BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
E Xclusive – dar e pentru toata lumea
Anul trecut dupa ce revenisem din Austria, m-a sunat o prietena cu care am lucrat cat am fost in Austria, si imi spune ca este venita in tara si daca vreau ne putem intalni (aveam doar acea zi la indemana), asa ca nu am stat sa ma gandesc si am zis ca cel mai bine ne vedem la Universitate si de acolo vedem noi, pe Lipscani se gasesc o multime de localuri. Asta este cu dus si intors, cand sunt multe localuri, cu specific divers, e greu de ales, prietena a simplificat lucrurile, asa ca la primul local la care ne-am oprit a intrebat fatuca ce astepta sa se opreasca aici daca au MBS, si dupa confirmare, acolo ne-am oprit.
Acum ceva lamuriri:
1. MBS – pentru cei ce nu cunosc, este vorba de mamaliga cu branza si smantana
2. Pe Lipscani densitatea de localuri ce isi asteapta oaspetii este foarte mare, asa incat in afara localului se afla tineri si tinere ce incearca din rasputeri sa atrag ca mai multi clienti.
3. Nu v-am spus despre ce local este vorba dar va spun acum, este vorba de Xclusive, Grill & Crepes.
Bun, acum sa va povestesc putin despre acest local, situat pe strada Lipscani nr 38, si aflati ca mai exista 2 locatii in Bucuresti, Xclusive pub, pe strada Stavropoleos nr 8 si Xclusive Grill & Crepes, pe strada Toma Caragiu nr 3, toate aceste locatii fiind in Centrul Vechi.
Pagina oficiala este aceasta xclusivepub.ro, iar programul de functionare este zilnic de la ora 9.00 am la 3.00 pm. asa ca daca nu stiti unde puteti sta tarziu in noapte acesta poate fi un loc.
Si daca tot am mentionat programul lor de functionare hai sa povestim putin despre meniu, si cred ca daca o sa cercetati pagina oficiala o sa vedeti ca puteti gasi (aproape) tot ce doriti. Au oferta (generoasa) pentru micul dejun (asa ca mai ales vara ce poate fi mai frumos decat sa iesi la prima ora la plimbare si sa iei micul dejun la o masuta in Centrul Vechi?)
Sa mai rasfoim meniul: preparate din pui, oaie, porc, vita, peste (cateva sortimente pentru fiecare tip de carne); aici gasiti ciorba de fasole cu afumatura, in pita ???? (eu inghit in sec), hamburger, salate, bruschete (toate acestea cam in vreo 10 sortimente), paste, o multime de feluri de garnituri si normal, asa cum vedeti in titlu, clatite sarate, si aceste avreo 10 sortimente.
Cat despre dulciuri? Papanasi, lava cake, inghetata, cheese cake, banana split, tiramisu, profiterol.
O sa spuneti: Bine, bine, nu ne mai aburi, ce ati luat voi? Ei bine, de baut a fost cate un Hugo (prietena) si un Campari Orange (eu), apoi, prietena si-a luat MBS (si cu ou ochi) si trebuie sa va spun ca acest fel se serveste toata ziua) iar eu am luat inele de ceapa pane cu sos gen tzatziki si cartofi wedges.
Foarte bun totul… iar inghit in sec ????, si mai frumos era faptul ca imi petreceam timpul alaturi de o prietena care imi aducea aminte de locuri dragi (revazute de curand si despre care urmeaza sa povestesc).
Si am stat acolo pana s-a facut seara apoi ea a mers la metrou, iar eu la troleibuz, si asa s-a incheiat o zi minunata.
Pozele nu sunt foarte multe, insa sper sa va ispiteasca sa ajungeti acolo. O zi frumoasa sa aveti!
Trimis de mishu in 13.09.22 20:07:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
De „inele de ceapă pane” n-am mai auzit, până acum! Seamănă cu niște calamari prăjiți.
Mâ întreb dacă, după ce le-ai mâncat, nu te-a durut stomacul/ficatul de la ele. De la un timp mă feresc să mănânc prăjeli, de orice fel, pentru că „înghit” mult ulei și asta-mi supără ficatul
N-am mai fost de multișor în zona Lipscaniului. Observ că blocurile vechi au fațadele renovate. Oare sunt numai ele renovate - să „ia fața” clienților, sau „pe afară-i vopsit gardul și-năuntru-i leopardul?!”
Dacă voi v-ați simțit bine, este O. K. !
@doinafil: Pana in prezent nu am avut probleme cu inelele de ceapa pane și așa este, seamănă cu cele de calamar, și dacă sunt făcute cum trebuie sunt tare gustoase.
Lipscani-ul este tare pitoresc, cât despre clădiri nu prea le-am remarcat pentru ca eram atenta la drum. Spun asta deoarece pe jos este piatra cubica care in multe situații este sărită, așa ca fie nimerești in câte o groapa, fie te împiedici de câte o piatra sărită, am văzut cazuri, așa ca mare atenție in zona.
Și intalnirea a meritat din plin, iar eu mulțumesc de vizita și aprecieri.
@mishu:
”Ei bine, de baut a fost cate un Hugo (prietena) si un Campari Orange (eu), apoi, prietena si-a luat MBS (si cu ou ochi) si trebuie sa va spun ca acest fel se serveste toata ziua) iar eu am luat inele de ceapa pane cu sos gen tzatziki si cartofi wedges.
Nu ai luat tu Hugo? Mmm... interesant! ????MBS cu ou si ceapa... Inspirata alegera, dar mai inspirata a fost a ta. Am gustat si eu odata asa ceva si, daca-s bine facute, sunt foarte gustoase!
Dar ce conteaza ce-ati mancat / baut cata vreme ai avut o asa companie placuta?
Suna bine si arata bine totul! Sa va fie de bine!
@mishu - mi-ai facut o pofta la incele cu ceapa de-mi vine sa mananc birou'
@doinafil:
” De „inele de ceapă pane” n-am mai auzit, până acum! Seamănă cu niște calamari prăjiți.
Sunt superbe, am mancat in Turcia acum 4-5 ani.
Ca amuzament, au fost destui romani care, cand le-au vazut si-au umplut farfuriile crezand ca sunt calamari, chiar se trimiteau unii pe altii dupa "calamari"
@Zoazore:
”Nu ai luat tu Hugo? Mmm... interesant!
am si eu logica mea, nu revenisem de mai mult de o luna din Austria unde Hugo si Aperol spritz zici ca erau Fanta si Sprite , asa incat trebuia sa mai variez si eu .
Eu recunosc cinstit, si in Austria m-am delectat cu MBS, pentru ca mie imi place mamaliga asa incat imi faceam destul de des, insa nu toata lumea face asa, la fel si prietena mea .
Cat despre inele de ceapa, am mai luat congelate si am facut acasa, insa la local le scufunda in baie de ulei bine incins asa ca ies mai bune .
Asa ca precum un inginer ce ma stiu , fac calcule si aleg varianta optima .
Si da, compania era perfecta asa cum a fost si cand ne-am vazut noi.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@resita2009:
”mi-ai facut o pofta la incele cu ceapa de-mi vine sa mananc birou'
si eu inghiteam in sec cand scriam, vedeam pozele si chiar si acum la ecou .
”Ca amuzament, au fost destui romani care, cand le-au vazut si-au umplut farfuriile crezand ca sunt calamari, chiar se trimiteau unii pe altii dupa "calamari"
asta imi aduce aminte de o faza draguta petrecuta in urma cu vreo 45 de ani la Petrosani. Mergeam acolo pentru nunta unui unchi, si am plecat din Bucuresti (cu trenul) 9 persoane (frati, fini, etc). La Petrosani se taiase un porc si se facusera preparate diverse. Ne-am asezat la masa si pe niste farfurioare se gasea ceva alb ras din care lumea lua cate putin ca si "garnitura" la mezeluri. La finalul mesei cand am plecat spre locul unde eram cazati finul parintilor mei ne spune:
- Nasule, am vazut ca toata lumea lua din farfuriutele cu branza rasa si mai spre final daca am vazut ca se termina am luat si eu o furculita mai plina si am bagat-o pe toata in gura. Mi-au explodat ochii si nu stiam daca sa inghit sau sa scuip, am inghitit pana la urma ca mi-era rusine!... normal, ne-a pufnit rasul pe toti, pe farfuriute era hrean ras .
Asa ca astfel de exemple cu ce credem noi ca vedem sunt o multime .
Multumesc de vizita si aprecieri dar si de ecoul savuros.
@⭐ValentinB_88⭐: Multumesc frumos! A fost o iesire minunata si am sa las alte articole pentru mai tarziu pentru a povesti cea mai recenta iesire care a fost foarte intensa dar minunata.
Multumesc pentru vizita si aprecieri!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ