pentru o comandă de min 60 lei; pe FB se prezintă în fiecare zi alt meniu; aprovizionarea se face de pe o zi pe alta cu alimente proaspete, anticipându-se consumaţia şi practic nu e utilizat congelatorul; există un meniu ieftin în valoare de 35 lei, constând dintr-o supă-ciorbă şi un fel principal (în limita stocului disponibil).
Cele 242 recenzii postate până la această dată au un scor de 4.6/5.
Cum AmfostAcoloRo este un sait de informaţii, am procedat la fel ca în ziaristică cu ˝trei surse˝aşa că iată-mă scriind al treilea review.
Colega care a organizat întâlnirea a reţinut o masă de 10 persoane în grădină dar cum v-am scris ne-am adunat numai şase. Pot spune că grădina este o oază de verdeaţă în mijlocul Bucureştiului. La intrare te întâmpină statuile a doi pitici si multe flori. În dreptul fiecărei mese este câte un copac cu oarecare vechime care ţine umbră. Interiorul era frumos decorat. Deasupra grădinii este o copertină uşoară pe care am apreciat-o foarte mult că era o sursă suplimentară de umbră dar şi din alt motiv înainte de plecare. La ora aceea de prânz fiind foarte cald, lumea stătea prin case aşa că grădina era pe jumătate plină.
Cum ne-am adunat, a venit o chelnăriţă care ne-a întrebat ce dorim să servim. Natural băuturi reci: apă minerală (0.75l, 18 lei) în special pentru una din colege care venise cu maşina tocmai de la Braşov şi pentru o altă colegă care are tensiune. Celelalte au cerut bere (0.4 l., 15 lei), eu bere fără alcool (0.33 l., 16 lei) s-a mai băut vin (1 pahar 18 lei). Ca feluri principale toate ne-am orientat spre peşte: saramură de crap (54 lei), păstrăv la tigaie (50 lei), crap la tigaie (45 lei) şi separat mujdei de usturoi (3 lei), mămăliguţă (7 lei). Unele am mai servit cafea (11 lei) sau ceva dulce (250 gr. tiramisu, 24 lei sau 250 gr îngheţată cu frişcă, 25 lei)). Total 590 lei, cu bacşis 670 lei. Faţă de alte restaurante, preţurile au fost medii dar porţiile f. mari. De ex. păstrăvul meu prăjit avea 450 gr, tot să mănânci. Ca gust, toată lumea a spus că a fost excelent dar eu mai cârcotaşă, aş fi vrut puţină sare care să intre în păstrăvul pe plită (aşa că am înmuiat fiecare bucăţică în mujdeiul de usturoi delicios) iar îngheţata cu friscă deşi avea bucăţele de ciocolată nu era suficient de aromată, în schimb era rece, ceeace se cerea. Am gustat din tiramisiuul prietenei şi era excelent.
Una peste alta ne-a costat pe fiecare cca 110 lei, ceeace este acceptabil la pensiile noastre decente dar nu nesimţite. Eu am mai adaugat taxiul la venire, că la plecare m-a dus colega din Braşov cu maşina. (tare regret că nu mai conduc, dar înţelepciunea îmi spune că la vârsta mea nu mai am reflexe prompte, plus că îmi tremură mâna).
Înainte de a pleca, toate am auzit un zgomot mare în telefoane, Ro-alert că începe urgia în Bucureşti cu tunete, fulgere, vijelie. La început a fost un ropot de vreo zece minute pe care nu l-am simţit sub copertină. Când a stat ne-am grăbit să plecăm şi am ajuns acasă înainte de a începe vijelia şi ploaia-perdea. A vrut o colegă să mă ajute să cobor din maşină şi să mă conducă la scara blocului dar eu, cum mă ştiu cu coada sus, am refuzat, mulţumindu-i şi cu grijă şi baston am ajuns acasă chiar când începeau din nou ropotele de ploaie.
A fost o ieşire plăcută şi pentru a treia oară vă recomand restaurantul Rare Garden, fost Torna Fratre, pentru mâncare bună la preţuri medii dar cu porţii mari, serviciu atent, curat, fără timpi de aşteptare şi de ce nu? pentru că nu e de fiţe. Pentru noi şi sunt convinsă că şi pentru alţii e ca o gură de oxigen care ne mai scoate din rutina zilnică.
Si ce dacă suntem vârsta a patra? Să stăm pe pat cu mâinile încrucişate pe piept? Nu. La orice vârstă te mai poti bucura de o ieşire cu prietenii la o ˝beută˝.
Trimis de Michi in 09.06.24 15:20:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ