ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.12.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
DEC-2023
Prieteni
PREȚ invitată

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

O petrecere nemaipomenită la Berăria Becker Brau

TIPĂREȘTE URM de aici

Berăria (restaurant) Becker Brau este amplasată în localul fostei fabrici de bere Rahova (Bragadiru) pe calea Rahovei nr 157A, în apropiere de Palatul Parlamentului şi Catedrala Mântuirii Neamului. Berăria (restaurant) a fost deschisă de germanii Christian si Dagmar Becker  în1996 şi modernizată în 2016, cu o capacitate de 5000 l/ zi 

Puţină istorie

Fraţii Becker au adus din Germania o reţetă de preparare a berii ratificată în Bavaria în 1516 şi denumită"Reinheitsgebot" ("ordinul purităţii") Şi astăzi după 600 de ani se se foloseşte toastul tradus astfel ˝ Hameiul şi malţul să le păstreze Dumnezeu˝

Tehnologia folosită

 La fabricarea berii  fraţii Becker au imbinat metodele traditionale cu cele moderne. Se foloseşte apă de puritate, extrasă  de la o adâncime de 150m dintr-un puţ  din comuna Moara Vlăsiei. Deasemeni numai ingrediente naturale. Berea fabricata este nepasteurizata, avand o garantie intre 6 si 12 luni daca este tinuta in conditii optime de temperatura (nu mai mult de 10 C). La dorinta beneficiarilor berea se poate pasteuriza în două pasteurizoare germane. În acest caz garantia  creste pâna la 24 de luni.  In dotarea fabricii exista si o linie de imbuteliere cu o capacitate de 10.000 de sticle pe ora.

 Maestrii berari au combinat diverse tipuri de malt pentru a crea asa zisa "Craft Beer". În 1996, Becker Brau, deschisă de Christian Becker, devenea prima şi singura berărie cu bere craft din Bucureşti.

 Ce e berea Craft?

Este berea produsă în micro-berării independente care utilizează reţete proprii păstrate la mare secret şi care se axează în primul rând pe calitate spre deosebire de unităţile industriale unde, se pune accent pe cantitatea produsă.  Prima bere craft produsă în România a fost la Becker Brau unde, la cerere, grupurilor mari  se serveşte şi ˝bere la metru˝

Amenajarea locaţiei

A fost făcută în interiorul fostei fabrici de bere Rahova cu un design simplu şi o estetică germană. Salonul, de fapt mai multe spaţii despărţite doar prin câteva trepte de scară are o capacitate de 200  de persoane. Mesele sunt de 6-8 persoane şi în spatele lor fiind perete s-au amenajat cuiere. La capătul salonului era împodobit un pom de Crăciun alături de care un profesionist a pus muzică adecvată orei şi momentului. Am citit că seara oaspeţii sunt întâmpinaţi de o fanfară.  

Există şi o terasă mare unde vara poţi savura o bere craft dar fiind frig nu am prospectat-o. Cu ocazia evenimentelor, în salon si terasă se pot asigura 500 locuri.

În 2019 Becker Brau a intrat în lanţul de restaurante City Grill din care mai fac parte  cele două locaţii ale Hanului Berarilor.  Au fost investiţi 500000 eu la preluarea localului. Cristian Becker conduce în continuare  Becker Brau.

Meniu şi preţuri 

Nouă ni s-a servit un meniu fix compus dintr-un platou mare pentru două persoane. El conţinea patru bucăţi mari de ceafă la grătar, patru chiftelute, câteva bulete cu caşcaval, cârnaţi, şniţele, cartofi natur, un bol cu murături (vedeţi în poză,  arhisuficient pentru patru persoane, nu două), o prăjitură cu o cremă minunată cred că de alune, cafea. Bere nu, pentrucă invitaţii erau în vârstă, - unii cu probleme cardiace- ci citronadă şi apă minerală sau plată la discreţie. Pe Google este afişat un meniu complet pe 12 pagini (n-am mai văzut aşa ceva) în care se specifică în limba română şi engleză: denumirea felului de mâncare, compoziţie, gramaj, calorii/100 gr, E-uri, preţ.

Dau un exemplu la întâmplare: FASOLE CU AFUMĂTURĂ | BEAN SOUP WITH SMOKED PORK [fasole, ceapă, morcovi, țelină, roșii întregi decojite, pastă de tomate, costiță afumată, oase garf / beans, onion, carrots, celery, peeled tomatoes, tomato paste, smoked prime rib, fork bones. 92 kcal / 100 g, 5E, 400g / 27.0 lei.

Cele mai solicitate  feluri sunt: ciorba din coadă de bou după o rețetă interbelică deosebită, saramura de crap, cârnații de oaie, pulpele de rață, carnea la garniță, ciolanul de porc, coastele de vițel marinate, deserturi pentru toate gusturile - de la papanași la budincă de curmale şi profiterol. Mâncarea germană este prezentă prin cârnăciori picanţi, cârnaţi albi, strudel cu mere, etc. iar cea românească prin sarmale cu mămăliguţă, mititei.

Apreciind la ochi, preţurile sunt medii spre mari iar gramajul consistent.

Serviciul

A fost impecabil. Am înţeles că unitatea funcţionează cu 100  de salariaţi. Majoritatea chelnerilor mi s-a părut că sunt imigranţi asiatici,   rapizi şi constiincioşi.

Printre celebritatile care au trecut pragul berariei Becker Brau: membrii trupei Deep Purple, Scorpions, Nicole Kidman, Modern Talking şi alţii pe care eu nu-i ştiu.

Cu ce ocazie am ajuns acolo?

Fundaţia Niciodată singur, prietenii vărstnicilor, în care am fost cooptată în luna septembrie, organizează periodic acţiuni de socializare în care seniorii cunoscându-se între ei, nu se mai simt singuri. Condiţia de intrare e să ai peste 65 de ani, să locuieşti singur şi să fie disponibil pentru tine un voluntar. Am aşteptat peste trei luni  până s-a găsit o voluntară în grija căreia să mă dea. În ce constă grija? Mă anunţă şi mă insoţeşte la evenimente unde îmi face cunoştinţă cu alţi membri, mai ne telefonăm, mai comentăm, mai schimbăm fotografii, - am devent prietene. Am mai scris aici că graţie Fundaţiei Niciodată singur am fost la un restaurant pe 1 oct, de ziua vârstnicului, intr-o excursie de o zi în sudul tării,  la un spectacol, la plimbare pe Calea Victoriei pietonală. Toate ca invitaţii şi unele cu taxiul decontat. vezi impresii şi vezi impresii

Fundaţia îşi asigură fondurile din sponsorizări, este foarte bine organizată pe sectoare în Bucureşti dar funcţionează şi în judeţe. Voluntarele sunt fie persoane de vârstă medie sau spre a treia, fie tinere studente la psihologie, asistenţă socială, care-şi efectuează  practica aici.

Ne-am adunat peste 200 de persoane, ne-am cunoscut şi recunoscut şi ne-am simţit foarte bine. Tot timpul am avut muzică, întâi, cât am servit masa mai în surdină, apoi timp de peste două ore hiturile anilor 80-90 şi muzică populară în care s-a dansat. Majoritatea eram femei dar mai erau şi câţiva domni ˝rara avis˝ rătăciţi printre noi. Este interesant cum toţi participanţii care au grijile lor legate de boli, de situaţie materială, au copiii plecaţi sau foarte ocupaţi, deci toţi, au lăsat aceste griji acasă si s-au distrat ca si cum ar fi avut 20-30 de ani. Un domn de 93 de ani fusese adus în scaun pe rotile şi se bucura la fel ca ceilalţi.  

Consider excepţională  iniţiativa organizatorulor care au înţeles că un om bătrân suportă singurătatea poate mai greu decât o boală rea. Până şi eu care am 89/90 ani m-am simţit atât de bine încât am intrat în ring şi am dansat având ca partener bastonul. Cine  zicea că la 70-80-90 de ani nu poţi să-ţi înfrumuseţezi viaţa? Carpe diem!  

Acum că v-am povestit atâtea, vă sugerez să treceţi  pe la Becker Brau, eu în orice caz DA împreună cu prietenii,  să beau o Craft bear. 

 

 

 

 

 

 

 

 


[fb]
---
Trimis de Michi in 30.12.23 09:43:21
Validat / Publicat: 30.12.23 12:51:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 600 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Mama Michi alături de voluntară
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.12.23 11:46:19]
»

@Michi:

WEB, nu ştiu dacă se poate descărca clipul VID-20231228-WA0009

sau MAI BUN ŞI COMPLET ESTE https://www.instagram.com/reel/C1ZrWBXoqXf/? igsh=MTRzcGRidjdlMHJncg==

regret -- așa cum am mai amintit, se pot încărca doar videoclipuri de pe platoforma yoube

Alege, eventual, unul de pe youtube -- probabil vei găsi și acolo.

MichiPHONEAUTOR REVIEW
[30.12.23 13:05:12]
»

@webmasterX: Multumesc si scuze, nu am gasit pe youtube decat foarte lungi

doinafil
[30.12.23 16:06:34]
»

Mi-ai stârnit nostalgii, mama Michi! 🤔

Am lucrat - ca proiectant - la secția de proiectare a Centralei Berii, Spirtului și Amidonului (CBSA) 25 de ani, perioadă din care am multe amintiri frumoase, inclusiv pe cele din „delegațiile” care se făceau în toată țara, la fabricile din subordinea Centralei.

Din '97, când majoritatea locurilor de muncă se desființau (din mai toate domeniile proiectării din industria alimentară) am avut norocul - în urma unui concurs, bineînțeles - să mă transfer la un birou de proiectare privat, și-am fost nevoită să învăț proiectare asistată pe calculator. Mi-a plăcut atât de mult, încât am lucrat încă 15 ani, cu cinci ani peste vârsta de pensionare. Și-am mai fi lucrat noi, pensionarii, care eram vreo 7, în micul „institut” care s-a format, dar a venit „criza” din 2008/2009 (inclusiv cea financiară). Patronul ne-a rugat frumos să nu ne supărăm pe el, dar ne-a sugerat că ar fi bine să ne retragem, mai ales că noi primeam și pensie și salariu. Colegii noștri mai tineri - și firma, deci - au mai supraviețuit vreo doi ani și apoi... завйрсит, cum spun bulgarii!

Anul trecut am avut nevoie să mergem la Piața de Flori, unde odată era Piața George Coșbuc, gard în gard cu fabrica de bere Rahova. Am fost curioasă să văd ce-a mai rămas din fosta fabrică de bere, să intru în biroul de proiectare unde am lucrat 25 de ani. Știam că majoritatea clădirilor și instalațiilor în care se producea berea (fermentații, fierberi, răciri, îmbutelieri... etc.) s-au „tăiat” și vândut pe bucăți, sau la kilogram, asta în cazul în care au scăpat de la „prăduială” . M-am întristat când n-am putut să înaintez decât vreo 10/20 de pași, înaintarea fiindu-mi zăgăzuită de o adevărată „junglă deasă de buruieni” , crescută în toată curtea care era nu mare, ci foarte mare. Am avut o străngere de inimă când am văzut ce ruină a rămas din toată fabrica... Nu știu dacă urmașii lui Bragadiru (dacă or mai fi ) au reușit să revendice ceva...

Restaurantul despre care ai scris știam că s-a deschis, dar nu în curtea fabricii, ci imediat lângă. Era un gard ce despărțea berăria de fosta clădire administrativă a Centralei, pentru că fabrica a mai funcționat puțin și după 1997, când am plecat eu de-acolo.

Mă bucur că ai petrecut cu noii colegi de la această fundație!

Să ai un an 2024 cu bucurii și să fii sănătoasă!

MichiPHONEAUTOR REVIEW
[30.12.23 17:16:23]
»

@doinafil Multumesc Doina pentru exceptionala completare luată din viața reală, nu din cărți. Ma bucur ca reviewul meu ti- a deschis o fila din viața ta. Eu cateodata cand imi amintesc diverse episoade mi se pare ca nu le- am trait eu.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11180019378662 sec
    ecranul dvs: 1 x 1