BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Tratament cu penicilina in plina vara la Mamizza.
Sunteti curiosi normal! Curiozitatea e in firea noastra, dar cum de vine asta? Stati sa vedeti! Intr-o calduroasa zi de august am stabilit sa ma vad cu o prietena, locul ales fiind pizzeria Mamizza – Mother of Pizza dupa cum se prezinta ei, deschisa de curand pe Bdul Corneliu Coposu nr 6-8 la parterul unui bloc, si ca localizare, daca sunteti din Bucuresti, este aproape de Sfanta Vineri (Unirea). Programul acestui local este 7 zile din 7 intre orele 12:00 – 15:00 si 18:00 – 23:00, asadar noi am decis sa ne vedem la ora 18:00.
Afara o sufocanta zi de vara, asa ca am decis sa stam in interior, nici pe terasa nu era suficient de racoare. Interiorul este interesant, ai senzatia ca esti intr-o hala de lucru unde s-au vopsit tevile si s-au pus mese, un bar si un cuptor de pizza. Cum noi ne-am intalnit la inceput de program (adica la ora 18:00) nici lume nu era inca asa ca am putut sa studiem locul in liniste, o sa vedeti si voi in poze, dar si meniul.
Mi-a placut ca au cuptorul si masa de lucru la vedere asa ca poti asista la procesul prin care bucata de coca ajunge o pizza apetisanta in farfuria ta.
Dar inainte de mancare sa bem ceva. Eu am asteptat-o pe prietena mea pentru ca oscilam intre bere si cocktail, mai ales ca aveau o oferta interesanta de cocktailuri.
A venit si prietena, noi incepusem mai degraba sa palavragim dar oapstarul ne-a trezit la realitate, asa ca am mers pe cocktail, si ca sa ajung la titlul articolului, am pus ochii pe penicilina, asa ca asta vreau eu, sa ma tratez cu o penicilina, iar prietena a zis ca vrea sa se simta ca o printesa, asa ca Princess Peach sa fie.
Acum sa va spun ce contin fiecare: penicilina este o combinatie de Ramazzotti amaro, ghimbir, suc lamaie, sirop de miere, busuioc. Nu stiti ce e Ramazzotti amaro? Ei bine, nici eu nu stiam dar am aflat, asa ca acum stiu mai mult ????. Este un lichior creat in Italia in 1815 dupa o reteta ce se bazeaza pe 33 de plante si ierburi printre care cardamon, scortisoara, coaja de portocala si smirna. Poate ca suna putin a biserica, busuioc, smirna, nu stiu cum e dar avea un parfum dumnezeiesc ????.
Cat despre “printesa” aceasta continea: gin Malfy, lichior De Kyper piersici, suc lamaie, menta, tonic. Si acest cocktail era bun, dar al meu era perfect ????. Ca sa ne racorim insa, am luat si o sticla de apa.
In ceea ce priveste pizza, am vrut sa mergem pe genul neo-napoletan, unde majoritatea erau de genul feminin: Magdalena, Viviana, Mioara, Norma, Madonna, in final am ales, prietena o pizza Prima 2.0 iar eu ca sa raman in echilibru cu acel cocktail dumnezeiesc de bun, am luat o super diavolata ????. Am fi putut sa ne uitam cum le prepara, totul mergea foarte repede, mai mult dura pregatirea lor deca statul lor in cuptor. Cat despre gust, va las pozele ca sa va imaginati gustul de Italia pus in farfurie.
Am petrecut impreuna ceva timp, am povestit povesti ????, si ne-am bucurat de o iesire minunata. Am onorat la final amenda cu bonus pentru ospatar care a fost foarte dragut si atent pe parcursul sederii noastre acolo.
Am pornit mai apoi spre casele noastre si ca sa mai domolesc putin din caloriile pe care le primisem cu atata placere, am purces pe jos pre casa, o distanta de aproximativ 20-25 de minute.
Sper sa va placa produsele si licorile si sa ne auzim de bine.
Trimis de mishu in 13.11.22 23:45:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
????????????
Chiar am fost păcălită, de titlu, bineînțeles! ????
Am crezut că ați servit ceva rece, care a dus la un inevitabil tratament cu penicilină!
Recunosc că în materie de băuturi sunt pe dinafară, asta și din cauză că fizicul meu nu suportă alcoolul, decât rareori... ????
Să fii sănătoasă și să mai repeți experiența! ????
„- Where is the best mother of pizza ” „- To Mamizza!”
Eu nu mă „dau în vânt” după pizza, așa că nu știu dacă voi ajunge la „Mamizza” pentru pizza! Cred că mai degrabă mi-ar plăcea cocteilul „penicilina” , după cum arată!
Mi-a plăcut și dictonul din tablou, că nu poți cumpăra fericirea cu bani, dar n-am înțeles de ce mingea de fotbal înclocuiește capul! Să fie un a-pro-pos la adresa fotbaliștilor care câștigă mulți bani - mai mult cu picioarele decât cu capul?! Dacă-i așa, cred că i-a pierdut de clienți pe fotbaliști!
P.S.
”Interiorul este interesant, ai senzatia ca esti intr-o hala
Tot ce-ai văzut în plafon nu sunt altceva decât echipamente pentru produs aer condiționat (cald sau rece, după cum este nevoie!)
@mishu:
”Poate ca suna putin a biserica, busuioc, smirna, ...
Așa mă gândeam și eu, mai lipsește tămâia... pe mine nu m-ar fi tentat... nici să mă pici cu ceară! ????... Nu-mi plac deloc aromele astea spirtoase, cum le zic eu. Din acest motiv nu-mi place uzo, masticul, vinul retzina sau orice altceva care are miros sau gust de anason stelat, ghimbir, fenicul, rășină de pin etc.
Pentru cei care se delectează însă cu astfel de delicii (pentru mine - suplicii)... tot respectul! Dar să fie la ei
Cât despre pizza de la Mamizza... am mâncat și pot să spun că mi-a plăcut, dar dacă ar fi să aleg, aș prefera mai degrabă modelul de pizza baresse decât napoletană (în Bari am mâncat cea mai bună pizza ever și nu cred că-mi voi schimba vreodată părerea).
@mishu: Unii/unele obișnuiesc să spună "Start vot! Votat cu mare drag. " eu spun "Start superbonus! Votat cu mare drag. "
Mă bucur să aflu că penicilina mai folosește la ceva și mă bucur și pentru întâlnirea voastră prietenească. Să vă fie de bine și la cât mai multe ocazii de acest gen!
Localul pare frumos, penicilina din pahar arată bine (nu știu la gust), așa că o vizită acolo poate n-ar strica și pentru alții.
@elenaadina: In momentul in care am vazut titlul acestui cocktail curiozitatea m-a impins sa il iau (binenteles ca m-am uitat ce contine) si a fost de bine. In materie de bauturi, am cam fost intarcata de mica cu diverse licori , spun asta pentru ca mama mi-a spus ca atunci cand aveam cam un an am reusit sa ajung la o sticla de visinata si sa caut ce e pe acolo, mai ales ca era dulce, asa ca am luat o gura si m-au gasit ai mei adormita , asa ca am antrenament, daca am chef pot bea ceva (ca o persoana normala), daca sunt obosita, si jumatate de pahar de bere ma da gata.
Imi doresc in special sa ma vad cu prietenii iar localul este doar ambalajul si daca as avea suficient timp m-as intalni cu si mai multi prieteni, insa din lipsa de timp de multe ori ne auzim doar la telefon.
Multumesc de vizita si aprecieri.
@k-lator:
”... dar dacă ar fi să aleg, aș prefera mai degrabă modelul de pizza baresse decât napoletană (în Bari am mâncat cea mai bună pizza ever și nu cred că-mi voi schimba vreodată părerea).
Mă bucur să știu că în Bari tu ai măncat cea mai bună pizza! Din păcate - pentru mine, desigur, pentru că nu mă atrage o ofertă de pizza la un restaurant - cea mai „rea” pizza, sau „săracă” , sau „proastă” (nici nu știu cum s-o numesc) pe care am mâncat-o vreodată, a fost la Veneția, lângă celebrul pod Rialto, la unul din restaurantele de lângă el. Am fost invitată, n-am comandat-o eu! (asta a fost acum vreo 15 ani)
Nici prietenilor mei italieni nu le-a plăcut! Cred că în Veneția, fiind un loc unde turiștii abundă (pot să spun așa?!) tot anul, restaurantele nu se strofoacă să facă o pizza „wow!” , să-ți rămână dorul de-a reveni și mânca o pizza aici! Este loc „de stat” doar câteva ore, cât să vizitezi ce este mai important și-apoi să pleci, nu înainte de a-ți potoli foamea cu o pizza, spre exemplu. Nu-i interesează calitatea, ci - doar - să-și vândă... pizza, bună/rea, cum o fi ea, turistul banu să dea!
Dacă voi ajunge în Bari, poate am să încerc acolo și o pizza
@doinafil:
”Eu nu mă „dau în vânt” după pizza, așa că nu știu dacă voi ajunge la „Mamizza” pentru pizza! Cred că mai degrabă mi-ar plăcea cocteilul „penicilina” , după cum arată!
asa sa fie .
Cat despre tablou, sa speram doar ca sportivii o vor lua ce pe o metafora si vor gasi ceva de bine de spus .
Cat despre aspectul interior, acest fel de a avea totul la vedere se practica si uneori este chiar amuzant. Mie imi place dintr-un punct de vedere, asa vezi tot, si mai ales in bucatarie este util.
Multumesc de vizita si aprecieri.
@k-lator:
”Așa mă gândeam și eu, mai lipsește tămâia... pe mine nu m-ar fi tentat... nici să mă pici cu ceară!... Nu-mi plac deloc aromele astea spirtoase, cum le zic eu. Din acest motiv nu-mi place uzo, masticul, vinul retzina sau orice altceva care are miros sau gust de anason stelat, ghimbir, fenicul, rășină de pin etc.
pe mine tocmai asta m-a tentat , si ca sa fiu cinstita cand am fost la restaurantul lui Dinescu am luat inghetata de coliva tocmai datorita titlului si exact de coliva era gustul inghetatei, dar mi-a placut. Cat despre aromele tari, nu sunt fan anason stelat, iar uzo trebuie sa fie de calitae ca sa imi placa, si am baut in cateva locuri o calitate care mi-a placut.
”dar dacă ar fi să aleg, aș prefera mai degrabă modelul de pizza baresse decât napoletană (în Bari am mâncat cea mai bună pizza ever și nu cred că-mi voi schimba vreodată părerea).
bine ca stiu, trebuie sa ajung in Bari .
Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.
@iulianic:
”Mă bucur să aflu că penicilina mai folosește la ceva și mă bucur și pentru întâlnirea voastră prietenească. Să vă fie de bine și la cât mai multe ocazii de acest gen!
m-as bucura sa aud cuvantul penicilina numai pentru astfel de combinatii , si chiar pot spune ca a fost o combinatie buna la gust.
Multumesc pentru ecou, vot si aprecieri si pentru SB.
@doinafil: & mishu (LE ) :Vă recomand călduros să ajungeți în Bari... nu pentru pizza, bineînțeles. Și nici nu veți merge la restaurant pentru ea, întrucât din doi-în-doi pași se comercializează pizza, panini (sandvișuri), focaccia și alte produse de genul ăsta, zona fiind eminamente recunoscută pentru trei ingrediente de bază folosite în bucătăria italiană (făină, măsline și ulei de măsline)
Dar evident, sunt multe alte lucruri de văzut acolo și prin îmrejurimi: locuri încărcate de istorie și tradiții, peisaje dramatice de coastă și orășele de poveste - despre care am scris eu și mulți alți useri apreciați pe acest site - cum ar fi Mattera (vezi impresii) Polignano a Mare, Monopoli-Ostuni (vezi impresii) sau Alberobello.
Călătorii frumoase și inspirate, vă doresc! Numai gânduri bune.
@k-lator: In mod sigur o vizita in Bari nu va fi pusa pe seama unei pizza, si in mod sigur Bari are ce arata, iar pizza va fi doar pauza intre descoperiri.
Multumesc frumos.
@mishu:
”am pus ochii pe penicilina, asa ca asta vreau eu, sa ma tratez cu o penicilina, iar prietena a zis ca vrea sa se simta ca o printesa, asa ca Princess Peach sa fie.
Adevarul e ca titlul este de senzatia! M-am crispat putin: "ce-a patit Mishulina? "
Asa ca am citit sa vad ce si cum cu penicilina asta de vara!
Dar cum spunea si @k-lator:
”Așa mă gândeam și eu, mai lipsește tămâia... pe mine nu m-ar fi tentat... nici să mă pici cu ceară!... Nu-mi plac deloc aromele astea spirtoase, cum le zic eu. Din acest motiv nu-mi place uzo, masticul, vinul retzina sau orice altceva care are miros sau gust de anason stelat, ghimbir, fenicul, rășină de pin etc
, subscriu si eu. Ghimbirul nu-l folosesc dscst la turta dulce pentru Craciun iar anasomul stelat... fie la cine-l suporta. Totuși sună interesnt.
Dar
”iar eu ca sa raman in echilibru cu acel cocktail dumnezeiesc de bun, am luat o super diavolata
, suna a Rai si Iad, se completeaza perfect. Cred ca a fost si gustoasa la cum arata.
Cum eu in Bari... nu am cum sa ajung, nu-i voi contrazice pe cei ce-au fost.
Sa va fie de bine!
De la capitolul nealcoolice mi-a plăcut ice tea-ul făcut de ei.
Mă bucur să aud că au deschis la Sf Vineri, io le pierdusem urma acum vreo 2 ani, cînd au dispărut de pe Tunari, am crezut că s-au închis de tot.
@Zoazore:
”Adevarul e ca titlul este de senzatia! M-am crispat putin: "ce-a patit Mishulina? "
nu-i asa ca te-am atras? ascultam azi un titlu de stire: "Unde pleaca David Popovici in decembrie si nu pleaca in vacanta! "... pentru ca apoi sa spuna la prezentarea pe larg a stirilor ca pleaca in Australia pentru ca acolo are peste o luna campionatul mondial de inot in bazin scurt.
Si vrei sa spui ca eu am mintit cu ceva? Nu, si chiar a fost buna penicilina, iar ghimbirul din ea chiar bucatele de ghimbir. Eu recunosc cinstit, imi place ghimbirul, si in limonada, si in ceai si in supa crema de dovleac . Mie imi plac ceaiurile picante si nu cele de fructe de padure absolut deloc, insa de aia suntem prietene, pentru ca suntem diferite.
Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri.
@abancor:
”De la capitolul nealcoolice mi-a plăcut ice tea-ul făcut de ei.
nu am stiut asta pentru ca vara cred ca este mai mult decat bine venit, am sa incerc data viitoare.
Multumesc de vizita, ecou si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 [Restaurant Grafitti UrbanFood] Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti — scris în 15.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ