BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu prieteni seniori la restaurantul Burebista tradiţional
Cu câteva luni în urmă, mai precis în noiembrie 2022, am citit două reviewuri despre restaurantul Burebista Tradiţional scrise de Tata123 şi de Mishu. Cum părerile lor sunt de necontestat, am postat următorul ecou: ˝@tata123: Amfostacolo, însă vara la terasă şi nu am scris niciun review deşi ţin minte că am mâncat bine şi preţurile au fost acceptabile. M-am uitat pe saitul lor şi nu sunt de speriat. Văzându-ţi pozele, regret că nu am fost şi înăuntru. Poate că fac pe influencerul pe lângă nişte prieteni să mergem iarna asta în salon˝
Numai că venind iarna prietenii mei au intrat în hibernare. Zilele astea făcându-se timp frumos le-am propus să mâncăm undeva, asta până vine canicula şi iar nu vor fi dispuşi să iasă. Stiindu-mă că am multe informaţii de pe AFA, mi-au delegat mie sarcina găsirii restaurantului. Ca să fiu sinceră mă săturasem de ofertele unor restaurante privind friptură cu glazură de dulceaţă de smeură sau cu denumiri pe care nu le înţelegeam ce ar însemna. Ca să îndeplinesc această cerinţă le-am pus o condiţie: ˝să nu vorbim de boli˝ că ne-ar apuca ora de închidere şi tot am mai fi avut ceva de spus.
Am ales restaurantul Burebista Tradiţional de pe calea Mosilor 195 care avea în meniu mâncare tradiţională ˝ca la mama acasă˝. Restaurantul se află la parterul unui bloc din Epoca de Aur dar având în faţă o terasă şi o intrare frumoasă nu te uitai în sus la etajele cenuşii. Am reţinut o masă de patru persoane şi la 13.30 trecute-fix taxiul a oprit în faţa lui. La terasă erau câteva mese ocupate dar am preferat să mâncăm în salon pentru că primăvara asta vremea e capricioasă şi din senin s-ar fi putut isca o vijelie.
Restaurantul este deschis din 1999 şi într-adevăr e tradiţional, fiecare salon având tablouri, păsări împăiate, obiecte de ceramică, farfurii şi străchini populare pe mese, toate transpunându-te în copilărie la ţară, la bunici. Este creată o atmosferă de autentic care pentru persoanele în vârstă, mai conservatoare, creează buna dispoziţie. În restaurantele foarte moderne care copiază linia altora din ţări mai dezvoltate, personal mă integrez mai greu.
Cele trei saloane nu erau prea bine luminate (nefiind clienţi probabil se făcea economie de curent electric) dar tot am putut face câteva poze cu decoraţiunile de pe pereţi, mesele acoperite cu ştergare şi scaunele de lemn- ce mai? - întoarcere la origini.
Imediat ce am luat loc la masă a venit un ospătar principal însoţit de un ucenic căruia îi arăta cum să servească. În aceste condiţii am primit toată atenţia şi am fost serviţi destul de repede. Preţurile fiind medii din lista de bucate am ales ce am poftit. Eu de ex. am comandat saramură de crap cu mămăliguţă (53 lei). Porţia a fost f. mare aşa că jumătate mi-au pus-o la caserolă. După un timp mi-au făcut ochi dulci nişte sarmale (35 lei) pe care eu, de când sunt singură le fac acasă destul de rar. Porţia avea patru sarmale mari cu afumătură, am mâncat două, n-am mai putut, celelalte două mi le-a dat la caserolă aşa că m-am scos cu două prânzuri acasă. Am mai servit jumătate de porţie papanaşi cu dulceaţă de vişine (o porţie 26 lei) şi o bere Ursus 330 ml fără alcool (11 lei). M-a costat cu bacşiş cu tot 130 lei.
Ceilalţi au mai servit somn la grătar (45 lei) cu cartofi cu rozmarin (10 lei), bureţi fripţi (14 lei), ciuperci pe plită (10 lei) şi pentru acasă o porţie de opt coaste de porc (49 lei) cu piure de spanac (10 lei). Ca dulce una din prietene a mai comandat o plăcintă cu brânză (16 lei). În total a costat 376 lei, cu bacşis 425 lei, impărţit între noi după consumaţie, bonul fiind comun. Au fost foarte bune toate, dar eu acasă am mai pus jumătatea de porţie de saramură la cuptor pentru că pregătind-o repede la restaurant, mi s-a părut că legumele mai trebuiau fierte.
Deşi nu am vorbit de boli, de preţuri sau pensii am stat destul de mult. Totuşi una din ˝fete˝şi-a luat tensiunea cu aparatul din posetă. Alarmă falsă. Am plecat bucuroşi că am reuşit să ne mai întâlnim, promiţându-ne că înainte de a veni canicula să mergem şi la o grădină. Doamne Ajută!
 
Web, dacă se poate restaurantburebistatradit ... onal.ro/galerie De văzut turul virtual
despre SERVICII
Ospătar foarte amabil care a servit prompt.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mâncare tradiţională, bine gătită servită într-un salon ornat tradiţional. Aşi reproşa lumina insuficientă.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Amplasat în centrul Bucureştiului pe Calea Moşilor la parterul unui bloc, are în faţă grădina şi o intrare frumoasă.
Trimis de Michi in 21.05.23 10:20:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”Web, dacă se poate restaurantburebistatradit ... onal.ro/galerie De văzut turul virtual
Pagina indicată nu se poate din păcate include în review, ca ilustrație video-muzicală
@Michi: În toamna anului trecut i-am călcat și noi pragul lui „Burebista” . Nu ne-a întâmpinat chiar regele, doar moștenitorii într-ale bucătăriei de pe atunci. Am fost mulțumiți de preparatele degustate atunci și de serviciile oferite.
Decorurile sunt de genul rustico-vânătorești (lemn, trofee, arme, ceramică, picturi), interiorul fiind împărțit în două saloane. Într-adevăr și nouă ni s-a părut lumina un pic mai slabă în interior, de vină fiind probabil numărul mic de corpuri de iluminat - o atmosferă *dacică, la lumina opaițului. ????
Pe GoogleMaps restaurantul „Burebista” are o notă bună: 4,2 din peste 1000 de recenzii.
Să vă fie de bine!
@tata123 ????: Da, stiu că ai fost, îţi scrisesem şi un ecou dar prietenii au intrat în hibernare şi n-am mai avut cu cine merge.
@Michi: Ma bucur ca ati venit la mine in cartier si ati forst multumiti. Eu as mai merge acolo pentru ca este un loc porivit de a iesi cu familia sau prietenii, as iesi si cu colegii de serviciu, dar ei sunt mai pe modern, asa incat cu ei am tot iesit in locurile deja povestite. Un singur aspect nu a fost chiar pe placul nostru la vizita facuta acolo, faptul ca formatia insista sa cante la masa noastra in speranta uni bacsis, pentru ca aspectul unuia dintre oaspeti il dadea de gol... era japonez .
In schimb mancarea foarte buna iar preturile ok, asa incat felicitari pentru articol, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ