ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 12.09.19
STATUS: PREMIUM
LUNA
SEP-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 5 MIN

Un prieten vechi — Hanul Drumețului

TIPĂREȘTE

Una dintre cele mai mari dureri la întoarcerea dintr-o vacanță este pentru mine revenirea la gătit. Desi gătesc mult și (spun cei din jur că) mă și pricep, o fac doar de nevoie și atât, iar concediul e o gură în plus de aer și din acest punct de vedere.

Cum soțul știe cu cine are de-a face și unul dintre principiile lui în viață este "happy wife, happy life" ????, a propus la întoarcerea din vacanță o ieșire la masă în oraș, pe care nu puteam să o accept altfel decât cu bucurie.

Hanul Drumețului este pentru noi un prieten vechi, care nu ne-a dezamăgit de-a lungul timpului și la care ne întoarcem mereu cu drag, având așteptări clare, în special când nu ne dorim să experimentăm și mergem pe clasic-cunoscut-bun.

"In anul in 1967, pe Bulevardul Compozitorilor din cartierul Drumul Taberelor, isi deschidea usile pentru prima data Restaurant Drumetul. Cochet si modern, pentru vremurile respective, avea sa devina punct de atractie si interes asemenea restaurantelor deja celebre ale Bucurestiului din Epoca de Aur. Restaurant Drumetul, acesta fiind numele initial al localului, isi incepe activitatea avand ca scop deservirea locuitorilor din zona Drumul Taberelor dar si pentru promovarea preparatelor culinare traditionale catre turistii acelor vremuri. " - o parte din istoria acestui local redată pe site https://www.hanuldrumetului.ro/despre-noi

Situat pe Bulevardul 1 Mai 28, în zona Drumul Taberei, nu este de obicei aglomerat în timpul zilei, doar vara, în weekenduri, am mai prins terasa plină. Seara se transformă într-un fel de club unde se cântă live manele, dar în rest atmosfera este una obișnuită și liniștită, de restaurant, potrivită deci și pentru cei care nu sunt fanii genului respectiv. În fața localului sunt locuri de parcare și am găsit mai mereu unul liber.

Noi am mers într-o deja veritabilă zi de toamnă, așa că am preferat să stăm înăuntru, deși erau câteva mese ocupate și afară, pe terasă. Imediat cum ne-am așezat la masă, ne-au fost aduse meniurile și le-am frunzărit mai mult pentru a vedea dacă sunt noutăți și dacă s-au mai schimbat prețurile, pentru că de comandat știam deja ce vrem să comandăm: pentru mine ficăței la tigaie cu usturoi și cartofii casei, soțul a ales pastramă de oaie cu mămăligă și băiatul pui Shanghai cu piure de cartofi. Am mai luat o salată de varză murată, iar de băut apă pentru toată lumea și câte un Pepsi pentru mine și soț.

Mâncarea a venit foarte foarte repede, e unul dintre restaurantele unde răsuflăm ușurați că nu apucă nerăbdătorul familiei să întrebe din 5 in 5 secunde "cât mai durează? e gata? Dar acum? e gata? "și altele din același repertoriu ????

Mâncarea mea a fost cum o știam, gustoasă, cartofii casei sunt ceva ce aleg din meniu mai mereu, fiind cartofi rumeniți cu brânză și ou... o bunătate. Ficățeii la fel, gătiți pe gustul meu, adică rumeniți bine și aromați cu usturoi. Soțul a fost și el mulțumit de pastramă, iar copilul... carne pane și piure de cartofi, ar putea trăi liniștit doar cu acest fel de mâncare, deci s-a declarat satisfăcut și a mâncat tot, deși porțiile sunt destul de mari.

Cum nu prea ne-am fi dat duși acasă, iar atmosfera mohorâtă de afară ne îmbia mai degrabă să mai tragem de timp, am hotărât că un desert e numai bun. Băieții au zis că împart o porție de papanași (am mai povestit că soțul nu-i ratează defel) și eu am cerut o plăcintă cu brânză.

Culmea, am așteptat mai mult pentru deserturi decât pentru mâncare, cred ca se aglomerase puțin între timp, dar nu ne-am supărat. Papanașii au fost deliciul băieților, eu în schimb am fost ușor dezamăgită că am primit plăcintă rece de la frigider, nu știu de ce mă așteptam să fie caldă. Ori că eram eu înfrigurată, ori că altădată plăcinta cu brânză a fost caldă, dar nu sunt sigură că la Han, poate în altă parte, cert e că am gustat și nu mi-a plăcut așa rece la început. Gustul era bun totuși, era aromată, nu am de ce să mă plâng. Doar așteptarea mea a fost diferită.

După ce s-au așezat binișor și deserturile, am cerut nota: 169 de lei, plătiți cu cardul *nouă ni se pare că au menținut prețurile la un nivel foarte ok pentru vremurile astea și față de alte restaurante similare. Exemplu din meniu, ce am luat noi pentru că nu am apucat să fac poze: pastramă cu mămăligă= 34 lei, ficăței la tigaie= 15 lei, cartofii casei= 11 lei, piure= 10 lei, pui shanghai 18 lei, papanași (porție uriașă) = 19 lei, plăcintă=14 lei.

Nu mai încape vorbă că recomandăm Hanul Drumețului, meniul poate fi consultat și pe site-ul lor, iar pentru cei care stau în zonă și vor să mănânce în confortul casei, există și varianta de comandă telefonică și apoi ridicarea acesteia din restaurant, noi am mai procedat uneori și așa și am fost mulțumiți.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Green🦋 in 06.09.22 23:45:04
Validat / Publicat: 07.09.22 00:27:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 432 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Green🦋); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

ANILUPHONE
[07.09.22 11:27:39]
»

Nu am mai fost de foarte mult timp la Han... cred că să tot fie vreo 10... și culmea suntem aproape vecini... dar sau schimbat vremea și vremurile... Dar tu ne spui că se mănâncă bine la han, iar varianta asta cu masa la restaurant după vacanță este o idee bună... Cu atmosfera nu prea ne împăcăm... dacă vrem seara la masă să ne cânte manele...

Nu știu cum mai este acum, dar în urmă cu mulți ani când plecam la serviciu, dimineața pe la 6... în fața hanului pe tot bulevardul era o atmosferă... o agitație...

Să vă fie de bine! Sănătoși să fim și să călătorim... în rest numai de bine!

Green🦋PHONEAUTOR REVIEW
[07.09.22 13:37:17]
»

@ANILU: "Cu atmosfera nu prea ne împăcăm... dacă vrem seara la masă să ne cânte manele... " Nici noi nu am mers niciodată seara din același motiv, nu e de noi și pentru noi. Dar în timpul zilei îi puteți da o șansă vecinului Han ????

Mulțumesc pentru ecou și vot!

crismisPHONE
[08.09.22 10:18:17]
»

@Green????: O, da! Sunt perfect de acord: după vacanță, cel mai bine se potrivește o altă (mică) vacanță! Pentru că noi mereu așa am considerat evadarea la restaurant, chiar și într-o zi banală - o mică vacanță ce ne-a colorat un pic existența cotidiană. Și noi obișnuim să ne prelungim vacanțele cu câte o astfel de picanterie extra, mai ales că, de cele mai multe ori, acasă ne așteaptă un frigider cvasi-nud.

Iar cu gătitul... Sunt, de asemenea, în asentimentul tău. Mă mai apucă pasiunea, dar rar, de obicei e o chestie care trebuie făcută și atât. Noroc că ai mei copii îs mari și nu prea mai stau pe-acasa (noroc, pe naiba!), dar mai ales că soțul nu mă încurajează defel în activitatea mea de chef, considerând că timpul petrecut în bucătărie ar putea fi folosit în alte activități mult mai folositoare (citit, văzut film, scris... pe AFA). Adevărul e că nu suntem deloc pretențioși amândoi, mâncăm ce găsim prin casă sau încropim rapid ceva (mai puțin în perioadele - precum spuneam - când mă apucă cheful de bibileala).

În fine, am cam bătut câmpii... Mi-a plăcut povestea ta, totul arată bine în fotografii, iar prețurile sunt de maxim bun simț. O recomandare excelentă, de care aș ține cont dacă aș fi mai aproape de ea...

mishu
[08.09.22 14:47:20]
»

@Green????:

Una dintre cele mai mari dureri la întoarcerea dintr-o vacanță este pentru mine revenirea la gătit.

ai mare dreptate, si de multe oric cand revenim dintr-o excursie sau vacanta, preferam ca cel putin masa de pranz sa fie o iesire undeva, sa ne relaxam (de parca am veni obositi ) si sa ne pregatim sa o luam de la capat de a doua zi.

Ceea ce ne-ai prezentat in poze arata minunat si sunt convinsa ca au fost grozave. In ceea ce priveste preturile

nouă ni se pare că au menținut prețurile la un nivel foarte ok pentru vremurile astea și față de alte restaurante similare

ai mare dreptate, foarte rar mai gasesc acum locuri cu preturi decente.

Sa va fie de bine si sa repetati, felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, crismis, Green🦋, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085026025772095 sec
    ecranul dvs: 1 x 1